הסהר האדום הפלסטיני קרא לפתוח ב"חקירה רצינית" בנוגע להרג 15 עובדי הסיוע בעזה בחודש שעבר, יום לאחר שצה"ל הודה ב"כשלים מקצועיים" ונקט צעדים משמעתיים נגד שני קצינים בעקבות האירוע.
יונס אל־ח'טיב, יו"ר הסהר האדום הפלסטיני, אמר כי אינו רואה בצעדים שנקט צה"ל – נזיפה באחד הקצינים והדחת אחר מתפקידו – צעדים מספקים.
"זה נראה כאילו הנהלת חברה נוקטת צעדים מנהליים נגד עובדים שעשו טעות כלשהי", אמר לרויטרס. "כשאתה הורג 15 אנשי רפואה והצלה, אי אפשר לקרוא לזה 'צעדים'. חייבת להיות אחריות אמיתית וסוף למדיניות החסינות שישראל נהנית ממנה כל כך הרבה שנים".
אתמול הודיע צה"ל כי לוחמי יחידה מיוחדת בעזה ביצעו כמה טעויות בשלושה אירועים נפרדים ב־23 במרץ, שבהם ירו על אמבולנסים, כבאית ורכב של האו"ם.
הצבא נזף רשמית במפקד חטיבה והודיע כי סגן מפקד הגדוד שהיה בשטח בזמן האירוע יודח מתפקידו, בשל שילוב של כשלים מקצועיים, הפרת הוראות ואי דיווח מלא על האירוע.
לאחר שבתחילה טען כי החיילים פתחו באש לעבר כלי רכב לא מסומנים שהתקרבו לעמדתם, הצבא אישר כי כלי הרכב היו מסומנים בבירור כרכבי חירום. עם זאת, החקירה העלתה כי החיילים לא הצליחו לראות בבירור בשל החשכה.
עוד נמסר כי הפרקליטות הצבאית עשויה לנקוט צעדים נוספים, לרבות הליכים פליליים אפשריים נגד החיילים המעורבים.
הרג עובדי הסיוע עורר גינויים בעולם והגביר את הלחץ על צה"ל לפרסם הבהרות על מה שאירע ולמצות את הדין עם האחראים.
אל־ח'טיב אמר כי החקירה הצבאית, שבראשה עמד אלוף (מיל') יואב הר־אבן, אינה תואמת את חומרת האירוע – שהוסיף למניין של יותר מ־400 אנשי רפואה וחירום פלסטינים שנהרגו במלחמה, בהם 44 אנשי הסהר האדום.
"אנחנו לא רואים בכך חקירה אמיתית", אמר אל־ח'טיב, וקרא לחקירה בינלאומית עצמאית. הוא הוסיף כי הסהר האדום ימשיך לפעול בעזה, בגדה המערבית ובירושלים.
חמאס, מצידו, פרסם הודעה שלפיה החקירה של צה"ל היא "לא יותר מניסיון בוטה להתחמק מאחריות מלאה לפשע הנתעב הזה".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו