הסנאט של ארצות הברית קידם לראשונה מאז פרוץ מלחמת ארצות הברית וישראל באיראן מהלך שעשוי למנוע מממשל הנשיא דונלד טראמפ להמשיך לתקוף את הרפובליקה האסלאמית.
ארבעה רפובליקאים הצטרפו לעמיתיהם הדמוקרטים בתמיכה במהלך, שיחייב אישור של הקונגרס להמשך תקיפות צבאיות נגד איראן.
המהלך הפרוצדורלי מחייב את הסנאט לקיים בהמשך דיון בהחלטה לפי חוק סמכויות המלחמה לסיום הסכסוך.
הרפובליקאים עדיין יכולים לסכל את ההחלטה, במיוחד אם ממשל טראמפ יפעל לגייס תמיכה בגבעת הקפיטול. אולם ההצבעה תחייב את המחוקקים להתייצב מאחורי עמדותיהם בנוגע למלחמה.
הרפובליקאים חסמו יותר מחצי תריסר מהלכים כאלה מאז החלה מלחמת איראן, ובכך הפגינו את תמיכת המפלגה במאמץ המלחמתי.
עם זאת, ככל שהמלחמה התארכה ועלויותיה הכלכליות עלו, החלו להופיע סדקים בתמיכה בסכסוך, שנמצא טכנית בהפסקת אש, גם בקרב הרפובליקאים.
הסנאטור ג'ון פטרמן היה הדמוקרט היחיד שהצביע נגד המהלך ביום שלישי, ואילו הסנאטורים סוזן קולינס, ליסה מרקאוסקי, ראנד פול וביל קסידי פרשו משורות עמיתיהם הרפובליקאים ותמכו בהחלטה.
קסידי פרש לראשונה מהקו המפלגתי ימים ספורים לאחר שהפסיד במרוץ מקדים רפובליקאי, שבו טראמפ הביע תמיכה ביריבו.
סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר כי הממשל האמריקאי מוסיף להעדיף פתרון דיפלומטי לעימות עם איראן, אך הוא מוכן לחדש את המלחמה כדי להבטיח שטהרן לא תשיג נשק גרעיני.
בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן אמר ואנס שארצות הברית מחויבת להבטיח שלאיראן לא תהיה גישה לנשק גרעיני, משום שהדבר יוביל למרוץ חימוש אזורי שיהפוך את העולם לפחות בטוח.
ואנס טען שארצות הברית כבר פגעה ביכולות הצבאיות הקונבנציונליות [של איראן] במהלך ששת השבועות הראשונים של המלחמה. "זה בוצע בהצלחה. תמיד אפשר לעשות עוד קצת, אבל בנקודה שבה אנחנו נמצאים כעת, הנשיא אמר לנו לנהל משא ומתן אגרסיבי עם האיראנים".
"התקדמנו מאוד. אנחנו חושבים שהאיראנים רוצים להגיע להסכם", המשיך.
"אז אנחנו במצב די טוב כאן, אבל יש אפשרות ב', ואפשרות ב' היא שאנחנו יכולים לחדש את המערכה הצבאית כדי להמשיך לנהל את המהלך בניסיון להשיג את יעדיה של אמריקה… אבל זה לא מה שהנשיא רוצה, ואני לא חושב שזה מה שהאיראנים רוצים גם כן", העריך ואנס.
"לא יהיה לנו הסכם שיאפשר לאיראנים להחזיק בנשק גרעיני. לכן, כפי שהנשיא אמר לי זה עתה, אנחנו דרוכים ומוכנים", הוסיף.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רמז כי לא החליט כמה זמן ימתין לפני תקיפה באיראן.
אתמול טען כי תכנן לפתוח היום במתקפה גדולה נגד איראן, אך בעלות ברית במפרץ ביקשו ממנו להמתין יומיים או שלושה לנוכח ההתקדמות שחלה בשיחות לגיבוש הסכם שיסיים את המלחמה לצמיתות.
כשנשאל – בשעה שהציג לקבוצת כתבים את עבודות הבנייה של אולם הנשפים בבית הלבן – כמה זמן הוא מוכן להמתין, טראמפ הציג לוח זמנים שונה ואף פחות מדויק.
"אני אומר יומיים או שלושה – אולי שישי, שבת, ראשון, אולי תחילת השבוע הבא – פרק זמן מוגבל", טען טראמפ.
"אני מקווה שלא נצטרך לעשות את המלחמה, אבל ייתכן שנצטרך להנחית עליהם עוד מכה גדולה… אני עדיין לא בטוח, אתם תדעו בקרוב מאוד", הוסיף, בעודו משמיע איום נוסף נגד איראן.
טראמפ טען כי אתמול היה "במרחק שעה מקבלת ההחלטה" לתקוף היום את איראן. לאחר מכן סתר את עצמו ואמר שכבר "קיבל את ההחלטה" לתקוף כאשר מנהיגי המפרץ פנו אליו לכאורה כדי לשכנע אותו להמתין.
טראמפ חזר על טענתו כי חולל שינוי משטר באמצעות תקיפות על מנהיגי איראן, לפני שכינה בהמשך את מנהיגי טהרן הנוכחיים "קיצוניים ביותר" ואמר כי יהיו מוכנים להשתמש בנשק גרעיני נגד ארצות הברית אם ישיגו כזה.
"כולם אומרים לי [שהמלחמה] לא פופולרית, אבל אני חושב שהיא פופולרית מאוד", אמר טראמפ ברגע קצר של כנות.
לאחר מכן טען כי מתנגדי המלחמה משנים את דעתם כאשר הוא שואל אותם אם היו רוצים שלאיראן יהיה נשק גרעיני.
"כשאנחנו מסבירים את זה לאנשים – אין לי באמת מספיק זמן להסביר לאנשים. אני עסוק מדי בלגרום לזה לקרות", אמר טראמפ על רקע רעשי החבטות מעבודות הבנייה של אולם הנשפים מאחוריו.
"כשהם מבינים [את הסיכון שאיראן תשיג נשק גרעיני], אני חושב [שהמלחמה], למען האמת, פופולרית מאוד", אמר טראמפ.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי ביטל מתקפה גדולה נגד איראן, שלטענתו הייתה אמורה להתבצע מחר, לאחר שבעלות ברית במפרץ הבטיחו לו שהסכם עם טהרן אפשרי כעת הודות לחידוש "משא ומתן רציני".
"התבקשתי על ידי אמיר קטאר, תמים בן חמד אאל־תאני, יורש העצר של ערב הסעודית, מוחמד בן סלמאן אאל סעוד, ונשיא איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, להמתין עם המתקפה הצבאית המתוכננת שלנו נגד הרפובליקה האסלאמית של איראן, שתוכננה למחר, משום שכעת מתקיים משא ומתן רציני, ולדעתם, כמנהיגים גדולים ובעלי ברית, יושג הסכם שיהיה מקובל מאוד על ארצות הברית של אמריקה, וכן על כל המדינות במזרח התיכון ומעבר לו", כתב טראמפ ברשת Truth Social.
"הסכם זה יכלול, וזה חשוב, שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני!", כתב טראמפ, ככל הנראה בהתייחס להתחייבות איראנית שלא להעשיר אורניום, אף שלא ברור אם זו תהיה התחייבות קבועה, שכן בשבוע שעבר ציין כי יהיה מוכן להסתפק בהפסקה איראנית של עשרים שנה בהעשרת אורניום, תפנית בפני עצמה לאחר טענות חוזרות ונשנות כי אסור לאפשר לאיראן להעשיר אורניום לעולם.
"מתוך כבודי למנהיגים הנזכרים לעיל, הנחיתי את שר המלחמה פיט הגסת', את יושב ראש המטות המשולבים, הגנרל דניאל קיין, ואת צבא ארצות הברית, כי לא נבצע מחר את המתקפה המתוכננת נגד איראן", כתב טראמפ.
"אבל הנחיתי אותם בנוסף להיות מוכנים לצאת למתקפה מלאה ורחבת היקף נגד איראן בהתראה של רגע, אם לא יושג הסכם מקובל", טען.
מאז פרוץ מלחמה ב־28 בפברואר, טראמפ איים שוב ושוב במתקפות צבאיות גדולות נגד איראן, רק כדי לבטלן לאחר מכן על רקע טענות להתקדמות במשא ומתן.
טהרן לא אותתה כי היא מוכנה להפסיק לצמיתות את תוכנית הגרעין שלה, או לרסן את תוכנית הטילים שלה או את תמיכתה בארגוני שליחים – כולן דרישות שישראל לחצה על ארצות הברית להציב.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר אמר שהסבב השלישי של השיחות עם מקבילו הלבנוני היה "כן ובונה".
Concluding 2 days of negotiations with Lebanese and American officials, I'm looking forward to the next steps.
The peace talks were frank and constructive, and are set to move forward on two tracks: security and political.
There will be ups and downs, but the potential for… https://t.co/JPcspMjWqv
— Ambassador Yechiel (Michael) Leiter (@yechielleiter) May 15, 2026
"אני מצפה לשלבים הבאים", כתב ברשת X. "יהיו עליות ומורדות, אבל פוטנציאל ההצלחה גדול. הדבר החשוב ביותר לאורך המשא ומתן יהיה ביטחון אזרחינו וחיילינו".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוארצות הברית הודיעה שהפסקת האש רופפת בין ישראל לחזבאללה בלבנון מוארכת ב־45 ימים.
ההודעה של משרד החוץ של ארצות הברית הגיעה לאחר שישראל ולבנון השלימו סבב שלישי של משא ומתן בוושינגטון.
הפסקת האש בתוקף מאז 16 באפריל, אך ארצות הברית אפשרה לירושלים להמשיך לתקוף פעילי חזבאללה המהווים לאיום. בהתאם לכך, התקיפות נמשכו מדי יום, גם בזמן שהסבב השלישי של המשא ומתן שהתקיים אתמול והיום.
חזבאללה תקף כוחות ישראליים ששוהים בשטח בדרום לבנון, שלדברי ירושלים, השהייה בו נועדה למנוע מתקפות של חזבאללה על יישובים מעבר לגבול.
בהודעתו על הארכת הפסקת האש, דובר משרד החוץ של ארצות הברית, טומי פיגוט, כינה את היומיים של השיחות "פוריים מאוד" והוסיף כי הארכת ההפוגה "תאפשר התקדמות נוספת".
הסבב השלישי כלל לראשונה גורמים צבאיים משני הצדדים, כשאת ישראל ייצגו ממלא מקום הנספח הצבאי של ישראל בארצות הברית, תת־אלוף אריק בן דב, ומפקד החטיבה האסטרטגית בצה"ל, תת־אלוף עמיחי לוין.
לדבריו, משרד החוץ של ארצות הברית יכנס מחדש את המסלול המדיני של המשא ומתן ב־2 וב־3 ביוני.
בנוסף, מסלול ביטחוני ייפתח בפנטגון ב־29 במאי בהשתתפות משלחות צבאיות משתי המדינות.
"אנחנו מקווים שהדיונים האלה יקדמו שלום מתמשך בין שתי המדינות, הכרה מלאה בריבונות ובשלמות הטריטוריאלית זו של זו, וכינון ביטחון אמיתי לאורך הגבול המשותף שלהן", אמר פיגוט.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, טען שאיחוד האמירויות מנעה הצהרה משותפת של מדינות BRICS בשל קשריה עם ישראל.
עראקצ'י לא סיפק פרטים בנוגע למה שהיה כלול בהצהרת ה־BRICS שאיחוד האמירויות התנגדה לה.
"ההצהרה הסופית של מפגש שרי ה־BRICS נבלמה – או שחלקים ממנה נבלמו – על ידי מדינה חברה שיש לה יחסים מיוחדים עם ישראל, וזה מצער מאוד", אמר עראקצ'י לעיתונאים עם סיום כינוס השרים של BRICS, כשהוא נמנע מלהתייחס לאיחוד האמירויות בשמה.
ארגון ה־BRICS כולל את ברזיל, רוסיה, הודו, סין, דרום אפריקה, אתיופיה, מצרים, אינדונזיה, איראן ואיחוד האמירויות.
"אין לנו קושי עם אותה מדינה מסוימת. הם לא היו היעד שלנו במלחמה הנוכחית. פגענו רק בבסיסים צבאיים אמריקאיים ובמתקנים צבאיים אמריקאיים, שנמצאים למרבה הצער על אדמתם", טען עראקצ'י באופן כוזב, תוך שהוא נמנע מלהזכיר את אינספור האתרים האזרחיים שהיוו יעדי תקיפה עבור איראן.
"הסיבה היחידה שהם עצרו את ההצהרה הסופית הייתה תמיכתם בישראל ובארצות הברית בתוקפנותן נגד איראן. דבר שהוא מצער מאוד, מאוד".
"אני מקווה שעד המועד שבו נגיע לפסגה [הבאה], הם יגיעו להבנה טובה שאיראן היא שכנה. עלינו לחיות זה עם זה. חיינו יחד במשך מאות שנים, ועלינו לחיות יחד במאות השנים הבאות", אמר עראקצ'י.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ קיים דיון ביטחוני בדרג גבוה בחדר המצב של הבית הלבן כדי לדון בצעדים הבאים בנוגע לאיראן, כך מסר גורם אמריקאי רשמי לזמן ישראל.
המשא ומתן עם איראן הגיע שוב למבוי סתום בסוף השבוע לאחר שטהרן סירבה לבצע ויתורים משמעותיים בתוכנית הגרעין שלה.
טראמפ אמר אתמול כי תגובתה של איראן הייתה "בלתי מקובלת לחלוטין".
המשתתפים בפגישה כוללים את סגן הנשיא ג'יי־די ואנס, שר החוץ מרקו רוביו, שר ההגנה פיט הגסת', ראש ה־CIA ג'ון רטקליף, יושב ראש המטות המשולבים דן קיין והשליח המיוחד סטיב ויטקוף.
חדשות 12 דיווחו, תוך ציטוט של שני גורמים אמריקאים בכירים, שטראמפ שוקל פעולה צבאית מחודשת כדי להגביר את הלחץ על איראן, כאשר אחד הגורמים צוטט כאומר: "טראמפ עומד להכות בהם קצת".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר שהפסקת האש עם איראן נמצאת ב"הנשמה מלאכותית".
"היא חלשה באופן בלתי ייאמן", אמר טראמפ על שביתת הנשק בשיחה עם כתבים בחדר הסגלגל, יום לאחר שדחה את ההצעה להפסקה קבועה של הלחימה, שאותה הגישה איראן בסוף השבוע.
טראמפ טען כי הנושאים והנותנים האיראנים אמרו למקביליהם האמריקאים שהם מוכנים לכך שארצות הברית תוציא את מאגרי האורניום המועשר ברמה גבוהה של טהרן, אך לאחר מכן נמנעו מלכלול את הוויתור הזה במסמך התגובה שהוגש בסוף השבוע.
איראן לא הראתה שום אינדיקציה פומבית לכך שהיא מוכנה לבצע ויתור כזה.
"לפני יומיים הם אמרו, 'אתם תצטרכו לקחת את זה'. התכוונו ללכת איתם. אבל הם שינו את דעתם כי הם לא הכניסו את זה למסמך", אמר טראמפ לכתבים.
טראמפ טען כי הנושאים והנותנים של איראן אמרו שקשה להוציא את מאגרי האורניום בשל התקיפות של וושינגטון על אתרי הגרעין של טהרן בשנה שעברה, וכי רק לארצות הברית או לסין יש את הכלים המסוגלים לחלץ זאת אל מחוץ לאדמה.
הוא טען כי הנושאים והנותנים האיראנים גם "הבטיחו [שהם לא ישיגו] נשק גרעיני למשך תקופה ארוכה מאוד", רק כדי להשמיט זאת גם מההצעה הרשמית של טהרן.
העובדה שטראמפ ציין כי היה מקבל ערבות כזו, אף שלא הייתה בלתי מוגבלת בזמן, נראית לא מתיישבת עם התעקשותו ארוכת השנים כי בכוונתו להבטיח שאיראן לעולם לא תוכל להשיג נשק גרעיני.
כשנשאל אם הוא עדיין חושב שיוכל להגיע לעסקה עם המשטר הנוכחי, הוא השיב בחיוב, תוך שהוא הוסיף כי המשטר מורכב ממתונים שרוצים נואשות להגיע להסכם ומ"מטורפים" שרוצים להמשיך להילחם.
בהתייחסו לביקורת שלפיה אין לו תוכנית קוהרנטית להתמודדות עם איראן, טראמפ התעקש: "יש לי תוכנית. התוכנית היא שלאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני".
לאחר מכן הוא המשיך וחזר על טענתו הבלתי מוכחת שלפיה ארצות הברית שלחה לגורמי צבא כורדים רובים לשימוש נגד המשטר האיראני, אך הכורדים החליטו לשמור אותם לעצמם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ טוען כי הוא שוקל לחדש את המבצע לסיוע לספינות תקועות מחוץ למצר הורמוז החסום על ידי איראן, לאחר שביטל אותו כיום לאחר שהחל.
טראמפ אמר לרשת "פוקס ניוז" כי אם יחליט לחדש את "פרויקט חירות", הוא יהיה "רק חלק" ממבצע צבאי גדול יותר.
טראמפ טען כי המשטר האיראני "עומד להתקפל" בשיחות עם ארצות הברית – דבר שטהרן לא הראתה שום סימן שתעשה, למרות תחזיותיו החוזרות ונשנות של טראמפ בעניין זה.
כשנשאל אם יצטרך לחסל שכבה נוספת של מנהיגי איראן השיב טראמפ: "אני אתמודד איתם עד שהם יחתמו על עסקה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם











תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו