תני גולדשטיין
הזמן של
תני גולדשטיין

כתב ועורך, זמן ישראל

הסיכון למלחמת עולם שלישית עלה ● מי שיחפש מפלט בטוח יתקשה למצוא ● הטילים של רוסיה וארה"ב מגיעים לכל מקום, פרט לדרום ארגנטינה, כמה איים זעירים ואנטארקטיקה ● יש מדינות שכנראה יישארו ניטרליות: הודו, ניו זילנד, אירלנד, שווייץ, ברזיל וחלק מאמריקה הלטינית ● ואפשר לקוות שלא ייפגעו מנשורת גרעינית ● ואם כל העולם מסוכן - אולי עדיף להישאר בישראל?

עוד 1,981 מילים ו-1 תגובות

המדינה מחפשת מועמדים לתפקיד רשם התאבדויות

רשם לאובדנות יסייע לרשויות להיות מודעות למצבי סיכון ולפעולות שעשויות למנוע התאבדויות ● לתפקיד החדש נמצא תקן ב-2022, אך רק ב-2023 יצא מכרז פנימי של משרד הבריאות - ורק כעת התפרסם מכרז פומבי ● מאז השבעה באוקטובר מופץ מידע מנופח ושגוי של מספר המתאבדים בקרב ניצולי הטבח במסיבה ברעים

עוד 432 מילים ו-1 תגובות

מחיר הנפט זינק מייד אחרי החיסול בדמשק, ואחר כך זינק שוב לקראת המתקפה האיראנית על ישראל ● זו לא פעם ראשונה שמלחמה מקפיצה את מחירי הנפט ● המרוויחות העיקריות מהתייקרות הנפט הן המדינות שמייצאות אותו: רוסיה, ערב הסעודית, איחוד האמירויות – וגם איראן

עוד 1,128 מילים

צה"ל החל בהיערכות מעשית לשליחת צווי גיוס לחרדים

צה"ל החל בימים האחרונים להיערך למשלוח צווי גיוס לתלמידי ישיבות וכוללים שגיוסם נדחה במסגרת "תורתם אמנותם", בהתאם לחוק ולהוראת היועמ"ש ובעקבות פסיקת בג"ץ ב-1 באפריל, כך נודע לזמן ישראל. עם זאת, משלוח הצווים עצמם טרם החל וככל הידוע גם טרם נקבע לו תאריך.

בצה"ל אוספים פרטים על תלמידי הכוללים המיועדים לגיוס ומגבשים לכל מלש"ב כזה תיק אישי של "נתוני פרט" לקראת גיוסם. במקביל, בוחנים בצה"ל את עיתוי והיקף הגיוס, בהתאם לצרכי הצבא. צה"ל אינו יכול לגייס מלש"בים רבים בבת אחת מבלי לפגוע בפעילות השוטפת, ודאי במצב חירום, והוא נערך לגיוס הדרגתי שייערך זמן.

הצבא נערך גם להקמת תשתיות לגיוס, כולל לשכות גיוס ובסיסי קליטה ומיון נפרדים. בצבא החלו בשבועות האחרונים לבחון גם יצירת הכשרות נפרדות לחרדים, אך טרם התקבלה החלטה על כך וטרם התבצעו מהלכים מעשיים להקמתן.

עוד 125 מילים

חרם אקדמי עלול לפגוע במחקר – ובמדינה כולה

סטודנטים מפגינים בלהט נגד מרצים ישראלים – ואוניברסיטאות מבטלות הרצאות וביקורים ו/או מטילות חרם אקדמי ● סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א: "BDS עובד טוב מאיתנו ומשפיע בכל תחומי הקמפוס" ● רקטור אוניברסיטת בן גוריון משאיר פתח לאופטימיות: "הטרנד האנטי־ישראלי הוא רק אחד מטרנדים רבים של חשיבה פשטנית בקמפוסים. אם ישראל תרד מהכותרות, הוא ידעך"

עוד 1,940 מילים

המשטרה לא חוקרת את זר השטנה למשפחת אלבג, מדובר בבדיקה בלבד

במשטרה מבהירים כי המשטרה לא פתחה בחקירה של משלוח זר השטנה למשפחת אלבג, אלא רק בבדיקה ראשונית של האירוע. זאת, בניגוד לפרסומים הבוקר בחלק מכלי התקשורת, לפיהם המשטרה "פתחה בחקירה".

מהמשטרה נמסר כי "עם קבלת התלונה, היא הועברה לבחינת גורמי המקצוע באגף לחקירות ומודיעין, לצד ניהול פעולות ראשוניות ע"י יחידת הפשיעה המקוונת במחוז מרכז".

גורם משטרתי אומר כי המשטרה מנסה לאתר את השולח האנונימי של הזר, ובמקביל בודקת את טיב העבירה שלכאורה נעשתה ושוקלת האם לפתוח חקירה.

משפחתה של לירי אלבג החטופה בעזה קיבלה לביתה בשרון גלגל זר עם הכיתוב "זכרה של לירי ברוך, המדינה חשובה יותר". לא ברור אם מעשה הנבלה מהווה עבירה על חוק כלשהו. שליחת מכתבים כאלה עשויה להיות לכאורה הסתה, או איום, אך לא ברור אם זה המצב במקרה שיעד השטנה חטופה בעזה.

הזר נשלח מחנות הפרחים "פרחי חן" ברמת גן. ברשתות החברתיות מופץ תיעוד של מה שאמור להיות שיחה עם עובדים בחנות, שאומרים כי הם מזועזעים וכי לא ידעו את מטרת משלוח הזר, אך לא ידוע אם התיעוד אותנטי.

עוד 160 מילים

מחדל המיגון בצפון

בדיקת זמן ישראל בבניינים ישנים בערי הצפון אין ממ"דים ובחלקם גם לא מקלטים – ובקיבוצים רק ההרחבות ממוגנות ● התוכנית למיגון הבתים הנמצאים עד תשעה קילומטר מהגבול אושרה ב־2018, אבל רק 18% מהתקציב הועבר, בשל המשבר הפוליטי וקיצוצים – ובפועל צה"ל מיגן רק כמה מאות בתים ● רשויות מיגנו בתי ספר ושיפצו מקלטים על חשבונן ● לא ברור למה המיגון מתבצע דווקא ביישובים שפונו

עוד 1,755 מילים ו-1 תגובות

התחדשה מחאת הישראלים בחו"ל נגד ממשלת ישראל

פעילים ישראלים המתגוררים ברחבי העולם חידשו את המחאה נגד ממשלת ישראל, בינתיים בקנה מידה קטן.

הפעילים – כמה מאות בסך הכול – התכנסו אתמול ושלשום לכינוסי מחאה בניו יורק, בוסטון, לוס אנג'לס, טורונטו, ונקובר, לונדון ופריז והצטלמו בהם עם שלטי מחאה באנגלית ובעברית נגד ממשלת ישראל.

על השלטים נכתב בשתי השפות "בחירות עכשיו", "נתניהו צריך ללכת", "אנחנו לא הממשלה שלנו", "כן לביידן", לצד הקריאות להשבת החטופים. על מספר שלטים אף נכתב "לעצור את המלחמה". מפגינים מבהירים כי מדובר בהתכנסויות בלבד ולא בהפגנות, כיוון שהם לא צעקו ולא עמדו בכיכרות המרכזיות.

אותם פעילים השתתפו בסופ"ש בעצרות וצעדות למען החזרת החטופים המתקיימות מדי שבוע בניו יורק ומדי פעם בערים גדולות אחרות בעולם, אך ללא השלטים נגד ממשלת ישראל.

מספר ארגונים של ישראלים בחו"ל ויהודים – Save Israel Democracy ו-Unxeptable קיימו עד תחילת אוקטובר הפגנות שבועיות בכ-30 ערים גדולות בעולם נגד ההפיכה המשטרית בישראל, בהשתתפות אלפי פעילים, ומחאות סוערות נגד ביקור של שרים ישראלים.

עם פרוץ המלחמה, הפעילים והקבוצות באותה מחאה נרתמו לאירועי הזדהות עם ישראל ולפעילות מחאה מול האו"ם, ממשלות וארגונים בינלאומיים למען החזרת החטופים. רבים מהם ספגו קללות ואיומים, ומדי פעם גם אלימות, מצד מפגינים פרו-פלסטינים, אנטי-ישראלים ואנטישמים.

בשבועות האחרונים נשמעת בנאומים בהפגנות הללו יותר ביקורת על ממשלת ישראל, ומסרי התמיכה במלחמה נעלמו.

לדברי שני גרנות לובטון, מובילת המחאה למען החזרת החטופים בניו יורק, שלפני המלחמה הובילה את המחאה נגד הממשלה: "הממשלה הזאת היא האסון הכי גדול שקרה לעם ישראל ב-50 שנה האחרונות. אבל ברור שאנחנו לא יכולים להוביל את המחאה מכאן. העיניים שלנו נשואות לספינת האם בישראל".

"אני מאמינה שהציבור הישראלי מתעורר להיאבק למען המדינה וההפגנות בישראל ימשיכו לגדול. הסיקור התקשורתי כאן יהיה לא רק על ישראל בקונטקסט של המלחמה, אלא גם על המאבק ההרואי של הישראלים מבפנים – ואז אנחנו נצא להפגין גם מכאן בכל הכוח.

"בינתיים, אנחנו מפגינים מול מזכ"ל האו"ם ומי שניתן ללחוץ עליו מפה כדי להחזיר את החטופים. הם תמיד במקום הראשון".

עוד 297 מילים

"בין 15% ל־25% לא יחזרו איתנו הביתה"

בסוף אוקטובר שהו בבתי מלון ואכסניות כ־120 אלף אזרחים מהדרום והצפון ● כיום נשארו בהם רק כ־28 אלף ● בדרום, כשני שלישים מהעקורים חזרו לבתיהם – ורבים עברו לפתרונות ביניים ● בצפון רק מעטים חזרו, וכמחצית מהעקורים שכרו דירות חדשות ברחבי הארץ ● יו"ר פורום קו העימות: "אוכלוסייה חזקה רוצה לעזוב כי היא איבדה את האמון ואת תחושת הביטחון"

עוד 1,338 מילים

צה"ל נערך לפצות הורים לחיילים פצועים בסדיר

עד עתה קרובי משפחה של חיילים פצועים בסדיר – שהפסידו ימי עבודה רבים ולפעמים פוטרו כדי לתמוך בהם – לא קיבלו תמיכה כלכלית ● זאת, בניגוד למשפחות האזרחים, חיילי הקבע והמילואים ● כעת הצבא החל לבצע רישום של אובדן ימי העבודה של בני משפחה, כדי לשפות אותם רטרואקטיבית

עוד 845 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה