הנשיא האמריקאי היוצא ג'ו ביידן צפוי להיפגש היום אחר הצהריים (שׁעון ארה"ב) עם משפחות שבעת החטופים האמריקאים המוחזקים על ידי חמאס בעזה, כך מדווחים ב-ynet. ניסיון לפגוש את טראמפ לא צלח עקב "אילוצי לו"ז".
דובר צה"ל בערבית פרסם במהלך הלילה שלוש הודעות פינוי לתושבים ברובע הדאחייה בביירות. כלי תקשורת בלבנון דיווחו כי חיל האוויר הישראלי ביצע 8 תקיפות.
הלילה מסר דובר צה"ל כי בהמשך להתרעה שהופעלה ברמת מגשימים בשעה 1:32, חיל האוויר יירט מטרה אווירית חשודה ששוגרה ממזרח, וכי המטרה יורטה בטרם חצתה לשטח הארץ, הופעלו התרעות על פי מדיניות.
בהמשך להתרעות שהופעלו במרחב הגליל המערבי בשעות 5:14-5:15, חיל האוויר יירט כלי טיס בלתי מאויש שחצה לשטח הארץ.
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הכריז על מינויו של המשקיע בנדל"ן, סטיבן ויטקוף, לשליחו המיוחד למזרח התיכון.
ויטקוף, שהיה שותפו הקבוע של טראמפ למשחקי גולף ושימש כמתווך לקהילה העסקית היהודית במהלך הקמפיין לנשיאות, חסר ניסיון דיפלומטי או ידע קודם במזרח התיכון. עם זאת, הדבר עולה בקנה אחד עם מינויים קודמים של טראמפ, כמו מינויו של חתנו, ג'ארד קושנר, שגם הוא לא היה בעל ניסיון כזה, אך הצליח לתווך את הסכמי אברהם במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ.
בהצהרה, טראמפ תיאר את ויטקוף כ"מנהיג מוערך בעסקים ובפילנתרופיה", וציין כי תרם רבות לחיזוק ושגשוג של פרויקטים וקהילות רבות. טראמפ הביע בטחונו בכך שוויטקוף יהיה "קול בלתי מתפשר למען השלום" ויגרום לאומה להתגאות בו.
מינויו של ויטקוף הוא חלק מסדרת מינויים מרכזיים בממשל הקרוב, וביניהם גם מינויו של מושל ארקנסו לשעבר, מייק האקבי, לשגריר ארה"ב בישראל, ומינויו של נציג פלורידה, מייק וולטס, ליועץ לביטחון לאומי. מינויים אלו מרמזים על המשך גישת "אמריקה תחילה" של טראמפ ועל זיקה חזקה לאינטרסים של ישראל תחת הנהגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בעוד שחסרונו של ניסיון דיפלומטי של ויטקוף מעורר חששות, היחסים הקרובים שלו עם טראמפ ורקעו הרחב בעסקים ובפילנתרופיה נתפסים כיתרונות שיכולים להביא זווית חדשה לדיפלומטיה במזרח התיכון.
משפחות חטופים בעזה בעלי אזרחות אמריקאית קראו היום לבכירים בממשל ביידן, בפגישות שנערכו בוושינגטון, לפעול יחד עם עמיתיהם בממשל הנכנס כדי להשיג הסכם לשחרור בני הערובה לפני כניסתו של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ לתפקיד בעוד כחודשיים.
"מה שאנחנו מבקשים… משני הממשלים הוא שיעבדו יחד, לא כדי להכין את ממשל טראמפ לקראת כניסתו לתפקיד בסוף ינואר, אלא כדי להשיג את זה עכשיו ברגע הייחודי הזה", אומר יונתן, אביו של שגיא דקל-חן, לאחר שנפגש יחד עם קרובי משפחה של שישה בני ערובה נוספים בבית הלבן עם היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, האחראי על ענייני המזרח התיכון בבית הלבן ברט מקגרק ובכירים נוספים בממשל ביידן.
אם הצדדים ימתינו עד שטראמפ ייכנס לתפקיד ב-20 בינואר כדי להגיע להסכם, "יש אפשרות ממשית שאף אחד מבני הערובה לא יישאר בחיים, ויהיה כמעט בלתי אפשרי להחזיר את גופותיהם של אלו שנרצחו", מזהיר דקל-חן.
בעודו מבקר את ממשלת ישראל על כך ש"נטשה" את בני הערובה במשך יותר מ-400 ימים, דקל־חן מציין שממשל ביידן עשה "הכל שביכולתו" כדי להשיג הסכם, על רקע התנגדות הן מצד ישראל והן מצד חמאס.
משפחות בני הערובה האמריקאים־ישראלים צפויות להישאר בארה"ב עוד מספר ימים ופועלות להשיג פגישות עם חלק מהמינויים החדשים של טראמפ ועם מחוקקים רפובליקאים שצפויים לשלוט בשני בתי הקונגרס בשנה הבאה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם