JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איש CIA לשעבר נידון למאסר לאחר שהדליף תוכניות לתקיפה ישראלית באיראן | זמן ישראל

איש CIA לשעבר נידון למאסר לאחר שהדליף תוכניות לתקיפה ישראלית באיראן

האנליסט אשרף ויליאם רחמן שמואשם בהדלפת מידע מסווג בכלא בגואם (צילום: Guam Department of Corrections via AP)
Guam Department of Corrections via AP
האנליסט אשרף ויליאם רחמן שמואשם בהדלפת מידע מסווג בכלא בגואם

אנליסט לשעבר ב-CIA, שהודה בינואר בהדלפת תוכניות מסווגות של ישראל לתקיפה באיראן, נידון אמש ל-37 חודשי מאסר, כך נמסר ממשרד המשפטים האמריקאי.

בהודאתו באשמה, אשרף ויליאם רחמן, שעבד בסוכנות הביון האמריקאית מאז 2016, הודה כי הוריד, הדפיס והפיץ מידע מסווג באופן בלתי חוקי במספר מקרים – לרבות כמה מקרים בשנת 2024.

רחמן החזיק בסיווג ביטחוני ברמת "סודי ביותר" ובגישה למידע רגיש, עד שפוטר מעבודתו בעקבות מעצרו בסוף 2024.

המסמכים שהדליף עסקו בתוכניות של ישראל לתקוף את איראן ופורסמו ברשת על ידי ערוץ טלגרם פרו-איראני בשם Middle East Spectator.

רחמן, בן 34, תושב וינה שבווירג'יניה, נעצר בקמבודיה, לפי רישומי בית המשפט.

"אשרף רחמן הפר את האמון שניתן לו בכך שניגש, הסיר והעביר באופן בלתי חוקי מסמכים מסווגים ברמת סודי ביותר – שהיו חיוניים לביטחון הלאומי של ארצות הברית ובעלות בריתה", אמר אתמול אריק סיברט, התובע הפדרלי של מחוז מזרח וירג'יניה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 16 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.