JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איתי לנדסברג נבו: לא לסגור, אבל... | זמן ישראל

לא לסגור, אבל...

צילום מסך ממחאה בשידור במהדורת מבט של רשות השידור, 2017
צילום מסך ממחאה בשידור במהדורת מבט של רשות השידור, 2017

"היום זה אנחנו, מחר זה אתם", קונן רזי ברקאי לפני כמה ימים נגד הקולגות בכלי תקשורת אחרים שלא מדברים ולא עומדים לצד אנשי גל"ץ, מול מגמת הסגירה של התחנה.

"היום זה אנחנו, מחר זה אתם" הייתה סיסמת עובדי רשות השידור בשנים 2014-17 כאשר נאבקנו נגד סגירת הרשות.

ברקאי כמובן לא הזכיר את עובדי רשות השידור ולא את אימוץ הסיסמה וניכוסה, כשעשה בה כעת שימוש לצרכיו. ברקאי הרי תמך לדבריו בתאגיד השידור שהוקם במקומה של רשות השידור, והתנגד לסגירתו כאשר נתניהו איים בסגירת התאגיד. זה היה בסדר גמור כאשר המשפט של מירי רגב "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו" היה המוטו של הליכוד נגד השידור הציבורי. ובכל זאת משהו בעמדה הזו לא מסתדר ערכית ועיתונאית.

אומר מראש – אני מתנגד לסגירת גל"ץ ומתנגד לאיום כלשהו על התאגיד, למרות שאני עצמי פוטרתי מרשות השידור באותו מהלך של ארדן ולפיד שסגר עלי ועל 1600 עובדי הרשות את מקום עבודתם והקים ארגון שידור אחר תחתם.

זה לא העניין כיום. העניין הוא שלטון שסוגר גוף שידור ציבורי. למהלך כזה צריך להתנגד כל עיתונאי דמוקרט.

"היום זה אנחנו מחר זה אתם", מקונן רזי ברקאי נגד קולגות בכלי התקשורת שלא עומדים לצד אנשי גל"ץ מול מגמת סגירת התחנה. זו הייתה סיסמת עובדי רשות השידור כשנאבקנו נגד סגירתה

שלטון שסותם את הפה לעיתונאים ולעיתונות באמצעות כוחו לסגור את הכלי שבו הם מתבטאים, פוגע ישירות בזכות הציבור לדעת. בחובת השלטון למסור מידע לציבור. ככה פשוט וחד.

זה לא משנה שגל"ץ היא יחידה בתוך צה"ל. זה לא משנה שסמכות שר הביטחון והרמטכ"ל היא גם הסמכות לסגור את היחידה הזו.

גל"ץ, עם השנים, הפכה לגוף שידור ציבורי, המשרת מאות אלפי מאזינים בשלל מידע, חדשות, תרבות, מוזיקה ותיעוד רדיופוני של מציאות חייה של החברה הישראלית. אלטרנטיבה נוספת לשידור ציבורי שאינו תלוי בטייקונים של השידור המסחרי.

בצה"ל ישנן יחידות רבות שאינן "מסתערות" ומשימותיהן אינן צבאיות גרידא. מורות חיילות, ארכיון צה"ל,  ענף היסטוריה, חיל החינוך, רב צבאי ראשי ועוד.

וכאן בא "אבל" גדול. זה מהכותרת לפוסט.

מדוע הציבור הגדול של מאזיני גל"ץ מקבל כמעט באדישות את האיום בסגירת גל"ץ? וגלגל"ץ? שתי תחנות רדיו פופולריות מואזנות.

רזי ברקאי יודע את התשובה.
גם עיתונאים אחרים שם.

סגירת גל"ץ הייתה איום ארוך שנים בשל בעיות תקציב ובשל סוגיית האנומליה שבה חיילים עוסקים בפוליטיקה בכלי תקשורת צבאי.

אבל כיום לא זה הצל ולא זו הסיבה לסגירת גל"ץ.

אומר מראש: אני מתנגד לסגירת גל"ץ ולאיום כלשהו על התאגיד, למרות שאני עצמי פוטרתי מרשות השידור במהלך סגירתה. העניין הוא שלטון שסוגר גוף שידור ציבורי. למהלך כזה צריך להתנגד כל עיתונאי דמוקרט

כיום הסיבה נשמעת יומיום בבוטות באותן תכניות תעמולה פוליטית שהתרחקו ממטרות השידור הציבורי וערכיו. תכניות בהן מכנים את הפרקליטות מפלגת סאלח א דין. תכניות בהן מבזים את שופטי בג"ץ, מזלזלים ביועמ"ש, תוקפים בלי חשבון יריבים פוליטיים של נתניהו, מפרסמים שקרים במהדורות חדשות הערב, נותנים פרשנות מוטה פוליטית לטובת צד אחד שלא לומר איש אחד.

רזי ברקאי יודע היטב מה קרה בשנים האחרונות בחדשות הערב, שהפכו למיקרופון הפרטי של ברדוגו. בשישי בבוקר, שם גם השתלט ברדוגו על אזנו של ציבור המאזינים. בתכניות הצהריים של עירית לינור וקובי אריאל בהן הושמעו דברים סרקסטיים וציניים נגד כל מי שאינו ימין ואינו תומך של מי שהיה עד לפני חודש ראש ממשלה בישראל. בעשרות ומאות שעות שידור שמאחוריהן עמדו עורכים וכתבים של גל"ץ הושמעו הדברים הללו ואנשי גל"ץ שתקו. הביטו עמוק בנעליים הצבאיות והאזרחיות שלהם ושתקו.

תוכניות שביקרו בחריפות כל ביטוי פוליטי של הפוליטיקאים, לא השכילו להביט על הבית שלהם ולבדוק אותו – הבית של החיילים, הבית של אנשי התקשורת שצמחו משם לכלי תקשורת אחרים. הבית של שידור ציבורי שנשא את השם גלי צה"ל.

גל"ץ תיסגר בגלל הפחדנות של אנשיה.

גם רשות השידור נסגרה בסופו של דבר בשל שתיקת בכיריה. רבים מהם לקחו את עצמם לערוצים המתחרים ולא עמדו מול הנהלות הרשות שניסו לרצות פוליטיקאים למען התפקיד. לא זעקו נגד כשלונות ניהול כדי להגן על מקור פרנסתם. לא זעקו את ערכי השידור הציבורי מול מי שהחריב אותם.

כיום הסיבה לסגירת גל"ץ נשמעת בבוטות בתכניות תעמולה פוליטית שהתרחקו ממטרות השידור הציבורי וערכיו, בהן מכונה הפרקליטות מפלגת סאלח א דין, מבוזים שופטי בג"ץ, מותקפים בלי חשבון יריבי נתניהו

באופן אישי הייתי בארבעה בתי משפט מול ארבעה מנכ"לים, במאבקים שונים על קיומו של שידור ציבורי ותכניות עצמאיות, שבהן לא תהיה השפעה פוליטית וערכים עיתונאיים ירמסו. אני זוכר היטב את שיחות המסדרון הללו. זוכר היטב מחמאות על מאמרים שכתבתי בנושא הזה, ושתיקה מקפיאה מצד קולגות שניסו להמשיך בשגרה תוך מחשבה שהכל יחלוף והרשות תישאר לנצח.

גל"ץ לא עמדה לצד מאבק עובדי הרשות. כולם הואשמו בכישלונות הניהול.  כאילו המזכירות והתחקירנים, הכתבים בשטח ועורכי התכניות הם שקובעים לאן יילך התקציב ומה יהיה לוח השידורים, מי ימונה ומי יפוטר, מי יענה ויתקן את דו"ח מבקר המדינה ומי ישא באחריות לקלקולים.

רזי ברקאי שמע היטב את סיסמת עובדי הרשות "היום זה אנחנו, מחר זה אתם" אך לא האמין. לא בדק. לא ניסה להעמיד במבחן העובדות את הרוח הפוליטית שעימה דהר גלעד ארדן למרכז הליכוד כדי להתרברב שסגר את רשוה"ש ולקבל את קולות חברי המרכז. גל"ץ לא חקרה והביאה את העובדות על הדוחות והאחראים האמיתיים לקריסת רשוה"ש. בכך אולי כרתה גם את הבור לעצמה.

זכור לי היטב ריאיון עם רזי ורינה מצליח כשבועיים לפני סגירת הרשות.
האווירה הייתה עוינת, חסרת סבלנות להקשיב לעובדות. יצאו ידי חובתם כדי לשמוע מדוע לא צריך לסגור את השידור הציבורי בגלל כישלונות מנהליו. מדוע לא העובדים צריכים לשאת באחריות אלא המנהלים.

גם עיתון הארץ שרוממות הדמוקרטיה בפיו, היה שותף למהלך בתמיכה ובסיקור. הנה היום השתיקה נושבת באותה מידה ממסדרונות "הארץ" כלפי גל"ץ. נועה לנדאו כתבה שהיא תומכת בסגירה. בוגרת גל"ץ תומכת בסגירת גל"ץ. "המתת חסד" היא דורשת (הארץ 29.6.21).

שום מאמר מערכת לא נכתב עד עתה לתמוך בגל"ץ כשידור ציבורי ולהדגיש את חשיבותו של פלורליזם, ריבוי דעות, חדשות ומידע ,  ביה"ס לעיתונות, תחרות ומגוון תרבותי לציבור המאזינים.

זכור לי היטב ריאיון עם רזי ורינה מצליח כשבועיים לפני הסגירה. האווירה הייתה עוינת, חסרת סבלנות להקשיב לעובדות. יצאו ידי חובה כששמעו מדוע אין לסגור את השידור הציבורי בגלל כישלונות מנהליו

ה"אבל" הוא אבל גדול. אסור לסגור את גל"ץ, אבל אם הייתם עומדים, חברים, על ערכי השידור הציבורי כאשר סגרו את רשוה"ש, קולכם היה נשמע אמין כיום.

אסור לסגור את גל"ץ, אבל אם הייתם נאבקים בתעמולה הביביסטית שמשודרת אצלכם יומיום, היו תומכים בכם ונעמדים לצידכם רבים.

אסור לסגור את גל"ץ, אבל אם בכיריה היו עומדים על ערכי השידור הציבורי מול מפקד גל"ץ, מול רה"מ, מול השקרים והשופרים שהושתלו בתחנה למען שטיפת מוחם של הבוחרים, כל הסגירה הזו הייתה נמנעת וההתנגדות לסגירה הייתה מקבלת גב ציבורי.

כן. למרות התסכול אני מצטרף לקריאה של רזי ברקאי – היום זה אנחנו מחר זה אתם.

וכדי שמחר לא ניאלץ להיאבק שוב על השרדותו של השידור הציבורי, צריך לצאת היום להגן על גל"ץ. לתקן אותה ולהגן עליה.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ואוו הכותבים פה מאמינים בשטיפת המוח של עצמם . האם לרגע מאן דהוא מהכותבים חשב אולי כל מה שאומרים כנגד הפרקליטות בית המשפט העליון נכון? לא ניתן בידיי נימוק ענייני רק ברודוגו בורדוגו ודומ... המשך קריאה

ואוו הכותבים פה מאמינים בשטיפת המוח של עצמם . האם לרגע מאן דהוא מהכותבים חשב אולי כל מה שאומרים כנגד הפרקליטות בית המשפט העליון נכון? לא ניתן בידיי נימוק ענייני רק ברודוגו בורדוגו ודומיו. אגב 90 אחוז בתחנת גל"ץ משרתים שמאל זה עשרות שנים ממש לא הפריע דהיינו כל עוד כתב שמאל ותעומלן שמאל ממש לא מפריע נהפוך קבל חסינות. איזה עליבות ולא התפלא גם גזענות טוב כרגיל. הכתבות שלכם זו זו התעמולה הבולשביקית ואנטי דמוקרטית והמסיתה.

קו פרשת המים היה ברדוגו והחופש המוחלט שניתן לו לדברר את דף המסרים הנחוץ לבלפור בכל רגע נתון. זה היה ממש מהמקפצה באופן שגרם לנטישת מאזינים קבועים כמוני למשל. מצאתי את עצמי לא פעם מתעצבן ... המשך קריאה

קו פרשת המים היה ברדוגו והחופש המוחלט שניתן לו לדברר את דף המסרים הנחוץ לבלפור בכל רגע נתון. זה היה ממש מהמקפצה באופן שגרם לנטישת מאזינים קבועים כמוני למשל. מצאתי את עצמי לא פעם מתעצבן לא מהדעות אלא מעזות המצח של הבחור לשקר ולדברר באופן כל כך בוטה. אז פרשתי ועברתי לרשת המתחרה. אגב בראיה לאחור אני חושב שפתיחת התאגיד במקום רשות השידור היה צעד חשוב ונכון לאור מבחן התוצאה. לכן לא בטוח שלא נדרשת סגירה כאן או אולי הפעלה מחדש אם ניקח מושג מתחום המהפכה הדיגיטאלית..

לפוסט המלא עוד 1,038 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

ויטקוף וקושנר יצאו לשיחות עם איראן בפקיסטן, ואנס יצטרף אם תהיה התקדמות

נסיה כראדי, בת ה-11 שנפגעה מטיל איראני בבני ברק, מתה מפצעיה ● דיווח: המשטרה מתקשה לתאם מועד לעדות נתניהו בפרשת הפגישה הלילית ● דיווח: ישיבות קבינט קוצרו או נדחו כשנתניהו עבר הקרנות לטיפול בסרטן ● דיווח: הרמטכ"ל הורה לחקור חשד לביזה של חיילי צה"ל בדרום לבנון ● ימנו בנימין זלקה, בן 21, נרצח על ידי נערים שהתפרעו בפיצרייה שבה עבד ביום העצמאות

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים
אמיר בן-דוד

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים

למקרה שפיספסת

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

החרב שאוכלת את הבית - האם ה"ביטחון" הפך לדת של מוות?

בזמן שמהדורות החדשות של 2026 ממשיכות להזין אותנו בסיסמאות על "ניצחון מוחלט", "הסרת האיום לצמיתות" ו"שינוי פני המזרח התיכון", כדאי שנבין את המנגנון התודעתי שמאפשר למשטרים לבצע פשעים מחרידים מבלי שהם יוגדרו ככאלה.

ההיסטוריון וחוקר הג'נוסייד א. דירק מוזס מציע בספרו "The Problems of Genocide" מראה שחורה ומפכחת: המושג "ביטחון קבוע" (Permanent Security) הוא המנוע המרכזי שמאחורי האלימות המודרנית. זוהי המלכודת שבה כולנו כלואים.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 879 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.