JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרב אורי רגב: על יהדות, אמת, ומסיבת העיתונאים של ראש הממשלה | זמן ישראל

על יהדות, אמת, ומסיבת העיתונאים של ראש הממשלה

בנימין נתניהו על הכספים הקואליציוניים (צילום: צילום מסך מערוץ 12)
צילום מסך מערוץ 12
בנימין נתניהו על הכספים הקואליציוניים

על מה שאמר ראש הממשלה במסיבת העיתונאים בנושאי ביטחון – ידברו ויכתבו רבים. התמחותנו היא יהדותה של מדינת ישראל, נושאי דת ומדינה, ולמרבה הצער בענין זה ניתן לקבוע שראש הממשלה לא דייק, בלשון המעטה, וכנראה ביודעין.

בנימין נתניהו הוא איש ספר ומתהדר רבות בהתעמקותו בנושאי יהדות, ואף בנאומיו לציבור הוא משלב בפסוקים מן המקורות, במיוחד לאחרונה. את דבריו בנושא החזרת החטופים במסיבת העיתונאים במוצאי שבת פתח בציטוט מוכר לכאורה:

"כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".

הבעיה היא שזה אינו הציטוט הנלמד במערכת החינוך בישראל, ובוודאי שלא במערכת החינוך הדתית והחרדית, אליהן התייחס בחום בהמשך דבריו.

את דבריו בנושא החזרת החטופים פתח בציטוט מוכר לכאורה: "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו". אך זה אינו הציטוט הנלמד במערכת החינוך בישראל, וודאי שלא במערכת החינוך הדתית והחרדית

לא ניתן למצוא ציטוט זה במהדורות המשנה (סנהדרין ד;ה) המודפסות בישראל ובעולם, ובמקומו נכתב:

"כל המאבד נפש אחת מישראל, מעלים עליו כאילו איבד עולם מלא; וכל המקיים נפש אחת מישראל, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא".

ההבדל המהותי הוא במילה אחת בלבד: "מישראל", היינו – המדובר הוא בהצלת נפשו של יהודי דווקא. חוקרים הצביעו על כך שהנוסח המקורי המופיע ברוב כתבי היד הוא אכן אוניברסלי, ומתייחס לכלל האנושות, אך נוסח זה שונה וצומצם וכך הוא מופיע בכל המהדורות המודפסות והנלמדות של המשנה.

ברור מדוע ראש הממשלה בחר לצטט נוסח ששונה ואינו בנמצא, בהקשר של שחרור החטופים אשר ביניהם גם לא יהודים. נתניהו עשה שימוש דומה בעבר בנוסח האוניברסלי והמכיל, למשל בנושא הקורונה, ומסיבות מובנות עושים בו שימוש גם מגן דוד אדום ויד ושם. אף אחד מהם אינו טורח לציין באזני שומעיו ותורמיו כי המדובר הוא בנוסח, שלמרבה הצער הושמט מן המסורת המודפסת של כתבי הקודש.

אנחנו מזדהים, כמובן, עם הנוסח הקדום, אך ניתן היה להתייחס ביתר הערכה ורצינות לדרך בה בוחר להשתמש בו ראש הממשלה, אם היה פועל ליצירת מודעות לעיוות שנוצר במסורת. אם היה קורא להשבת נוסחו המקורי ולהטמעתו במערכת החינוך החילונית והדתית, כמו גם במדיניותה של מדינת ישראל. למשל, בעיגונו של עקרון השוויון בחקיקה החוקתית בישראל.

ההבדל המהותי הוא במילה אחת בלבד: "מישראל", היינו – בהצלת נפשו של יהודי דווקא. חוקרים הצביעו על כך שהנוסח המקורי ברוב כתבי היד – אוניברסלי, אך שונה וצומצם  במהדורות המודפסות והנלמדות של המשנה

נתניהו שב והתייחס לסוגיות היהדות במסיבת העיתונאים, כאשר השיב לשאלה בדבר אישור הכספים הקואליציוניים לחרדים. זאת למרות מצב המלחמה והבטחות לקצצם באופן דרסטי כדי להעבירם ליעדים דחופים הקשורים לעלויות המלחמה הישירות והעקיפות.

בדבריו, בחר ראש הממשלה לסלף את הנתונים הכספיים הרלוונטיים, ולעסוק ברטוריקה אמוציונלית ותוקפנית, אך חסרת רלוונטיות לשאלה שנשאלה. זו תופעה מוכרת ומגונה בהתמודדות עם ביקורת, והיא אף מצביעה על כניעתו המלאה של ראש הממשלה ללחצים של המפלגות החרדיות על פני האזנה לציבור ומתן משקל לצרכיה האמתיים של מדינת ישראל.

מדד הדת והמדינה 2023 של חדו"ש שב והצביע על כך שרוב גדול בציבור היהודי הבוגר דורש לאכוף את לימודי הליבה בחינוך החרדי, ו-75% בדעה כי יש לבטל או לקצץ את תקציבי בתי הספר החרדיים שאינם מלמדים ליבה באופן מלא. זה גם אחוז מצביעי הליכוד שמחזיקים בעמדה זו.

במקום זאת בחרו נתניהו ובצלאל סמוטריץ' להגדיל את תקציב מערכת החינוך החרדית במאות מיליוני שקלים, בין השאר במסווה של "אופק חדש". זאת תוך התעלמות מנושא הפיקוח, הדיווחים, ההכשרות ולימודי הליבה שבהם הותנו תשלומים אלה ואשר החינוך החרדי אינו עומד בהם.

מדד הדת והמדינה 2023 של חדו"ש שב והצביע על כך שרוב גדול בציבור היהודי הבוגר דורש לאכוף את לימודי הליבה בחינוך החרדי, ו-75% בדעה כי יש לבטל או לקצץ את תקציבי בתיה"ס החרדיים שאינם מלמדים ליבה

חדו"ש תפעל במישור המשפטי כדי לעצור מימון מופקר ובלתי חוקי זה, לנוכח ההתעלמות של הקואליציה מן החוק, העדיפויות הלאומיות ורצון הציבור. נתניהו במסיבת העיתונאים בחר לגמד את הסכום ולהתייחס ל-35 מיליון שקלים בלבד מתוכו, במקום להודות בסכומים האמתיים להם התחייבה הממשלה. במניפולציה מוכרת לפיה ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה, בחר ראש הממשלה לעשות דה-לגיטימציה של הביקורת בתארו אותה "פופוליזם ושנאת חינם".

העובדות כמובן שונות, ובכירי הכלכלנים הצביעו על הסכנה לעתיד כלכלת ישראל ולרווחת החברה אם לא יאכפו את לימודי הליבה ואף יגדילו את המימון ללימוד ללא ליבה.

ממצאי מחקרים שונים הצביעו על כך שגם רשתות החינוך הגדולות (של אגודת ישראל וש"ס), המחוייבות לכאורה בלימודי ליבה בהיקף של 100%, מוליכות שולל את המדינה ואת משרד החינוך בכל הנוגע לבתי הספר לבנים, ועוסקות בישראבלוף ולא בלימודי ליבה באמת.

מכל אלה בוחר ראש הממשלה להתעלם, ובמקום זאת מאשים את המבקרים בשנאת חרדים. אגב, שום ביקורת הנשמעת בציבור בנושא זה לא תשווה להסתה ושנאת חילונים, שנאת רפורמים ושנאת הציונות שניתן למצוא בתקשורת החרדית, ואשר ביחס אליה, למרבה הצער, בוחר ראש הממשלה לעצום את עיניו.

אך חדו"ש תפעל במישור המשפטי כדי לעצור מימון מופקר ובלתי חוקי למערכת החינוך החרדית שאינה אוכפת לימודי ליבה – לנוכח התעלמות הקואליציה מן החוק, העדיפויות הלאומיות ורצון הציבור

כך מלמד המדד גם כי רוב הציבור רוצה לראות קיצוץ חלקי או מלא של תקציבי הישיבות (69% מהמדגם המייצג, 62% ממצביעי הליכוד בבחירות האחרונות!).

במקום לכבד את מצביעיו ואת כלל הציבור – בוחר ראש הממשלה לענות אמן אחרי דרישות הפוליטיקאים החרדים בהם תלוי שלטונו, ואף מעלה את תקציב הישיבות במאות מיליוני שקלים, ובכך הוא מסייע להוצאת הציבור החרדי משוק העבודה ולפגיעה קשה נוספת בכלכלת המדינה.

גם שר האוצר החרד"לי, בצלאל סמוטריץ', בחר בתגובה תוקפנית לביקורת על המשך העברת המיליארדים של הכספים היחודיים, ובמיוחד לישיבות ובתי הספר החרדיים. בתגובה, איים על הציבור החילוני, תוך התייחסות מופרכת לתקצוב החינוך האקדמי:

"הכסף הגדול נמצא במקצועות לא מקדמי כלכלה כמו לימודי פילוסופיה. נצטרך סדר עדיפויות חדש, מי שרוצה לקצץ בעולם התרבות היהודית – יצטרך לקצץ גם בעולם התרבות החילונית".

ניתן היה לצפות משר האוצר שיידע כי עיקר ההשקעה של תקציבי האוניברסיטאות אינה בלימודי פילוסופיה ולא שם "הכסף הגדול", אלא במעבדות המחקר, לימודי ההנדסה, פיזיקה, כימיה, רפואה ומחשבים.

ניתן היה לצפות משר האוצר שיידע כי עיקר ההשקעה של תקציבי האוניברסיטאות אינה בלימודי פילוסופיה ולא שם "הכסף הגדול", אלא במעבדות המחקר, לימודי ההנדסה, פיזיקה, כימיה, רפואה ומחשבים

את הכספים הקואליציוניים צריך לעצור. דבר זה ברור לכל, חוץ מאשר לראש הממשלה ושותפיו המתעקשים לחלוב את הקופה הציבורית, לא רק לחינוך חרדי וישיבות אלא גם להדתה של ציבור חילוני, גרעינים תורניים, ועוד.

אך חשוב כי המאבק עם תום המלחמה יהיה לא רק על נושאי תקציב אלא גם על חיזוק זהות יהודית דמוקרטית, המכבדת ומיישמת את הבטחת מגילת העצמאות לחופש דת ומצפון, שוויון, וערכי המוסר של נביאי ישראל.

אורי רגב הוא רב (רפורמי) ועורך דין, העומד בראש עמותת חדו"ש - לחופש דת ושוויון. הוא פעיל בזירה הציבורית, המשפטית והבינלאומית לחיזוק זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, ולמימוש מלא של הבטחת מגילת העצמאות לחופש דת ומצפון ולשוויון זכויות וחובות ללא הבדל דת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 984 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

יירוטים בשמי כרמיאל לראשונה מאז הכרזת הפסקת האש

צה״ל הודיע כי הוא נערך להתגברות הירי לצפון; רוחצים בחוף נהריה תועדו נמלטים על רקע נפילות קרובות בים; רקטות שנורו לצפת וקריית שמונה יורטו; הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה וגרמה נזק - ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם ● דיווח: ארצות הברית סייעה לכוון ספינות שכיבו אורות ומשואות ניווט במצר הורמוז

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-2 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.