JavaScript is required for our website accessibility to work properly. רבני הזרם הליטאי הורו לסיעת דגל התורה לפרוש מהקואליציה | זמן ישראל

רבני הזרם הליטאי הורו לסיעת דגל התורה לפרוש מהקואליציה

משה גפני מצביע בעד חוק התקציב בוועדת הכספים של הכנסת, 16 במאי 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
משה גפני מצביע בעד חוק התקציב בוועדת הכספים של הכנסת, 16 במאי 2023

הרב משה הלל הירש, מנהיג הזרם הליטאי ביהדות החרדית, הודיע לאחר פגישת המו"מ על חוק הפטור מגיוס עם ח"כ יולי אדלשטיין כי יורה בזמן הקרוב על פרישה מהקואליציה. הרב דב לנדו, גם הוא מנהיג בזרם הליטאי, הורה גם הוא על תמיכה בחוק לפיזור הכנסת.

הוראת הרבנים הליטאים מחייבת את סיעת דגל התורה במפלגת יהדות התורה, בראשות ח"כ משה גפני, שלה ארבעה מנדטים בתוך המפלגה. פרישת הסיעה ללא מפלגות חרדיות אחרות לא תביא לנפילת הממשלה, הנשענת על קואליציה בת 68 מנדטים.

בעקבות הודעת הרבנים הודיעו מפלגות באופוזיציה – יש עתיד, הדמוקרטים (העבודה) וישראל ביתנו – כי יגישו בשבוע הבא הצעות חוק לפיזור הכנסת.

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 3 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.