JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד: הזהרתי את נתניהו בפומבי שבועיים לפני הטבח לאחר שנחשפתי למידע שהוא הציג בפניי | זמן ישראל

לפיד: הזהרתי את נתניהו בפומבי שבועיים לפני הטבח לאחר שנחשפתי למידע שהוא הציג בפניי

ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, מנהל ישיבת סיעה בכנסת בירושלים. 29 ביוני 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, מנהל ישיבת סיעה בכנסת בירושלים. 29 ביוני 2026

ראש האופוזיציה ויושב ראש יש עתיד יאיר לפיד הסביר היום, בסרטון שפרסם, למה ערך לפני שלוש שנים, כשבועיים לפני 7 באוקטובר 2023, מסיבת עיתונאים שבה הזהיר מפני עימות אלים.

"היום, לפני שלוש שנים, ב־20 בספטמבר 2023, שבועיים לפני הטבח, כינסתי מסיבת עיתונאים ובה הזהרתי את ראש הממשלה נתניהו ואת עם ישראל שאסון ביטחוני עומד לקרות. משפט הפתיחה של מסיבת העיתונאים היה: 'ערב יום הכיפורים אני נאלץ להזהיר את אזרחי ישראל, אנחנו מתקרבים, קרבה מסוכנת לעימות אלים, רב זירתי'", אמר לפיד.

"שאלו אותי מאז לא פעם – "איך ידעת? מאיפה היה לך את המידע? מי הזהיר אותך?". התשובה היא בנימין נתניהו. ידעתי ממנו. הוא זה שסיפר לי. הוא זה שהציג בפניי את המידע. הייתי אצלו שבועיים קודם. בעדכון ביטחוני הוצגו לי הנתונים, הוצגה לי תמונת המצב המודיעינית – ונחרדתי. הכול כבר היה שם. בעקבות אותו עדכון צללתי לחומרים המסווגים, למדתי אותם ואז עשיתי את מסיבת העיתונאים", הוסיף.

ראש האופוזיציה הוסיף שמעולם, בכל שנותיו בפוליטיקה, לא פרסם הודעה דומה: "הסתכלתי על החומר, היה ברור לי לגמרי שמעולם לא ראיתי תמונת מודיעין ברורה יותר או מסוכנת יותר. עובדה היא שבכל השנים האלה זו מסיבת העיתונאים היחידה שכינסתי עם אזהרה ביטחונית מהסוג הזה. לא עשיתי את זה לפני, לא עשיתי את זה אחרי. הפעם היחידה היא שבועיים לפני השבעה באוקטובר".

לפיד אמר בסרטון שנחרד מ"השאננות הגמורה של נתניהו אל מול האזהרות המודיעיניות החריגות. הוא היה, בהיעדר מילה טובה יותר, משועמם. מבחינתו, חוץ ממנו אף אחד לא מבין כלום, הוא יודע יותר טוב מכולם. קרה לו מה שקורה תמיד למי שנמצא יותר מדי שנים בשלטון – הוא הפסיק להקשיב".

"מסיבת העיתונאים שערכתי הייתה האזהרה הפומבית ביותר, אבל ממש לא היחידה. הרמטכ"ל אמר שאנחנו בדרך לאסון; ראש השב"כ נפגש איתי, סיפר לי שהוא הזהיר את נתניהו שאנחנו בדרך לאסון; כל מערך המודיעין התריע פעם אחר פעם שאנחנו בדרך לאסון".

לפיד אמר שבשונה מנתניהו הוא התייחס ברצינות למידע שנחשף אליו: "לפני שלוש שנים ידעתי להזהיר את אזרחי ישראל שאנחנו בסכנה מפני שכל המידע היה מונח לפניי, בדיוק כפי שהוא היה מונח לפני נתניהו. ההבדל היחיד הוא שאני לקחתי אותו ברצינות, והוא לא. אם הוא היה לוקח אותו ברצינות השבעה באוקטובר היה נמנע. ילדים לא היו נשרפים בחיים, נשים לא היו נאנסות ונרצחות, סבתות לא היו מתות חבוקות עם נכדיהן בממ"דים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 18 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.