JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעבר לגבול: התגובה הסעודית להכשרת המאחזים בישראל מוכיחה – החלום של נתניהו מתרחק | זמן ישראל
ראש הממשלה בנימין נתניהו במשרדו בירושלים, 5 בפברואר 2023 (צילום: ALEX KOLOMOISKY/POOL)
ALEX KOLOMOISKY/POOL

התגובה הסעודית להכשרת המאחזים בישראל מוכיחה: החלום של נתניהו מתרחק

הכשרת המאחזים מקטינה את הסיכוי לכינון נורמליזציה עם ערב הסעודית ● הסיוע ההומניטרי בסוריה נשלח לשווקים במקום לנפגעי רעידת האדמה ● באיראן מקווים לשקם את הכלכלה באמצעות תיירות רפואית ● השלטונות בעיראק יצאו למלחמה נגד משפעיני הרשת ● והשבוע ב־2005 – "מר לבנון" נרצח ע"י אנשי חזבאללה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

החלום הסעודי של נתניהו ממשיך להתרחק

השבוע – זמן קצר אחרי שהממשלה הכריזה על הכשרה של תשעה מאחזים בשטחי הגדה המערבית – ערב הסעודית שברה שתיקה. "אנו מגנים בתוקף את הרחבת הבנייה בהתנחלויות ואת הפגיעה בזכות של העם הפלסטיני", נכתב בהודעה של משרד החוץ הסעודי.

מאז כינון הממשלה בחודש דצמבר, בערב הסעודית מרבים להתבטא נגד פעילות ממשלת ישראל, שלדעתם מסכנת את האזור כולו, כמו הביקור של איתמר בן גביר בהר הבית – וההכשרה הנוכחית של המאחזים הלא חוקיים.

דווקא המדינה שראש הממשלה בנימין נתניהו לא מפסיק לדבר עליה בחודשים האחרונים ורואה בה פרס נחשק, הישג דיפלומטי אדיר שאולי יזכה אותו בפרס נובל לשלום – יוצאת נגד המדיניות הישראלית בירושלים ובשטחים ומחדדת את המסר: לא מוותרים על הנושא הפלסטיני. לא מוותרים לנתניהו.

מי שכן שמר על זכות השתיקה היו מדינות "הסכמי אברהם" – איחוד האמירויות, בחריין ומרוקו. ייתכן שגם הן העבירו מסרים בערוצים המתאימים, אך מבחינתן מדובר באתגר כפול – גם להביע ביקורת וגם לשמור על שיתוף הפעולה הפורה עם ישראל.

מאחז באזור ההתנחלות איתמר, 14 בפברואר 2023 (צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90)
מאחז באזור ההתנחלות איתמר, 14 בפברואר 2023 (צילום: שריה דיאמנט, פלאש 90)

דווקא המדינה שראש הממשלה נתניהו לא מפסיק לדבר עליה בחודשים האחרונים ורואה בה פרס נחשק, הישג דיפלומטי אדיר שאולי יזכה אותו בפרס נובל לשלום – יוצאת נגד המדיניות הישראלית בירושלים

ערב הסעודית, שטרם הצטרפה ל"הסכמי אברהם" בניגוד לתחזיות של נתניהו, מרגישה הרבה יותר משוחררת וחופשית. גם מעמדה באזור שונה: המדינה – המופקדת על המקומות הקדושים, שרואה בעצמה מנהיגה אזורית חזקה ועצמאית – לא יכולה להרשות לעצמה לזנוח את הסוגיה הפלסטינית, גם אם בסתר ליבם הם היו רוצים לעשות זאת.

ערב הסעודית, כמובן, דורשת הרבה יותר משקט תעשייתי בזירה הפלסטינית, שכרגע נראה יותר כמו חלום רחוק. היא רוצה נשק מתקדם מארה"ב ושזאת תפסיק לבקר אותה על הפרות בתחום של זכויות אדם. ייתכן שהתוכנית היא בכלל לחכות עד שתתחלף ההנהגה בוושינגטון – וגם בריאד. אולם, בזמן שהרחובות בירושלים ובגדה המערבית בוערים, הסבירות לכינון נורמליזציה רק הולכת וקטנה.

הסיוע ההומניטרי בסוריה מגיע לשווקים

מדינות רבות העניקו סיוע משמעותי לטורקיה אחרי רעידת האדמה. אולם, סוריה – מדינה שמזמן ניתן להגדיר כ"מדינה כושלת"  – נהנתה מזרם הרבה יותר דליל של סיוע בינלאומי.

כמה מדינות כמו ערב הסעודית וירדן אומנם שלחו סיוע על מנת לשפר את היחסים עם דמשק, אך המצב הקשה במדינה והלחץ הרוסי לדחיית סיוע שהתקבל במעברי גבול שאינם נשלטים על־ידי הצבא הסורי – הביא לכך שנפגעים רבים באזור אידליב נותרו לבד.

מחלצים במחוז אידליב שבסוריה, בקרבת הגבול עם טורקיה, עורכים חיפוש לאחר רעידת האדמה שפקדה את האזור, 6 בפברואר 2023 (צילום: Ghaith Alsayed, AP)
מחלצים במחוז אידליב שבסוריה עורכים חיפוש אחרי רעידת האדמה, 6 בפברואר 2023 (צילום: Ghaith Alsayed, AP)

לנוכח המחסור החמור בביגוד חם, שמיכות, מזון ותרופות – התיעוד המוכיח כי סיוע הומניטרי מצא את דרכו לשווקים בערי סוריה גרם לזעזוע ולזעם

לנוכח המחסור החמור בביגוד חם, שמיכות, מזון ותרופות – התיעוד המוכיח כי סיוע הומניטרי מצא את דרכו לשווקים בערי סוריה השונות גרם לזעזוע ולזעם עצום נגד הגורמים האחראים על חלוקת הסיוע. גולשים סורים רבים האשימו את אנשי כוחות הביטחון בהשתלטות כוחנית על חבילות הסיוע ושיווקו לסוחרים.

באופן דומה, בתחילת שנות ה־90 סיוע ההומניטרי מארה"ב לרוסיה מצא את דרכו לשווקים ולחנויות. פקידי ממשל הרוויחו הון תועפות. למדינות התורמות ולארגונים ההומניטריים יש מעט מאוד אפשרויות לווסת ולפקח על חלוקת הסיוע. בסוריה פיקוח כזה ככל הנראה בלתי אפשרי.

איראן מנסה למשוך אליה תיירות רפואית מסין

אחרי שנים של ציפייה לחתימה מחודשת על "עסקת הגרעין" עם המערב והסרת הסנקציות, בטהרן השלימו סופית עם העובדה שהתסריט הזה כבר לא אפשרי, במיוחד לנוכח הדיכוי האלים של המחאה שפרצה בספטמבר 2022 בעקבות מותה הטרגי של מהסא אמיני.

בינתיים, האינפלציה ממשיכה לדהור והמטבע האיראני ממשיך להתרסק. בניסיון לחפש מקורות מימון נוספים לקופת המדינה המתדלדלת, השלטונות האיראניים החליטו לנסות ולמשוך למדינה תיירים מסין. איראן הינה מדינה יפיפייה ועשירה מאוד באתרי מורשת מרתקים, ארכיטקטורה נהדרת, שווקים ססגוניים ואוכל טעים.

מחאה ברחובות טהרן בעקבות מותה של מהסה אמיני שהוכתה למוות על ידי משטרת המוסר באיראן, 1 באוקטובר 2022 (צילום: AP Photo/Middle East Images)
מחאה בטהרן בעקבות מותה של מהסה אמיני, 1 באוקטובר 2022 (צילום: AP Photo/Middle East Images)

האינפלציה ממשיכה לדהור והמטבע האיראני ממשיך להתרסק. בניסיון לחפש מקורות מימון נוספים לקופת המדינה המתדלדלת, השלטונות האיראניים החליטו לנסות ולמשוך למדינה תיירים מסין

אולם, הרפובליקה האסלאמית מנסה כעת למצב את עצמה דווקא כממלכת תיירות רפואית. תעשיית הניתוחים הפלסטיים באיראן ידועה ומוכרת היטב. לרופאים האיראנים יש מוניטין טוב, המחירים לא גבוהים והתשתיות – לטענת הסוכנויות הממשלתיות – מספיק טובות כדי לשרת את הלקוחות מסין וממדינות דרום־מזרח אסיה.

לפני כמה שנים איראן חלמה להגיע ליעד של 25 מיליון תיירים בשנת 2025. המצב הכלכלי הקשה, הסנקציות הבינלאומיות והמחאה המתמשכת לא תורמים ליצירת תדמית חיובית של איראן כמדינה המתאימה לתיירים. מאז תחילת המלחמה באוקראינה, איראן מתמקדת בתיירים משתי מדינות – סין ורוסיה.

קשה להאמין כי תיירות סינית או רוסית אכן תמלא את בתי המלון באספהאן ושיראז, ושהמשטר האיראני יוכל לעמוד ביעד השאפתני שהציב לעצמו.

עיראק נגד משפיעני הרשת

האם משפיעני הרשת פוגעים בתרבות ובערכים של החברה העיראקית? השלטונות במדינה הוציאו לאחרונה צווי מעצר נגד כמה משפיעני רשת והאשימו אותם ב"פגיעה חמורה" בערכים העיראקיים המסורתיים ובהתנהגות "בהמית" ברשת.

כבר בתחילת ינואר נוצר מאגר מיוחד שנועד לתלונות ודיווחים על תוכן "אינו ראוי". כעבור חודש השלטונות החלו לפעול כנגד יוצרי תוכן ביוטיוב, אינסטגרם ורשתות חברתיות אחרות. בלוגרים אחדים נשפטו למאסר בכלא, אחרים קיבלו קנס גבוה ואזהרה.

בלוגרים אחדים נשפטו למאסר בכלא, אחרים קיבלו קנס גבוה ואזהרה. הגולשים במדינה האשימו את השלטונות בסתימת פיות ובניסיון לצמצם את מרחב חופש הביטוי

הגולשים במדינה האשימו את השלטונות בסתימת פיות ובניסיון לצמצם את מרחב חופש הביטוי. בתוך כך, לפני כמה ימים הכתב והמגיש של הרשת הגרמנית DW ג'עפר עבד אל־כרים נאלץ לעזוב את עיראק לפני שהוא וצוותו החלו לצלם פרק חדש עבור התוכנית המצליחה שלו Jaafar Talk.

ג'עפר שטח את המקרה בחשבון הטוויטר שלו וסיפר שהוא והצוות שלו קיבלו איומים והיו תחת לחץ של בכירים במשטר העיראקי, כנראה בגלל תכנים הקשורים בזכויות נשים, אבטלה וקיצוניות אסלאמית.

היום בתולדות מזה"ת: רפיק אל־חרירי נרצח בפיגוע בביירות

ב־14 בפברואר 2005, השיירה של ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל־חרירי עברה במרכז ביירות, לא רחוק מהטיילת היפה והאזור ששוקם על־ידו. פיצוץ עז הרעיד את המקום. בקטע הכביש שבו נסע רכבו של חרירי נוצר בור ענקי.

חרירי וחמשת שומרי ראשו נרצחו במהלך הפיגוע, שתוכנן ובוצע על ידי אנשי חזבאללה (כפי שהראתה חקירה שהתנהלה בחסות הטריבונל המיוחד שהוקם למען המטרה הזאת). אחרי הפיגוע לבנון התאבלה על האיש החייכן, שהיה ידוע בכינוי "מר לבנון".

רפיק אל-חרירי, 2003, ליד תחנת הטלוויזיה שלו שהותקפה בטילים ע"י אלמונים (צילום: AP Photo/str)
רפיק אל־חרירי, 2003 (צילום: AP Photo/str)

בעקבות מותו התקיימו בלבנון מספר הפגנות ענק של מתנגדי חזבאללה ושל תומכי ארגון הטרור השיעי. מחנה חרירי – שכעת הונהג על ידי בנו – סעד אד־דין – דרש עונש לרוצחים

מאות־אלפי לבנונים ליוו אותו בדרכו האחרונה. בלוויה הממלכתית השתתפו ראשי מדינה בכל רחבי העולם. בעקבות מותו התקיימו בלבנון מספר הפגנות ענק של מתנגדי חזבאללה ושל תומכי ארגון הטרור השיעי. מחנה חרירי – שכעת הונהג על ידי בנו – סעד אד־דין – דרש עונש לרוצחים, צדק לחרירי וגירוש של חיילים סורים שנכנסו ללבנון בשנת 1975, בעיצומה של מלחמת אזרחים.

במאי 2005 הצבא הסורי עזב את לבנון וסיים את הכיבוש. הרוצחים שתכננו וביצעו את הפיגוע לא נתפסו מעולם אף ששמם נחשף. הטריבונל הבינלאומי שפט אותם בהעדרם. רבים מהם נהרגו במהלך מלחמת האזרחים בסוריה, שם לחמו אנשי חזבאללה יחד עם הכוחות של המשטר הסורי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,034 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

פצוע אנוש מפגיעת רחפן נפץ בראש הנקרה, 3 במצב קל

בג״ץ: המידע החדש שהעבירה היועמ״שית לא ישנה את ההחלטות בנוגע לגופמן ● דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● דגל התורה דוחה את הצעת הקואליציה נגד פיזור הכנסת; "שבענו ממעשי סרק שנועדו למרוח זמן ולהסחת הדעת" ● נתניהו העיד במשפט דיבה נגד עיתונאים: מצבי הולך ומשתפר והוא בעשירון העליון של סולם הבריאות

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

למקרה שפיספסת

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.