JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הפלסטינים חוששים מסחבת אמריקאית בשל לחץ ישראלי בפתיחת הקונסוליה בירושלים | זמן ישראל
הקונסוליה לשעבר של ארצות הברית ברחוב אגרון בירושלים במרץ 2019 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
AP Photo/Ariel Schalit

הפלסטינים חוששים מסחבת אמריקאית בשל לחץ ישראלי בפתיחת הקונסוליה בירושלים

הפלסטינים מוטרדים מניסיונותיה של ישראל לסכל את ההחלטה של ממשל ביידן לפתוח את הקונסוליה למען הפלסטינים בירושלים ● האמריקאים לא קבעו לוחות זמנים לפתיחה, והחשש גובר ברמאללה מפני מסמוס ההחלטה ● עד שהפלסטינים יקבלו בחזרה את הנציגות, אבו מאזן יצטרך להקפיד שלא לעשות טעויות ● פרשנות

שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן אישר שוב בשבוע שעבר את מחויבות ממשל ביידן לפתוח את הקונסוליה הפלסטינית בירושלים.

"אנחנו מתקדמים בתהליך לפתוח את הקונסוליה, כחלק מהעמקת הקשרים עם הפלסטינים", אמר בלינקן בתשובה לשאלות כתבים במהלך מסיבת עיתונאים משולשת בוושינגטון שבה השתתפו שרי החוץ של ישראל ואיחוד האמירויות.

גם אם הדברים לא נעמו לאוזניים ישראליות, המסר של בלינקן היה ברור ולא הותיר מקום לפרשנות. לא היה ניסיון מצדו להתחמק בדיפלומטיות. תשובתו תואמת גם את התבטאותו בחודש מאי האחרון, זמן קצר לאחר תום מבצע "שומר החומות" בעזה, אז בלינקן הדגיש כי הממשל פועל לפתיחת הקונסוליה בירושלים, האחראית לקשר עם הפלסטינים.

מסרים דומים הועברו מנציגים אמריקאים רמי דרג למקביליהם הישראלים בכמה הזדמנויות, לרבות בעת ביקורו של ראש הממשלה נפתלי בנט בוושינגטון. הנשיא ג'ו ביידן הסכים לעכב את ביצוע המהלך מחשש להתפרקות הקואליציה בישראל והעניק לבנט עוד זמן עד שזו תתייצב.

שר החוץ יאיר לפיד, מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן ושר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן זיאד בוועידת הפסגה המשולשת בוושינגטון, 13 באוקטובר 2021 (צילום: AP Photo/Andrew Harnik, Pool)
שר החוץ יאיר לפיד, מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן ושר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן זיאד בוועידת הפסגה המשולשת בוושינגטון, 13 באוקטובר 2021 (צילום: AP Photo/Andrew Harnik, Pool)

בצד הפלסטיני לא מסתירים את שביעות רצונם, אך מקפידים שלא לצאת מגדרם, ובעיקר תוהים מתי יסתיימו ימי החסד שהועמדו לרשות ישראל. "בכירים אמריקאים הבהירו לנו שפתיחת הקונסוליה במזרח ירושלים היא החלטה שהממשל כבר קיבל. אנחנו מאוד מקווים שזה יקרה בקרוב, אבל גם חוששים שזה יידחה", אומר גורם פלסטיני בוועד הפועל של אש"ף בשיחה עם זמן ישראל.

"בכירים אמריקאים הבהירו לנו שפתיחת הקונסוליה במזרח ירושלים היא החלטה שהממשל כבר קיבל. אנחנו מאוד מקווים שזה יקרה בקרוב, אבל גם חוששים שזה יידחה"

האמירות החוזרות של בכירי ממשל ביידן בעניין זה אכן מעידות כי מדובר במדיניות ולא בהתבטאות חולפת, ומבחינה זו לפלסטינים יש סיבה לאופטימיות. עם זאת, העובדה כי לא נקבע מועד ברור ליישום ההחלטה מעלה חשש ברמאללה מפני עיכובים וסחבת בפתיחתה של הקונסוליה בפועל בשל לחץ ישראלי.

"אף אחד לא קבע לוחות זמנים או אולטימטום לישראלים, ולכן ההחלטה הזאת הופכת להחלטה בלי מועד ובלי מנגנונים מעשיים ליישום. האמריקאים הבהירו שמה שמונע מהם לפתוח את הקונסוליה זה העיתוי בהקשר של המצב הפוליטי בישראל, כי דבר כזה עלול להביא לרעידת אדמה פוליטית בממשלת בנט, והם רוצים לעזור לישראלים לשמור על הקואליציה", אומר הגורם הפלסטיני.

ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן, 27 באוגוסט 2021 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן בבית הלבן, 27 באוגוסט 2021 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)

"מעבר לזה שאין מועד לפתיחת הקונסוליה, אנחנו גם לא רואים שהממשל מפעיל לחץ על ישראל. להיפך, הממשל הזה אימץ את הקו של בנט של צמצום הסכסוך. שוב אנחנו חוזרים לפתרונות חלקיים של ניהול הסכסוך. לנשיאים קודמים באמריקה לפחות הייתה תוכנית מדינית עם מנגנונים מעשיים – לקלינטון, לאובמה, אפילו לטראמפ. לביידן אין תוכנית.

"מעבר לזה שאין מועד לפתיחת הקונסוליה, אנחנו גם לא רואים שהממשל מפעיל לחץ על ישראל. להיפך, הממשל הזה אימץ את הקו של בנט של צמצום הסכסוך. שוב אנחנו חוזרים לפתרונות חלקיים של ניהול הסכסוך"

"ארה"ב לא רואה בסכסוך הישראלי-פלסטיני עניין שעומד בראש סדר העדיפויות שלה, ולכן זה גם לא דחוף לה. גם בנושא האיראני יש בינתיים הרבה דיבורים אבל מעט מעשים. ובכל מקרה גם אם ממשל ביידן יחליט בסוף ללכת על פתיחת הקונסוליה בניגוד לעמדה של הממשלה הישראלית, סביר שייתנו לישראל דבר גדול בתמורה", כך לדברי הגורם.

החשש בקרב הפלסטינים הוא מפני ניסיונות של ישראל למסמס את המהלך בדרכים שונות, במה שעלול להביא לעיכובו.

אחד האמצעים שישראל עלולה להפעיל, לדברי הפלסטינים, הוא שכנוע האמריקאים שיש להציב בפני הפלסטינים שורה של דרישות כתנאי למימוש פתיחת הקונסוליה – למשל, רפורמות וצעדים לשיפור במצב זכויות האדם בגדה, פעולות לשינויים בהרכב הממשלה הפלסטינית ברמאללה, מינוי סגן ליו"ר הרשות מחמוד עבאס והפסקת הקצבאות שהרשות משלמת למשפחות האסירים.

הקונסוליה לשעבר של ארצות הברית ברחוב אגרון בירושלים במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
הקונסוליה לשעבר של ארצות הברית ברחוב אגרון בירושלים במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לפתיחת הקונסוליה יש חשיבות מיוחדת עבור הפלסטינים, ואם הם היו צריכים לבחור בינה לבין פתיחת משרדי אש"ף בוושינגטון, הם היו בוחרים באפשרות הראשונה. הם רואים בכך זכות מוקנית, ודאי לא משהו שהם צריכים להתמקח עליו או לשלם מחירים למענו.

לפתיחת הקונסוליה יש חשיבות מיוחדת עבור הפלסטינים, ואם הם היו צריכים לבחור בינה לבין פתיחת משרדי אש"ף בוושינגטון, הם היו בוחרים באפשרות הראשונה

אך למרות זאת, ועל אף ההבטחה המוקדמת מוושינגטון להשיב את המצב לקדמותו ולתקן את מה שממשל טראמפ עשה, אבו מאזן יצטרך בכל זאת לנקוט בכמה צעדים כדי להראות לאמריקאים שגם הוא מתאמץ בשביל זה, כאות של הכרת תודה.

בסביבת בנט ובחוגי הימין בישראל חוששים כי פתיחת נציגות דיפלומטית לפלסטינים בירושלים תקבע כי מזרח ירושלים היא בירתה של המדינה הפלסטינית העתידית, ובכך ייפגע מעמדה של ירושלים כבירתה המאוחדת של מדינת ישראל.

החזרת מפתחות הקונסוליה ליו"ר הרשות הפלסטינית היא יותר ממהלך סמלי אמריקאי שנועד לפייס את אבו מאזן. בקונטקסט הרחב יותר, הממשל האמריקאי רואה בכך חלק מהאסטרטגיה החדשה לחיזוק הרשות.

שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן נפגש עם ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) ברמאללה, 25 במאי 2021 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן נפגש עם ראש הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן) ברמאללה, 25 במאי 2021 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)

אבו מאזן יקבל הישג מדיני בטווח הקצר, אך זה לא יעזור לו לשקם את מעמדו הפוליטי מול הארגון היריב בעזה – חמאס. סביר כי הממשל ישוב וידגיש לישראלים כי אין בכך כדי לשנות דבר במעמדה של ירושלים, אך ספק אם זה ירגיע את הסמנים הימניים בממשלה העסוקים בעיקר בצדדים המדיניים של ההחלטה.

סביר כי הממשל ישוב וידגיש לישראלים כי אין בכך כדי לשנות דבר במעמדה של ירושלים, אך ספק אם זה ירגיע את הסמנים הימניים בממשלה העסוקים בעיקר בצדדים המדיניים של ההחלטה

ברמאללה צופים כי ישראל תנסה לסכל את ההחלטה. הדרך של יו"ר הרשות עבאס להתמודד עם ניסיונות אלה תהיה בעיקר באמצעות איומים, בדיוק כפי שנקט בנאומו במושב הפתיחה של העצרת הכללית של האו"ם בחודש שעבר, אז, כזכור, נתן לישראל אולטימטום של שנה לסגת מיהודה ושומרון – ולא, יפנה לבית הדין הבינלאומי בהאג.

האמריקאים לא אוהבים איומים ובעיקר לא אוהבים שעוקפים אותם. אם עבאס לא ישמור על ריסון ואיפוק, הוא עלול לאבד גם את נכס הזה שלכאורה מובטח לו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 819 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ הודיע שמספיק מבחינתו שאיראן תשעה את תוכנית הגרעין שלה למשך עשרים שנה

נשיא ארצות הברית הוסיף שאלה חייבות להיות "באמת" עשרים שנה ● שר החוץ של איראן: לטהרן "אין אמון" בארצות הברית; מסרים סותרים גרמו לנו לפקפק בכוונות האמיתיות של וושינגטון לגבי המשא ומתן ● חייל חטיבת גולני נגב דגן נהרג מפגיעת פצצת מרגמה בדרום לבנון; בן 20 בנופלו ● דיווח: הרמטכ"ל ביקר באיחוד האמירויות במהלך המלחמה נגד איראן

לכל העדכונים עוד 23 עדכונים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים

מחשבות מגרמניה - איך תיראה דה-רדיקליזציה של החינוך בישראל?

בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.

הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.

עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 779 מילים
אמיר בן-דוד
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

ברית אזורית חדשה או הימור מסוכן? מאחורי הקלעים של “הברית המשושה”

יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.

סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.

רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 739 מילים

למקרה שפיספסת

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.