JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח על תקרית ימית בסמוך למצר הורמוז, על רקע חילופי האש בין ישראל לאיראן | זמן ישראל

דיווח על תקרית ימית בסמוך למצר הורמוז, על רקע חילופי האש בין ישראל לאיראן

מצר הורמוז, חופי עומאן ואזור מקרן באיראן כפי שנראה מהלוויין של נאס"א, 5 בפברואר 2025 (צילום: NASA Earth Observatory / AFP)
NASA Earth Observatory / AFP
מצר הורמוז, חופי עומאן ואזור מקרן באיראן כפי שנראה מהלוויין של נאס"א, 5 בפברואר 2025

חברת הביטחון הימי הבריטית Ambrey מדווחת על תקרית שהתרחשה כ-22 מיילים ימיים מזרחית לח'ור פקאן שבאיחוד האמירויות, בקרבת מצר הורמוז.

מצר הורמוז, שמפריד בין עומאן לאיראן, מחבר את המפרץ הפרסי עם מפרץ עומאן והים הערבי. דרך המצר עוברים כ-20% מצריכת הנפט העולמית.

לפי נתוני Vortexa, בין תחילת 2022 ועד לאחרונה עברו בו מדי יום בין 17.8 ל־20.8 מיליון חביות נפט, קונדנסט ודלקים אחרים.

בשלב זה לא התקבלה תגובה ממשרד החוץ של איחוד האמירויות או מנמל המכולות של ח'ור פקאן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 3 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.