מפגינים מצרים יוצאים לרחובות קהיר במהלך מלחמת ששת הימים,  ב-10 ביוני 1967 (צילום: AP Photo/Brian Calvert)
מלחמת ששת הימים מהצד השני: ההלם ברחובות והפחד מישראל

נדהמנו, הובסנו, הושפלנו. זה היה אסון

עדות אישית

הזחיחות ברחוב המצרי ● מוכר הפלאפל על שפת הנילוס שהודיע שאת הסניף הבא הוא פותח בתל אביב ● הכאב הגדול כשהתברר שהצבא האמיץ הובס וסיני נפלה בידי האויב ● הדמעות על פרישתו של נאצר ● והבוז לאנואר סאדאת ● כמאל עבד אל מלכ, פרופסור לספרות ערבית, מתאר את תחושות האימה שחווה כנער במלחמה ההיא, לפני 50 שנה

עוד 1,053 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 27 במרץ 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־538 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

דיווח: ארה"ב וקטאר עובדות על הצעה חריגה שבה ישוחרר החייל החטוף עידן אלכסנדר

דיווח: ישראל סיפקה לארה"ב מודיעין שסייע בחיסול בכיר חות'י בתימן; המידע הועבר בקבוצת סיגנל של בכירי ממשל טראמפ אליה צורף בטעות עיתונאי ● בג"ץ דחה את בקשת הממשלה להתיר למ"מ נציב המדינה להמשיך בכהונתו ● איראן: העברנו תגובה למכתבו של טראמפ בעניין הגרעין, מוכנים לשיחות עקיפות ● מעל 50 אלף מפגינים בתל אביב: "הממשלה רוצה שנשכח את החטופים"

עוד 53 עדכונים

כל כך קשה לענות בימינו לשאלה הפשוטה "מה שלומך?"

כל כך קשה לענות בימינו לשאלה הכי פשוטה "מה שלומך". כמו כולם, אני עונה: כמו כולם, מה כבר אפשר לומר בנסיבות הללו, אישית אני בסדר, אוי, וכו'. אבל באמת, מה שלומי? איך אני מרגישה?

ובכן, מכירים את הרגע הזה, כשמועדים ומבינים שאין במה להיאחז? שבריר שנייה עד הנחיתה על הקרקע, שמרגיש כמו נצח אבל מצליח להכיל אלף מחשבות ודאגות? כמה המכה תהיה קשה? האם אשבור יד, אף, משקפיים? האם אצליח לקום בכוחות עצמי? אם לא, מי יראה אותי במצוקתי, מי יעזור לי? זהו רגע מפחיד, זמן קפוא ומאיים. כך אני מרגישה.

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 603 מילים
אמיר בן-דוד

חלף עם הכוח

שיכרון הכוח שמאפיין את הממשלה דוחף את המדינה למקומות מבהילים. מי שרוצה לדמיין איך תיראה הרשות השופטת כשפוליטיקאים יכתיבו את בחירת השופטים מוזמן להסתכל על משרדי הממשלה הנגועים במינויים פוליטיים ולראות איך הם מתפקדים ● וגם: בצה"ל מזהירים מפני סרבנות ● העזתים מתקוממים נגד חמאס ● היכונו להעלאות מיסים ● הלילה מזיזים את השעון ● ועוד...

ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנסת, 27 במרץ 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

אחרי שעורר תקוות במערב, א-שרע מביא לסוריה עוד מאותו דבר

לנשיא סוריה הזמני היה ועדיין יש הרבה מה להוכיח כדי לזכות בתמיכת המערב ● אם לשפוט לפי הצעדים בהם נקט בשבועות האחרונים, ניכר שהוא צועד בכיוון הלא נכון

עוד 1,273 מילים

ממשלה שמסכנת את ביטחון המדינה

העולם כמרקחה, כך קבע (על פי אגדה אורבנית) עורך עיתון "דבר" בכותרת הראשית, כשהעולם נקלע למצב קטסטרופלי בו נדמה היה שהעולם על סף תהום. זה קרה בדיוק השבוע לפני מאה שנים. וזה שב וקורה בימים אלה בעולם המיטלטל במאבקי כוח – רוסיה ואוקראינה, ארה"ב וסין, ואנחנו – כן, המדינה שמספקת יותר מעשר כותרת מדי יום במערך הטרלול שבו מתנהל הדרג המבצע – הממשלה.

ממשלה אשר בעיצומה של מלחמה וגם לפניה, קיבלה וממשיכה לקבל החלטות שיש בהן כדי לסכן את ביטחונה של המדינה. המלצות הביניים של ועדת החקירה בנושא הצוללות, למשל, קבעו שהעומד בראש המדינה נקט בצעדים שיש בהם כדי לפגוע בביטחון.

פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 732 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

כך נכשלה האופוזיציה במשימת חייה

באופוזיציה טוענים כי מופעל לחץ מתמיד על ח"כים בליכוד לעזוב ולהפיל את הממשלה: "מציעים להם תיקי שרים ושריונים, אבל הקואליציה גדולה, הומוגנית ונתניהו שולט בה" ● ח"כים לשעבר מפקפקים: "האופוזיציה לא עושה מספיק" ● ח"כ קריב: "אין לנו כרגע ג'וקר שיציל את המדינה מהם ב'זבנג וגמרנו', המשימה שלנו היא מלחמת התשה שתאט את החקיקה ההרסנית"

עוד 2,338 מילים ו-2 תגובות

דגל שחור מתנוסס מעל מלחמת נתניהו ומעשיו

יש הרבה מאוד סיבות מקצועיות טובות להדחה של בנימין נתניהו, היא היתה צריכה להתרחש כבר מזמן. אבל באיזו מדינה נורמלית צריך בכלל סיבה מיוחדת להדיח ראש ממשלה, שאחראי למחדל נורא שהביא לאסון הגדול בתולדות מדינת ישראל?

ישובים ומוצבים שלמים נכבשו, אלף ומאתיים איש נרצחו, נאנסו, נשחטו ונשרפו, מעל מאתיים וחמישים איש נחטפו, ומי שעמד בראש הממשלה שאמורה הייתה למנוע את האסון הזה נאחז בכיסא ביהירות ובזלזול, ועורך סיכולים ממוקדים לכל מי שעלול להצביע על אחריותו האישית.

אמנון פורטוגלי הוא חוקר תאגידים, ניאוליברליזם ואנרגיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 1,058 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

עקורים

נתניהו נכנס לפרטים הקטנים כדי שנשכח מהבעיה הגדולה

נתניהו הוא אמן בהסטת דעת מנושאים שאינם נוחים לו ● כך עשה גם בנאומו בכנסת בעת העברת התקציב לשנת 2025, כאשר הציג מספרים שמפריכים לכאורה את הטענה לביזה ● הכול כדי שנדבר על אחוזים ונוסחאות במקום על העובדה הבלתי ניתנת לערעור: התקציב הזה מוביל אותנו לאבדון ● פרשנות

עוד 701 מילים ו-1 תגובות

המבצר עוד לא נפל

השופטים בכל הערכאות, ועמם הציבור כולו, נדרשים כעת לקחת נשימה עמוקה, ולקוות שהנזק העצום שהכנסת הטילה היום על הרשות השופטת, ועל המדינה כולה, יתוקן לפני שיגרום למפולת ולקריסה ● אין להתייאש, אך יש לעמוד על המשמר: עוד לא חדר רקב הפוליטיזציה את שערי בתי המשפט ● פרשנות

עוד 869 מילים ו-3 תגובות

נתניהו לא יהיה טראמפ

ראש הממשלה נתניהו חזר בחודש שעבר מביקור אצל נשיא ארה"ב עם חזון חדש: להיות טראמפ של ישראל ● מאז הוא פועל בשיטה דומה – מנסה לבצע טיהורים בקרב שומרי הסף ולקדם חוקים מעוררי מחלוקת ללא מעצורים ● אלא שנתניהו פספס נקודה מרכזית, שעשויה להרוס לו את כל התוכנית ● פרשנות

עוד 861 מילים ו-2 תגובות

בכל העולם אוכל בריא יקר יותר מג'אנק פוד, אבל מחקר חדש שנערך בישראל ממחיש את האבסורד: משרד הבריאות מפרסם תפריט מומלץ לילדים, אבל רוב המשפחות לא יכולות לממן אותו ● החוקרת, נעמה ירוסלביץ: "משפחה בשני העשירונים החלשים צריכה להוסיף 2,700 שקל בחודש כדי להיצמד להמלצות. הפתרון – ארוחות צוהריים מסובסדות במוסדות החינוך"

עוד 1,025 מילים

הדתה במסווה של תרומה

מעקב זמן ישראל בקשת חופש מידע שהוגשה בעקבות תחקירי זמן ישראל חושפת: רוב מוחלט של התרומות הספרותיות לחיילי צה"ל בשנים האחרונות היו ספרי קודש – בהם גם כאלה הכוללים מסרים שנויים במחלוקת ● דובר צה"ל סירב למסור פרטים על תוכן הפרסומים, אך ייאלץ לעשות זאת לבקשת ביהמ"ש ● לצד המסלול הרשמי, נחשף גם מנגנון עוקף־נהלים שמאפשר למפקדים להזרים לחיילים תכנים בלי פיקוח

עוד 969 מילים ו-3 תגובות

ההתנגשות הטריטוריאלית בין ישראל כ"ץ ואייל זמיר

חילופי הדברים בפומבי בין שר הביטחון הרמטכ"ל שהתקיימו ביומיים האחרונים הם חלק ממאבק על שטחי מרעה - ולא בטוח שזה היה קורה אלמלא המלחמות המקבילות שמנהלת הממשלה מול המערכת המשפטית, המשטרה, שב"כ וכן הלאה ● אמש נפגשו כ"ץ וזמיר, ביוזמתו של הרמטכ"ל, והציגו חזית אחידה: הפעם, כ"ץ ויתר ● פרשנות

עוד 663 מילים
היום ה־537 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

אלפים הפגינו ליד הכנסת נגד צעדי הקואליציה לפוליטיזציה של בתי המשפט

דיווח: נתניהו ראיין מועמדים לראש שב"כ בעת שהיועמ"שית אסרה זאת ולפני אישור בג"ץ ● פלסטינים הפגינו ברצועה נגד חמאס וקראו לעצירת המלחמה ● כ"ץ הודיע שבקרוב שטחים נוספים ברצועה יהפכו לאזורי לחימה ● "במבחן התוצאה נכשלתי": מפקד החטיבה הצפונית של אוגדת עזה פרש מצה"ל ● בשל ניגוד עניינים, טליה איינהורן לא תבחן את המועמדים לתפקיד ראש שב"כ

עוד 49 עדכונים

לא צריך לשנות את הכללים כשאפשר פשוט להתעלם מהם

החלטת הממשלה להדיח את ראש שב"כ תוך עקיפת הכללים שהיא עצמה קבעה מבטאת תפיסה מסוכנת: לא לשנות את הכללים — אלא לפטור את עצמה מהם במקרה הצורך ● אם הדפוס הזה יתקבע גם בנוגע ליועצת המשפטית לממשלה, לא ייוותר הרבה מההבחנה בין שלטון החוק לבין שלטון הכוח המוחלט ● פרשנות

עוד 936 מילים ו-1 תגובות

פייסבוק לא רוצה שתקראו את זה

שרה וין־ויליאמס, בכירה לשעבר בפייסבוק, חושפת בספר חדש את כל מה שכבר ידענו – רק מבפנים, ובקול רם: תרבות ארגונית רעילה, פולחן אישיות סביב מארק צוקרברג, חצר ביזנטינית בהנהגת שריל סנדברג, ובעיקר — תאגיד אחד ששבר בלי היסוס את כללי המשחק של החברה האנושית, בשם רווח, כוח ושליטה

עוד 2,320 מילים

הערבים משלמים את החשבון למאי גולן

שורה של ארגונים חברתיים דורשים לבטל העברה של 66 מיליון שקל מהחברה הערבית לשרה לשוויון חברתי, בהמשך לקיצוץ ענק בתוכנית החומש בשנה שעברה ● קיצוץ הסכומים הזעומים יפגע במיוחד בנשים ערביות ● "הקיצוצים יחריפו את הפערים. קבוצות חזקות נהנות מתקציבי ענק והשקופות נאלצות להתקוטט על פירורים"

עוד 1,008 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה