JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אמיר בשה: המסע של גולדה לארץ ישראל | זמן ישראל

המסע של גולדה לארץ ישראל

גולדה מאיר ב-1948 (צילום: שפירא שריה, אוסף דן הדני, הספרייה הלאומית)
שפירא שריה, אוסף דן הדני, הספרייה הלאומית
גולדה מאיר ב-1948

23 במאי, 1921. חבורה בת 22 עולים, בהם גולדה ובעלה מוריס מאירסון, עלו בנמל ניו יורק לסיפונה של אוניית קיטור רעועה בשם "פוקהונטס" למסע בים שכולו תלאות. גולדה עצמה כתבה לימים על הנסיעה שכל מה שהיה צריך להשתבש בה, השתבש.

בתחילת אותו חודש, ב-3 במאי 1921, גולדה חגגה יום הולדת 23. יומיים קודם לכן, בפלשתינה-ארץ ישראל, היעד של החבורה, נרצחו 47 יהודים, בהם הסופר יוסף חיים ברנר בן ה-40, במה שיכונה כמאורעות תרפ"א.

פוקהונטס במקור הייתה ספינת תובלה גרמנית בשם "הנסיכה איירין" (Prinzess Irene) שנבנתה בגרמניה בשנת 1899, שנה אחת לאחר לידתה באוקראינה של גולדה, אז עדיין גולדה מאבוביץ, והיא הושקה ביוני 1900. משקלה היה 18,000 טון שנמתחו לאורך 172 מטרים והגיעו למהירות של 16 קשר.

"הנסיכה איירין" נקראה על שם איירין, נסיכת הסן, שלימים נישאה לנסיך היינריך, אחיו של וילהם השני, קיסר גרמניה. סבתה וסבה מצד אמה, היו המלכה ויקטוריה והנסיך אלברט. אחותה הצעירה, אלכסנדה, נישאה לבן דודה השני, הצאר ניקולאי, והייתה לקיסרית האחרונה של רוסיה ונרצחה על ידי מהפכנים בולשביקים ב"מהפכת אוקטובר".

אוניית פוקהונטס ב-1919. ב-1921 תעלה גולדה מאיר (מאירסון) על אונייה זו לארץ ישראל
אוניית פוקהונטס ב-1919. ב-1921 תעלה גולדה מאיר (מאירסון) על אונייה זו לארץ ישראל

גם גורלה של אחותה הגדולה, אליזבת, לא שפר עליה. היא התחתנה עם סרגיי אלכסנדרוביץ', הנסיך הגדול של רוסיה ונרצחה אף היא על ידי המהפכנים. אחותה הבכורה, ויקטוריה, היא סבתו של פיליפ, דוכס אדינבורו שהיה בעלה של המלכה אליזבת השנייה ואביו של מלך בריטניה הנוכחי, צ'רלס. איירין עצמה, בשונה מהאונייה שנקראה בתחילה על שמה, צלחה את ביטול המלוכה בגרמניה וגם שתי מלחמות עולם ונפטרה בגיל 87.

מסעה האחרון של אוניית הקיטור של הנסיכה איירין היה ב-9 ביולי 1914 מגרמניה לניו יורק שכן, עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה, חודש לאחר מכן, היא עגנה בניו יורק ולא הורשתה לצאת מהנמל בעקבות שליטת הצי המלכותי הבריטי, יריבתה של גרמניה הקיסרית, בצפון האוקיינוס האטלנטי.

ב-1917, עם הצטרפות ארה"ב למלחמה, הוחרמה הנסיכה איירין על-ידי האמריקנים בצו של הנשיא וודרו וילסון, המאשר לקחת לידי ארצות הברית את החזקה והבעלות של כלי שייט בתחום השיפוט האמריקאי בבעלות מלאה או חלקית של כל תאגיד, אזרח או נתין של מדינה שארצות הברית נמצאת איתה במלחמה.

הנסיכה איירין הוסבה להובלת חיילים וביום 1.9.1917 שמה שונה מנסיכה גרמנית לנסיכה אינדיאנית אמריקנית, "פוקהונטס" (USS Pocahontas SP-3044), על שם פוקהונטס, נסיכה אינדיאנית שנתפסה על ידי האנגלים במאה ה -17. הנסיכה פוקהונטס מתה מסיבה בלתי ידועה בגיל 20 או 21 באנגליה ולפי האגדות, היא הסבתא ה-12 של השחקן אדוארד נורטון.

קפטן פרדריק פון לטה-פטרסון, קברניט הספינה "הנסיכה איירין" שהוסבה ל"פוקהונטס", בתחילת המאה העשרים (צילום: George Grantham Bain Collection, Library of Congress)
קפטן פרדריק פון לטה-פטרסון, קברניט הספינה "הנסיכה איירין" שהוסבה ל"פוקהונטס", בתחילת המאה העשרים (צילום: George Grantham Bain Collection, Library of Congress)

הפוקהונטס נשאה בבטנה לאירופה כ-24,573 חיילים, ולאחר המלחמה החזירה לארצות הברית 23,296 חיילים, ובסך הכול השלימה 18 נסיעות הלוך ושוב בבטחה בין ארצות הברית לאירופה בזמן מלחמת העולם הראשונה ואולם, היא עמדה בפני סכנות רבות.

במאי 1918, למשל, צוללת של הצי הקיסרי הגרמני עלתה בדרכה והפגיזה אותה. קפטן הפוקהונטס, אדואר סי קלבפוס, הורה לצוותו לפתוח באש ובמקביל הפוקהונטס שטה בזיגזגים ונמלטה מטווח האש במהירות שיא של 16.2 קשר.

ב-7 בנובמבר 1919 הפוקהונטס הוצאה משימוש צבאי ובשנת 1920 הושכרה ל-"חברת דואר קיטור של ארצות הברית" והחלה במתן שירותים מסחריים לאיטליה בשנת 1921.

גולדה תיארה בספרה האוטוביוגרפי "חיי" כי מלכתחילה הפוקהונטס עמדה בסימן רע ונס היה שהנוסעים יצאו חיים מכל המסע איתה.

עוד קודם ליציאתה לים, ידוע היה שהפוקהונטס אינה כשירה בשום-פנים לשיט, ויום קודם למועד עליית הנוסעים לסיפון, פתחו אנשי הצוות בשביתה. למחרת היום, 23 במאי 1921, הספינה יצאה לדרך – אך לא לזמן רב, כך סיפרה גולדה. ברגע שיצאה האונייה לים, משופצת כביכול, התמרדו אנשי-הצוות, ואת כעסם על חברת הספנות הביעו בכך שעינו את הנוסעים המסכנים.

גולדה מאיר, בתחתית התמונה, עם חבריה למסע ב"פוקהונטס" ב-1921 (צילום: מכון גולדה מאיר)
גולדה מאיר, בתחתית התמונה, עם חבריה למסע ב"פוקהונטס" ב-1921 (צילום: מכון גולדה מאיר)

גולדה סיפרה בזיכרונותיה כי המלחים לא די שמהלו מי-ים במי-השתייה המתוקים וזרו מלח על מאכלי הנוסעים, אלא גם התחכמו וחיבלו במכונות עד שהפוקהונטס נטתה על צדה בצורה מפחידה ומזמן לזמן הייתה מוכרחה אפילו להיעצר לגמרי. עבר שבוע-ימים עד שהפוקהונטס הגיעה מניו יורק לבוסטון, ואז נעצרה למשך עוד תשעה ימים עד שתוכל להמשיך במסע.

לבסוף הפוקהונטס והחבורה יצאה שוב לדרך למסע באוקיינוס האטלנטי כשהיא מותירה בנמל בוסטון זוג קשישים וצעירה שנשמעה לתחינות ארוסה והחליטה להישאר בארצות הברית.

המרד רק דעך מעט אבל לא תם, ובכל יום היו הפסקות חשמל, מים מלוחים לשתייה ואוכל תפל באופן שלא יתואר במלים. באיים האזוריים התברר שהפוקהונטס נמצאת במצב ביש כל כך, עד שזקוקה הייתה לעוד שבוע ימים לשם תיקונים. ארבעה מאנשי הצוות ירדו לחוף והתפארו שיטביעו את האונייה לפני שתגיע לנאפולי, נמל היעד, וכאשר נודע לקברניט על דיבוריהם הוא כבל אותם באזיקים.

בינתיים עבר השבוע על הנוסעים בניסיונות לנפוש, וזה לא היה קל. גולדה סיפרה שהיא סיירה בעיר הנחמדה פורטו דלגאדו, נהנתה מהאקלים הנוח ומהנוף המרהיב והלא מוכר.

מוריס וגולדה מאירסון בסביבות 1920 (צילום: University of Wisconsin-Milwaukee Libraries)
מוריס וגולדה מאירסון בסביבות 1920 (צילום: University of Wisconsin-Milwaukee Libraries)

צד אחד מוזר בשהייה הכפויה היה שחבורת הנוסעים היהודית גילתה קהילה זעירה של יהודים-ספרדים (כשלושים נפש בסך הכול) שהייתה מקפידה ביותר בשמירת מצוות עד כדי כי שבועות אחדים לפני כן מת הרב ואנשי הקהילה חששו כל כך שמא יעברו על דיני הכשרות עד שהחליטו לוותר על אכילת בשר לצמיתות.

כשעזבה הפוקהונטס את האיים האזוריים, המסע נמשך כבר חודש ימים, אבל עדיין הייתה צפויה לגולדה ו-18 חבריה הזוועה של המשך גמר המסע.

בפרק האחרון של הנסיעה – המרד למחצה עדיין עמד בתקפו והמקרר של האונייה נופץ, ולכן הנוסעים היו צריכים להסתפק באורז ותה מלוח שלוש פעמים ביום; אבל שורה של טרגדיות מופלאות לא השאירה לנוסעים אף רגע של שעמום.

קודם כל מת אחד הנוסעים, ומאחר שמתקני הקירור של פוקהונטס לא פעלו עוד, השליכו את גופתו לים. אחר כך יצא מדעתו אחיו של הקברניט, שהיה גם הוא באונייה, והוא השתולל בשיגעונו עד שצריך היה לכבול אותו ולכלוא אותו בתא שלו. לבסוף, במצב של דיכאון מוצדק, סמוך לפני בואה ליעד הסופי של הפוקהונטס, נאפולי, התאבד הקברניט, אף כי היו שאמרו כי נרצח.

בנאפולי החבורה נשארה חמישה ימים. הם נחו קצת, אכלו וחיפשו את מטענם שנעלם. לבסוף עלו לרכבת לעיר ברינדיזי, ומשם באונייה נוספת הם הפליגו לאלכסנדריה במצרים. המסע לא תם בעיר המצרית, ומשם החבורה עשתה דרכה ברכבת מאובקת דרך חצי האי סיני לארץ ישראל, לתל אביב.

גולדה מאיר (אז מאירסון) בקיבוץ מרחביה
גולדה מאיר (אז מאירסון) בקיבוץ מרחביה

שיינה קורנגולד, אחותה הבכורה של גולדה, שגם היא הצטרפה למסע התלאות עם שני ילדיה התינוקות, סיפרה בזיכרונותיה על בואם לתל אביב, סוף סוף, ב-14 ביולי 1921:

"העיר שלנגד עינינו זעירה, לבנה. תחנת הרכבת שלה – צריף קטן וצר, מוקף גבעות של חול. מסביב שממה. לאן נכוון צעדינו? מביטים אנו כה וכה והנה עומד לו מן הצד יהודי דק וגבוה. ראה אותנו, עשה פסיעה לקראתנו והציג עצמו: שמו באראש, והוא בעל מלון, אליו הוא מזמין אותנו.

"מלון באראש היה מפורסם אותה עת ושכן בקרבת צריף תחנת הרכבת של תל אביב הזעירה. מצאנו כרכרה עליה הועמסו חפצינו, ואנו בוססנו ברגל אחריה בחולות העמוקים. מסביב לא צל ולא גן, הכול חשוף לעין, בוהק בשמש הלוהטת.

"מלונו של באראש התנוסס בפינת רחובות נחלת-בנימין ולילנבלום, בניין 'גבוה' לפי מושגי אותם ימים של שתי קומות. חדרי המלון מרווחים ומוארים, ובעליו – באראש ואשתו – אנשים נעימים. התמקמנו עם חפצינו, ואיש קבוצתנו יוסף קופילוב בודק את המיטות. כן, כן, סימני פשפשים אינם חסרים… סימנים בלבד.

"קראנו למר באראש וסיפרנו לו על התגלית. בעל המלון דחה בתוקף את ממצאיו של יוסל'ה. מעולם לא היו פשפשים כאן. הוא מוכן לשלם תמורת כל פשפש שנגיש לו, לירה שטרלינג אחת. יוס'לה הלץ החזיר תשובתו מיד: 'מצוין! הזדמנות טובה להתעשר בלא להתאמץ!'".

פרופ' מירון מדזיני, בנה של רגינה, חברתה של גולדה שגם הייתה על הפוקהונטס, כתב בספרו "גולדה – ביוגרפיה פוליטית", כי גולדה נרשמה ביום 28 ביולי 1921 במשרד מחלקת העלייה המנדטורית ביפו וקיבלה אישור שהייה מספר 2083 ובכך הפכה לאזרחית של פלשתינה-ארץ ישראל וכנראה ויתרה על אזרחותה האמריקאית, אם כי היא כנראה מעולם לא קיבלה אזרחות אמריקנית ולא ביקשה אותה.

פרופ' מדזיני הוסיף כי ארץ ישראל הייתה לביתה של גולדה מאיר ב-57 שנים הבאות – הארץ שגולדה תעזור לטפח את עצמאותה, ארץ שעם מנהיגיה וראשיה נמנתה כעבור 15 שנה ותעמוד בראשה 48 שנים לאחר מכן.

אמיר בשה הוא שותף במשרד עורכי הדין בשה זבידה המתמחה במשפט עבודה קיבוצי ואישי. מנכ"ל מכון גולדה מאיר למנהיגות וחברה, העוסק בהנצחת גולדה מאיר, תוך עיסוק בפועלה ומורשתה, קידום מנהיגות נשים, עידוד מחקר ושיח על מדינת הרווחה ועידוד מחקר ושיח על שאיפתה של ישראל לשלום וביטחון. עו"ד בשה חיבר מאמרים ומחקרים רבים בנושא משפט עבודה והוא בעל תואר שני בהיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה מאוניברסיטת תל אביב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,177 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: ארצות הברית מוכנה להמתין כמה ימים ל"תשובה הנכונה" מאיראן

בן גביר פרסם סרטון שבו משתתפי המשט כפותים, נלקחים בכוח ומוחזקים כשראשיהם על הקרקע; מספר מדינות, בהן צרפת ואיטליה, זימנו את שגרירי ישראל לבירור ● מפקד חטיבה 401 נפצע קשה מפגיעת רחפן נפץ בדרום לבנון ● אושרו בקריאה טרומית הצעות של הקואליציה ושל האופוזיציה לפיזור הכנסת ● דיווח: ישראל וארצות הברית תכננו להעמיד את אחמדינז'אד בראשות איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

ישראל לא איבדה רגש, היא איבדה את היכולת לעצור

ביום העצמאות האחרון ישבתי עם הילדים על הספה, בזמן שבחוץ עוד נשמעו זיקוקים ושירים. הטלפון היה פתוח על החדשות. ואז עלתה הידיעה על הנער שנרצח בפתח תקווה.

אני זוכרת את התחושה הפיזית בבטן. לא רק בגלל הרצח עצמו, שהיה מזעזע, אלא בגלל משהו אחר שהבהיל אותי כמעט באותה מידה: כמה מהר הכול המשיך.

טלי לאופר היא כותבת, אשת תוכן ומנהלת אמנותית במוסדות תרבות ואמנות. עוסקת בתרבות, חברה, חינוך וסיפורים אנושיים ומביאה קול אישי, חד ורגיש המחבר בין יצירה, אנשים ותהליכים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 836 מילים
אמיר בן-דוד

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

מחשבות על אירועי האלימות המזעזעים בחברה הישראלית

לאחרונה נחשפנו כולנו לרצח המזעזע של ימנו בנימין זלקה ז"ל על ידי נערים בפתח תקווה. מי שנחשף לתמונות ראה רצח אכזרי בהשתתפות בני נוער רבים – מראות בלתי נתפסים.

לצערי, מאז אנו עדים למקרי אלימות רבים נוספים של בני נוער. בדיוק בעודי כותב על הרצח בפתח תקווה אני קורא על תלמיד יסודי שהכה עד זוב דם את מנהלת בית הספר בו הוא לומד. 

מתן ראב״ד הוא חבר הנהלה רחבה בארגון מנהיגים ומנהל מקיף ש״י עגנון בנתניה. בעל ותק של 16 שנים במערכת הפורמלית, 7 שנים כמנהל במערכת החינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 704 מילים

למקרה שפיספסת

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.