ישראל הודיעה כי תחדש את הכנסת הסחורות המסחריות לרצועת עזה לאחר הפסקה בת כמה ימים בשל מחלוקת מיסוי בין חמאס לסוחרים – צעד שישיב לפעילות נתיב מרכזי להעברת מזון ומצרכים חיוניים למובלעת התלויה בסיוע.
מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) מסר כי ההחלטה התקבלה לאחר שסוחרים דיווחו כי רשויות חמאס חזרו בהן מהדרישה לגבות תשלום בסך 10,000 שקלים (3,225 דולר) עבור כל משאית.
"חידוש התיאום מתבצע בהתאם למחויבותה של ישראל לסעיפים ההומניטריים בהסכם הפסקת האש", נמסר בהודעה.
במתפ"ש ציינו כי דיווחי הסוחרים טרם אומתו באופן עצמאי, וכי הכנסת המשלוחים תחודש בהדרגה, תוך מתן עדיפות למוצרים חיוניים לקראת החורף.
עוד נמסר כי הפיקוח יוחמר כדי להבטיח שהתשלומים יועברו ויתקבלו אך ורק באמצעות העברות בנקאיות מתועדות, וכי כל סוחר שיימצא כי שילם לחמאס יוצא מהמערכת.
חמאס טען מנגד כי התשלום בסך 10,000 שקלים היה "תרומה התנדבותית" של תושבי עזה אמידים לקרן לאומית התומכת בנזקקים ברצועה.
רוב תושבי עזה נותרו תלויים בסיוע לאחר שלוש שנות מלחמה, עקירות חוזרות ונשנות והגבלות חמורות על הכנסת אספקה. אף שהפסקת האש שהושגה בשנה שעברה בתיווך אמריקאי עצרה את הלחימה העצימה, היא לא שמה קץ לתקיפות הישראליות.
גורמי בריאות מקומיים מסרו היום כי לפחות חמישה פלסטינים, בהם נער בן 14, נהרגו בתקיפות ישראליות נפרדות בעיר עזה ובחאן יונס. מצה"ל לא נמסרה תגובה מיידית.
ישראל טוענת כי חמאס ממשיך להתחמש ולבצע תקיפות בניגוד להפסקת האש, בעוד חמאס מאשים את ישראל בערעור ההסכם.
לפי גורמי בריאות בעזה, כ-1,500 פלסטינים נהרגו בעזה מאז כניסת הפסקת האש לתוקף באוקטובר 2025, בעוד ארבעה חיילי צה"ל נהרגו בידי חמושים ברצועה באותה תקופה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו