ג'ייקוב מגיד
הזמן של
ג'ייקוב מגיד

כתב שטחים, The Times of Israel

הבית הלבן: טיוטת ההסכם שפורסמה הערב לא משקפת את המצב הנוכחי במשא ומתן

הבית הלבן התייחס לטיוטת ההסכם המתגבש בין ישראל ללבנון, שפורסמה הערב (רביעי) בתאגיד השידור כאן, ומסר שהיא לא משקפת את המצב הנוכחי של המשא ומתן בין הצדדים.

עוד 27 מילים

פרסום ראשון: טראמפ ביקש מנתניהו לסיים את המלחמה בעזה עד כניסתו לבית הלבן

נשיא ארצות הברית לשעבר דונלד טראמפ אמר לראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא מצפה מישראל לסיים את המלחמה בעזה עד שובו לבית הלבן אם יזכה בבחירות, כך חשפו השבוע שני מקורות המכירים את הנושא לזמן ישראל.

המסר הועבר לראשונה כאשר המועמד הרפובליקאי לנשיאות אירח את ראש הממשלה באתר הנופש שלו במאר-א-לאגו בפלורידה ביולי, כך לפי בכיר לשעבר בממשל טראמפ ובכיר ישראלי.

בעוד שטראמפ אישר בפומבי שאמר לנתניהו שהוא רוצה שישראל תנצח במלחמה במהירות, המקורות ששוחחו עם זמן ישראל הם הראשונים לחשוף כי לבקשה צורף גם ציר זמן.

פעילות כוחות צה"ל בעזה, אוקטובר 2024 (צילום: דובר צה
פעילות כוחות צה"ל בעזה, אוקטובר 2024 (צילום: דובר צה"ל )

הבכיר האמריקאי לשעבר הדגיש כי טראמפ לא היה ספציפי בבקשתו מנתניהו וייתכן שיתמוך בפעילות שיורית של צה"ל בעזה, כל עוד ישראל מכריזה רשמית על סיום המלחמה.

נתניהו הדגיש זמן רב כי ישראל תשמור על שליטה ביטחונית גורפת בעזה בעתיד הנראה לעין לאחר המלחמה, ובכירים ישראלים נוספים דיברו על כך שצה"ל ישמור על אזור חיץ בתוך הרצועה וייכנס שוב ושוב לאזורים שונים, אם יתגלה שחמאס מנסה להתארגן מחדש.

נתניהו מדגיש מזה זמן רב כי ישראל תשמור על שליטה ביטחונית גורפת בעזה בעתיד הנראה לעין לאחר המלחמה

אך ראש הממשלה הבהיר שלשום (שני) שישראל עדיין לא בשלב של סיום הלחימה, כאשר אמר לחברי הכנסת מהליכוד בישיבת הסיעה כי הוא לא יכול להסכים לדרישת חמאס לסיים את המלחמה בתמורה לשחרור 101 החטופים שעדיין מוחזקים בעזה.

בשבועות האחרונים הבהיר טראמפ כי ייתן לישראל יד חופשית יותר לקבלת החלטות, תוך שהוא מותח ביקורת על נשיא ארה"ב ג'ו ביידן על כך שהוא מנסה להגביל את המטרות הפוטנציאליות של ישראל בתגובה למתקפת הטילים של איראן ב-1 באוקטובר.

קיר עם תמונות החטופים בתל אביב. 30 בספטמבר, 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
קיר עם תמונות החטופים בתל אביב. 30 בספטמבר, 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

הבכיר האמריקאי לשעבר הבהיר כי הניצחון שישראל מתבקשת להשיג בעזה עד יום ההשבעה כולל גם את החזרת החטופים.

טראמפ עצמו הזהיר בוועידת המפלגה הרפובליקאית בחודש יולי כי מי שמחזיק בחטופים אמריקאים בחו"ל "ישלם מחיר כבד מאוד" אם לא ישוחררו לפני כניסתו לתפקיד.

טראמפ הזהיר כי מי שמחזיק בחטופים אמריקאים בחו"ל "ישלם מחיר כבד מאוד" אם לא ישוחררו לפני כניסתו לתפקיד

קמפיין טראמפ לא הגיב לבקשות תגובה.

טראמפ ונתניהו שוחחו מספר פעמים מאז פגישתם ביולי במאר-א-לאגו, וטראמפ אמר בשבוע שעבר שראש הממשלה התקשר אליו יומיים ברצף.

מוקדם יותר החודש אמרו שני בכירים ישראלים לזמן ישראל שהם חוששים מהקריאות החוזרות של טראמפ שישראל תסיים את המלחמה בעזה במהירות, מתוך חשש שאי-הצלחה לעשות זאת תוביל לעימות אם הנשיא לשעבר יזכה בבחירות בשבוע הבא ויחזור לבית הלבן בינואר.

"יש אילוצים פוליטיים פנימיים שמקשים על סיום מהיר של המלחמה", אמר בכיר במערכת הביטחון באותה עת, תוך שהוא רומז להרכב הקואליציה של נתניהו, ובפרט איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ', שהתנגדו להצעות לעסקאות שבויים המותנות בהפסקת אש קבועה בעזה.

פלסטינים בג'באליה, 30 במאי 2024 (צילום: AP Photo/Enas Rami)
פלסטינים בג'באליה, 30 במאי 2024 (צילום: AP Photo/Enas Rami)

כמו כן, קיימת תמימות דעים כמעט מוחלטת בתוך ממשלת נתניהו נגד מתן תפקיד לרשות הפלסטינית בניהול עזה. בכיר ישראלי נוסף אמר שהדבר תרם להמשך המלחמה, כיוון שישראל מתקשה למצוא חלופה ריאלית שתמלא את הריק הפוליטי בעזה, ובכך מאפשרת לחמאס להחזיר לעצמו שליטה באזורים מהם צה"ל נסוג.

חבר כנסת מהאופוזיציה — שדיבר גם הוא בעילום שם — הודה כי גרירת המלחמה עד להשבעת הנשיא ב-20 בינואר עלולה להעכיר את היחסים עם סגנית הנשיא קמלה האריס, אם היא זו שתנצח בבחירות בשבוע הבא.

עם זאת, "נתניהו הצליח לנהל עימותים עם נשיאים דמוקרטים מבלי לשלם מחיר כבד. למעשה, הוא מקדם את יכולתו לעמוד מולם", אמר חבר הכנסת. "עימות עם טראמפ הוא משהו שנתניהו לא באמת נאלץ להתמודד איתו בעבר, ואני חושב שהוא יעדיף להימנע מכך, אך סמוטריץ' ובן גביר אולי לא יאפשרו זאת".

עוד 522 מילים

ביידן עדכן את הנהגת הקונגרס בכך שהציב כוחות להגנת ישראל

נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, עדכן את הנהגת הקונגרס לגבי תגובת הצבא האמריקאי למתקפת הטילים הבליסטיים של איראן על ישראל בתחילת החודש.

במכתב ששלח ליושב ראש בית הנבחרים מייק ג'ונסון, למנהיג הדמוקרטים בבית הנבחרים האקים ג'פריס, למנהיג הרוב בסנאט צ'אק שומר ולמנהיג המיעוט מיץ' מקונל, כתב ביידן: "בהתאם למחויבות רבת השנים שלנו לביטחונה של ישראל ולהצהרותינו הפומביות על המשך מאמצינו להגן על ישראל מפני איומים מצד איראן ומצד שלוחיה, אני מעדכן אתכם על הצבת הכוחות האמריקאיים לסיוע בהגנת ישראל מפני התקפות אלה וכל התקפה עתידית".

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן נואם בעצרת פוליטית בפילדלפיה שבפנסילבניה, 15 באוקטובר 2024 (צילום: AP Photo/Jose Luis Magana)
ביידן נואם בעצרת פוליטית בפילדלפיה שבפנסילבניה, אתמול (צילום: AP Photo/Jose Luis Magana)

הנשיא הסביר שבשנה האחרונה ארצות הברית התאימה את הצבת כוחותיה הצבאיים באזור, בכך ששלחה את קבוצת התקיפה של נושאת המטוסים אברהם לינקולן, יחד עם משחתות נלוות וטייסת מטוסים המצוידת במטוסי קרב מדגם F-35C דור חמישי, להחליף את קבוצת התקיפה של נושאת המטוסים תאודור רוזוולט בים התיכון המזרחי.

בנוסף פרסה ארצות הברית משחתות נוספות, כולל כאלה המיועדות להגן מפני מתקפות של טילים בליסטיים, את הצוללת המונחית טילים USS ג'ורג'יה, את קבוצת הסיוע האמפיבית USS וואספ, כמה טייסות קרב והתקפה של מטוסי קרב מהדור הרביעי והחמישי, כולל F-22, F-15E ו-F-16, וכן מטוסי תקיפה מדגם A-10 וכוחות נוספים.

"כוחות ארצות הברית יישארו ערוכים באזור כדי להגן על אינטרסים לאומיים חשובים, כולל הגנה על אזרחי ארצות הברית ורכוש מפני התקפות איראניות ושלוחותיה, ולהמשיך לתמוך בהגנת ישראל, שלמחויבותנו כלפיה אין עוררין", אמר ביידן.

פלסטינים בג'באליה, 30 במאי 2024 (צילום: AP Photo/Enas Rami)
פלסטינים בג'באליה, 30 במאי 2024 (צילום: AP Photo/Enas Rami)

"בהקשר זה, הנחיתי לפרוס בישראל מערכת הגנה מפני טילים בליסטיים וכוחות אמריקאיים המסוגלים להפעיל אותה, במטרה להגן מפני כל מתקפה נוספת בעוד הגנה זו נחשבת לנחוצה", הוסיף הנשיא, כשהוא מתייחס למערכת ההגנה THAAD.

העדכון הוא בעיקר פורמלי, ורוב המידע כבר פורסם לציבור, אך המכתב נשלח יומיים לאחר שממשל ביידן הודיע לישראל כי המשך הסיוע הביטחוני תלוי בצעדים משמעותיים להקלה במשבר ההומניטרי המחריף ברצועת עזה.

עוד 271 מילים

ארה"ב: הבענו מחאה בפני ישראל אחרי השריפה ה"מזעזעת" במחנה העקורים

הבית הלבן הודיע כי הביע מחאה בפני ישראל בעקבות תקיפת צה"ל אמש במתחם בית חולים במרכז עזה, שהובילה לתמונות "מזעזעות" של פלסטינים עקורים שנשרפו חיים כשמחנה האוהלים הסמוך שלהם עלה באש.

"התמונות והסרטונים של מה שנראה כמו אזרחים עקורים שנשרפים חיים בעקבות תקיפה אווירית ישראלית מטרידים מאוד, והבהרנו את דאגותינו לממשלת ישראל," אמר דובר של המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן לזמן ישראל.

"על ישראל מוטלת האחריות לעשות יותר כדי להימנע מנפגעים אזרחיים – ומה שקרה כאן הוא מחריד, גם אם חמאס פעל ליד בית החולים בניסיון לנצל אזרחים כמגן אנושי," הוסיף הדובר בהצהרה.

צה"ל אישר מוקדם יותר היום כי תקף את מתחם בית החולים אל-אקצא בעיר דיר אל-בלח במרכז עזה, שם לטענתו פעלו טרוריסטים במרכז פיקוד. לפי דיווחים פלסטיניים, שלושה בני אדם נהרגו ו-40 נפצעו.

השריפה שפרצה במחנה העקורים בעקבות תקיפת צה"ל, 14 באוקטובר 2024 (צילום: AFP PHOTO / HO / UNRWA)
השריפה שפרצה במחנה העקורים בעקבות תקיפת צה"ל, 14 באוקטובר 2024 (צילום: AFP PHOTO / HO / UNRWA)
השריפה שפרצה במחנה העקורים בעקבות תקיפת צה"ל, 14 באוקטובר 2024 (צילום: AFP PHOTO / HO / UNRWA)
השריפה שפרצה במחנה העקורים בעקבות תקיפת צה"ל, 14 באוקטובר 2024 (צילום: AFP PHOTO / HO / UNRWA)
עוד 123 מילים

בכיר בבית הלבן: וושינגטון סבורה שסנוואר בחיים והוא מוקף חטופים

ארצות הברית סבורה שמנהיג חמאס יחיא סנוואר בחיים וככל הנראה מסתתר במנהרה תת-קרקעית ברצועת עזה עם חטופים בסביבתו – כך אמר ברט מקגורק, יועץ הבית הלבן למזרח התיכון.

"יחיא סנוואר נותר מקבל ההחלטות. הוא נותר – להערכתנו – בחיים ובמנהרה תת-קרקעית ברצועה, מחזיק בבני ערובה, וככל הנראה בני ערובה נמצאים בסביבתו", אמר מקגורק בשיחה עם רבנים אמריקאיים לכבוד חגי תשרי.

ברט מקגורק בגבעת הקפיטול בוושינגטון, 18 באפריל 2024 (צילום: KENT NISHIMURA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
מקגורק בגבעת הקפיטול בוושינגטון בחודש אפריל האחרון (צילום: KENT NISHIMURA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

זהו העדכון המפורט ביותר שניתן בשבועות האחרונים, אם לא בחודשים האחרונים, מפי גורם אמריקאי בכיר לגבי מצבו של סנוואר. בימים האחרונים דווח שסנוואר חידש את הקשר עם גורמים בכירים בחמאס שנמצאים מחוץ לרצועה, אחרי יותר מחודש שלא נשמע ממנו.

מקגורק חזר על עמדת הממשל, שלפיה, המלחמה ברצועה יכולה להסתיים באופן מיידי אם סנוואר יסכים לשחרר את 101 בני הערובה המוחזקים בעזה.

עוד 118 מילים

הבית הלבן נמנע מלהכחיש שביידן אמר שנתניהו הוא "פאקינג שקרן"

דוברת הבית הלבן, קארין ז'אן-פייר, נמנעה מלהכחיש שנשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, כינה את ראש הממשלה בנימין נתניהו "פאקינג שקרן" ו"פאקינג אדם רע", כפי שנחשף בספרו האחרון של העיתונאי בוב וודוורד.

"זו אינה אמירה שאני יכולה לאשר", אמרה ז'אן-פייר כשנשאלה על כך. "יהיו הרבה ספרים שייכתבו על הממשל הזה ועל ממשלים אחרים. אני לא מתכוונת להיכנס לפרטים של כל אחד מהספרים הללו", הוסיפה.

בחודש פברואר האחרון, כש"פוליטיקו" דיווח לראשונה שביידן כינה את נתניהו "פאקינג אדם רע", הבית הלבן פרסם הכחשה נחרצת.

עוד 79 מילים

טראמפ: "ישראל צריכה להתפכח בנוגע לטראמפ כי הם לא תומכים בי"

נשיא ארה"ב לשעבר והמועמד הרפובליקאי לנשיאות דונלד טראמפ, אמר למנחה הרדיו השמרני יו יואיט כי "ישראל צריכה לעשות דבר אחד: הם צריכים להתפכח בנוגע לטראמפ. כי הם לא תומכים בי. עשיתי יותר עבור ישראל מכל אחד אחר, עשיתי יותר עבור העם היהודי מכל אחד אחר. וזה לא הדדי, כמו שאומרים".

לא ברור אם טראמפ התכוון לומר "יהודים אמריקאים" במקום "ישראל" במשפט הראשון, אך לעיתים קרובות הוא מבלבל בין השניים, מה שהוביל להאשמות כי הוא משתמש בסטראוטיפים אנטישמיים של נאמנות כפולה.

טראמפ ביקר שוב ושוב את יהודי ארה"ב על כך שאינם תומכים בו במספרים גבוהים יותר, ואמר בחודש שעבר כי אם יפסיד בנובמבר, היהודים יישאו באשמה. עם זאת, הוא לרוב לא טוען שישראל אינה תומכת בו, ולעיתים אף מצטט סקרים שמראים כי ישראלים תומכים בו במספרים גבוהים מאוד.

בתוך כך, פורסם כי לציון יום השנה ל-7 באוקטובר, טראמפ ביקר בקברו של הרבי מליובאוויטש.

דונלד טראמפ ביקר בקברו של הרבי מליובאוויטש ב-7 באוקטובר 2024, בניו יורק (צילום: AP Photo/Yuki Iwamura)
דונלד טראמפ ביקר בקברו של הרבי מליובאוויטש ב-7 באוקטובר 2024, בניו יורק (צילום: AP Photo/Yuki Iwamura)
עוד 139 מילים

האריס הגנה על הסיוע הביטחוני שמספקת ארה"ב לישראל: "יש לנו ברית עם העם הישראלי"

סגנית נשיא ארצות הברית קמלה האריס הגנה על הסיוע הביטחוני שמספקת ארה"ב לישראל, על רקע האשמות כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מתנגד לאינטרסים ולמטרות של וושינגטון באזור.

"הסיוע שהענקנו לישראל אפשר לה להגן על עצמה מפני 200 טילים בליסטיים שנועדו לתקוף את אזרחי ישראל", אמרה האריס בראיון לתוכנית "60 דקות" של סי-בי-אס, הצפוי להיות משודר במלואו הלילה.

"כאשר אנחנו חושבים על האיום שחמאס, חזבאללה ואיראן מציבים, אני חושבת שזה ברור מאליו שזו החובה שלנו לעשות כל שביכולתנו כדי לאפשר לישראל להגן על עצמה מפני סוגי התקפות כאלה", היא הוסיפה.

האריס הבהירה כי הסיוע הביטחוני ניתן במקביל למאמצים דיפלומטיים מול מנהיגי ישראל במטרה להשפיע על פעולותיהם. "העבודה הדיפלומטית שלנו עם הנהגת ישראל היא מאמץ מתמשך שמבהיר את עקרונותינו, הכוללים את הצורך בסיוע הומניטרי, את הצורך שהמלחמה תסתיים, את הצורך להגיע להסכם לשחרור החטופים וליצירת הפסקת אש, ולא נפסיק להפעיל את הלחץ על ישראל ועל האזור, כולל על מנהיגים ערביים".

כשנשאלה לגבי ההישגים של הלחץ הזה, בהתחשב בכך שהמלחמה בעזה נמשכת והקרבות בין ישראל לחזבאללה התגברו באופן משמעותי בשבועות האחרונים, האריס דחתה את הנחת היסוד אך לא סיפקה דוגמאות קונקרטיות לתמוך בטענתה.

"בעקבות העבודה שלנו חלו מספר תזוזות באזור מצד ישראל, שהיו מאוד מתואמות או תוצאה של גורמים רבים, כולל ההסברה שלנו על מה שצריך לקרות באזור", אמרה.

כאשר נשאלה אם ארה"ב רואה בנתניהו בעל ברית קרוב, האריס התחמקה שוב. "אני חושבת, עם כל הכבוד, שהשאלה הטובה יותר היא האם יש לנו ברית חשובה בין העם האמריקאי לבין העם הישראלי? והתשובה לשאלה הזו היא כן".

עוד 237 מילים

ביידן מציע לישראל שלא לתקוף את שדות הנפט של איראן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר כי ישראל עדיין לא החליטה כיצד תגיב למתקפת הטילים הבליסטיים של איראן, אך המליץ לה לבחור יעד אחר על פני שדות הנפט של הרפובליקה האסלאמית.

"אם הייתי במקומם, הייתי שוקל חלופות אחרות מאשר לתקוף שדות נפט", אמר ביידן בהופעה נדירה בתדרוך היומי לכתבים בבית הלבן, שבו נשאל שוב ושוב שאלות שמנסות לגרום לו לבקר את ישראל.

"אם הייתי במקומם, הייתי שוקל חלופות אחרות מאשר לתקוף שדות נפט," אמר ביידן בהופעה נדירה בתדרוך היומי לכתבים בבית הלבן, שבו נשאל שוב ושוב שאלות שמנסות לגרום לו לבקר את ישראל

מוקדם יותר השבוע, אמר ביידן כי הוא מתנגד לכך שישראל תתקוף את אתרי הגרעין של איראן.

כשנשאל האם הוא חושב שראש הממשלה בנימין נתניהו דוחה הסכמים מדיניים בעזה ובלבנון כדי להשפיע על הבחירות הקרובות לנשיאות ארה"ב, השיב ביידן: "שום ממשל לא עזר לישראל יותר ממני. אף אחד, אף אחד, אף אחד, ואני חושב שביבי צריך לזכור את זה".

"באשר לשאלה האם הוא מנסה להשפיע על הבחירות או לא, אני לא יודע, אבל אני לא מסתמך על כך", הוסיף ביידן.

ביידן הוסיף כי הוא מניח שישוחח עם נתניהו כאשר ישראל תחליט כיצד היא רוצה להגיב לאיראן.

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לצד דוברת הבית הלבן קארין ג'ן-פייר בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן, 4 באוקטובר 2024 (צילום: AP Photo/Ben Curtis)
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן לצד דוברת הבית הלבן קארין ג'ן-פייר בתדרוך לעיתונאים בבית הלבן, 4 באוקטובר 2024 (צילום: AP Photo/Ben Curtis)

אחד העיתונאים העלה את האפשרות שאין לביידן השפעה על ישראל, אך הנשיא הדף את הטענה ואמר שהוא מקבל עדכונים שוטפים ואנשי הממשל שלו נמצאים בקשר מתמיד עם מקביליהם בישראל.

"אלו חגי תשרי… הם לא יקבלו החלטה מייד. לכן אנחנו נחכה לראות מתי הם ירצו לדבר", הוסיף.

כאשר נשאל שוב האם ישראל מקשיבה לעצות של הממשל שלו, ציין ביידן את ההצעה שלו לעסקת שחרור החטופים ממאי, שנותרה תקועה. גורמים בארה"ב האשימו את חמאס בכך שסירב לדון בהצעה בשבועות האחרונים.

"התוכנית שהצגתי קיבלה תמיכה ממועצת הביטחון של האו"ם, מרוב בעלי הברית שלנו ברחבי העולם, כדרך להביא לסיום העימות הזה," אמר ביידן.

"לישראלים יש כל זכות להגיב על ההתקפות האכזריות נגדם — לא רק מצד האיראנים אלא גם מחזבאללה ועד החות'ים. אך העובדה היא שהם חייבים להיות הרבה יותר זהירים בטיפול בנפגעים אזרחיים", הוסיף, תוך שהוא חוזר על עמדת הממשל לגבי המלחמה.

"לישראלים יש כל זכות להגיב על ההתקפות האכזריות נגדם — לא רק מצד האיראנים אלא גם מחזבאללה ועד החות'ים. אך העובדה היא שהם חייבים להיות הרבה יותר זהירים בטיפול בנפגעים אזרחיים"

ביידן סירב למסור פרטים נוספים כיצד ישראל צריכה להגיב לאיראן: "זה עניין ביני לבינם".

כשנשאל אם הוא שוקל להטיל סנקציות על איראן, אמר הנשיא כי הנושא בדיונים.

כאשר נשאל אם יש משהו שארצות הברית יכולה לעשות כדי למנוע מלחמה כוללת במזרח התיכון, השיב ביידן: "יש הרבה שאנחנו עושים. הדבר העיקרי שאנו יכולים לעשות הוא לנסות לגייס את שאר העולם, את בעלות הברית שלנו, כמו שהצרפתים עושים בלבנון ובמקומות אחרים, כדי להרגיע את המצב.

"אבל כשיש לך פרוקסי כמו חזבאללה והחות'ים, קשה לקבוע את תוצאות המצב".

עוד 426 מילים

היועץ הבכיר לביטחון של האריס נפגש עם מנהיגי הקהילות המוסלמית והערבית בארה"ב

פיל גורדון, היועץ לביטחון לאומי של סגנית נשיאת ארה"ב קמלה האריס, נפגש אתמול עם מנהיגים מהקהילה המוסלמית, הערבית והפלסטינית-אמריקאית, כך מסר הבית הלבן.

הפגישה עסקה במאמצי ממשל ביידן להשיג פתרונות דיפלומטיים בעזה ובלבנון, תוך העלאת חששות לגבי פעולות ישראליות ביהודה ושומרון שעלולות לערער את היציבות.

הפגישה נתפסת כניסיון לשמר קשרים עם הקהילות הערביות והמוסלמיות, שחלק מחבריהן הביעו זעם על התמיכה המתמשכת של הממשל בישראל במלחמה נגד חמאס, אשר גבתה את חייהם של אלפי אזרחים פלסטינים וגרמה למשבר הומניטרי מתמשך.

סקר של המכון הערבי-אמריקאי, שנערך בסוף ספטמבר בקרב 500 מצביעים ערבים-אמריקאים פוטנציאליים, מצא כי 42% תומכים בנשיא לשעבר דונלד טראמפ בבחירות הקרובות, לעומת 41% שתומכים בהאריס.

סקר שנערך בסוף ספטמבר בקרב 500 מצביעים ערבים-אמריקאים פוטנציאליים, מצא כי 42% תומכים בטראמפ בבחירות הקרובות, לעומת 41% שתומכים בהאריס

אף שהטבע השמרני הכללי של הקהילה הופך את המפלגה הרפובליקאית למקום טבעי יותר עבור רבים, מדיניות המזרח התיכון של המפלגה השאירה לאורך השנים חלק גדול מהערבים והמוסלמים האמריקאים הרחק ממנה.

עם זאת, רבים בקהילות אלו מאשימים את מדיניות הנשיא ג'ו ביידן בהמשכה של המלחמה, ומאשימים אותו במעורבות ב"ג'נוסייד". לפיכך, כמה מאותם מבקרים אינם רואים הבדל בין ביידן לטראמפ – שהיה עוין הרבה יותר כלפי הסוגיה הפלסטינית – ושוקלים להצביע למועמד הרפובליקני במקום להאריס, אותה הם רואים כהמשך של הממשל הנוכחי.

עוד 199 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה