JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אורי ארליך: אין אקדמיה עם כיבוש | זמן ישראל

אין אקדמיה עם כיבוש

שלטים שניתלו על גדרות האתר (צילום: אורי ארליך)
אורי ארליך
שלטים שניתלו על גדרות האתר

בדצמבר האחרון, בזמן שעשרות שוטרי מג"ב פשטו על ואדי חילווה שבסילואן והשתלטו על בוסתן בן מאות שנים שטופח על ידי בני הכפר, נחתה בתיבות המייל של מאות עיתונאים הודעה חגיגית לעיתונות: "בריכת השילוח העתיקה בגן הלאומי עיר דוד בירושלים תיחשף במלואה מחדש ותיפתח לציבור הרחב".

מי שפתח את ההודעה, אשר נשלחה מהדוברות של רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים ועמותת אלע"ד, יכול היה למצוא הדמיות של הממצא שטרם נחפר והסבר מה עומד להיחשף בו בחודשים הקרובים.

מי שפתח את הודעת דוברות רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים ועמותת אלע"ד על בריכת השילוח, יכול היה למצוא הדמיות של הממצא שטרם נחפר, והסבר מה עומד להיחשף בו בחודשים הקרובים

בזמן שהפלסטינים פנו לבית המשפט בבקשה להוציא צו מניעה, עובדים של עמותת אלע"ד כבר טיפסו על גדרות האבן שמסביב לבוסתן והציבו עמודים וגדרות רשת, שעליהן תלו תמונות שהודפסו מבעוד מועד, ועליהן תמונה של הבריכה מלאה במים.

הבוסתן לפני שנלקח (צילום: אורי ארליך)
הבוסתן לפני שנלקח, משמאל בריכת השילוח שנחשפה לפני כ 20 שנה באתר הארכאולוגי עיר דוד  (צילום: אורי ארליך)

מי שחשיבה ביקורתית או הגיון מדעי לא זרים לו, תהה כיצד יש הדמיות של ממצא שטרם נמצא, ואם יודעים מה טמון באדמה מדוע חופרים? הרי מטרתה של חפירה ארכאולוגית לחלץ ידע שטמון באדמה. אם אין שאלת מחקר והכל ידוע, מה הטעם בחפירה?

אבל השאלות האלו לא עמדו לנגד עיניהם של העיתונאים והעורכים, והידיעה החגיגית סוקרה בהתלהבות ובהרחבה כמעט בכל העיתונים ואתרי החדשות הישראליים, ואפילו לשכת העיתונות הממשלתית פירסמה אותה.

כשהפלסטינים פנו לביהמ"ש בבקשה לצו מניעה, עובדי עמותת אלע"ד כבר טיפסו על גדרות האבן שמסביב לבוסתן והציבו עמודים וגדרות, עליהן תלו תמונות שהדפיסו מבעוד מועד, של הבריכה מלאה במים

הבוסתן שנלקח, ובו לכאורה הייתה טמונה הבריכה, היה חלק מעסקה שנערכה עשרים שנה קודם לכן בין הפטריארך היווני לבין עטרת כהנים, והתגלגלה שנים רבות בין בתי משפט. הבוסתן הועבר בסופו של דבר לידי עמותת המתנחלים אלע"ד.

הבוסתן, שטופח על ידי הפלסטינים, היה צמוד לחלקה שהיא חלק מהאתר הארכאולוגי עיר דוד. לפני כעשרים שנה, בעקבות נזילת ביוב, חפרו הארכאולוגים רוני רייך ואלי שוקרון בחלקה השכנה, ומצאו בה מדרגות מפוארות – אותן הם זיהו כבריכת השילוח.

לפי ההיגיון הבריא, שאר הבריכה הייתה אמורה להיות קבורה מתחת לבוסתן, והבוסתן היה שייך לפטריארך היווני ולכן לא נחפר.

אותו בוסתן שימר גם כנראה סביבת גידול נדירה לשחליים גבוהים, צמח נדיר שהיה נפוץ בימים קדומים. רגע לפני החפירות הארכאולוגיות שהרסו את סביבתו, הועבר הצמח לגן הבוטני בתקווה שניתן יהיה לשחזר עבורו את הסביבה לה הוא זקוק.

הבוסתן, שטופח ע"י הפלסטינים, היה צמוד לחלקה שהיא חלק מהאתר הארכאולוגי עיר דוד. לפני כ-20 שנה, בעקבות נזילת ביוב, חפרו הארכאולוגים רייך ושוקרון בחלקה השכנה, ומצאו בה מדרגות מפוארות

רגע לפני החפירות הארכאולוגיות? טוב, זה אולי אינו המושג המתאים ביותר לחפירה עם טרקטורים באתר בעל חשיבות בינלאומית.

הבוסתן לאחר שנחפר באמצעות טרקטורים (צילום: אורי ארליך)
יו"ר עמותת אלע"ד דוד בארי ובכירים ברשות הטבע והגנים בבוסתן מיד לאחר שנלקח (צילום: אורי ארליך)

בריכת השילוח מוכרת ממקורות כתובים כמקווה ששימש את העולים לרגל לבית המקדש, ושעל פי המסורת הנוצרית התרחש בה "נס העיוור" של ישו (על פי המסורת – ישו מרפא קבצן עיוור ומחזיר לו את ראייתו, אך מחייב אותו קודם לרחוץ בבריכת השילוח, כסמל להיטהרות מחטאיו). ב-150 השנים האחרונות חיפשו את האתר ארכאולוגים רבים. עם הנצח אולי לא מפחד, אבל למציאות יש תכניות משלה, ותוך שבועות ספורים התברר כי למרות כל ההדמיות שהופצו גם רשות העתיקות לא מצאה אותה.

החפירות של השטח העצום נערכו ברובן כאמור בצורה שנויה במחלוקת באמצעות כלים כבדים. ייתכן שהרצון לחשוף את הבריכה מהר הוא זה שהנחה את החופרים להשתמש בטרקטורים.

למרות כל ההדמיות שהופצו על אתר בריכת השילוח, גם רשות העתיקות לא מצאה אותה. החפירות של השטח העצום נערכו ברובן בצורה שנויה במחלוקת באמצעות כלים כבדים

חופר האתר טוען בנחרצות שבאתר הייתה רק אדמת סחף ולכן שום ממצא לא נפגע והשימוש בטרקטורים היה במקומו. לאחר שהביקורת על השימוש בטרקורים עלתה, ייתכן שללא קשר לביקורת, החלה גם חפירה ידנית בסמוך למדרגות שנחשפו לפני כעשרים שנה. בחפירה הזו נחשפו מדרגות נוספות וקיר שהסתיים היכן שהסתיימו המדרגות.

לפי מידע שהתקבל בעקבות בקשת חופש מידע שהגישה התנועה לחופש המידע, ושפרטיה פורסמו בדו"ח שלום עכשיו ובזמן ישראל, החפירות מומנו על ידי משרד התיירות בסכום עתק של 12.5 מיליון ₪. 12.5 מיליון ₪!

לשם החפירה הועתקו עשרות עצים מהבוסתן הנדיר שבלב סילואן, אשר שימר את התרבות החקלאית של הכפר, וכעת הוא למעשה בור עצום שנמצא בידי אלע"ד.

טקס ניסוך המים של תנועות המקדש בבריכת השילוח (צילום: אורי ארליך)
עם הנצח לא מפחד – טקס ניסוך המים של תנועות המקדש בבריכת השילוח (צילום: אורי ארליך)

חופר האתר סבור כעת שהאתר אינו בריכת השילוח, והשערתו היא כי במקום הייתה בריכת אגירה. מקומה של בריכת השילוח להערכתו כעת היא בכנסייה הביזנטית שנבנתה במאה החמישית, אותו מקום שבו נמצא גם המסגד של תושבי ואדי חילווה, המקום שבו העריכו עד לפני 20 שנה, נמצאת בריכת השילוח.

החפירות מומנו ע"י משרד התיירות בסכום עתק של 12.5 מיליון ₪. לשם החפירה הועתקו עשרות עצים מהבוסתן הנדיר בלב סילואן, ששימר את התרבות החקלאית של הכפר, וכעת הוא בור עצום בידי אלע"ד

הלקח מהסיפור אינו שלאלע"ד היה חוסר מזל. הם מבחינתם יכולים להיות מרוצים – הפלסטינים נדחקו מעוד חלקה בסילואן. הלקח האמיתי הוא שאין אקדמיה עם כיבוש.

שיתוף הפעולה של מג"ב, רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים ועמותת המתנחלים אלע"ד יכול לקרות רק במציאות פוליטית לא דמוקרטית, ורק במצב פוליטי כזה יכולה להתבצע חפירה שבה אין שאלת מחקר ותוצאתה ידועה.

אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 764 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 21 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

איך לבחור מתנה לטראמפ

שורת המתנות שקיבל טראמפ ממנהיגי העולם – מציוד גולף היסטורי, דרך מכתב מועמדות לפרס נובל ועד למטוס בואינג מקטאר – היא חלק מהיסטוריה ארוכה של הענקת מתנות ככלי אסטרטגי לפתיחת דלתות ● מומחה למתנות דיפלומטיות מתאר את השימוש – והניצול לרעה – של מתנות רשמיות בזירה הבינלאומית, ומסביר כיצד פקידים ברחבי העולם שוברים את הראש כדי למצוא את השי המושלם לנשיא האמריקאי

לכתבה המלאה עוד 1,858 מילים

בין טהרן לסייגון - מלחמות המאה ה־21 מתחילות כמבצע ומסתיימות כפשרה

בתחילת 2026 נדמה היה לממשל האמריקאי כי המערכה נגד איראן תהיה קצרה, חדה ומכריעה. סדרת התקיפות האמריקאיות־ישראליות נועדה, לפחות לפי ההבטחות שנשמעו בוושינגטון ובירושלים, לערער את המשטר בטהרן, לשתק את תוכנית הגרעין ולהחזיר את ההרתעה האזורית.

אלא שכעבור חודשים ספורים התמונה כבר נראית אחרת: המלחמה נמשכת, מחירי האנרגיה בעולם מזנקים, מצרי הורמוז הפכו לזירת חיכוך בינלאומית, והבית הלבן מחפש דרך יציאה מכובדת.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 679 מילים

בהחלטה המשתרעת על פני 26 עמודים מעוררי פלצות, קבע נציב תלונות הציבור על שופטים כי החלטות בג"ץ בעד חופש ההפגנה פגעו ב"קדושת השבת" ● קולה לא רק רומס את החוק שמגדיר את סמכויותיו, אלא גם מעוות את הכללים המאפשרים לבתי המשפט להעניק סעד מיידי לאזרחים בכל יום ובכל שעה ● התוצאה היא מסמך המקדש הדתה וכפייה דתית על פני הדמוקרטיה וזכויות האזרח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,171 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

שתיקת התקשורת

באחד מימי שישי האחרונים יצאנו כשלוש מאות פעילים ופעילות של ארגוני חברה אזרחית ליום סולידריות בגדה המערבית – בדרום הר חברון, באזור בית לחם, בחאן אל־אחמר, בצפון הבקעה ובדרומה.

לא יצאנו להתעמת, לחסום כבישים או להפעיל כוח. מטרתנו הייתה לשדר לחקלאים הפלסטינים מסר, לפיו יש גם ישראלים שאינם שותקים לנוכח טרור המתנחלים.

יונית נעמן היא קמפיינרית בתנועת ״זזים״ קהילה פועלת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 807 מילים

הפרסום על הכוונה להפוך את הנשיא לשעבר לשליט איראן חושף חוסר הבנה של המציאות במזרח התיכון ● בזמן שארה"ב מתמהמהת וסופגת עלבונות פומביים מטהרן, מצר הורמוז נותר סגור, והשעון לקראת המונדיאל הולך ואוזל ● במקביל, המתיחות בין טראמפ לנתניהו מחריפה ברקע הניסיונות לגבש הסדר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

למקרה שפיספסת

נגישות לרפואה בשטחי C

קבוצת ישראלים הותקפה במקום מרוחק כלשהו במדינה זרה. התנסינו לאחרונה יותר ויותר במקרים כאלה, למרבה הצער והאימה. בואו נתאר לעצמנו את הידיעה על כך שהסיוע הרפואי התעכב במשך שעות על ידי השלטונות המקומיים. זעקה גדולה נקים על חוסר הצדק והמעשה הלא האנושי.

כשמוהנד, מוברכ וליילה הותקפו במאהל שלהם על ידי טרוריסטים יהודים, רעולי פנים וחמושים באלות, באמצע הלילה נאזקו והוכו, והאמבולנס הראשון לפינוי שלהם הגיע רק אחרי 4 שעות.

הרב דני דניאלי - רב חילוני הומניסטי, יועץ ארגוני ומנטור למנהלים. בעברו היה המנהל המייסד והמשנה למנכ"ל של בית אבי חי, מרכז תרבות יהודי – ישראלי בירושלים. בקריירה המקצועית שלו עסק במיזמי תרבות וזהות יהודית, מיוזמי דיאלוג ("צו פיוס") - תוכנית לימודים מותאמת למכינות קדם-צבאיות חילוניות ודתיות-חילוניות. פעיל למען זכויות אדם ולמען יוצאים בשאלה. נשוי לליאורה, אב לשלושה וסב לחמישה. פעיל נוכחות מגינה, "קול רבני לזכויות אדם".

הרבה רותי בידץ היא רבה חילונית הומניסטית, היו״רית היוצאת של קול רבני לזכויות אדם. פעילה בנוכחות מגינה בבקעת הירדן עם פעילות.י בקעת הירדן.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 855 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

דמעות התנין של סער

סער תקף את השר לביטחון לאומי על הנזק הדיפלומטי שגרם ב"מופע המחפיר" מול עצורי המשט לעזה, אך ההזדעזעות שלו מעוררת גיחוך ● הרי סער בחר ביודעין להצטרף לממשלה שבן גביר הוא חבר בכיר בה, ומייצג נאמנה את רוח הקואליציה ● גם נתניהו פרסם הודעת גינוי רפה – אך בפועל ממשיך לאפשר לשר להרוס כל חלקה טובה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 808 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.