JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נדב תמיר: תובנות מהמסע האמריקאי שלי - פרק שלישי | זמן ישראל

תובנות מהמסע האמריקאי שלי - פרק שלישי

נדב תמיר וברק אובמה (צילום: באדיבות המצולם)
באדיבות המצולם
נדב תמיר וברק אובמה

משפחתי ואני חזרנו לישראל לאחר השנה בהרווארד. שנתיים לאחר ששירתתי במשרד החוץ בירושלים החלטנו לצאת למסע דיפלומטי נוסף בחו"ל. הקשר האישי והמקצועי העמוק שפיתחתי עם ארה"ב הפך את החזרה לשם לבחירה קלה. רונית רצתה שנחזור למקום שכבר הכרנו היטב, ובין ניו יורק, וושינגטון ובוסטון, רק בבוסטון יכולתי להתמודד על תפקיד ראש הנציגות הישראלית, שכן בניו יורק ווושינגטון ראשי הנציגות הם כמעט תמיד מינויים פוליטיים.

נדב תמיר עם מי שהיה מושל מסצ'וסטס Devel Patrick. (צילום: באדיבות המצולם)
נדב תמיר עם מי שהיה מושל מסצ'וסטס Devel Patrick. (צילום: באדיבות המצולם)

בסופו של דבר, קיבלתי את המינוי לתפקיד הקונסול הכללי בניו אינגלנד והגעתי לארה"ב בפעם החמישית לקונסוליה בבוסטון ולביתנו בברוקליין בקיץ 2006, בדיוק כשהסתיימה מלחמת לבנון השנייה. תחום האחריות שלי כלל את מסצ'וסטס, מיין, ורמונט, ניו המפשייר ורוד איילנד. התפקיד היה נפלא ועלה על כל ציפיותיי. שירתתי בגאווה רבה כקונסול כללי של ישראל ב-Red Sox Nation. האהבה הנרכשת שלי לבייסבול הגיעה בסופו של דבר לשיאה כשפעמיים הוזמנתי למחווה המכובדת של זריקת הכדור הראשון במשחק של הרד סוקס בפנווי פארק, רגעים שאוקיר עד סוף חיי.

שירתתי בגאווה רבה כקונסול כללי של ישראל ב-Red Sox Nation. אהבתי הנרכשת לבייסבול הגיעה לשיאה כשפעמיים הוזמנתי למחווה המכובדת של זריקת הכדור הראשון במשחק הרד סוקס בפנווי פארק

במהלך תקופתי כקונסול כללי, הבנתי יותר ויותר כיצד הממשלה שלי והארגונים היהודיים המרכזיים משתמשים בהשפעתם על הפוליטיקה האמריקאית בצורה שמונעת כל יוזמה מנהיגותית אמריקאית לפתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני. צפיתי בדאגה באופן שבו יהודים צעירים מתרחקים מישראל, בהרגישם שהממסד היהודי מתעלם מהם וכן משום שחסרה להם מסגרת לקשר עם ישראל, שתוכל להכיל את הביקורת שלהם על הכיבוש ועל מדיניות ממשלות ישראל בנושאים אחרים.

המשכתי להשתתף בוועידות איפא"ק בוושינגטון, ואני זוכר שראיתי את השינוי המתמשך באופיו של הקהל, שלא ייצג עוד את הקהילה היהודית שהכרתי.  במקום זאת, רוב המשתתפים שראיתי שם היו שמרנים ואורתודוקסים באופן שאינו פרופורציונלי לייצוגם בקרב יהודי ארה"ב.

אני זוכר את ההלם שלי במהלך ועידה אחת, כאשר רוב מכריע של משתתפים באחד האירועים דיווחו שהמקור העיקרי שלהם למידע על המתרחש בעולם הוא FOX News. לאחר הוועידה ההיא, הבנתי את המציאות המטרידה, לפיה איפא"ק כבר לא מייצג באופן נרחב את הקהילה היהודית האמריקאית. רוב יהודי ארצות הברית חסרו ייצוג ממסדי והיה צורך חיוני לאפשר מרחב בו יוכלו לבטא את תפיסותיהם הליברליות ביחס לישראל, גם אם גלומה בה ביקורת על מדיניותה.

בעת שייצגתי את ישראל בבוסטון, התחלפו ממשלות בישראל. נתניהו החליף את אולמרט כראש ממשלה ואת ציפי לבני, שרת החוץ ששלחה אותי לבוסטון, החליף אביגדור ליברמן. העבודה שלי כנציג המדינה שלי הפכה מאתגרת הרבה יותר.

ראיתי את האופן שבו הממשלה החדשה הרסה במודע את הגישה הדו-מפלגתית של ישראל לפוליטיקה האמריקאית, זנחה את המפלגה הדמוקרטית ושמה את כל יהבה על המפלגה הרפובליקאית.

יתרה מכך, למרבה האבסורד ובניגוד לייעוד מדינת הלאום של העם היהודי, ממשלת נתניהו החלה להעדיף את היחסים עם נוצרים אוונגליסטים על פני הקהילה היהודית מכיוון שהם היו כוח רב עוצמה להבטיח את תמיכת ארה"ב במדיניות הממשלה החדשה.

בעת שייצגתי את ישראל בבוסטון, התחלפו ממשלות בישראל. נתניהו החליף את אולמרט כרה"מ, וציפי לבני, שרת החוץ ששלחה אותי לבוסטון, הוחלפה בליברמן. עבודתי כנציג המדינה הפכה מאתגרת בהרבה

הרגשתי את השינוי בכל 3 מרכיבי ה-VIP של היחסים המיוחדים בין ישראל לארה"ב.

ערכים

המגמות בארצות הברית ובישראל הולכות בכוונים מנוגדים: בארצות הברית – שיעורם באוכלוסייה של המיעוטים, שמאמצים ערכים פרוגרסיביים ומהווים את התומכים המרכזיים במפלגה הדמוקרטית, הולך וגדל. ארה"ב כבר לא נשלטת על ידי "WASPs" (לבנים, אנגלוסקסים, פרוטסטנטים). בבית המשפט העליון האמריקני אין אפילו שופט פרוטסטנטי אחד (7 קתולים ו-2 יהודים).

בישראל, לעומת זאת, השינויים הדמוגרפיים מובילים בכיוון ההפוך. הברית בין דתיים וחרדים לבין הימין הפוליטי ושיעור הילודה החרדית הגבוהה, מושכים, בין היתר, את המדינה לחיזוק משמעותי של הימין הפוליטי. כתוצאה מכך ישראל הולכת ונוטשת בשנים האחרונות את הערכים הליברלים המשותפים להכרזת העצמאות של שתי המדינות.

אינטרסים

משלל סיבות – ארה"ב מאבדת עניין במזרח התיכון. ארה"ב כבר אינה תלויה במשאבי שבאנרגיה מהמפרץ הערבי/הפרסי, והיא הפכה ליצואנית אנרגיה בעצמה. כל ההתערבויות הצבאיות הגדולות של ארצות הברית בשני העשורים האחרונים במזרח התיכון הוכחו ככישלונות – ללכת עד הסוף בעיראק ואפגניסטן, "להוביל מאחור" בלוב, ולהישאר בצד בסוריה.

ארצות הברית מפנה מבטה לזירות אחרות: "התפנית לאסיה" של ממשל אובמה לא היה גחמה, אלא שינוי אמיתי בעמדה האסטרטגית של ארה"ב עקב תחרות מעצמות על עם סין וחשיבותן של כלכלות אסיה.

עבור ישראל, השינוי הזה בסדר העדיפויות האסטרטגי האמריקאי מעורר דאגה רבה. אנחנו יכולים כבר לראות את הסדר החדש בסוריה שמתעצב על ידי רוסיה, טורקיה ואיראן, כאשר ארה"ב ויתרה על עמדת השפעה. כל השחקנים מבחינים היטב בהיעדרה של ארה"ב מהאזור וכתוצאה ישירה מכך – גם ישראל מחזיקה בהרבה פחות מנופים.

בישראל, השינוי בסדר העדיפויות האסטרטגי האמריקאי מעורר דאגה רבה. אנו יכולים כבר לראות את הסדר החדש בסוריה מתעצב ע"י רוסיה, טורקיה ואיראן, כשארה"ב ויתרה על עמדת השפעה

במקביל, ישראל הופכת לקורבן של התחרות בין ארה"ב לסין על הדומיננטיות העולמית ועליה לבחור בין השניים, בניגוד לאינטרסים שלה, תוך ניסיון לשמור על קשרים מסחריים עם שתיהן. לאחר שהשקעות סיניות יקרות בפרויקטים של תשתית וטכנולוגיה ישראליים הובילו לביקורת מצד הממשל האמריקאי, ישראל נזהרת כיום שבעתיים בקידום מיזמים כלכליים גדולים מול סין.

פוליטיקה

ישראל הפכה לנושא המצוי במחלוקת מפלגתית בפוליטיקה האמריקאית. חלקים גדולים של המפלגה הדמוקרטית חשו שישראל קשרה את גורלה עם הרפובליקנים (תפיסה שמבוססת מאוד על המציאות בתקופת נתניהו) וזנחה למעשה את הקשר עם המפלגה הדמוקרטית.

התרחקות ישראל מהמפלגה הדמוקרטית משפיעה, מאפשרת ומאיצה את מגמות ההתרחקות של ליברלים פרוגרסיביים מישראל. מגמות אלה מתחילות לבוא לידי ביטוי בקונגרס. ביקורת חסרת תקדים על ישראל וקריאות להתנות את סיוע החוץ לישראל הופיעו גם בקמפיינים למועמדות הדמוקרטית לנשיאות. תגובת היתר הישראלית ל  BDS, כולל קידום חקיקה שאוסרת על החרמת מוצרים, מרחיקה עוד יותר את הפרוגרסיביים שעבורם חופש הביטוי הוא ערך קדוש.

חשוב לזכור שישראל זנחה מפלגה דמוקרטית שבמגמת צמיחה, גם אם זה עדיין לא בא לידי ביטוי מובהק בתוצאות הבחירות. זאת משום שהמערכת הפוליטית האמריקאית מוטה מאד לטובת הרפובליקנים.

למדינות קטנות, שרובן רפובליקניות יש אותו מספר של סנטורים כמו מדינות גדולות כקליפורניה או ניו יורק. כך נוצר גם העיוות בין האלקטורל קולג' להצבעה הכללית, שבה היה יתרון גדול להילרי קלינטון כשהפסידה לטראמפ ויתרון הרבה יותר גדול לביידן מאשר באלקטורל קולג'. למרות העיוות שתואר לעיל, המגמה הזאת בסופו של דבר תביא עצמה לביטוי אלקטורלי ובוודאי שהפיכתה של טקסס למדינה "כחולה" בשלב כלשהוא בשל הגידול במהגרים המקסיקנים תהיה game changer.

נדהמתי מכמה מהר נטשה ממשלת נתניהו את התמיכה הדו-מפלגתית שתמיד ניסינו לשמר מתוך הבנה שיש לכך משמעות פוליטית וחברתית עמוקה ולא רק קוניוקטורלית.

נדהמתי מכמה מהר נטשה ממשלת נתניהו את התמיכה הדו-מפלגתית שתמיד ניסינו לשמר מתוך הבנה שיש לכך משמעות פוליטית וחברתית עמוקה ולא רק קוניוקטורלית

אני זוכר איך סירבתי שוב ושוב כקונסול כללי להשתתף באירועי התרמה למועמדים. כשהמועמד הדמוקרטי לנשיאות דאז, ברק אובמה, הגיע לבוסטון, חבר משותף קרוב, אלן סלומונט, ארגן לי פגישה איתו, ואני התעקשתי שהפגישה תתקיים מחוץ לאירוע. כאשר התבקשתי על ידי הסנאטור ג'ון מקיין לפגוש אותו בניו המפשייר כשקיים שם את מסע הבחירות כמועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות, התעקשתי שהפגישה שלנו לא תשמש למטרות קמפיין.

אכן ייחסתי חשיבות מקצועית רבה ואף היה לי עניין אישי גדול להכיר את כל המועמדים משתי המפלגות, אבל תמיד ידעתי שאסור לנו "לקחת צד" – בוודאי לא מופגן.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,084 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 2 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

דיווח: טראמפ תקף בחריפות את נתניהו וקילל אותו בשיחת טלפון

על פי הדיווח נשיא ארה״ב זעם על הכוונה לתקוף בביירות ואמר לרה״מ שבלעדיו כבר היה בכלא ● לבנון הודיעה על הפסקת אש חלקית בין חזבאללה לישראל, הירי נמשך ● מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה ● בדרך לבחירות: חוק התפזרות הכנסת אושר בקריאה ראשונה ● פיקוד העורף מאריך את זמן ההתגוננות בצפון ב-30 שניות

לכל העדכונים עוד 6 עדכונים

הסיפוח שכבר אינו צריך להכריז על עצמו

בחודשים האחרונים נחשפה שוב אחת האמיתות היסודיות של הסכסוך הישראלי־פלסטיני: ישראל אינה נעה באיטיות אל הכרעה מדינית, אלא מתרחקת ממנה באמצעות רצף של צעדים קטנים, מנהליים, משפטיים ותודעתיים.

אין כאן נאום חגיגי על סיפוח, אין החלטת כנסת על ביטול הסכמי אוסלו, ואין מפה חדשה המונחת על שולחן הציבור. יש דבר יעיל בהרבה: ממשלה שמקדמת שליטה, כנסת שמנרמלת אותה, מערכת משפט שמתקשה לעצור אותה, ציבור יהודי שמתרגל אליה, ורשתות חברתיות שמעניקות לה הד ציבורי. כך נראה סיפוח דה־פקטו בעידן שבו הפוליטיקה מעדיפה לא לומר תמיד בקול את מה שהיא עושה בפועל.

ד"ר שאול אריאלי, אל"ם במיל', לשעבר מח"ט עזה וראש מנהלת המו"מ במשרד ראש הממשלה, כיום ראש קבוצת המחקר "תמרור- פוליטוגרפיה", פרסם 11 ספרים ואטלסים על הסכסוך, מחקרים שונים ומאמרי דעה רבים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,075 מילים

שופטי הרוב התעלמו מהראיות המטרידות בפרשת הפעלת אורי אלמקייס והעדיפו לאשר את בחירתו של נתניהו לתפקיד הרגיש כמעט בכל מחיר ● למרות הביקורת העזה על ועדת המינויים, בג"ץ בחר להכשיר מועמד שטוהר המידות שלו מוטל בספק כבד ● כך נראית מערכת משפט שהרימה ידיים מול הדרג הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,226 מילים
אמיר בן-דוד

אם אין קמח, יש קהילה

טחנת הקמח הישנה בקיבוץ שער העמקים הפכה למרכז תרבותי וקהילתי מעורר השראה; מכלי הדלק של חברת החשמל למרגלות רידינג בת"א יהפכו לחללי תרבות וספורט ● התפיסה שבמקום להרוס מבנים תעשייתיים ישנים מוטב לעשות להם הסבה וחידוש מחלחלת בהדרגה לישראל, והמבחן הגדול יהיה בחיפה, אם וכאשר תמומש התוכנית לפינוי התעשייה מהמפרץ

לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הסכם עם איראן טוב לישראל

כל הסכם לטווח ארוך שתחתום ארצות הברית עם איראן ויכלול הקפאת תכנית הגרעין שלה – הוא טוב לישראל. אני מודע לכך שטענה זו עומדת בניגוד גמור למבול הניתוחים והפרשנויות שמתפרסמים בכלי התקשורת ובמכוני המחקר העוסקים בביטחון ישראל, בימים שחלפו מאז הפסקת האש.

הסכם אמריקאי עם איראן בנקודת הזמן הנוכחית הוא אולי רע לראש הממשלה בנימין נתניהו מבחינה פוליטית, אך טוב לביטחונה של ישראל ולאזרחיה המותשים מהמלחמות בזירות השונות.

ד"ר דן סגיר הוא עמית מחקר במכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דייוויס באוניברסיטה העברית בירושלים. ספרו: "דימונה – ההרתעה הגרעינית של ישראל" יצא לאור בהוצאת כרמל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 869 מילים

למקרה שפיספסת

"אנחנו יוצאים למלחמה על הבית"

החלטת עיריית תל אביב־יפו להקים מקווה בחורשה קטנה ברמת אביב הוצגה כמענה לבקשת התושבים, אבל ועד השכונה טוען כי מעולם לא ביקש זאת ומתנגד למהלך בחריפות ● מאחורי המאבק המקומי מסתתרת חזית רחבה יותר מול חב"ד, הגרעין התורני והניסיון לשנות את צביון השכונה החילונית ● בחב"ד אומרים כי הם חיים עם השכנים בהרמוניה ● עיריית ת"א: "האישור נעשה כדין"

לכתבה המלאה עוד 1,789 מילים ו-7 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

רחפני הנפץ של חזבאללה הפכו לשגרת חיים מצמררת בשלומי

כל תושבי העיירה שפונו באוקטובר 2023 כבר חזרו לביתם, אך המלחמה בצפון רחוקה מסיום ● בין אזעקות, כטב"מים מתאבדים וקרבות בקו העימות, התושבים מנסים לשמור על שגרה בצל סכנה מתמדת

לכתבה המלאה עוד 1,245 מילים

תגובות אחרונות

דרעי מאבד שליטה על השטח ומכריז מלחמה על המדינה

הפוליטיקאי שנחשב פעם לשקול מבין שכישלון חוק הפטור מאיים על מנהיגותו ● בניסיון נואש להסיט את האש, יו"ר ש"ס אימץ את השפה של איתמר בן גביר וקורא למרד פומבי ביועמ"שית ובשלטון החוק ● בגיבוי מלא של שרים בכירים, הקמפיין המסוכן הזה מקרב את ישראל לאנרכיה מסוג חדש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,194 מילים

בזמן שהתעשייה מתמודדת עם משבר חריף בשל התחזקות השקל, נגיד בנק ישראל ממשיך להתבשם מגרפים מחמיאים ● לעומתו, סטנלי פישר קרא את אותה מציאות אחרת לגמרי ● כנגיד, הוא יזם מהלכים נועזים והציל את הייצוא ● זה הרגע של אמיר ירון ללמוד מפישר, לפני שיהיה מאוחר מדי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,514 מילים ו-1 תגובות

בן גביר עלול להשתמש במשטרה כדי לשבש את חופש הבחירות

פרסום ראשון מכון "זולת" קורא ליועמ"שית לקבוע בדחיפות הנחיות מחמירות שיגבילו את התערבות השר לביטחון לאומי בפעולות המשטרה בתקופת הבחירות ● דוח חדש של המכון מצביע על דפוס מתמשך של פגיעה בחופש הביטוי וההפגנה, אכיפה פוליטית נגד יריבים ומיעוטים, וסיכון ממשי לתקינות הבחירות ולהוגנותן

לכתבה המלאה עוד 788 מילים ו-1 תגובות

פרשנות בין המדים לממ"דים: נתניהו בוחר את התמונה הנוחה

הצפון היה אחד ממעוזי הכוח של הליכוד והקואליציה בבחירות 2022, אבל אחרי חודשים של ירי וחוסר ביטחון, גם שם נוצר ואקום פוליטי ● נתניהו ממשיך להצטלם עם חיילים ולהימנע ממפגש עם התושבים המופגזים, בזמן שבאופוזיציה מזהים את הסדק ● ב־2026, הדרמה לא תהיה רק למי יצביעו תושבי הצפון, אלא כמה מהם בכלל יצליחו להצביע

לכתבה המלאה עוד 797 מילים

מעבר לליטני, מתחת לרף ההכרעה

צה"ל מבקש להגביר את עוצמת התקיפות, את קצב הפעולה ואת עומקה, אך הדרג המדיני מוסיף לבלום אותו ● חשיפת חציית הליטני בידי נתניהו נועדה לשוות למהלך ממד רחב יותר מכפי שיש לו בפועל ● כל עוד חזבאללה משמר את משוואות הירי בחסות איראן, איום הרחפנים ימשיך לשחוק את הישגי ישראל בצפון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. ה... המשך קריאה

לתושבי גבעת חיים ועמק חפר בכלל: זיכרו, כל ניצחון הוא זמני ורק ההפסד ניצחי. אתם עוד תכירו את החזירים: סגרו להם את הדלת? ינסו להיכנס מהחלון. קיבלו חוות דעת שלילית? יקנו חוות דעת חיובית. הפסידו בוועדת הכנסת ביום? יעשו את זה באישון לילה. אין לנוח על זרי הדפנה. היו עירניים כל הזמן. גייסו לצידכם את טובי המומחים, אלה שמכירים את כל הטריקים ואת כל השטיקים. בהצלחה רבה! מחזיקים לכם אצבעות!

לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים ו-2 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.