JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אדום לוהט: טימותי שאלאמה טורף את הוליווד ונהנה מכל רגע | זמן ישראל
טימותי שאלאמה בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/APP)
Vianney Le Caer/Invision/APP
טימותי שאלאמה בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022
טימותי שאלאמה טורף את הוליווד ונהנה מכל רגע

אדום לוהט

טימותי שאלאמה היה השם החם בפסטיבל ונציה בשבוע שעבר, שם זכו שאלאמה וחבריו לסרט Bones and All לתשואות הממושכות ביותר בפסטיבל ● בריאיון עם שאלאמה והבמאי לוקה גואדנינו, הם מדברים על משמעות הסרט, החיבור ביניהם מאז "קרא לי בשמך", הצילומים בימי קורונה, ותחושת הבדידות בעידן הרשתות: "ההתמוטטות החברתית נמצאת באוויר - זה מריח ככה"

טימותי שאלאמה היה השם החם בפסטיבל ונציה בשבוע שעבר, שם זכו שאלאמה וחבריו לסרט Bones and All לתשואות הממושכות ביותר בפסטיבל ● בריאיון עם שאלאמה והבמאי לוקה גואדנינו, הם מדברים על משמעות הסרט, החיבור ביניהם מאז "קרא לי בשמך", הצילומים בימי קורונה, ותחושת הבדידות בעידן הרשתות: "ההתמוטטות החברתית נמצאת באוויר - זה מריח ככה"

אפשר לומר שטימותי שאלאמה, רק בן 26, הוא השחקן הלוהט ביותר של דורו, לאחר הופעה מוצלחת במגוון רחב של סרטים – שוברי קופות כגון "חולית" וסרטים דלי תקציב כמו "קרא לי בשמך".

בשבוע שעבר הוא גרם לקהל בפסטיבל הסרטים של ונציה לראות אדום בעיניים בהקרנת הבכורה של הסרט החדש בכיכובו, Bones and All. השחקן לבש סרבל נוצץ וחשוף גב בצבע אדום דם – קריצה שובבה לדמויות הראשיות של הדרמה, שני קניבלים נאהבים.

הסרט, שהפגיש שוב בין שאלאמה לבמאי האיטלקי של "קרא לי בשמך" לוקה גואדנינו, מקיים את ההבטחה הטמונה בכותרת שלו, עם תקיפות עקובות מדם וסצנות הכוללות לעיסת ואכילת איברים.

הסרט, שהפגיש שוב בין שאלאמה לבמאי האיטלקי של "קרא לי בשמך" לוקה גואדנינו, מקיים את ההבטחה הטמונה בכותרת שלו, עם תקיפות עקובות מדם וסצנות הכוללות לעיסת ואכילת איברים

הקהל בהקרנת הבכורה בוונציה טרף בתאווה, אם להשתמש במטאפורה, את Bones and All. הסרט זכה לכמעט עשר דקות של מחיאות כפיים – התשואות הממושכות והנלהבות ביותר שידע הפסטיבל השנה. וכשהקהל באולם הגדול הריע "לוקה! לוקה!", הבמאי מחה דמעות מעיניו.

הסרט זכה לכמעט עשר דקות של מחיאות כפיים – התשואות הממושכות והנלהבות ביותר שידע הפסטיבל השנה. וכשהקהל באולם הגדול הריע "לוקה! לוקה!", הבמאי מחה דמעות מעיניו

שאלאמה וצוות השחקנים – בהם טיילור ראסל, שמגלמת את האנטי-גיבורה מארן – ירדו במדרגות האולם כדי לקבל את פני הקהל שזיכה אותם בתשואות רבות. שאלאמה עודד את המשך מחיאות הכפיים כאשר הניף לעבר הקהל את פיסות הנייר עם שמותיהם של גואדנינו וראסל, שנועדו לסימון המושבים שלהם באולם.

שאלאמה מגלם את לי, צעיר חיוור שפותח במסע דרכים עם אישה שהוא פוגש ושחולקת איתו עבר בעייתי דומה. האודיסיאה שלהם מתאפיינת בחקירה עצמית ובמעשי רצח. באחת הסצנות, שמתרחשת בקרנבל, לי מפתה גבר באופן המרמז כי הוא ביסקסואל (או אולי פאנסקסואל), אך בסופו של דבר הוא מתאהב בבחורה בשם מארן.

טימותי שאלאמה וטיילור ראסון בסרט Bones and All (צילום: Yannis Drakoulidis / Metro Goldwyn Mayer)
טימותי שאלאמה וטיילור ראסון בסרט Bones and All (צילום: Yannis Drakoulidis / Metro Goldwyn Mayer)

Bones and All מבוסס על רומן באותו השם מאת הסופרת האמריקאית קאמיל דינגליס. התסריטאי של גואדנינו מ"סוספיריה", דיוויד קאיגניץ', עיבד את התסריט למסך הגדול.

הצוות המרשים של שחקני המשנה כולל את זוכה האוסקר מארק ריילנס ("גשר המרגלים"), מייקל סטולברג (שגילם את אבי דמותו של טימותי ב"קרא לי בשמך"), אנדרה הולנד, ג'סיקה הרפר, קלואי סביני, פרנצ'סקה סקורסזה ודיוויד גורדון גרין.

ראוי לציין כי Bones and All הוא הסרט הראשון שצילם גואדנינו בארצות הברית. הוא גם מציין איחוד מחודש בין הבמאי לשאלאמה, שהפך לאחד השחקנים הצעירים ביותר אי פעם שהיו מועמדים לפרס האוסקר – הוא היה אז בן 21 – הודות לעבודתו בשיתוף הפעולה הראשון ביניהם, "קרא לי בשמך". הסרט השיק את הקריירה של השחקן הצעיר כשחקן מוביל מהשורה הראשונה ב-2017; לאחרונה הוא כיכב ב"חולית", ובימים אלה הוא עובד על סרט ההמשך.

שאלאמה הפך לאחד השחקנים הצעירים ביותר אי פעם שהיו מועמדים לפרס האוסקר – הוא היה אז בן 21 – הודות לעבודתו בשיתוף הפעולה הראשון ביניהם, "קרא לי בשמך"

קלואי סביני, טימותי שאלאמה, לוקה גואדנינו, טיילור ראסל ומארק ריילנס בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל הסרטים בוונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)
קלואי סביני, טימותי שאלאמה, לוקה גואדנינו, טיילור ראסל ומארק ריילנס בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל הסרטים בוונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)

גואדנינו מתאר את התפקיד שמגלם שאלאמה ב-Bones and All כשובר לב.

"ברגע שקראתי אותו, אמרתי, רק טימותי יכול לשחק את התפקיד הזה", אומר גואדנינו בריאיון איתו. "הוא שחקן נפלא, פרפורמר ענק באופן טבעי, ולראות אותו ממריא כמו שהוא עושה עכשיו – אני מרגיש גאה בו. הדמות הזאת היא משהו מאוד חדש בשבילו, מעוררת חיבה ושוברת את הלב בעת ובעונה אחת".

"ברגע שקראתי את התסריט, אמרתי, רק טימותי יכול לשחק את התפקיד הזה. הוא שחקן נפלא, פרפורמר ענק באופן טבעי, ולראות אותו ממריא כמו שהוא עושה עכשיו – אני מרגיש גאה בו"

לגואדנינו יש עבר עשיר בוונציה. סרט הבכורה שלו כבמאי, "הפרוטגוניסטים", הוקרן לראשונה בפסטיבל של 1999. סרטיו "אני אהבה", "גלים גבוהים" ו"סוספיריה" (שלושתם בכיכובה של טילדה סווינטון) הוקרנו גם הם בבכורה עולמית בפסטיבל ונציה.

Bones and All, סרט אימה רומנטי על התבגרות, עוקב אחר שני מתבגרים דחויים, מארן (ראסל) ולי (שאלאמה), שמתחברים על רקע אהבתם המשותפת לבשר אדם במהלכו של מסע דרכים ברחבי המערב התיכון של ארצות הברית בשנות השמונים.

טימותי שאלאמה מגיע לפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)
טימותי שאלאמה מגיע לפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)

כשהוא נשאל על החלטתו לעבוד שוב עם גואדנינו, שאלאמה ממהר להשיב כי הוא נמשך ל-Bones and All בגלל ההזדמנות לעבוד על סרט שמבוסס על דמויות באופן אינטימי יותר, סיפור שטמון בו סיכון רב יותר משום שאינו נשען כלל על אפקטים חזותיים או מיוחדים – בשונה מ"חולית".

"הסיפור הזה הוא על מישהו שהולך כמו על פי נבואה, בנתיב מסוים, שהוא לא יכול לרדת ממנו", הוא מסביר. "השתוקקתי לעבוד שוב עם לוקה כדי לספר סיפור שמחובר למציאות כמו הסיפור הראשון שסיפרנו, רק שהפעם זה במערב התיכון של אמריקה בשנות השמונים ועל אנשים שמנוכרים מהחברה בכל צורה אפשרית".

"הסיפור הזה הוא על מישהו שהולך כמו על פי נבואה, בנתיב מסוים, שהוא לא יכול לרדת ממנ. השתוקקתי לעבוד שוב עם לוקה כדי לספר סיפור שמחובר למציאות כמו הסיפור הראשון שסיפרנו"

לדברי השחקן, הוא חשב שהדמויות ב-Bones and All – שהנטייה הייחודית שלהן מבודדת אותן מכל חיי חברה נורמליים או רגילים – יהדהדו את הבדידות שחוו רבים במהלך מגפת הקורונה, ואת הניכור שחשים צעירים רבים בכל מקום על רקע מתקפת תרבות האינטרנט והרשתות החברתיות.

טימותי שאלאמה והבמאי לוקה גואדנינו בהקרנה של "קרא לי בשמך" בפסטיבל הסרטים בברלין, 2017 (צילום: Maximilian Bühn)
טימותי שאלאמה והבמאי לוקה גואדנינו בהקרנה של "קרא לי בשמך" בפסטיבל הסרטים בברלין, 2017 (צילום: Maximilian Bühn)

"להיות צעיר עכשיו, ולהיות צעיר בכלל – אני יכול לדבר רק בשם הדור שלי – זה להיות נתון לביקורת מרוכזת ואינסופית", אומר שאלאמה.

"אני לא יכול לדמיין איך זה לגדול עם המתקפה של הרשתות החברתיות, וזאת הייתה הקלה לשחק דמויות שנאבקות בדילמות פנימיות, בלי הטכנולוגיות החדשות והאפשרות ללכת לרדיט, טוויטר, אינסטגרם או טיקטוק כדי להבין לאן הן משתייכות".

"להיות צעיר עכשיו, ולהיות צעיר בכלל – אני יכול לדבר רק בשם הדור שלי – זה להיות נתון לביקורת מרוכזת ואינסופית. אני לא יכול לדמיין איך זה לגדול עם המתקפה של הרשתות החברתיות"

הוא מרחיב: "מבלי להיות שיפוטי לגבי זה – כי אתה יכול למצוא שם את הקהילה שלך – אבל אני חושב שקשה לחיות בימינו. אני חושב שההתמוטטות החברתית נמצאת באוויר – זה מריח ככה – ובלי להיות יומרני, בגלל זה אני מקווה שלסרטים יש משמעות היום יותר מאי פעם".

מעריציו של טימותי שאלאמה נאספים על השטיח האדום בהמתנה להגעתו בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)
מעריצות של טימותי שאלאמה נאספים על השטיח האדום בהמתנה להגעתו בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)

הסרט הופק בשיא המגפה, ושאלאמה אומר כי ההתנתקות של אותה תקופה השפיעה על הגישה שלו לדמות שהוא מגלם ב-Bones and All.

"חלק גדול מזה היה לחיות בלי בית ובלי שבט, להרגיש שאתה מנותק מהמארג החברתי ומהקשרים החברתיים שעוזרים לנו להבין מי אנחנו ואיפה אנחנו בעולם", הוא אומר. "לא שאנחנו יצורים נרקיסיסטים שרק צמאים לתשומת לב, אבל עדיין אתה זקוק למגע הזה כדי להבין איפה אתה, ובאותו שלב הרגשתי התפכחות דומה לזו שאני חושב שהדמות שלי מרגישה בתסריט".

"לא שאנחנו יצורים נרקיסיסטים שרק צמאים לתשומת לב, אבל עדיין אתה זקוק למגע הזה כדי להבין איפה אתה, ובמהלך מגפת הקורונה הרגשתי התפכחות דומה לזו שאני חושב שהדמות שלי מרגישה בתסריט"

חברת MGM, בעלת זכויות ההפצה בארצות הברית ובעולם, תשחרר את Bones and All לאולמות הקולנוע בארצות הברית בשיא עונת טקסי הפרסים, בסוף השבוע של חג ההודיה, 23 בנובמבר. הסרט יגיע לישראל ככל הנראה במהלך דצמבר.

טימותי שאלאמה בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)
טימותי שאלאמה בהקרנת הבכורה של Bones and All בפסטיבל ונציה, 2 בספטמבר 2022 (צילום: Vianney Le Caer/Invision/AP)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,030 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.