JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ניר ברקת שובר ימינה ומציב את יואב גלנט כיריב המרכזי שלו | זמן ישראל
שר הכלכלה ניר ברקת (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
Olivier Fitoussi/Flash90

ניר ברקת שובר ימינה ומציב את יואב גלנט כיריב המרכזי שלו

מאז שפרצה המלחמה, ברקת עושה את כל המאמצים לשים את עצמו מחוץ למחדל, טורח להבהיר בכל הזדמנות כי הוא לא שר בקבינט ולא שותף בהחלטות ● זה לא הפריע לו השבוע למתוח ביקורת חריפה על התנהלות המלחמה, תוך שהוא מאמץ מסרים ימניים ושפה מיליטנטית ● והיעד המרכזי לביקורת הוא גלנט, השר הפופולרי ביותר היום בסקרים בקרב מתפקדי הליכוד ● פרשנות

מדי בוקר יוצא שר הכלכלה ניר ברקת מביתו רחב המידות ברחוב המייסדים בשכונת בית הכרם בירושלים. ברקת לא יכול להתעלם מכרזה ענקית שהוצבה לאורך המרפסת בקומה השלישית מול הבית. התמונה של ברקת בחצי חיוך מתנוססת שם תחת הכיתוב: "אשם! גם אתה אשם במחדל".

מאז שפרצה המלחמה, ברקת עושה את כל המאמצים להוציא את עצמו מתוכה ומהאירועים שקשורים בה. ברקת מבקש לשים את עצמו מחוץ למחדל, טורח להבהיר בכל הזדמנות כי הוא לא שר בקבינט ולא שותף בהחלטות.

במקום זאת, ברקת מרכז את ההתנגדות שלו ברמה הכלכלית, ומנסה למצב את עצמו כאיש היחיד שדואג לעסקים הקטנים ולחיילים בשטח. ברקת, כזכור, איים להצביע נגד התקציב אבל התקפל תמורת 250 מיליון שקל שקיבל עבור משרד הכלכלה, לטובת עסקים בפריפריה.

ביומיים האחרונים ברקת הופך את עצמו לראש ממשלה ושר ביטחון אלטרנטיבי, ומאמץ מסרים ימניים ושפה מיליטנטית, שמניחים אותו לצידו של איתמר בן גביר, לשמחתם של רבים מחברי הליכוד.

ביומיים האחרונים ברקת הופך את עצמו לראש ממשלה ושר ביטחון אלטרנטיבי, ומאמץ מסרים ימניים ושפה מיליטנטית, שמניחים אותו לצידו של איתמר בן גביר, לשמחתם של רבים מחברי הליכוד

ברקת מזהה, באמצעות סקרים שהוא עושה כל יומיים, כי האיש הפופולרי ביותר בליכוד היום הוא שר הביטחון יואב גלנט.

שר הביטחון יואב גלנט בבית חאנון שברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: אלעד מלכה)
שר הביטחון יואב גלנט בבית חאנון שברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: אלעד מלכה)

מגזין שמופץ בין עשרות אלפי מתפקדי הליכוד בשם "מלוכדים" עשה בימים האחרונים סקר בין 3,500 חברי המפלגה. הנשאלים ביקשו לדרג את השרים לפי איכות הפעילות שלהם במהלך המלחמה. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון גלנט זכו לאותו מספר קולות ודורגו במקום הראשון. אחריהם: אלי כהן, מאי גולן, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, יריב לוין, ניר ברקת, מירי רגב, עמיחי שיקלי, עדית סילמן ומיקי זוהר.

פעם ברקת בזבז את כל המשאבים והאנרגיות במלחמה הפנימית נגד ישראל כ"ץ; היום זה מול גלנט. יועץ התקשורת שלו צחי דבוש שלח אותו להופיע ביום ראשון מול הצלמים בפתח ישיבת הממשלה. בדרך כלל ברקת מדלג מעל המהמורה הזו, וממהר פנימה. הפעם הוא התעכב, זרק כמה משפטים ואז רץ פנימה ולא ענה על שאלות.

"אני מודאג, כי אנחנו נחמדים מדי ומתחשבים מדי", אמר ברקת לעיתונאים. טענתו הייתה כי הלחץ האמריקאי מונע מבעד צה"ל להפעיל את מלוא הכוח. הביקורת של ברקת היא גם על ארצות הברית, אבל לפי התפיסה של ברקת, ישראל שוגה בכך שהיא משתמשת במינוח "חמאס-דאעש".

טענתו הייתה כי הלחץ האמריקאי מונע מבעד צה"ל להפעיל את מלוא הכוח. הביקורת של ברקת היא גם על ארצות הברית, אבל לפי התפיסה של ברקת, ישראל שוגה בכך שהיא משתמשת במינוח "חמאס-דאעש"

האמריקנים עשו אבחנה חדה ביו דאעש ובין האוכלוסייה בעיראק ובסוריה, ולחמו בדאעש לאורך שנים. ישראל לא יכולה להרשות את עצמה את הלוקסוס הזה, לפי ברקת, גם כיוון שרוב האוכלוסייה בעזה תומכת בחמאס, מה שמחייב מלחמה מסוג אחר.

שר הכלכלה ניר ברקת מתראיין לתקשורת אחרי ישיבת הממשלה ב-24 בדצמבר 2023 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
שר הכלכלה ניר ברקת מתראיין לתקשורת אחרי ישיבת הממשלה ב-24 בדצמבר 2023 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

"האמריקנים מדברים אנגלית ואנחנו צריכים לדבר ערבית. השפה במזרח התיכון שונה", אמר ברקת בראיון ל"מלוכדים".

בישיבת הממשלה היה ברקת בוטה יותר והאשים למעשה את נתניהו וגלנט בניהול מוטעה וחסר אחריות של הממשלה. "כמות ההפצצות של חיל האוויר ירדה דרמטית, חיילים נשלחים למבנים מסוכנים כמו ברווזים" אמר שם. "שום שיקול לא מצדיק שנסכן את החיילים שלנו בשם איזו מוסריות מדומיינת. בפועל אנחנו מסכנים את חיי הלוחמים והתוצאה היא חיילים מתים".

לא ברור איך הגיע ברקת לתובנות החמורות הללו, אם הוא לא חבר ואפילו לא משקיף בקבינט הרחב או המצומצם.

ברקת מסתובב בשטח, נפגש עם קצינים ולוחמים בכל מקום ושומע את טענותיהם. אולי הוא גם מושפע מהציוצים של שמעון ריקלין וחבריו, שתוקפים מימין את נתניהו. ברקת החליט להצטרף אליהם, וכאשר נתניהו ענה לו כי מדובר בשיקולים מבצעיים, התעמת ברקת גם אתו.

ברקת מסתובב בשטח, נפגש עם קצינים ולוחמים בכל מקום ושומע את טענותיהם. אולי הוא גם מושפע מהציוצים של שמעון ריקלין וחבריו, שתוקפים מימין את נתניהו

זה כבר היה מוגזם מבחינת ראש הממשלה – והתגובה הגיעה בהמשך. הפעם היה זה השר יואב קיש שנכנס בברקת ב-200 קמ"ש. ולא רק הוא. גם מתן כהנא, בני גנץ ואחרים תקפו אתמול את ברקת, על כך שהוא פוגע גם בשיקולי הצבא.

מה שבלט בישיבת הממשלה ובימים האחרונים הוא המעמד המשונה של ברקת בליכוד. "בזמן הנכון אני אהיה שם להוביל את מדינת ישראל", אומר ברקת בראיון ל"מלוכדים", אבל אין ברגע זה אפילו שר אחד שמוכן להצטרף אליו למסע הזה.

איש לא התייצב לצידו של ברקת למרות המסרים הפופולריים שהעביר, גם לא שרים שתמכו בו בפריימריז האחרונים בליכוד. סביר להניח כי בימים הקרובים החבר'ה של נתניהו וגלנט, כל אחד בתורו, יחריפו את המתקפות על ברקת. קמפיין זה קמפיין עד הסוף.

איש לא התייצב לצידו של ברקת, גם לא שרים שתמכו בו בפריימריז האחרונים בליכוד. סביר להניח כי בימים הקרובים אנשי נתניהו וגלנט, כל אחד בתורו, יחריפו את המתקפות עליו

צריך להבין גם את התמונה הרחבה. בפריימריז האחרונים נאבקו עשרות חברי כנסת על מקום אחד מתוך 40 פלוס של הליכוד (אם לוקחים בחשבון את החוק הנורווגי המושחת שמפנה מקומות רבים במשכן למפלגות הקואליציה). היום כולם נלחמים על 18-17 מקומות בלבד, לפחות לפי הסקרים. הקרב הוא קשה, ההיערכויות חדשות, וכולם עסוקים בפריימריז גם היום, באמצע המלחמה.

ברקת, שאף פעם לא היה איש קצוות, ימשיך כמובן בקו המיליטנטי שלו, למרות הביקורת מכל עבר. בעצם הוא חזר לעמדת האופוזיציונר, כמו ב-2021, אז נתניהו לא שילב אותו בממשלה וייבש אותו בכנסת. שר הכלכלה מדבר על הכרעה בצפון, ומאמץ כבר את תוכנית ההכרעה של בצלאל סמוטריץ' בגדה המערבית.

"אנחנו חייבים הכרעה של הרשות הפלסטינית, שמחכה עם 20,000 חמושים לעלות על ישראל בהזדמנות הראשונה", אמר ברקת ל"מלוכדים". "5,000 לוחמים פלסטינים על ג'יפים מגיעים בתוך כמה דקות לכפר סבא ופתח תקווה. אבו מאזן הוא לא הפתרון. הוא הבעיה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 839 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.