אני יוצק לפייסבוק תוכן כבר מעל 13 שנה וכל פעם נדהם מהפער בין ההצהרות שפייסבוק "מכיר אותנו", למציאות בפועל. אישית, לא ראיתי פעם אחת שהם באמת מכירים אותי, או מבינים מה מתוך התוכן שפרסמתי "מעניין" אחרים.
אני יוצק לפייסבוק תוכן כבר מעל 13 שנה וכל פעם נדהם מהפער בין ההצהרות שפייסבוק "מכיר אותנו", למציאות בפועל. אישית, לא ראיתי פעם אחת שהם באמת מכירים אותי, או מבינים מה מהתוכן שפרסמתי "מעניין" אחרים
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
כמו שהם לא מצליחים להבין מי החברים שלי באמת. כמו שהם לא מצליחים באמת להבין מה "מעניין" אותי. הפער הזה מגיע אפילו לקיצוניות גבוהה יותר כשמדובר ב"טכנולוגיה" של פייסבוק.
הבטחות על ה"מטאוורס" וכל הטכנולוגיה הוירטואלית ה"מתקדמת" שפייסבוק מקשקשת עליהן במדיה כרגע – נראות לי הזויות ביחס לעובדה שנכון לעכשיו, בפלטפורמה שכולנו מכירים – תגובות לא נטענות, לינקים נשברים, כלים עולים כבר שנים "חצי אפויים" ואז נעלמים אל אבדון השיכחה – ללא פיפס של התנצלות או הסברים.
אני אפילו לא מדבר על השקרים וההטעיות וה"באגים" שחווה על בשרו כל מי שמפרסם בתשלום בפלטפורמה. או על העובדה שרובוטים דביליים עם טקסט מתורגם עדיין מגיעים לתיבת ההודעות שלנו.
הבטחות ה"מטאוורס" והטכנולוגיה הוירטואלית ה"מתקדמת" שפייסבוק מקשקשת עליהן במדיה – נראות הזויות ביחס לכך שכרגע תגובות לא נטענות ולינקים נשברים
אולי החלק העצוב ביותר בפייסבוק, מבחינתי לפחות, הוא ההתראות. הן נהיו כל-כך בנות התעלמות. רואה "18 התראות חדשות" וכבר יודע מראש שאולי 3 מתוכן באמת רלוונטיות לי ולתוכן שמעניין אותי. השאר זה סתם שטויות שפייסבוק מתעקשת לדחוף לי, שלא מעניינות אותי באמת.
אני לא זוכר אי פעם שראיתי התראה שבה "חבר" מזמין אותי ל"עמוד חדש" ואמרתי לעצמי: "הו, רעיון טוב, אני אכנס לעשות לייק לתוכן הזה". ועם זאת, פייסבוק עדיין מאפשרת את ההזמנות האוטומטיות האלה, כמו שהיא מאפשרת "קמפיין לייקים לעמוד", למרות שללייקים על העמוד עצמו אין שום משמעות, בטח לא בחשיפה של הפוסטים – אם אתה לא משלם.
בנוסף, הפלטפורמה מלאה בפייק ניוז ובתוכן אלים ולא הולם – ובזמן שהיא מצנזרת אנשים טובים על שטויות, היא מאפשרת לכל אנשי הזדון לפעול באין מפריע.
לא בכדי פייסבוק הואשמה בפריצה לפרטיות שלנו. בשנת 2019 היא כבר נקנסה ב-5 מיליארד דולר בשערוריית קיימבריג' אנליטיקה. אתמול, ב-7 לפברואר 2022, קבעה פסיקת בית המשפט הפדרלי באוסטרליה כי טענות פייסבוק לגבי הרשעתה בשימוש במידע האישי שקיימבריג' אנליטיקה הפיקה מ-300 אלף משתמשיה ללא אישורם – הן טענות ש"התגרשו מן המציאות".
Facebook appeal over Cambridge Analytica data rejected by Australian court as 'divorced from reality' https://t.co/UkEbIkcy04
— Guardian Tech (@guardiantech) February 7, 2022
כל זה מעיד כי למרות כל ההכרזות וההצהרות, פייסבוק לא שיפרה בעצם בפועל שום דבר. אנשים קונים את ה"כוח" של פייסבוק כי היא מוכרת "קידמה" ו"טכנולוגיה", כאילו הם עצמם לא משתמשים בפלטפורמה ולא חווים במשך שנים את כל מה שציינתי פה. הם אשכרה קונים את היח"ץ בלחץ הזה וחושבים שאו-טו-טו זה כאן.
בנוסף, הפלטפורמה מלאה בפייק ניוז ובתוכן אלים ולא הולם – ובזמן שהיא מצנזרת אנשים טובים על שטויות, היא מאפשרת לכל אנשי הזדון לפעול באין מפריע
זה לא. קניתם "משקפי פייסבוק" לאחרונה? סתם שואל. (כן, זה אמיתי. תחפשו אם אתם לא מאמינים. ואת החיפוש תעשו ב"גוגל", כי עדיין יותר קל. לא נורא, השנה רק 2022).
מייקל אמיר הוא קופירייטר ואסטרטג תוכן פרסומי, עם התמחות בתחום הדיגיטל והרשתות החברתיות מזה כ-18 שנה. במקביל, הוא מלמד את תחומי התמחויותיו בבית הספר "חשיפה" באוניברסיטה הפתוחה, ב"מכללה לניו-מדיה" ובמסגרות נוספות.
בישראל, מספר האנשים המאובחנים על הרצף האוטיסטי (Autism Spectrum Disorder, ASD) נמצא במגמת עלייה מתמדת. תופעה זו יוצרת לחץ גובר על המערכות הציבוריות והממשלתיות לספק שירותים מותאמים לאוכלוסייה זו, ובמיוחד בתחום הדיור החוץ-ביתי בקהילה.
נכון לשנת 2020, זוהו כ-19,000 אנשים על הרצף האוטיסטי בישראל. מתוך מספר זה, על פי נתונים עדכניים ממשרד הרווחה והביטחון החברתי, רק כ-1,661 קיבלו שירותי דיור חוץ-ביתיים. כלומר, פחות מ-10% מהאנשים המאובחנים על הרצף האוטיסטי בישראל זוכים בפועל לשירותי דיור במסגרת חוץ-ביתית. בשנת 2022 נרשמו כבר 57,233 אנשים מוכרים על הרצף האוטיסטי.
נשוי ואב לחמישה. איש חינוך (17 שנות ניהול תיכון) – מורה להיסטוריה ואזרחות. מנחה קבוצות וצוותים חינוכיים. מנכ"ל בית עדן.
בזמן שהייתי שגרירת ישראל במדינות הבלטיות (לטביה, ליטא ואסטוניה), בוריס דקיינידזה, יהודי בן 32 מגיאורגיה שהיה מנהיג "הבריגדה הווילנאית", הורשע בהזמנת רצח עיתונאי שחקר את מעלליו.
העד העיקרי נגדו היה מי שסחט את ההדק, אך למרות הבעייתיות בכך ערעורו נדחה והוא הוצא להורג בירייה לעורפו. בכך היה לאדם האחרון שהוצא להורג בליטא, אשר הייתה אז, ב-1995, בהליכי הצטרפות למוסדות אירופיים-דמוקרטיים ונדרשה להתאים את עצמה לכללים המקובלים בקרב מדינותיהם.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות להאחר התפרקות ברה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
האוויר שאנחנו נושמים: שנה בצל המלחמה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אני טוענת שיש טעות בקביעת סיבת המוות מנזקי עישון.
לרוב נוטים ליחס את התמותה מנזקי עישון לסיגריות.
לא בהכרח אדם שמת מנזקי עישון , מת מעשון סיגריות חמרות שנקבע כך לרוב.
גם באם האדם נהג לעשן מפני שמת.
לא בהכרח הסיגריא הרגה אותו באם גר באזור המפרץ למשל…
יש התכנות שאם ימפו את המתים מנזקי עישוןויבודדו את אלה שגרים באזורים מזהמים במיוחד, או עובדים באזורים מזהמים מיוחד, ימצאו הגיון לקבוע כשליש ממתים מנזקי עישון מתו מעשן שאינו עשן סיגריות.
"הסרטן גרם לי להבין את כוחה של האופטימיות. וזה כוח גדול מאוד"
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם