JavaScript is required for our website accessibility to work properly. השליחות הקטלנית של יבגני פריגוז'ין | זמן ישראל
ראש כוח וגנר יבגני פריגוז'ין ב-25 במאי 2023 (צילום: UPI/Alamy)
UPI/Alamy
ראש כוח וגנר יבגני פריגוז'ין ב-25 במאי 2023
סוף שבוע דרמטי ברוסיה

השליחות הקטלנית של יבגני פריגוז'ין

ראש כוח וגנר חשף בסוף השבוע את חולשתו של משטר פוטין והדגים שגם מי שאינו נחשב לאסטרטג דגול, עם כוח צבאי יחסית מצומצם, יכול להשתלט על חלקים נרחבים מרוסיה, לקטוע אספקה לצבא הרוסי באוקראינה ולא לפגוש בהתנגדות כלל ● פריגוז'ין לא התכוון לבצע הפיכה והשיג את העסקה שרצה ● האם מישהו אחר, בתוך רוסיה או מחוצה לה, ימשיך בנקודה בה הפסיק?

עריכה

למי קראת בוגד

"לגבי 'הבגידה במולדת', הנשיא טעה עמוקות. אנחנו פטריוטים של מולדתנו, נלחמנו ונלחמים, כל לוחמי החברה הביטחונית של וגנר. ואף אחד לא מתכוון לבוא ולהיענות לבקשתו של הנשיא, ה-FSB או כל אחד אחר. כי אנחנו לא רוצים שהמדינה תמשיך לסבול משחיתות, הונאה ובירוקרטיה".

הנאום הזה של יבגני פריגוז'ין, ראש כח וגנר – צבא של שכירי חרב אכזרים שהפך לחוד החנית של הפלישה הרוסית לאוקראינה – היה שונה מכל נאום קודם שלו, בו השתלח בשר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו, הרמטכ"ל ולרי גרסימוב או האוליגרכים השנואים עליו.

מזה זמן מה שפריגוז'ין מהווה אופוזיציה קולנית לראשי מערכת הביטחון של רוסיה, מותח ביקורת על העדר האספקה לצבא הרוסי באוקראינה ומאשים אותם במאות האבדות שספג צבאו שלו. בסוף השבוע, דרש את ראשו של שר ההגנה שויגו כנקמה על מות חייליו, וצבאו החל צועד לעבר מוסקבה.

חיילי כוח וגנר השתלטו בדרך על המתקנים הצבאיים בעיר רוסטוב – כולל על שדה התעופה – וכן על אתרי הצבא בעיר וורונז', כ-500 קילומטרים בלבד מדרום למוסקבה. פריגוז'ין הודיע כי ימשיך עד למוסקבה ו"ישמיד כל איש העומד בדרכו", אלא אם שויגו וגרסימוב יגיע לשוחח איתו.

בתגובה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע בנאום לאומה כי המדינה מתמודדת עם מרד ש"כל השותפים בו הם בוגדים" והשווה את המרד למהפכת אוקטובר:

"האינטריגות ב-1917 הסתיימו בטלטלה ענקית – הרס הצבא ופירוק המדינה, אובדן של טריטוריות ענקיות, ובטרגדיה של מלחמת אזרחים…לא ניתן יד למלחמת אזרחים, נגן על עמנו מבגידה. כל השותפים למרד ייענשו בחומרה. מדובר בדקירה בגב – והתגובה תהיה חריפה".

פריגוז'ין – עבריין מורשע הקשור בעקיפין למוות של אלפים רבים באוקראינה, סוריה ומדינות אפריקה – נעלב עד עמקי נשמתו מהמילים החריפות של פוטין. הוא, שהשיג את הניצחון בחזית בבחמוט ושהקריב את אנשיו על מזבח החלום הרטוב של פוטין על "רוסיה הגדולה", בוגד?

פריגוז'ין – עבריין מורשע הקשור בעקיפין למוות של אלפים רבים באוקראינה, סוריה ומדינות אפריקה – נעלב עד עמקי נשמתו מהמילים החריפות של פוטין

בעוד שכל הצמרת הביטחונית של רוסיה התחננה שיפסיק, פריגוז'ין רמז שהוא רק מתחיל.

רובין הוד של רוצחים ואנסים

בחצי שנה האחרונה היה נדמה לרבים שפריגוז'ין מהלך על חבל דק. הוא התרברב בניצחונותיו באוקראינה קצת יותר מדי, תקף את שר ההגנה שויגו בתדירות, והאיומים שלו לעזוב את החזית באוקראינה יחד עם אנשיו הסבו למשטר הרוסי קצת יותר מדי כאב ראש.

שר ההגנה של רוסיה סרגיי שויגו, 8 ביוני 2023
שר ההגנה של רוסיה סרגיי שויגו, 8 ביוני 2023

פריגוז'ין, שעד לפני שפרצה המלחמה באוקראינה היה דמות כמעט מיתית, דווקא נהנה מתשומת לב הציבורית והתקשורתית. הוא גייס את האנסים והרוצחים מבתי הכלא והסביר להם שהוא מציע להם את עסקת חייהם – מי שישרוד את התופת של אוקראינה יקבל כסף רב וגם חירות נכספת – העבר הפלילי שלו יימחק.

פריגוז'ין הופיע עם אנשיו בחזית והתלונן על כך שמשרד ההגנה אינו מספק לכוח וגנר את התחמושת הדרושה "על מנת לנצח". באמצעות הלחימה של אנשיו באוקראינה ואימפריית התקשורת שבנה במשך שנים במקביל לעסקי הלבנת כספים, גיוס ואימון של שכירי חרב והשפעה על משטרים חלשים באפריקה או האמריקה לטינית, פריגוז'ין קיבל בולטות בלתי רגילה.

בעוד שפוטין היה מוקף במקורבים המיליארדים שלו אי שם בבונקר כזה או אחר, פריגוז'ין (מיליארדר גם הוא) היה בשדה הקרב, בחזית. פוטין היה לבוש חליפה – פריגוז'ין לבש רק בגדי חאקי, זלנסקי-סטייל. פוטין הפך למבודד והתרחק עוד יותר מהעם הרוסי; פריגוז'ין ניסה לבנות תדמית של "איש עממי", אחד שמכיר את העם, או לפחות את אותו חלק ממנו שנלחם או ישב בבתי הסוהר.

בעוד שפוטין היה מוקף במקורבים המיליארדים שלו אי שם בבונקר כזה או אחר, פריגוז'ין (מיליארדר גם הוא) היה בשדה הקרב, בחזית. פוטין היה לבוש חליפה – פריגוז'ין לבש רק בגדי חאקי, זלנסקי-סטייל

אנחנו מאמינים לך?

במשך אותם חודשים שקדמו לדרמה שהתחוללה בין רוסטוב לליפצק בסוף השבוע, התקשורת במערב עסקה לא מעט בדמותו של פריגוז'ין, האיש שהעז לבקר את מנגנוני הביטחון של רוסיה ואת הצמרת הביטחונית.

פריגוז'ין לא הסתיר את העובדה שהוא רואה בעצמו אם לא יורש אפשרי של פוטין אז לפחות מספר 2 שלו – אולי שר ההגנה, במקום שויגו השנוא עליו. האם האיש הנוראי הזה, שהקים מפעלי בוטים, אימן את לוחמי וגנר לענות ולהרוג, והתפאר במעשי זוועה שביצעו אנשיו יקבל את הגישה לארסנל הגרעיני של רוסיה?

ראש כוח וגנר יבגני פריגוז’ין משדר מהעיר רוסטוב ומאיים להצעיד את חיילי צבאו למוסקה, 24 ביוני 2023 (צילום: Pool Photo/Wagner Group/Alamy)
ראש כוח וגנר יבגני פריגוז'ין משדר מהעיר רוסטוב ומאיים להצעיד את חיילי צבאו למוסקה, 24 ביוני 2023 (צילום: Pool Photo/Wagner Group/Alamy)

תסריט פלצות זה גרם לזעזוע בקרב מומחי רוסיה וקובעי המדיניות. ואז פתאום היה נדמה שהתסריט הזה הולך להתממש, והעולם עצר את נשימתו. בעוד שפריגוז'ין התחיל במסע הצלב שלו "נגד השחיתות של הממסד הביטחוני", באוקראינה ובמערב – וכן בקרב האופוזיציה הרוסית – היו כאלה ששמחו על כך ואף קראו לפריגוז'ין "פטריוט אמיתי".

שוב נזכיר, שמדובר באיש שלאחר ההצהרות הלוחמניות שלו בבחמוט הציע בפומבי את שירותיו למערב ולאוקראינה.

לאחר שבמשך 16 חודשים אף אחד לא אתגר את פוטין ברצינות מבית, העולם היה מוכן להאמין גם לפריגוז'ין, שבמקביל לקללות נגד שויגו דיבר על כך שהוא אישית "מתנגד למותם של חפים מפשע באוקראינה".

לאחר שבמשך 16 חודשים אף אחד לא אתגר את פוטין ברצינות מבית, העולם היה מוכן להאמין גם לפריגוז'ין, שבמקביל לקללות נגד שויגו דיבר על כך שהוא אישית "מתנגד למותם של חפים מפשע באוקראינה"

החגיגה חייבת להימשך

אתמול (שבת) בבוקר, כאשר מומחים רבים העריכו שאם אנשי וגנר יתקדמו באותו קצב מסחרר, הם יגיעו לפאתי מוסקבה בשעה שש או שבע בערב והיו עסוקים בספירת ראשים של הלוחמים וסקירה של הציוד שברשותם, מרבית התושבים של הבירה הרוסית כלל לא היו מודעים לדרמה המתרחשת.

תשאול קצר של חברים המתגוררים במוסקבה הצביע על כך שבשעות הצהריים, כאשר כל העולם עסק בפריגוז'ין ותוכניותיו, הם בנו תוכניות אחרות לגמרי – טיול בפארק עם הילד, בראנץ' עם חברים או ביקור באחת התערוכות בעיר.

תיירת לוקחת סלפי על רקע דרכי הגישה הסגורות לקרמלין במוסקבה, 24 ביוני 2023 (צילום: Vlad Karkov/SOPA Images via ZUMA Press/Alamy)
תיירת לוקחת סלפי על רקע דרכי הגישה הסגורות לקרמלין במוסקבה, 24 ביוני 2023 (צילום: Vlad Karkov/SOPA Images via ZUMA Press/Alamy)

המלחמה, כידוע, טרם הגיעה למוסקבה – בה החיים ממשיכים כמעט כמו תמיד. אז כמה מסעדות שינו את שמן בגלל שהרשתות הזרות פרשו מרוסיה, והמבחר של המותגים נהיה קצת יותר מצומצם, אך בעיצומו של יוני ריחני ופורח במוסקבה ההדורה היה קשה להאמין שדם, יזע ודמעות של המלחמה באוקראינה יגיעו גם לשם.

לאחר שפריגוז'ין עשה אחורה פנה, אנשי מוסקבה – שאוהבים לכנות אותה בשם "העיר הטובה בעולם" – נשמה לרווחה. המפגש עם המציאות נדחה למועד בלתי ידוע.

לאחר שפריגוז'ין עשה אחורה פנה, אנשי מוסקבה – שאוהבים לכנות אותה בשם "העיר הטובה בעולם" – נשמה לרווחה. המפגש עם המציאות נדחה למועד בלתי ידוע

הכל סחיר

לקראת שש בערב, כאשר פריגוז'ין התחיל לרמוז לכך שהוא לא באמת רוצה למרוד נגד פוטין וכי הוא תומך באופן מוחלט במטרות של "המבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה, התחלתי לחשוד.

גם אם פריגוז'ין יכול היום בקלות להשתלט על ערים רוסיות גדולות יחסית כגון רוסטוב, האם בהעדר תמיכה של גורמים ביטחוניים אחרים הוא באמת יעז להתקרב למוסקבה? האם הוא באמת שואף לכך?

פריגוז'ין אינו פוליטיקאי או איש צבא אלא איש מאפיה שאת ניסיונו הצבאי רכש ברחובות של סנט פטרסבורג בשנות התשעים, שם התחוללו מלחמות רחוב בלתי פוסקות בין ארגוני הפשע המאורגן השונים. הארגונים הלוחמים טבחו זה בזה ואז לאחר שהבינו שלא ניתן להשמיד זה את זה – שיתפו פעולה.

ייתכן שאתמול בבוקר, פריגוז'ין היה שיכור מההצלחות הראשוניות שלו ובאמת האמין שיוכל להמשיך את הבליץ שלו עד מוסקבה וכי שום דבר לא יעמוד בדרכו.

אך ככל שעברו השעות, התברר שרבים מתומכיו הגלויים מעדיפים לשתוק, שראשי הצבא לא מצטרפים אליו, שהאזרחים ברובם הגדול אדישים וגם אם הוא נהנה מפופולריות בקרב חוגים מסוימים, זה עדיין לא מספיק על מנת לפרוץ למוסקבה ולפתוח את הדלת של קרמלין בבעיטה.

פריגוז'ין היה מוכן לעסקה – ואת העסקה הזאת הוא קיבל: הקרמלין יבטל את האישומים הפליליים נגדו, הוא עצמו יעבור לגור בבלארוס, חייליו שהשתתפו במרד יזכו לחנינה ואילו אותם חיילים שלא לקחו חלק בפעולה יהפכו לשכירים של משרד ההגנה.

פריגוז'ין היה מוכן לעסקה – ואת העסקה הזאת הוא קיבל: הקרמלין יבטל את האישומים הפליליים נגדו, הוא עצמו יעבור לגור בבלארוס, וחייליו שהשתתפו במרד יזכו לחנינה

כל צד התפאר בניצחון והישגים משמעותיים. ייתכן מאוד שאת הפרטים של העסקה האמיתית לא נדע או נדע באופן חלקי בלבד. כך או אחרת, אין ספק שמדובר בעסקה מלוכלכת בין שלטון אכזרי לזרוע צבאית בלתי פורמלית אותה הוא יצר.

אם פריגוז'ין ואנשיו לא ימשיכו לרצוח באוקראינה, הם יעשו את זה במקום אחר. אך מה שחשוב באמת, זה לא העסקה של פריגוז'ין, גם אם הוא קיבל מיליארדי דולרים והבטחות לביטחון אישי בתמורה לנסיגה של כוחותיו, ולא הפירוק האפשרי של וגנר שיקרה או שלא.

המפקדה הראשית של כוח וגנר בסנט פטרסברג (צילום: AP Photo)
המפקדה הראשית של כוח וגנר בסנט פטרסברג (צילום: AP Photo)

פריגוז'ין חשף את חולשתו של המשטר הרוסי והדגים שגם מי שאינו נחשב לאסטרטג דגול עם כוח צבאי יחסית מצומצם, יכול להיות להשתלט על חלקים רחבים מרוסיה, לקטוע אספקה לצבא הרוסי באוקראינה ולא לפגוש בהתנגדות כלל.

האם יהיה ברוסיה או מחוצה לה מי שיישם את לקח הזה? ייתכן מאוד שהמרד הקצרצר של פריגוז'ין היה רק יריית פתיחה לבאות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,291 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 13 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.