מדוברות המשטרה נמסר כי שוטרי מחוז ירושלים עצרו שני תושבי מזרח ירושלים שעל פי החשד מכרו ספרים המכילים תוכני הסתה ותמיכה בטרור בחנויות ספרים במזרח ירושלים.
המשטרה טוענת כי החוקרים נחשפו לספרים רבים המכילים תוכני הסתה שונים בעלי אופי לאומני פלסטיני, ובין היתר חוברת צביעה לילדים שכותרתה "מהירדן לים".
מאפיה או משטרה? בעוד בית המשפט אישר אך ורק צו חיפוש בחנות הספרים (הסתה לטרור, אלא מה) המשטרה בשטח המציאה טענות חדשות (הפרת סדר) כדי לעצור את מחמוד ואחמד. "זו מלחמה נגד הידע והתודעה של הפלסטינים במזרח ירושלים בניסיון למנוע מהם לקרוא, ללמוד ולתעד את ההיסטוריה", אומר עו"ד נאסר עודה. https://t.co/lJfUyVsxBd pic.twitter.com/3DdhrpqP8A
— ישראל פריי (@freyisrael1) February 10, 2025
החשודים, בשנות ה-30 לחייהם, נעצרו כאמור על ידי בלשי המשטרה, ויובאו לדיון בבית המשפט בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם למיצוי החקירה בעניינם.
"משטרת ישראל", כך נמסר, "תמשיך בפעולות סיכול של עבירות הסתה ותמיכה בטרור, תוך מיצוי יכולות ואמצעים ובכלל זה מיצוי יכולות מתקדמות. זאת לצד איתור ומעצרם של מעורבים בכך ובעבירות של כוונות לפגוע בביטחון אזרחי מדינת ישראל באשר הם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו