תני גולדשטיין
הזמן של
תני גולדשטיין

כתב ועורך, זמן ישראל

מאות אלפי ישראלים עזבו את המדינה בזמן המלחמה

ישראלים רבים שחיו בחו"ל לפני המלחמה – או נסעו לחו"ל בזמן החגים – חזרו לארץ באוקטובר ובנובמבר ● אבל ישראלים רבים עוד יותר עזבו או לא חזרו מחופשות החגים ● בסך הכול מספר הישראלים שיצאו מישראל בחגים ובמהלך המלחמה וטרם חזרו גדול בכחצי מיליון ממספר החוזרים והעולים החדשים

עוד 602 מילים ו-3 תגובות

מדינה בפוסט־טראומה

המלחמה מעוררת קשיים נפשיים, סבל וקושי בתפקוד בקרב רבים – נפגעים ישירים וכאלה הסובלים מפגיעות קודמות ● המונים פונים למיון ולמרפאות בריאות הנפש – וגם המטפלים זקוקים לסיוע ● המטפלים מעדיפים להעניק שיחות מאשר תרופות – ולטפל בקהילה מאשר לאשפז ● ולמרות הכול, המטפלים משוכנעים: "רוב נפגעי הנפש יחלימו במשך הזמן"

עוד 1,363 מילים

הקיבוץ הציע עבודה חקלאית בשכר, 350 איש נרשמו ביומיים

החקלאים בקיבוץ נירים בעוטף עזה, שכמו חקלאים רבים סובלים ממחסור בידיים עובדות, פרסמו שלשום ברשתות החברתיות מודעה שבה הזמינו ישראלים לעבוד במטעים שלהם בשכר.

במודעה נכתב: "מי רוצה לבוא לעבוד איתנו? אנחנו חוזרים לעבוד (במגבלות ובאישור הצבא כמובן) אז אם אתם סטודנטים, אחרי צבא, לפני טיול, אחרי טיול, ורוצים לעזור וגם להרוויח לא רע בכלל במקביל, או אם אתם יותר מבוגרים אבל בא לכם חורף של חקלאות, דברו אתנו".

בעקבות פרסום המודעה, פנו תוך יום וחצי לא פחות מכ-350 ישראלים מרחבי המדינה והציעו את עצמם לעבודה. לדברי החקלאי בר חפץ מנירים: "זה מדהים, לא ציפיתי אפילו למספר קרוב לזה".

עוד 97 מילים

אלפי פועלים פלסטינים מהגדה מורשים לעבוד רק בהתנחלויות

בתחילת השבוע הותרה כניסה ליותר מ-4,000 עובדים פלסטינים מהגדה המערבית להתנחלויות, כולל רוב פועלי התעשייה ומעט עובדים בבניין ובחקלאות ● הם יועסקו תחת אבטחה כבדה ● זאת, בשעה שרק כ-15% מהפועלים הפלסטינים מורשים להיכנס למפעלים בתוך הקו הירוק ● התאחדות התעשיינים: "לא מתערבים בשיקולים, אבל יש לנקוט מדיניות אחידה"

עוד 593 מילים

המלחמה מעמיקה את הקיפאון בשוק הדיור

בדיקת זמן ישראל הישראלים קונים פחות דירות – והמחירים ירדו עוד לפני המלחמה ● בשבועיים הראשונים למלחמה הישראלים הפסיקו לגמרי לקנות ולמכור דירות ● גם אחר כך, נפסקה מכירת דירות "על הנייר" ● הצעירים הסתלקו מהדירות השכורות – ומחיריהן צנחו ● בדרום הארץ צנחו גם מחירי הדירות למכירה ● מחירי הדירות בעתיד תלויים בהתפתחויות הביטחוניות

עוד 1,794 מילים

המשקיעים ברחו בגלל ההפיכה המשטרית – ואז הגיעה המלחמה

בדיקת זמן ישראל משקיעים רבים נרתמים לטובת חברות ההייטק בישראל, אך רבים אחרים מעכבים השקעות ● וזאת, אחרי ירידה בהשקעות בשל ההפיכה המשטרית ● כ־15% מעובדי ההייטק נעדרים מעבודתם, והחברות מתקשות לעמוד ביעדיהן ● לקוחות שכבר הזמינו מוצרים מישראל מביעים קוצר רוח, ובחברות חוששים מאובדן הזמנות ● נציגי ישראל בחברות רב־לאומיות נאבקים למנוע את עזיבתן

עוד 1,656 מילים

חלק מהעקורים עוברים למגורים חלופיים

בדיקת זמן ישראל בין העקורים, יש כאלה שלא רוצים להישאר בבתי המלון עד סוף המלחמה – וכאלה שלא רוצים לחזור לבתיהם בכלל ● קיבוצים במרכז ובנגב מזמינים קיבוצים מפונים להצטרף אליהם ● חברות בנייה תורמות לעקורים בניינים שלמים ● אלפי ישראלים מעמידים לרשותם דירות ריקות ● אבל מדובר בפתרונות פרטיים ● המדינה דואגת לדיור חלופי רק למיעוט מקרב העקורים ● הרוב יצטרכו לדאוג לעצמם

עוד 1,763 מילים

בצל המלחמה, ירידה חדה במספר מקרי הרצח בחברה הערבית

מאז פרוץ המלחמה, ברחובות היישובים הערביים יש מעט אזרחים והמון שוטרים – ומספר הרציחות צנח בחדות ● בחברה הערבית מברכים על נוכחות המשטרה, אך יש מי שחש שהיא באה רק כשהיהודים בסכנה ● החשש: המצוקה הכלכלית תחמיר את המצב ● מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים לשעבר: "הנוכחות המשטרתית חשובה, אך לא תימשך – ואין טיפול רציני בפשיעה"

עוד 1,552 מילים

המשטרה: "אין מחסור בנשק בכיתות הכוננות"

אין שום מחסור בנשק בכיתות הכוננות". כך אמר היום לזמן ישראל סגן ניצב אפי תשובה, ראש מדור כוח אדם מתנדבים במשטרת ישראל, על רקע טענות ברשויות המקומיות בדבר מחסור בנשק בכיתות הכוננות שהוקמו ושחומשו מחדש בזמן המלחמה.

לדברי תשובה: "אנחנו לא מכירים פער של חוסר נשק ותלונות על חוסר בנשק. אנחנו מספקים מאות נשקים ומחמשים כל כיתה שמוכנה ליכולה לצאת לעבודה.

"חילקנו אלפי נשקים, ויש אלפי נשקים נוספים שבדרך אלינו מייצור או מהרכש. פתחנו, או פתחנו מחדש, מעל 600 כיתות כוננות של מתנדבים במשטרה ובמג"ב, בנוסף לכ-300 כיתות כוננות שצה"ל פתח, של תושבים שקיבלו צווי שמונה להגנה על היישובים שלהם, חלקם באותם יישובים שבהם נפתחו כיתות משטרה".

ברשויות המקומיות טוענים שעדיין חסר נשק, שיש מתנדבים לא-חמושים, מתנדבים עם אקדחים פרטיים וכאלה שלא מתקבלים כי אין נשק. ושיש כיתות עם פחות נשק ממה שהיה לפני שנשק נלקח מהן בעבר. ושחסר גם ציוד.

"הטענות הללו אינן מוכרות לנו. ברגע שכיתה מוכנה לירי, היא מקבלת נשק. היו אולי פה ושם עיכובים נקודתיים של יום-יומיים בטח לא מתחילת המלחמה ועד עכשיו.

אם יש מספיק, למה מביאים נשקים נוספים?

"כדי שיהיה יותר, לפתוח כיתות כוננות חדשות ולהגדיל את הקיימות".

ברשויות טוענים שהיוזמה להקמת הכיתות, חלוקת הנשק והאימונים באה מהן, ושהמשרד לבט"ל והמשטרה רק נענו לבקשות שלהן. זה לא מה שקרה בפועל?

"משטרת ישראל הקימה את כיתות הכוננות בשיתוף עם המשרד לביטחון לאומי. משרד הבט"ל יזם וסיפר את התקציבים לרכישת הנשק, ואנחנו במשטרה ביצענו".

עוד 220 מילים

כיתות הכוננות עדיין מחכות לסיוע של המשרד לביטחון לאומי

בדיקת זמן ישראל החדשות הטובות: עיריות רבות גייסו מתנדבים ומתנדבות והקימו כיתות כוננות – והכיתות שנשקן נלקח מהן מתחמשות מחדש ● החדשות הרעות: הכיתות עדיין סובלות ממחסור בנשק ● בחלק מהמקומות רק חלק מהמתנדבים חמושים, חלקם באקדחים פרטיים ● באחרים, הכיתות קטנות מדי ● חלק מהרובים שחולקו ניתנו על־ידי צה"ל רק לזמן המלחמה, ורק חלקם מהמשטרה, שמחלקת לאט ומעט

עוד 1,729 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה