יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, מתכוון להגיש ביום רביעי לנשיא המדינה את תוצאות הבחירות לכנסת ה-26 כנדרש בחוק, גם אם מליאת הוועדה לא תאשר אותן, כך דווח ב"כאן חדשות".
לפי הדיווח, בוועדת הבחירות נערכים לתרחיש תקדימי שבו נציגי סיעות הקואליציה היוצאת במליאת הוועדה יתנגדו לאישור התוצאות. עמדת הוועדה היא כי לאישור המליאה יש אופי סמלי בלבד, ולכן אי-אישור אינו מונע את מסירת התוצאות הרשמיות לנשיא.
לצד זאת, השופט סולברג הבהיר כי ידרוש ראיות מבוססות בטרם תתקבל החלטה בנושא. לפי הערכות משפטיות, אם המליאה תחליט לפסול את התוצאות, הסוגיה תובא להכרעת בית המשפט העליון.
הדברים מגיעים בהמשך להצהרה מצולמת שמסר אמש סולברג, לצד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה וראש שב"כ דוד זיני. בהצהרה ציין סולברג כי הבחירות התנהלו באופן תקין וכי חריגים נקודתיים נבדקים.
לדברי השופט, פרסומים רבים בנוגע לחקירת שב"כ אינם מדויקים. הוא הבהיר כי גם אם יאומתו חשדות למימון זר, אין בהם כדי לפגוע בתוקף ההליך ובתוצאותיו הכלליות, או להטיל דופי בהצבעת החברה הערבית.
יושב ראש מפלגת ישר גדי איזנקוט, גיבה את עמדת השופט סולברג ומסר כי תוצאות הבחירות לכנסת ה-26 משקפות את רצון הציבור, ולפיהן לממשלה הנוכחית אין רוב. איזנקוט הוסיף כי "הניסיון לערער על תוצאות הבחירות ולגרור את המערכת הפוליטית למערכת בחירות נוספת – נכשל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו