JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נעמה לזימי לראש שב"כ: "קבע שאוריך לא יכול לעבוד בלשכת רה"מ" | זמן ישראל

נעמה לזימי לראש שב"כ: "קבע שאוריך לא יכול לעבוד בלשכת רה"מ"

החשוד בפרשת קטאר־גייט יונתן אוריך בדיון בהארכת מעצרו, 19 באוגוסט 2025 (צילום: יונתן שאול/פלאש90)
יונתן שאול/פלאש90
החשוד בפרשת קטאר־גייט יונתן אוריך בדיון בהארכת מעצרו, 19 באוגוסט 2025

חברת הכנסת נעמה לזימי פנתה במכתב דחוף לראש השב"כ דוד זיני: "קבע כי יונתן אוריך לא יכול לעבוד במשרד ראש הממשלה. זהו מכתב מיצוי הליכים לפני פנייה לערכאות". 

לזימי דורשת שאוריך לא יעבוד במשרד ראש הממשלה, לדבריה, "לא כעובד מדינה, לא כיועץ, ולא כאדם חיצוני, כל עוד לא נקבעה לו התאמה ביטחונית כנדרש".

עוד כתבה: "אוריך שב לעבוד במחיצת ראש הממשלה, במשרד המסווג ביותר במדינת ישראל. יחד עם זאת, ברי כי נוכח החשדות כלפיו, לפיהן הוא אינו מחזיק בהתאמה ביטחונית, הסיכון לביטחון ישראל רב. מידע מסווג עלול להיחשף לאדם שידוע שהיה במגעים עם מדינת אויב, ונחשד בהדלפת מידע מסווג. ראו מכתב זה כמכתב מיצוי הליכים לפני פנייה לערכאות". 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 3 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.