השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בפתח הערכת המצב השבועית במשרד לביטחון לאומי:
"אני שמח לחזור אחרי חודשיים של הפוגה. אני שמח לחזור לכאן ולהמשיך את הרפורמות שעשינו, עשינו כאן דברים נפלאים, הובלנו תהליכים ששנים רבות לא עשו. עוד יותר טוב, ועוד יותר – כמו השיר.
"אני רוצה להגיד לכם יישר כוח על העבודה בימים האלה. אני עקבתי מבחוץ אחרי האתגרים, הפעילויות, המעשים, וקדימה – יש לנו עוד הרבה עבודה, הרבה אתגרים, הרבה משימות, יש דברים שצריך לחדד, לדייק, להעלות הילוך ולהמשיך את העבודה החשובה שנעשית כאן. אנחנו על המסלול הנכון, נוכל לכל האתגרים האלה.
"צריך להיות ברור לכולם שיש כאן משטרה חזקה, שירות בתי סוהר חזק, שירות כבאות והצלה, שעושים עבודה נפלאה, ולא ניתן לאף אחד להסית נגד המדינה ולפגוע בה ולעודד ולתמוך בטרור.
"הבטחנו בתחילת הדרך שלנו כאן משילות, יש הרבה מאוד מקומות שאני רואה את העבודה הנפלאה והמשילות לאט חוזרת. יש עוד מקומות שאנחנו צריכים להוסיף, לשפר, להרבות – בעזרת השם, נצליח".
מונדיאל 2026 הוא הראשון בהיסטוריה המאורגן בשלוש מדינות (ארה"ב, קנדה ומקסיקו) והגדול אי־פעם מבחינת מספר נבחרות. המונדיאל הוא הרבה יותר מטורניר כדורגל. הוא פרויקט גאו־פוליטי, מעבדה לכלכלה פוליטית עכשווית, וזירת יחסי ציבור למדינות, ערים ותאגידים.
תחת הכותרת המחויכת של "כדורגל מחבר עמים", מסתתרת תחרות עזה על כוח, השפעה וכסף, מהגבולות שבין טיחואנה לסן דייגו ועד מסדרונות פיפ"א בציריך.
ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בעוד תשומת הלב העולמית נעוצה במצר הורמוז ובים האדום, מרכז הכובד הגיאופוליטי עובר בשקט לדרום-מזרח אסיה.
"דילמת מלאקה" הסינית, ציי הרפאים האיראניים והשאיפות האינדונזיות, הם שלושה כוחות נבדלים המתכנסים במשבצת אחת ויוצרים חבית חומר נפץ, כזו שעלולה לשתק את הכלכלה הגלובלית ולשנות את פני הסדר הבין-מעצמתי.
סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
אנרגיות של מלחמה בעמק
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!
בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".
כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.
צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.
































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו