JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איתי לנדסברג נבו: ה"אמון" בשר הביטחון ישראל כ"ץ | זמן ישראל

ה"אמון" בשר הביטחון ישראל כ"ץ

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ במסדרון נצרים, 19 בנובמבר 2024 (צילום: מעיין טואף / לע"מ)
מעיין טואף / לע"מ
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ במסדרון נצרים, 19 בנובמבר 2024

ערב פיטוריו של יואב גלנט מתפקיד שר הביטחון עלה בנימין נתניהו לעוד "הצהרה" שקרית והודיע ש"אין לו אמון" בשר הביטחון. זה היה הנימוק להדחת שר הביטחון, שהוביל את המלחמה מראשיתה. שר הביטחון שהיה אחראי למערכת הביטחון, אשר גם כשלה ב-7 באוקטובר וגם הביאה הצלחות רבות בהמשך, הצלחות בהן נתניהו מתגאה מדי יום (חיסול חסן נסראללה, חיסול הסנווארים, חיסול עסמאעיל הנייה, מבצע הביפרים, חיסול הנהגת חזבאללה ורוב הנהגת חמאס ועוד).

אבל לנתניהו "אין אמון" בגלנט, ובשבוע שחלף התבררה הסיבה, שאותה גלנט עצמו אמר ערב פיטוריו – אי הסכמתו לחוק מושחת של פטור מגיוס לחרדים. נתניהו, בקולו, בשיחה עם הרב החרדי, אומר ש"הסיר את המכשולים" – שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי, שהתנגדו לפטור לחרדים.

לנתניהו "אין אמון" בגלנט ובשבוע שחלף התגלתה הסיבה. נתניהו, בקולו, בשיחה עם הרב החרדי, אמר ש"הסיר את המכשולים" – שר הביטחון והרמטכ"ל, שהתנגדו לפטור לחרדים

ובכן את מי מינה נתניהו תחת גלנט לשר הביטחון? את ישראל כ"ץ. האם יש לנתניהו אמון בישראל כ"ץ? למה הוא מונה בעצם? מהן הסיבות למינוי "המקצועי" הזה תוך כדי מלחמה עקובה מדם בשבע חזיתות?

ניסיונו במריחת פרויקט כביש 1 לאורך 10 שנים ודוחות מבקר מדינה חמורים על התנהלותו אז? נסיונו הקצר כשר חוץ או כשר אנרגיה? עברו כיו"ר הליכוד או כבריון שרשראות באוניברסיטה בעת פיזור הפגנת סטודנטים ערבים? מה בדיוק?

עד היום נתניהו לא אמר שיש לו אמון בישראל כ"ץ.

גם כ"ץ לא הצליח להביא חוק גיוס שהצבא עומד מאחוריו. גם כ"ץ לא הצליח לייצר נוסחה שפוטרת מצד אחד אלפי חרדים משירות ומצד שני מסייעת לעומס המוטל על אנשי המילואים והסדיר. פשוט אין חיה כזו בטבע.

אז על מה מבוסס האמון של נתניהו בכ"ץ?

לכ"ץ אין שום ניסיון ביטחוני. הקריירה שלו זכורה בעיקר בשל אותו אירוע השרשראות באוניברסיטה בהיותו סטודנט, ועליו הועמד לדין, ובעיקר על הרבה עסקנות פוליטית כדי להתברג לצמרת הליכוד ולתפקידיו המיניסטריאליים.

לכ"ץ אין שום ניסיון ביטחוני. הקריירה שלו זכורה בעיקר בשל אירוע השרשראות כסטודנט, עליו הועמד לדין, ובעיקר על הרבה עסקנות פוליטית כדי להתברג לצמרת הליכוד ולתפקידיו המיניסטריאליים

אין לו לכ"ץ מושג ירוק על מבנה הצבא, התעשיות הביטחוניות, היחסים עם צבאות זרים, מבנה מערך המילואים, מסלולי ההכשרה של יחידות הסדיר השונות, תכנית רב שנתית של צה"ל ואיך מניעים אוגדות בתמרון בלבנון או בשטח המנהרות או ההריסות והמבנים שנותרו בעזה. אין לו מושג. הוא בוודאי חסר את הניסיון הצבאי שהיה לגלנט כאלוף פיקוד הדרום וכמזכיר צבאי של ראש הממשלה אריאל שרון.

הקריירה של ישראל כ"ץ בנויה על קומבינות פוליטיות שאין להן קשר לביטחון ולצה"ל. הוא נאמן פוליטי בדרך כלל, הטוויטר שלו משגר יום יום איומים לכל המזרח התיכון, בשפה גסה ובריונית, חסרת מודעות עצמית וחסרת הקשר.

מרגע שמונה הוא מבטיח לחימה עצימה עצומה "שטרם נראתה כמוה". על סמך מה הוא אומר את הסיסמה הזו? הרי צה"ל תמרן ותקף בעזה עם חמש אוגדות כבר מראשית המלחמה, כאשר חמאס היה על רגליו עם מלוא כוחותיו ומנהרותיו.

חזבאללה היה בשיא כוחו כאשר צה"ל תקף בלבנון במעין הגנה התקפית לאורך 10 חודשים, ואחר כך בהתקפה יזומה שהחלה לאחר מבצע הביפרים. מתקנים ובסיסים ומנהרות של חזבאללה הותקפו בידי חיל האוויר בביירות וברחבי לבנון בתקיפות עוצמתיות שלא נראו באזור עשרות שנים. חיל האוויר תקף באיראן לראשונה בהיסטוריה של העימות בין המדינות. אבל כ"ץ בסיסמאותיו המגוחכות ממשיך יומיום להבטיח עוצמה והתקפות "שטרם נראו".

הקריירה של כ"ץ בנויה על קומבינות פוליטיות שאין להן קשר לביטחון ולצה"ל. הוא נאמן פוליטי בדרך כלל והטוויטר שלו משגר איומים לכל המזרח התיכון, בשפה גסה ובריונית, חסרת מודעות עצמית וחסרת הקשר

לכל ברור שכ"ץ לא קובע כלום. הוא לא שר ביטחון עם ידע ועמדה ולא בא עם תכניות כלשהן שונות מאלה של גלנט, או בכלל "עם תכניות כלשהן".
כ"ץ עומד לצדו של נתניהו בכל הצהרה בשטח, חובש קסדה או שכפ"ץ, וממלמל "רה"מ ואני הנחנו את צה"ל". באמת? כיצד שני שרים מנחים את צה"ל?
קודם ראש הממשלה ואז הוא? להיפך?

ההצגות האלה כל כך מגוחכות, עד שרק לאנשים כמו ישראל כ"ץ נדמה שחמאס וחזבאללה, החות'ים והאיראנים לא מגחכים גם הם. סביר להניח שגם במרכז הליכוד מתגלגלים מצחוק.

לכל ברור שפעולות צה"ל ברחבי המזרח התיכון הן יוזמות של המטה הכללי, הרמטכ"לים וכן, הדרג המדיני אמנם מאשר אותן. אבל האם לכ"ץ יש איזו תכנית מדינית ביטחונית שאליה הוא שואף? שלמענה הוא מגלגל את הפעילות הטקטית הצבאית? נאבק עליה בממשלה? מהי?

חימוש כנופיות של דאע"ש בעזה כתחליף לחמאס? מימון הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה מכספי משלם המיסים הישראלי? דשדוש של אלפי חיילי מילואים בין ההריסות של חאן יונס רק כדי לרצות את בצלאל סמוטריץ ואת איתמר בן גביר ולומר להם ש"המלחמה נמשכת בעוצמה שטרם נראתה כמוה"?

מהי המדיניות של כץ בביטחון?
יש לו איזו תכנית להשבת 55 חטופים משבי חמאס? משהו שיקרה בלי עסקה?

האם לכ"ץ יש איזו תכנית מדינית ביטחונית שעליה הוא נאבק? חימוש כנופיות דאע"ש בעזה כתחליף לחמאס? מימון הסיוע ההומניטרי לתושבי עזה מכספי משלם המיסים הישראלי? דשדוש אלפי חיילי מילואים בעזה?

כ"ץ הוא בובה על חוט. שום יוזמה. שום הנחיה עצמאית לא ניתנה מפיו לצה"ל. שבועות הוא דחה וניסה למסמס את צווי הגיוס לחרדים שנשלחו על פי הוראת היועמ"שית. הצעתו לחוק גיוס שייקח 7 שנים ויביא, לטענתו, לגיוס 50% ממחזורי גיוס של החרדים, בלי סנקציות – היא לכל היותר נפיחה של שקר פוליטי מתועב.

כ"ץ, באיצטלה של שר ביטחון, מציע בעצם להמשיך לקרוע את המילואימניקים שמתרסקים, כדי להמשיך לקיים את קואליציית הדמים. זו שנתמכת מצד אחד בידי החרדים המשתמטים, ומצד שני בידי הקיצונים המושכים למלחמה ללא תכלית לטרנספר ולהתיישבות בעזה עד סוף כל הדורות (או סופה של מדינת ישראל).

כ"ץ יודע שאיש בעולם לא ייתן לישראל להתנחל מחדש בעזה. כבר היום ישראל מוקצית מחמת מיאוס ברוב מדינות אירופה ועל סף סנקציות מצד מועצת הביטחון של האו"ם. הוא יודע שכל תקציב הביטחון ייצא על שליטה צבאית בעזה אם המלחמה תימשך וצה"ל יכבוש ויישאר בעזה.

אבל מה אכפת לו? לעסקן פוליטי אכפת רק מהישרדות על הגלגל הפוליטי.

יואב גלנט שהתאבד פוליטית כדי לא לבגוד בחיילי צה"ל ובחטופים, פוטר כדי לפנות את התפקיד לאיש, שלנתניהו יש בו לכאורה "אמון" – ישראל כ"ץ.

כ"ץ הוא בובה על חוט. שום הנחיה עצמאית לא ניתנה מפיו לצה"ל. שבועות דחה ומסמס את צווי הגיוס לחרדים. הצעתו לחוק של 7 שנים שיביא לגיוס 50% ממחזורי גיוס של החרדים, בלי סנקציות – היא נפיחה של שקר פוליטי

כ"ץ הוא האיש, שבגופו ובדמותו מקרין יומיום את חוסר האמון של ציבור ההורים והחיילים בראש הממשלה ובממשלה כולה.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 971 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 19 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: אם איראן לא תקבל את ההסכם המוצע, נפיל את כל הגשרים ותחנות הכוח במדינה

נשיא ארצות הברית הודיע שהשיחות עם טהרן יתחדשו מוחרתיים בפקיסטן ● דיווח באיראן: על רקע המצור הימי על מצר הורמוז, טהרן טרם החליטה אם לשגר משלחת לשיחות עם וושינגטון ● מיקי זוהר נחקר בחשד שפעל שלא כדין לגייס לקוחות לסוכן ביטוח, שבתמורה סייע לו בפריימריז; השר בתגובה: כל ניסיון לקשור אותי ל"פרשת ההסתדרות" לא יצלח

לכל העדכונים עוד 28 עדכונים

שוב מאוחר מדי

שוב משבר. שוב דיונים בין האוצר, ההסתדרות, נשיאות המגזר העסקי, לשכות המסחר, ושלל ארגונים חברתיים בוועדת העבודה והרווחה סביב מתווה לחל"ת עבור העובדים – אלו שהיו צריכים להישאר בבית עם הילדים, שלא יכולים להגיע פיזית לעבודה, שבן או בת הזוג נקראו למילואים והם צריכים למלא תפקיד גם של אמא וגם של אבא.

היינו במקום הזה לפני יותר מחצי שנה, במלחמת "עם כלביא". היינו פה גם במלחמה שהגיעה אחרי ה-7 באוקטובר וגם ב-2020 סביב הקורונה.

עו״ד תומר שמוקלר הוא מנהל המחלקה הציבורית בפורום ארלוזורוב. בעל תואר ראשון במשפטים (בהצטיינות יתרה) מהקריה האקדמית אונו ותואר ראשון בחינוך ומחשבת ישראל מהמכללה האקדמית בית ברל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 505 מילים
אמיר בן-דוד

דונלד אמר להרים ידיים

לא כך תיכנן נתניהו להגיע אל השבוע הזה. בחלומו יום העצמאות הזה היה אמור להיות החגיגה הגדולה של ניצחונו המוחלט על מבקריו, והכנה מושלמת לבחירות שמתקרבות במהירות ● וגם: קו צהוב ובלבול בצפון ● סערת צניעות בצבא השם ● הפרקליטות מוותרת על איינהורן ● יממה ספורטיבית עמוסה לפנינו ● ועוד...

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ בבית הלבן, 29 בספטמבר 2025 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
SAUL LOEB / AFP

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים

ד"ר רויטל שרעבי כהן: המסכה נסדקה במקלט - אל תמהרו להדביק אותה בחזרה

המלחמה הוציאה אותנו מהבמה הקדמית המלוטשת אל המפגש האנושי החשוף. עכשיו, כשחוזרים לשגרה כפויה, כדאי שנשאל את עצמנו מה באמת למדנו על תקשורת ועל היכולת להיות פשוט נוכחים.

*  *  *

כמעט בן רגע הגיעה הפסקת אש. הרחובות מתמלאים, הילדים חוזרים למסגרות, היומנים חוזרים להתמלא בפגישות, ואנו נדרשים לעבור מ־0 ל־100. או שאולי זה בכלל מ־100 ל־0. ומי יודע מתי שוב נידרש להאיץ או לבלום שוב.

ד"ר רויטל שרעבי כהן מתמחה בתקשורת המונים, תרבות פופולרית, ותקשורת בינאישית- ומרצה בחוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה, בחוג לפסיכולוגיה ובחוג לתקשורת צילומית במרכז האקדמי הרב תחומי, ירושלים וכן במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,117 מילים

למקרה שפיספסת

הסוס הטרויאני של חב"ד

תחקיר תושבי השכונות הדרומיות ברחובות גילו כי לביה"ס היסודי של ילדיהם הוכנס בית כנסת גדול במבנה יביל, ללא אישורים, הקצאה או ביטוח לשימושה של עמותת חב"ד ● כשביקשו הסברים, קיבלו תשובות סותרות ● במקביל, מתברר כי העמותה מתגאה בהקצאה מעל מעון לפעוטות שמעולם לא אושרה, בעוד העירייה עוסקת בהסדרים עקומים המנוגדים לכאורה להוראות החוק ● עיריית רחובות: "המבנה ישמש גם את הקהילה וגם את ביה"ס"

לכתבה המלאה עוד 3,149 מילים

מסר למנהלות ולמנהלי בתי הספר

מנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?

אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!

ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 707 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר) אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר) בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת) ... המשך קריאה

מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)

בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)

עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית

לכתבה המלאה עוד 197 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

כך מממנים בנט ואיזנקוט את הקמפיינים שלהם

המפלגות החדשות נאלצות להסתדר ללא מימון מפלגות ציבורי ● במקום זאת, הן נשענות על הלוואות בנקאיות וערבויות של מיליוני שקלים מבכירי המשק וההייטק הישראלי ● בין תומכיו של בנט: יזם ומומחה הבינה מלאכותית יואב שוהם ● בין תומכיו של איזנקוט: אחד ממייסדי "צ'ק פוינט" מריוס נכט ● צלילה למספרים

לכתבה המלאה עוד 741 מילים

צה"ל במסר לדרג המדיני: אנחנו את שלנו בלבנון עשינו

בזמן שבירושלים ובוושינגטון מתאמים עמדות מול איראן, העצירה הפתאומית בלבנון חשפה פער מדאיג בין מקבלי ההחלטות לכוחות בשטח ● צה"ל מבהיר כי המהלך הצבאי מיצה את עצמו, ומאותת לפוליטיקאים שחובת ההוכחה במו"מ מוטלת כעת עליהם ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 636 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סילמן מבשר רעות

עידית סילמן הובילה השבוע את המשרד להגנת הסביבה לשעתו האפלה ביותר ● ההגנה על אסדות הגז עלתה למדינה מיליארדים וההשבתה שלהן במלחמה מאות מיליונים, כדאי לקחת את זה בחשבון כשמחליטים באיזו אנרגיה להתמקד ● בבקעת בית שאן הופכים תמרים סוג ב' למשקאות אלכוהוליים מובחרים ● וגם: האם הבירה תפתור את בעיית גזי החממה?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,402 מילים ו-2 תגובות

השיחות בין לבנון לישראל מסמלות את סוף עידן ההכחשה

השיחות הישירות בוושינגטון משקפות הכרה בכך שדיפלומטיה עדיפה על מלחמה ● במצרים מצאו שדה גז ענקי וירדן מתכננת לרכוש מים מסוריה. ואיפה ישראל? ● אחת מתוצאות המלחמה: הידוק הפיקוח על התקשורת במפרציות ● והשבוע ב-2024: המתקפה האיראנית הראשונה על ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,083 מילים ו-1 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

עוד 964 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

עוד 923 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.