JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר איריס סורוקר: מלחמה היא לא כלי עבודה | זמן ישראל

מלחמה היא לא כלי עבודה

שלט בהפגנה לשחרור החטופים, מרץ 2024 (צילום: קרן סער)
קרן סער
שלט בהפגנה לשחרור החטופים, מרץ 2024

אומברטו אקו הוא היסטוריון ופילוסוף איטלקי שנפטר לפני פחות מעשור. חלק יזכרו אותו בזכות הסרט המרתק "שם הוורד" המתאר בחדות כואבת את האלימות שרווחה במנזרים בימי הביניים החשוכים.

אקו ניסה להוכיח, באמצעות רומן היסטורי, שאלימות בחברה היא בחירה של אנשים ולא עניין שמיימי שנכפה מלמעלה. הדיון הפילוסופי הזה לא נתחם לימי הביניים והיה כמובן רלוונטי ביותר לאלימות שהפעילו מדינות במאה העשרים, המאה של מלחמות העולם הנוראות.

אקו ניסה להוכיח שאלימות בחברה היא בחירה של אנשים ולא עניין שנכפה משמיים. הדיון הפילוסופי הזה לא נתחם לימי הביניים והיה רלוונטי ביותר לאלימות שהפעילו מדינות במאה ה-20, עם מלחמות העולם הנוראות

אקו גדל כשהתנועה הלאומנית הפשיסטית צמחה והתבססה באיטליה, וחזה כיצד האלימות שאימצה כשיטת עבודה – מלחמה נגד מתנגדי השלטון ואויבים – הורמה על נס והפכה לדרך חיים. אקו ביקש לאפיין את הפשיזם, לתת בו סימנים, מפני שמה שהפשיזם חולל במחצית המאה העשרים היה מפחיד מדי והרסני.

עטיפת הספר "הפשיזם הנצחי" של אומברטו אקו
עטיפת הספר "הפשיזם הנצחי" של אומברטו אקו

מאמרו של אקו נקרא "הפשיזם הנצחי" והוא ראה אור בעברית בשנת 2019. על פיו, סימני הפשיזם לא צריכים להתקיים כולם בבת אחת, שהרי לא מדובר ב"הכל או לא כלום", אלא במנעד שבין משטר דמוקרטי המבוסס על חירויות הפרט לבין משטר של לאומנות המבוסס על כוח.

אחד מסימני הפשיזם הוא, שכל אי הסכמה עם מהלכי השלטון נחשבת לבגידה, וכל מתנגד נחשב לבוגד, כדי לשלול אפשרות של דעה לגיטימית אחרת ולהכשיר דיכוי. פציפיזם נחשב כחבירה לאויב ואילו המלחמה המתמדת נתפסת כדרך חיים.

הטענה הפשיסטית היא שבאמצעות ניצחון מוחלט על יריב נצחי ניתן יהיה להגיע ליעד נשגב. היעד הזה הוא לאומני: המדינה מועמדת מעל הפרט, כאילו לא המדינה נועדה לשרת את הפרט, והכוח הפיזי – קרי האלימות השלטונית – נחשב לכלי עבודה.

לפי הפשיזם, באמצעות ניצחון מוחלט על יריב נצחי ניתן יהיה להגיע ליעד נשגב. היעד לאומני: המדינה מעל הפרט, כאילו לא נועדה לשרת את הפרט, והכוח הפיזי – קרי האלימות השלטונית – נחשב לכלי עבודה

מנהיגים סמכותניים של היום למדו מההיסטוריה המזעזעת שהוקיעה אותם. כיום אנו צופים בניסיונות של רודנים להסוות את ההשתלטות על כס השלטון בדרכים הנחזות להיות דמוקרטיות בפן הפורמלי. שימוש ציני נעשה במושגים של "שלטון העם" ו"הכרעת הרוב" כדי לדכא אופוזיציה ולחסל מנגנוני איזון ובקרה ממסדיים ועממיים.

תופעה מאיימת זו אינה ייחודית לישראל. היא נחקרה לאחרונה על ידי קים ליין שפלי, חוקרת בתחום היחסים הבינלאומיים, שפרשה את ממצאיה בספרה "רודנות בחסות החוק" (2023). שפלי מתארת כיצד שליטים שנבחרו בבחירות דמוקרטיות משתמשים בחוקים באופן נואל כדי לקדם מהלכים דורסניים להנצחת שלטונם, ביניהם השתקת האקדמיה, סגירת ערוצי תקשורת עצמאיים ומינוי פוליטי של שופטים. לרודנים כאלה חשוב שבעלי תפקידים בכירים יאוישו במינויים-מטעם, ושברשתות החברתיות יישמעו שופרות-מטעם במסווה של חופש ביטוי.

כל זה כבר קרה וקורה בטורקיה, בהונגריה וכיום גם בישראל. הדמוקרטיה – וזו לא מילה שחוקה – הדמוקרטיה מתרוקנת מתכניה המהותיים המציבים את הפרט במרכז, ונותרת בקליפתה החלולה.

ואצלנו, מבול של אירועים קשים שוטף את הישראלים בעת הזו. בעיני, המטלטל מכולם הוא החלטת הממשלה ממרץ 2025 לחזור למלחמה בעזה. והרי חמאס כבר ספג מכה ניצחת וראשי מנהיגיו חוסלו. כחמישים אלף עזתים כבר נהרגו, מתוכם אלפי נשים וילדים. המלחמה לא תחזיר את 59 החטופים היקרים שלנו, כי חטופים חוזרים רק בהסכם ולא בכוח, זה כבר הוכח.

כל זה כבר קרה וקורה בטורקיה, בהונגריה וכיום גם בישראל. הדמוקרטיה – וזו לא מילה שחוקה – הדמוקרטיה מתרוקנת מתכניה המהותיים המציבים את הפרט במרכז, ונותרת בקליפתה החלולה

אז על מה אם כן שלחה הממשלה את ילדינו להילחם עתה בעזה? כדי לרצות את מפלגות הימין הקיצוני ולבצר את השלטון. כדי לקדם כיבוש מחדש של עזה ברעיון עיוועים משיחי. כדי להחזיק את כלל העם במצב עמום ומסרס של שכול וחרדה. כי זה מפחית התנגדויות. כדי לנקום עוד ועוד בעזתים ולהגדיל מעגלים של אלימות ושנאה.

אבל מלחמה איננה כלי עבודה. היא לא נמצאת בארגז הכלים של המדינה הדמוקרטית שמהם מותר לשלוף מהלך (כמו הסכם) כדי לפתור בעיות. מלחמה שמורה למצבי קיצון שבהם אין ברירה וחייבים לסכן את החיים כדי לשמור על החיים. מלחמה היא כלי חירום שצריך להפעיל רק במצבי חירום.

בואו נכיר בפשטות: מלחמה היא אלימות שלטונית. היא הרסנית, היא מזיקה לכלכלה, היא מערערת את הביטחון האישי, היא מחזירה הביתה חיילים נכים ומצולקים (מי שחוזר), וזורה חורבן גם בצד האחר. היא ממיטה אסון על כל סיכוי לחיות ברגיעה אנושית ולשאוף לשלום.

מלחמה היא סממן פשיסטי חמור. לא בכדי קראו הטייסים היקרים של חיל האוויר להפסיק את המלחמה המיותרת הזו לאלתר. והם לא לבד. הצטרפו אליהם בעצומות נפרדות גם אנשי אקדמיה, אנשי רוח וכן אנשי חינוך. עתה התבשרנו שחיילי יחידות נוספות חותמים גם הם על דרישות להפסיק את המלחמה.

בואו נכיר בפשטות: מלחמה היא אלימות שלטונית. היא הרסנית, היא מזיקה לכלכלה, היא מערערת את הביטחון האישי, היא מחזירה הביתה חיילים נכים ומצולקים (מי שחוזר), וזורה חורבן גם בצד האחר

ראש הממשלה מלגלג על המילואימניקים "הפנסיונרים". אך הפנסיונרים הם בעלי הוותק, הידע, החכמה והניסיון. אין לצפות שילדינו בני השמונה-עשרה יעשו במקומנו את המלאכה. אנחנו, הפנסיונרים, אחראים לשלום הילדים נגד חשרת הפשיזם המתעבה.

ד"ר איריס סורוקר היא שופטת בדימוס, מנהלת מרכז חת לחקר התחרות והרגולציה במסלול האקדמי המכללה למינהל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 759 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 24 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בכיר אמריקאי: ההסכם עם איראן ייחתם בימים הקרובים, הניסוח בשלבי גיבוש

עוד אמר הבכיר: "לא תהיה הקלה בסנקציות בלי החומר המועשר. אין אורניום - אין דולרים" ● טראמפ: "אם אעשה עסקה עם איראן היא תהיה טובה וראויה, לא כמו זו שעשה אובמה" ● דיווח: בישראל הזהירו שההסכם "לא משרת את האינטרסים של ישראל" ● דיווח: איזנקוט נפגש עם גפני לאחר קריאת הרב לנדו לפיזור הכנסת ● דיווח: הרצוג הקפיא את העיסוק בבקשת החנינה של נתניהו

לכל העדכונים עוד 44 עדכונים

הגיע הזמן ללחוץ

זו אקסיומה מתמטית שסבתא פולנייה הרבה יותר פולנייה מאמא פולנייה. מכאן נגזר המשפט הגיאומטרי האומר שתכונות פולניות מתגברות עם הגיל. אבל זה בעצם פוסט על תפיסת המציאות של עם ישראל לקראת הבחירות. הוא רק מתחיל עם סבתא פולנייה, ילד בן שלוש, ומקלדת.

בשלהי האלף הקודם, האמא הפולנייה שלי הייתה בטוחה שהבכור שלנו לא מקבל מספיק חינוך טכנולוגי. היא לא באמת יכלה לבדוק זאת, כי היא גרה בארץ ואנחנו לא. אבל עובדות מעולם לא עצרו פולנייה נחושה.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
לפוסט המלא עוד 916 מילים ו-2 תגובות

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
אמיר בן-דוד

אולי זה נגמר

אחרי שבועות של מתח, עם הצהרות מלחמה מטורללות בסגנון קומיקס וסרטוני AI ברמת חטיבת ביניים – נראה שאנו קרובים מתמיד להכרזה שהעימות בין ארה"ב (וישראל) לאיראן הסתיים ● וגם: לפתוח את המצר הארור! ● בינתיים בצפון ● המפלגות הערביות מתקרבות לאיחוד ● בוב דילן בן 85 ● ועוד...

שלט חוצות במרכז טהרן שבו נראה המנהיג העליון המנוח של איראן, האיתוללה עלי חמינאי. 5 במאי 2026 (צילום: AFP)
AFP

חומת המגן של דירוג האשראי - השווקים מחכים ל"מקצוענים" בכנסת

בשולי הכותרות הפוליטיות הרועשות, מתרחש בימים אלה תהליך שראוי לקבל תשומת לב רחבה דווקא מהציבור הכלכלי: שילוב גובר של אנשי מקצוע בעלי ניסיון כלכלי וניהולי מוכח בתוך הרשימות לכנסת. לא כקישוט, לא ככותרת, אלא כחלק מליבת קבלת ההחלטות.

כך למשל, גדי איזנקוט, יו"ר מפלגת ישר, הודיע כי לרשימתו יצורף שאול מרידור, מי שכיהן כראש אגף התקציבים במשרד האוצר. מדובר בתפקיד מהמשמעותיים ביותר במגזר הציבורי הישראלי.

רו"ח דניאל יעקובזון הוא דירקטור בחברה ציבורית, ראש תחום החשבונאות הניהולית בביה"ס לחשבונאות, המסלול האקדמי המכללה למינהל ואב ל-3 ילדים קטנים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 718 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-1 תגובות

האמת המדממת של הלוחם לא מעניינת כי היא מקלקלת את החגיגה

"התקשורת לא רק מדווחת על המלחמה; היא הופכת אותה להצגה הטובה ביותר בעיר. הבעיה היא שהשחקנים על הבמה לא יכולים לרדת ממנה כשהאורות כבים, בעוד שהקהל כבר מזמן עבר לערוץ אחר" (מייקל הר).

תקשורת המיינסטרים הישראלית אוהבת את הלוחמים שלה ערוכים היטב, עם מוזיקה מרגשת ופילטר של גבורה עילאית. במשך חודשים המכונה הזו עבדה בשיא ההספק.

איריס בוקר היא פרשנית גיאופוליטית בעלת פודקסט "חדשות האפוקליפסה", משוררת וסופרת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 606 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

תגובות אחרונות

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
חבר, אתה חסר

לא דפק חשבון

כשם שנשא את "נאום המחרשה" המפורסם ב-2016, גם ב-2026 אין שום סיכוי שדניאל היה מרכין ראש בפני המתקפה על הערכים והמדינה שבהם כל כך האמין

רוני דניאל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 806 מילים
חברה, את חסרה

"הלכתי לישון אישה וקמתי מפלגה"

יש הרבה סיבות להתגעגע לאלוני: מחויבותה הנמרצת לזכויות אדם, שוויון וחירות הפרט, אך גם כישוריה האינטלקטואליים ויכולתה האינסופית להתעמת עם הציבור הדתי והחרדי בשפה שלו

שולמית אלוני

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 556 מילים
חבר, אתה חסר

הנביא בשער

הוא היה פנאט של נורמות, אתיקה, חוק וסדר – אבל לא היה צדקן. כמו נביא, משה נגבי ניצב בשער ואמר: זה המסר שלי והוא לא נועד למקח וממכר או לפשרות. תרצו, תקחו. לא תרצו, אשדר גם ל-20 איש

משה נגבי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 654 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.