הצנזורה התירה אתמול (שלישי) לפרסם את הידיעה לפיה הכטב"ם שנורה בשבת אכן פגע בביתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה.
זה נראה קצת משונה. אחרי שלושה ימים שבהם כלי תקשורת זרים והרשתות החברתיות מלאות בפרטי פרטים, החליטה גם הצנזורה להרחיב מידע על התקיפה, וגם הערוצים בארץ יכלו לספר כי הרסיסים פגעו בחדר השינה של נתניהו והרסו את הגינה, אבל החלונות המשוריינים בבית מנעו נזק חמור יותר.
גם אם בני משפחת נתניהו היו בביתם, הם לא היו נפגעים. מעניין לדעת מה קרה עם המאבטחים בבוטקה ברחוב הדר, שלא עוזבים את הווילה של נתניהו גם כאשר המקום ריק.
המתקפה חסרת התקדים על הבית ועל סמל השלטון הבכיר היא חמורה וראויה לתגובה קשה. יחד עם זאת, הניסיון לפגוע בראש הממשלה בונה היטב את המיתוס של נתניהו כמגן ישראל, ובקרוב תשמעו שנתניהו מגן בגופו עלינו ועל המדינה.
ראש הממשלה עצמו לא חיכה הרבה וכבר בשבת, כאשר החלו להתפרסם הידיעות על כשלון יירוט הכטב"ם – אחד משלושה שנורו על הבית – הוא התראיין בידי אחד מעוזריו.
"שלוחיה של איראן שניסו היום להתנקש בחיי ובחיי רעייתי עשו טעות מרה", אמר נתניהו בסרטון וידיאו שהופץ מייד. "זה לא ירתיע אותי ואת מדינת ישראל להמשיך את מלחמת התקומה נגד אויבנו כדי להבטיח את ביטחוננו לדורות". נתניהו וישראל הפכו לישות אחת.
"אני אומר לאיראנים ולשותפים בציר הרשע: כל מי שפוגע באזרחי מדינת ישראל ישלם על כך מחיר כבד", הוסיף ראש הממשלה.
נתניהו המשיך לבנות את המיתוס של מגן ישראל גם בישיבת פורום השרים שכינס ביום ראשון. זהו פורום של חברים ומוזמנים, רובם חברי קבינט תומכי נתניהו, שנועד להרים לנתניהו בכל הזדמנות. השרים יריב לוין, דוד אמסלם ומירי רגב תקפו שם את הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי על התגובה החלשה של הצבא בעקבות הפגיעה בחלון הבית בקיסריה.
נתניהו המשיך לבנות את המיתוס של מגן ישראל גם בישיבת פורום השרים שכינס ביום ראשון. לוין, אמסלם ורגב תקפו שם את הרמטכ"ל על התגובה החלשה של הצבא בעקבות הפגיעה בחלון הבית בקיסריה
אני זה המדינה והמדינה זה אני, משדר נתניהו. זה עוזר לו לבנות אהדה להחלטות שרק הוא מקבל לכאורה והזדהות ציבורית עם גורלו האישי שמחובר עכשיו לגורלו של העם. רק כך אפשר להבין את הניסיון המביך של נתניהו ועוזריו לנכס רק לו את הכניסה לרפיח, נגד כל יריביו בארץ ובעולם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו במסר מאיים על איראן ביום הולדתו ה-75 (וידיאו: דוברות ראש הממשלה)
האמת היא שנתניהו לא הוביל בנחישות את סיפור רפיח. הוא היסס. בני גנץ וגדי איזנקוט לחצו על נתניהו לכבוש את רפיח עוד בימיהם המשותפים בקבינט המלחמה. האמריקאים הם אלה שהתנגדו לכניסה לעיר.
נתניהו לקח על עצמו כמובן את חיסול נסראללה בסוף ספטמבר, וח"כ אושר שקלים ממפלגתו ארגן לו מחיאות כפיים כאשר נכנס למליאת הכנסת יומיים מאוחר יותר. וגם את חיסול יחיא סנוואר, שלא היה מעשה של תכנון צבאי מחושב.
כל זה הולך היטב עם העלייה של הליכוד בסקרים, ומרחיק עוד יותר את נתניהו מהאחריות על מחדלי ה-7 באוקטובר ומדיבורים על ועדת חקירה ממלכתית ועל גורל החטופים.
כל זה הולך היטב עם העלייה של הליכוד בסקרים, ומרחיק עוד יותר את נתניהו מהאחריות על מחדלי ה-7 באוקטובר ומדיבורים על ועדת חקירה ועל החטופים
וכך, המתקפה על הבית בקיסריה מאפשרת לנתניהו להרחיב גם את מטרות המתקפה הצפויה על איראן. נתניהו מאשים את האיראנים בניסיון החיסול שלו. טהרן מכחישה, אבל החזית האישית והלאומית בארץ מתאחדות לפתע.
אתמול עלה לשידור ב"כאן ב" ח"כ אליהו רביבו מהליכוד. רביבו לא יעז לשחרר אמירה ביטחונית שלא מתואמת עם לשכת ראש הממשלה. לפי רביבו, הפגיעה במגן העם מחייבת חיסולים דומים גם בטהרן.
"המתקפה על הבית של נתניהו סוללת את הדרך לתקוף את ראשי התמנון באיראן", אמר רביבו, "עד היום לא סיכנו ראשי מדינות. עכשיו דמם הותר. זו שעתנו לדרוש את כבודנו ואת ביטחוננו".
"המתקפה על בית נתניהו סוללת את הדרך לתקוף את ראשי התמנון באיראן", אמר רביבו, "עד היום לא סיכנו ראשי מדינות. עכשיו דמם הותר. זו שעתנו לדרוש את כבודנו וביטחוננו"
במלים אחרות: כל מי שפוגע בנתניהו פוגע במדינה, וההיפך. זה המסר כלפי חוץ, אבל גם כלפי המתנגדים מבית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
רכיכה עלובה. שיעוף לנו מהעיניים. פרזנטור מיותר. הוא וממשלתו הם פאסה, אנכרוניסטים בנוף הפוליטי.
לא חייבים לסבול את הטפיל וממשלתו, ומשפחתו…יותר לוקחים מאשר נותנים. דביק. מאוס. בלתי נחוץ!!
ראש ארגון המחבלים ורוצח החטופים ביבים שקרניהו הוא דיקטטור על מלא מלא. שווה לבדוק סטטיסטית-מדעית כמה דיקטטורים מאז תחילת המאה העשרים (עניין של 125 שנים) סיימו את חייהם באופן טבעי באופן רצוני (כולל התאבדות), וכמה דיקטטורים באותה תקופה סיימו את חייהם שלא באופן טבעי מהתערבות חיצונית. נזכיר את מוסוליני, צ'אוסשקו, סדאם חוסיין, מועמר קדאפי, מנואל נורייגה, סלובודאן מילושביץ' מצד אחד, וגם את היטלר, סטאלין, ברז'נייב, אנדרופוב, צ'אבס, פידל קסטרו מהצד השני. לאיזה צד ישתייך ביבים שקרניהו?