JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גם בבריטניה וגם בצרפת, רוב מכריע של הציבור אמר את דברו נגד פופוליזם ימני | זמן ישראל
צרפתים חוגגים בכיכר הרפובליקה בפריז אחרי היוודע תוצאות הסיבוב השני בבחירות לפרלמנט, 7 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Louise Delmotte)
AP Photo/Louise Delmotte
צרפתים חוגגים בכיכר הרפובליקה בפריז אחרי היוודע תוצאות הסיבוב השני בבחירות לפרלמנט, 7 ביולי 2024
גם בבריטניה וגם בצרפת:

רוב מכריע של הציבור אמר את דברו נגד פופוליזם ימני

בעוד שבבריטניה, מפלגת הלייבור זכתה ברוב מוחץ בפרלמנט המאפשר לקיר סטארמר להקים ממשלה יציבה, בצרפת לראשונה מזה לפחות חמישים שנה תוקם ממשלת קואליציה ● אבל המכנה המשותף בין שתי המדינות הוא ההתגייסות של הציבור להיאבק בפופוליזם: בבריטניה ההצבעה הייתה נגד המפלגה השמרנית של בוריס ג'ונסון, בצרפת נגד "האיחוד הלאומי" של מארין לה פן ● פרשנות

אתמול נערך הסיבוב השני בבחירות בצרפת, ובזאת הסתיים שבוע אינטנסיבי באירופה, שבמהלכו נבחר פרלמנט חדש הן בבריטניה והן בצרפת.

בבריטניה, מפלגת הלייבור של קיר סטרמר זכתה לנצחון מוחץ: 411 מושבים מתוך 650 מושבי הפרלמנט, אל מול 121 מושבים בלבד למפלגה השמרנית. המפלגה הליברל דמוקרטית זכתה למספר שיא של 72 מושבים (בפרלמנט הקודם היו לה אחד עשר בלבד). המפלגה הסקוטית הלאומנית – המחזיקה ברוב בבית המחוקקים האזורי באדינבורו – קרסה מ-48 מחוזות (כ-80% מהמחוזות בסקוטלנד) לתשעה בלבד.

לבסוף, מפלגת הרפורמה של נייג'ל פרג' בגלגולה המחודש של מפלגת העצמאות הבריטית – שלכאורה איבדה את זכות קיומה עם יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי ולמעשה התגלגלה מחדש כמפלגת ימין פופוליסטי המתנגדת להגירה – זכתה במקום שלישי בקולות אך בחמישה מושבים בלבד, בהם של פרג' עצמו, שנכנס לפרלמנט לראשונה לאחר שבעה ניסיונות כושלים.

בצרפת, בניגוד לציפיות המוקדמות, האיחוד הלאומי של מארין לה פן זכה במקום השלישי בלבד עם 142 מושבים מתוך 577 מושבי האספה הלאומית – עלייה של 53 מושבים מ-2022

בצרפת, בניגוד לציפיות המוקדמות, האיחוד הלאומי של מארין לה פן זכה במקום השלישי בלבד עם 142 מושבים מתוך 577 מושבי האספה הלאומית – עלייה של 53 מושבים מ-2022. "החזית העממית החדשה", איחוד מפלגות השמאל, זכתה ב-188 מושבים.

חברי המפלגה הסוציאליסטית חוגגים את הניצחון בסיבוב השני של הבחירות בצרפת, 7 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Aurelien Morissard)
חברי המפלגה הסוציאליסטית חוגגים את הניצחון בסיבוב השני של הבחירות בצרפת, 7 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Aurelien Morissard)

באופן מפתיע, סיעת "צרפת לא כנועה" (LFI) של ז'אן לוק מלנשון, הסמן הקיצוני בשמאל – הכולל נימות אנטישמיות לא מעטות – שנכנס לבחירות האלה כמוביל "החזית העממית" זכה רק ב-78 מושבים מתוכם, בעוד הסוציאליסטים והירוקים המתונים זכו יחדיו ב-98 מושבים. המפלגה הקומוניסטית – הנחשבת פחות קיצונית מ-LFI – זכתה לתשעה מושבים.

ולבסוף הגוש של הנשיא עמנואל מקרון זכה להתאוששות מרשימה מהסיבוב הראשון וסיים את הבחירות במקום השני, עם 161 מושבים – ירידה של 76 מושבים מ-2022, אך לא קרוב לקריסה שניבאו לו הסקרים והפרשנים. את התמונה סוגרת המפלגה הרפובליקאית, הימין המתון, עם 48 מושבים.

הגוש של הנשיא עמנואל מקרון זכה להתאוששות מרשימה מהסיבוב הראשון וסיים את הבחירות במקום השני, עם 161 מושבים – ירידה של 76 מושבים מ-2022, אך לא קרוב לקריסה שניבאו לו הסקרים והפרשנים

במכה אישית לראש הממשלה בנימין נתניהו, מקורבו מאיר חביב – חבר הליכוד והמפלגה הרפובליקאית הצרפתית, שייצג את המחוז של יוצאי צרפת במדינות מזרח הים התיכון באספה הלאומית מאז 2013 – הפסיד את מושבו לקרולין ידאן, המועמדת המקרוניסטית.

בבריטניה, אפוא, הרוב המכריע של סטארמר מאפשר לו להקים ממשלה יציבה. סטארמר כבר נכנס לדאונינג 10 ומינה את כל שריו – המוסד של ממשלת צללים הנהוג בבריטניה מאוד עוזר בכך, אם כי היה עליו להחליף שני שרים שלא הצליחו להיבחר לפרלמנט, מכיוון שייצגו מחוזות מוסלמים והפסידו להצבעת מחאה נגד מדיניות הלייבור בסכסוך הישראלי-פלסטיני.

הישיבה הראשונה של ממשלת בריטניה החדשה בראשות קיר סטארמר, 6 ביולי 2024 (צילום: Chris Eades/Pool via AP)
הישיבה הראשונה של ממשלת בריטניה החדשה בראשות קיר סטארמר, 6 ביולי 2024 (צילום: Chris Eades/Pool via AP)

צרפת, לעומת זאת, נכנסת לטריטוריה לא מוכרת: לאורך כל ההיסטוריה של הרפובליקה החמישית זכתה מפלגה אחת או אחרת ברוב מוחלט בפרלמנט, והקונספט של ממשלות קואליציה לא היה קיים בחצי המאה האחרונה. מאידך, החוקה לא מאפשרת את פיזור הפרלמנט לעוד שנה לפחות, כך שמהתוצאות האלה תורכב ממשלה באופן כזה או אחר.

כיצד ניתן לפרש את התוצאות הללו?

מחד – המנצח, בשתי המדינות, הוא בסוף המרכז. סטארמר הצליח להפוך את מפלגת הלייבור לאטרקטיבית אחרי שמשך אותה באגרסיביות ימינה, תוך גירוש ג'רמי קורבין מהמפלגה וביעור כל חבר בה שהיה כרוך בהערה אנטישמית.

סטארמר הציג את הלייבור כאלטרנטיבה שפויה, פרגמטית וקשובה לאזרחים אל מול השפל המוסרי והליצנות של בוריס ג'ונסון מימין – ששיאו במסיבות שערך בזמן מגפת הקורונה, בעוד ששאר האזרחי היו בסגר

סטארמר הציג את הלייבור כאלטרנטיבה שפויה, פרגמטית וקשובה לאזרחים אל מול השפל המוסרי והליצנות של בוריס ג'ונסון מימין – ששיאו במסיבות שערך בזמן מגפת הקורונה, בעוד ששאר אזרחי בריטניה היו מצויים בסגר, בעטיין נאלץ להתפטר; והקיצונות האידיאולוגית ההרסנית של ליז טראס, שכמעט השמידה את הכלכלה הבריטית. רישי סונאק, ראש הממשלה בשנתיים האחרונות, היה דמות חסרת השפעה ולא הצליח באמת למחות את הטראומה משני קודמיו.

במידה רבה, אפשר לראות בבחירות בבריטניה משאל עם שבו הפופוליזם הפסיד. גם בצרפת, בסיבוב השני, המקרוניסטים התאוששו ו"האיחוד הלאומי" בוודאי שלא זכה לרוב מוחלט כפי שנצפה בשלב מסוים, ואף כנראה לא ירכיב את הממשלה הבאה.

מארין לה פן במסיבת עיתונאים עם היוודע תוצאות הסיבוב השני בבחירות לפרלמנט בצרפת, 7 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Louise Delmotte)
מארין לה פן במסיבת עיתונאים עם היוודע תוצאות הסיבוב השני בבחירות לפרלמנט בצרפת, 7 ביולי 2024 (צילום: AP Photo/Louise Delmotte)

מאידך, שיטת הבחירות עלולה ליצור מצגי שווא. "האיחוד הלאומי" הגיע שלישי במספר המושבים – אבל רק בגלל שכל שאר המפלגות התאחדו נגדו. ברוב מכריע של עימותים, אם עלו לסיבוב שני יותר משני מועמדים, אחד מהם היה מ"האיחוד הלאומי" – בעוד שהמועמד המקרוניסטי או של זה "החזית העממית" פרש ותמך בשני. לפיכך, לה פן זכתה באחוז הגבוה ביותר של הקולות – 37%, לעומת 26% של "החזית העממית" ו-24% של המקרוניסטים.

בבריטניה, סטארמר זכה ב-411 מושבים אך רק ב-34% מהקולות, משמעותית פחות מאחוז הקולות להם זכה ג'רמי קורבין ב-2017, אז הפסיד הפסד צורב

בבריטניה, סטארמר זכה ב-411 מושבים אך רק ב-34% מהקולות, משמעותית פחות מאחוז הקולות להם זכה ג'רמי קורבין ב-2017, אז הפסיד הפסד צורב. בעימותים רבים הלייבור – או הליברל דמוקרטים – ניצחו מכיוון שקולות הימין נחלקו בין השמרנים למפלגת הרפורמה. תוצאות אלה הביאו פרשנים כמו עמית סגל לטעון שלא הלייבור ניצח את הבחירות בבריטניה אלא הימין הפסיד אותן.

אלא שהתמונה יותר מורכבת. בבריטניה, ההנחה שכל מצביעי מפלגת הרפורמה היו מצביעים לשמרנים נתונה בספק. לפי ממוצע הסקרים, הנסיקה של מפלגת הרפורמה בשבוע האחרון לקמפיין באה על חשבון ירידה בתמיכה בלייבור דווקא, כך שייתכן שלפחות חלק ממצביעי הרפורמה באו דווקא משורות תומכי הלייבור.

זאת ועוד, הצבעה טקטית – הצבעה למועמד הקרוב ביותר לעמדותך שיש לו סכוי לנצח ולאו דווקא למצייג את המפלגה שאתה תומך בה – מאוד מקובלת בבריטניה.

מנהיג מפלגת הרפורמה נייג'ל פרג' חוגג את כניסתו לפרלמנט עם היוודע תוצאות המדגמים בבחירות בבריטניה, 5 ביולי 2024 (צילום: HENRY NICHOLLS / AFP)
מנהיג מפלגת הרפורמה נייג'ל פרג' חוגג את כניסתו לפרלמנט עם היוודע תוצאות המדגמים בבחירות בבריטניה, 5 ביולי 2024 (צילום: HENRY NICHOLLS / AFP)

מפלגת הרפורמה נסקה כאשר מצביעיה יודעים שהם יעלו בכך את הלייבור של סטארמר לשלטון, וניתן להעריך שלו קורבין היה עומד בראשות הלייבור הם לא היו מצביעים למפלגה. בנוסף, הלייבור והליברל-דמוקרטים שיתפו פעולה במידה רבה מבחינת ריכוז המשאבים במחוזות השונים; לא היו הרבה מקרים שבהם נאבקו אלה באלה.

בדומה בצרפת, התוצאה המפתיעה של הסיבוב השני היא תוצאה של מהלכי איחוד מהירים וכאוטיים כמעט – ראשית, לפני הסיבוב הראשון, ביצירת "החזית העממית"; ולאחר הסיבוב הראשון, כאשר במאות מחוזות מועמדי שמאל או מקרוניסטים פרשו מהסיבוב השני אם הגיעו למקום שלישי בסיבוב הראשון, ובוחריהם הצביעו למועמד שעומד מול מועמד "האיחוד הלאומי".

פוליטיקה מתבטאת לא רק במפלגות עצמן אלא בקואליציה שהן מוכנות לבנות. גם בבריטניה וגם בצרפת רוב מכריע של הציבור אמר את דברו נגד פופוליזם ימני. זה מסר חשוב

פוליטיקה מתבטאת לא רק במפלגות עצמן אלא בקואליציה שהן מוכנות לבנות. גם בבריטניה וגם בצרפת רוב מכריע של הציבור אמר את דברו נגד פופוליזם ימני. זהו מסר חשוב.

בהקשר הצרפתי, העובדה שהשמאל המתון – ובמידה רבה גם המקרוניסטים – היה מוכן לשתף פעולה עם ה-LFI אולי מובנת אל מול סכנת עלייתה של מפלגה שהיא ממשיכת דרכו הרעיונית של משטר וישי, אבל היא עובדה בעייתית מטרידה ביותר כשלעצמה, לאור גלויי האנטישמיות הברורים ב-LFI.

נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריג'יט מצביעים בסיבוב השני בבחירות לפרלמנט, 7 ביולי 2024 (צילום: Mohammed Badra, Pool via AP)
נשיא צרפת עמנואל מקרון ורעייתו בריג'יט מצביעים בסיבוב השני בבחירות לפרלמנט, 7 ביולי 2024 (צילום: Mohammed Badra, Pool via AP)

מעבר לכך, זוהי מפה פוליטית מסוכנת. כפי שניתח מדען המדינה פרופ' נעם גדרון, מפה פוליטית שבה יש רק קוטב אחד המחויב לדמוקרטיה, המציב את עצמו כמגן היחיד מול הימין (או השמאל) הקיצוני, היא מפה פוליטית לא יציבה. כשאלה האפשרויות, מתישהו בסוף הימין הקיצוני ינצח.

מפה פוליטית שבה יש רק קוטב אחד המחויב לדמוקרטיה, המציב את עצמו כמגן היחיד מול הימין (או השמאל) הקיצוני, היא מפה פוליטית לא יציבה. כשאלה האפשרויות, מתישהו בסוף הימין הקיצוני ינצח

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,088 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ הודיע שמספיק מבחינתו שאיראן תשעה את תוכנית הגרעין שלה למשך עשרים שנה

נשיא ארצות הברית הוסיף שאלה חייבות להיות "באמת" עשרים שנה ● שר החוץ של איראן: לטהרן "אין אמון" בארצות הברית; מסרים סותרים גרמו לנו לפקפק בכוונות האמיתיות של וושינגטון לגבי המשא ומתן ● חייל חטיבת גולני נגב דגן נהרג מפגיעת פצצת מרגמה בדרום לבנון; בן 20 בנופלו ● דיווח: הרמטכ"ל ביקר באיחוד האמירויות במהלך המלחמה נגד איראן

לכל העדכונים עוד 24 עדכונים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים

מחשבות מגרמניה - איך תיראה דה-רדיקליזציה של החינוך בישראל?

בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.

הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.

עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 779 מילים
אמיר בן-דוד
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

ברית אזורית חדשה או הימור מסוכן? מאחורי הקלעים של “הברית המשושה”

יוזמה אסטרטגית חדשה שמקדמת ממשלת ישראל, המכונה "הברית המשושה", מתחילה לעורר עניין בזירה המדינית, אך נדמה כי הציבור הישראלי עדיין מתקשה להבין את משמעותה המלאה.

סקר שנערך במרץ 2026 על ידי מכון המחקר "דור מוריה" מצא כי יותר ממחצית מהישראלים כלל לא שמעו על הברית, אך לאחר הסבר קצר, רובם כבר הביעו תמיכה בה והאמינו כי תחזק את ביטחון המדינה.

רועי ינקלוביץ הוא כתב ספורט באתר "ישראל ספורט", ומסקר כדורגל וכדורסל בארץ ובעולם. רועי הוא חוקר במכון המחקר "דור מוריה", רועי מתגורר בירושלים ובוגר האוניברסיטה העברית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 739 מילים

למקרה שפיספסת

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.