JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סטירת לחי לאמריקה: הקונגרס לא יסלח על לנתניהו על מניעת ביקור המחוקקות | זמן ישראל
  • ראדישה טליב ממישיגן ואילהאן עומאר (מימין) ממינסוטה (צילום: AP Photo/J. Scott Applewhite, File)
    AP Photo/J. Scott Applewhite, File
  • בנימין נתניהו ודונלד טראמפ (צילום: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File))
    AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File)
  • בנימין נתניהו וברק אובמה ב-2013 (צילום: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
    AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

פרשנות סטירת לחי לאמריקה

למרות הזלזול המופגן של נתניהו, רבים מחברי המפלגה הדמוקרטית בארה"ב תמכו בעקביות בישראל ● ואז הגיעה פרשת עומאר-טליב ● הרבה אחרי עידן טראמפ ונתניהו, המחוקקים בארה"ב לא יסלחו לישראל על מניעת הביקור ● וההשלכות עלולות להיות מרחיקות לכת

החלטת הממשלה לאסור את כניסתן של שתי חברות קונגרס אמריקאיות עשויה להיחשב כמסמר האחרון בארון התמיכה הדו-מפלגתית של ארה"ב בישראל.

ניתן להשוות את הנזק שהצעד הזה עשוי לחולל ליחסים עם המפלגה הדמוקרטית רק לזה שנגרם בעקבות נאומו של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס ב-2015, שם תקף את הסכם הגרעין עם איראן, שהיה הבייבי של הנשיא דאז, ברק אובמה.   

הניסיון לבלום הסכם שרבים בישראל ראו בו איום קיומי לגיטימי. הניסיון למנוע מרשידה טליב ואילהן עומאר לסייר בגדה המערבית – גם אם הן תכננו לומר דברים לא נעימים מאוד על ישראל במהלך הסיור הזה – הרבה פחות.

בנימין נתניהו וברק אובמה (צילום: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)
בנימין נתניהו וברק אובמה (צילום: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)

עבור נתניהו, היתרון שבהטלת האיסור על השתיים ברור: התייצבות לימינו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ – והתייצבות לימינם של בוחריו.

אולם, העדפת הקשר עם טראמפ על פני היחסים עם הקונגרס עשויה לפגוע בישראל לטווח הארוך. ובעוד שהדמוקרטים, ככלל, תומכים בישראל באופן כללי, ההתייחסות אליהם כאל מטרה אבודה עשויה להפוך את הסיוט הזה למציאות.  

כמה סיבות להחלטה

פרשנים סיפקו כמה סיבות להחלטה של נתניהו לסרב לביקורן המתוכנן של השתיים, ובראשן שנאתו של טראמפ לטליב ועומאר. 

הנשיא נטפל אליהן כבר זמן רב – שתי חברות הקונגרס המוסלמיות הראשונות – ואף שהוא טוען שהוא לא השפיע על נתניהו, הוא הביע התנגדות לכניסתן לארץ. 

"אני חושב שזה יהיה דבר נורא, אם ישראל תכניס אנשים בצורה כזאת אליה", אמר טראמפ לתקשורת בשבוע שעבר, "הן אמרו כמה מהדברים הגרועים ביותר שאי פעם שמעתי על ישראל. אז איך ישראל יכולה לומר 'ברוכות הבאות'?".

"הקונגרס הוא עמוד התווך של התמיכה בישראל בקרב העם האמריקאי. ישראל צריכה לעשות את כל שבכוחה לשמור על המשאב הזה, גם אם היא ניצבת בפני מיעוט קטן אך נחוש", אמר לנו ביום חמישי מייקל אורן, בעבר שליח ישראל לוושינגטון וח"כ מכולנו, בגילוי נדיר אך מעורפל של ביקורת כלפי נתניהו

בניגוד למדיניות שלו ביחס לאובמה, נתניהו קיבל החלטה אסטרטגית חשובה: לעולם לא לסתור או לחלוק בפומבי על טראמפ. ישראל קיבלה הרבה בתמורה, למשל – שגרירות בירושלים, הכרה בריבונות בגולן וסיום הסכם הגרעין המתועב. 

ובעת שהבית הלבן מתכונן לחשוף את הטיוטה שלו להסכם שלום עם הפלסטינים, נתניהו נזהר במיוחד לא לעורר אנטגוניזם בנשיא. 

ויש גם יתרון מבית. גילוי ההתנגדות לתומכי החרם הפרו-פלסטיני (BDS) מאפשר לנתניהו לחזק את התדמית שלו בקרב הבייס הימני שלו. 

מייקל אורן (צילום: פלאש 90)
מייקל אורן (צילום: פלאש 90)

מחאה לא מפתיעה

המחאה הגורפת מצד מחוקקים דמוקרטים וקבוצות של יהודים ליברלים לא נפלה על נתניהו בהפתעה. מנהיג מפלגת הרוב בבית הנבחרים, סטני הוייר, אמר כי דחק אישית בנתניהו לאפשר את כניסתן של חברות הקונגרס לישראל. 

הביקורת לא הוגבלה להצהרות למען הסדר הטוב, או להתנגדות מצד החשודים המידיים, כמו ברני סנדרס או אליזבת וורן. למעשה, המהלך נקטל מכל הצדדים – גם במקומות הכי פחות צפויים כמו ג'ו ביידן וצ'אק שומר. השניים, שידועים כתומכים נאמנים של ישראל, שיגרו לישראל מכתבי מחאה רשמיים.

ואלה לא רק הדמוקרטים שחושבים שהאיסור על כניסתן של טליב ועומאר אינו רעיון מבריק. הסנטור מפלורידה מרקו רוביו, חבר מסור של ישראל שהיה מועמד בעבר לנשיאות (וככל הנראה יהיה גם עתיד), כינה את ההחלטה "טעות". 

בטווח הקצר, החשיבה של נתניהו הגיונית באופן כלשהו. יש לצפות שטראמפ יהיה אסיר תודה על החלטת ישראל להתעמת עם שתיים מאויבותיו הגרועות ביותר.

בהתאם לכך, ייתכן שהוא יעניק לנתניהו מתנה נוספת לפני הבחירות. על פי דיווחים שונים, ראש הממשלה מקווה שהבית הלבן יתמוך בפומבי בזכותה של ישראל להרחיב את ריבונותה ולהחילה על יישובים בגדה המערבית.

בנימין נתניהו ודונלד טראמפ (צילום: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File))
בנימין נתניהו ודונלד טראמפ (צילום: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File))

הקונגרס יותר חשוב

באופן לא מפתיע, הממשל האמריקאי הביע תמיכה מהירה בהחלטה של ישראל. "ארה"ב תומכת ומכבדת את החלטת ממשלת ישראל למנוע את כניסת טליב ועומאר", אמר שגריר ארה"ב דיוויד פרידמן, בהצהרה שמסר ביום חמישי. אולם, רבים טוענים כי הקונגרס הרבה יותר חשוב לישראל מהנשיא ואנשיו.

"הקונגרס הוא עמוד התווך של התמיכה בישראל בקרב העם האמריקאי. ישראל צריכה לעשות את כל שבכוחה לשמור על המשאב הזה, גם אם היא ניצבת בפני מיעוט קטן אך נחוש", אמר לנו ביום חמישי מייקל אורן, בעבר שליח ישראל לוושינגטון וח"כ מכולנו, בגילוי נדיר אך מעורפל של ביקורת כלפי ראש הממשלה. 

אכן, ממשלים באים והולכים בכל ארבע או שמונה שנים, אבל חברי קונגרס נותרים לעתים קרובות במשרותיהם בעלות ההשפעה במשך עשורים. זהו הקונגרס, לא הבית הלבן, שבכוחו להקצות מימון חיוני לטובת הצבא. 

אך ראש הממשלה, שגדל ולמד בארה"ב, ויתר כבר מזמן על דמוקרטים וליברלים אחרים. הוא חושב על אמריקאים שמאלנים – כולל יהודים אמריקאים לא אורתודוקסים – כעל מטרה אבודה – כך מספרים מכרים שלו בשיחות סגורות. במקומם, נתניהו רואה באוונגליסטים ובשמרנים אחרים בני ברית טבעיים שלו.

הדמוקרטים לא מוותרים, בינתיים

אולם, אפילו אם נתניהו יוותר על הדמוקרטים, הם עדיין לא ויתרו על המדינה שבראש הוא עומד. תמיכה במדינה היהודית נותרת בגדר קונסנזוס דו-מפלגתי בארה"ב. העובדה הזאת הודגמה בחודש שעבר, כאשר 398 אנשי קונגרס הצביעו בעד החלטה הנוגדת את ה-BDS (רק 17 התנגדו להצעה, טליב ועומאר ביניהם).

הדבר הודגש פעם נוספת החודש, כשמשלחות גדולות באופן חסר תקדים – הכוללות דמוקרטים ורפובליקאים – ביקרו בישראל. 

עם זאת, אירועי קו פרשת מים מסוג זה, שבהם ישראל חוסמת את כניסתן של נבחרות דמוקרטיות, לכאורה בפקודתו של נשיא רפובליקאי, מאיימות לפורר את הקונסנזוס הזה. כפי שאורן אמר, החלטתו של נתניהו אולי לא תגרום למחוקקים אמריקאים לשנוא את ישראל, אך היא תקשה על רבים מהם לאהוב את ישראל. 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 790 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.