נשיא מצרים, עבד אל־פתאח א־סיסי, קרא היום לקהילה הבינלאומית לאמץ תוכנית לשיקום עזה מבלי לעקור את תושביה הפלסטינים.
"עמדנו על החשיבות בכך שהקהילה הבינלאומית תאמץ תוכנית לשיקום רצועת עזה ללא עקירת פלסטינים – אני חוזר, ללא עקירת פלסטינים מאדמותיהם", אמר א־סיסי במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת ספרד במדריד.
דבריו של הנשיא המצרי מגיעים בעקבות הצעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפיתוח מחדש של הרצועה כאתר נופש בינלאומי, לאחר יישוב מחדש של תושביה הפלסטינים. הוא קרא לירדן ולמצרים לקלוט פלסטינים בשטחן.
מצרים וירדן, לצד מדינות ערביות נוספות, דחו את התוכנית והודיעו כי יפעלו לגיבוש חלופה נגדית להצעת טראמפ, אך אין סימנים לכך שהתקדמו משמעותית בנושא.
א־סיסי הוסיף כי סוכנות אונר"א, המספקת סיוע, שירותי בריאות וחינוך למיליונים בשטחים הפלסטיניים ובמדינות ערב השכנות – סוריה, לבנון וירדן – חיונית לפלסטינים.
כזכור, אונר"א אמרה כי פעילותה ברצועת עזה ובגדה המערבית תיפגע בעקבות חוק ישראלי שאוסר עליה לפעול על אדמת ישראל, לרבות מזרח ירושלים, וכן על כל מגע בינה לבין הרשויות הישראליות החל מ־30 בינואר.
העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יש משהו כמעט טרגי, ואולי אפילו צפוי, באופן שבו אירופה ממוצבת בסכסוך הישראלי־פלסטיני: היא יודעת היטב מה נכון, יודעת גם לנסח זאת בשפה מוסרית, משפטית ותהליכית מדויקת, אך שוב ושוב נכשלת בהפיכת העמדה הזו למדיניות אפקטיבית.
בחינת אירופה במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ברבעון הראשון של 2026 מעלה תמונה חדה של הפער בין בהירות נורמטיבית לבין חולשה אסטרטגית, לצד שלוש מגמות.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה התחלתי לשיר.
עבור מי שהכיר אותי בילדות, בבית הספר היסודי, בבית הספר התיכון ובתנועת הצופים, זוהי בשורה איומה.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.











































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו