עיתונאי המסקר נושאי ביטחון סיפר לי לפני כמה שנים על ישיבה של הקבינט הבטחוני בה השתתף השר נפתלי בנט.
הימים היו תחילת ההפגנות על הגדר בעזה. צה"ל נאלץ להתמודד עם הפרות סדר קשות, ידויי מטענים ואבנים והפרחת בלוני נפץ.
עו"ד גונן בן יצחק, בן 48 נשוי + 4. ממייסדי ארגון העובדים "תנופה לעובד". בעבר איש שב"כ ומפעילו של "הנסיך הירוק", והיום פעיל חברתי וחבר עמותת "חוזה חדש" נגד השחיתות השלטונית, ועמותת "ישראל יקרה לנו" הנלחמת ביוקר המחייה בישראל
"כולם יודעים שהטובים הפסידו
כולם יודעים שהמשחק מכור
העני נשאר עני והעשיר מתעשר
ככה זה, כולם יודעים". (לאונרד כהן)הדרה לוין ארדי היא מוזיקאית, סופרת, משוררת, אמנית ספוקן-וורד, מופיענית (גם קצת מציירת). בוגרת אוניברסיטת ניו יורק בקולנוע וטלוויזיה בהצטיינות יתרה. פרסמה 3 ספרים (שירה ופרוזה), 18 אלבומים (אנגלית ועברית) ומדי פעם מפרסמת מאמרים וטורים. לעולם לא תוותר על כוס היין שלה. "הבוב דילן והטום ווייטס הישראלית" (הארץ).
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
במשך שנים הכוחות המצרים בסיני העלימו עין מהברחות נשק לחמאס בעזה. הסכם השלום עם מצרים מגביל את הפעילות של ישראל נגד הפעולות או חוסר הפעולות של קהיר, אבל בזמן האחרון יש רבים שמצביעים על הצורך לפקוח עין על ההתפתחויות בתחום כוחה הצבאי של מצרים.
בימים אלה מצרים החלה לקבל מצרפת את ראשוני מטוסי הקרב מדגם ראפאל. היא גם משקיעה סכומי עתק בתוכנית להשבחת צי הטנקים האמריקאים מדגם אברמס שמפעיל צבאה.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
—תורכיה, אירן, מצרים,
ירדן והרשות ועזה מעורערות
לבנון וסוריה ועירק בבלגן.
— מי שמדמיין
שאפשר להילחם בכולם
במקום לייצר הסדרה אזורית
בגיבוי מעצמות העל
וחלוקת אזורי השפעה וכללים
והסכמות לגבי הפטרודולר
מפנטז.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
תסלח לי… אתה ממש לא מכיר את בנט… אני מכיר אותו מעל 6 שנים יום יום… הבן אדם נכנס לתפקיד שר הביטחון ביראת קודש… הוא לעולם לא שולף מהמותן… לפני שהוא מתחיל לנהל את העניינים הוא לומד באופן יסודי כל מה שצריך ללמוד… הוא מתחעץ עם כל הקצינים עם כל המומחים… עד אחרון החיילים… ולאחר שהוא למד להכיר מצויין את המערכת ביסודיות ואת כל הנפשות הפועלות הוא מכין תוכנית עבודה… מכנס את הצוותים… מטיל עליהם משימות וגורם לכולם לעבוד כמכונה משומנת היטב למען עם ישראל…
לא היית עד לשיחה בה לטענתך בנט רצה לירות אש חיה על מפגינים על הגדר, הטיעונים של בנט אף פעם לא פשטניים כמו שתיארת, יש לו תכנית סדורה, יש לו טיעונים הגיוניים אתה פשוט לא הקשבת, אתה לא מתעניין בזה וזה לא מונע ממך לבסס את כל הפוסט על השמועה הזאת.
בנט חכם, פיקח מתוחכם נחוש ויצירתי, צר לי שהוא ניפץ לך את הציפיות שמבוססות על סטיגמות שיש לך עליו, צר לי שנדמה לך שהוא יכנס לתפקיד ויורה לירות לכל כיוון.
אחרי בקושי יום בתפקיד אתה כבר ניגש לחלק לו ציונים, די מגוחך הייתי אומרת.
אם כבר, מה שכולנו רואים זה שכבר חל שיפור משמעותי בגישת ישראל לעזה, הצבא כבר הראה ניצני יוזמה נחישות ותקיפות מפתיעים.
קצת מתפלא עליך איש שב"כ לשעבר צריך לדעת שמה שנכון לאז,לא בהכרח נכון להיום וגם מצביאים כמו אייזנקוט לא תמיד מצליחים לעשות מה שמ"פ לשעבר יכול לעשות,בנט בתפקיד בקושי יומיים והלוואי שהיו נותנים לו 100 ימי חסד,חוץ מזה כאיש שב"כ לשעבר לצייר את בנט רק כמ"פ לשעבר קצת זילזול באדם שהוא ויש גנרלים גדולים בצבא שחולקים עליך.רק להזכירך את עניין המנהרות שבנט התעקש בנחישות להרוס אותן(ראה גושפנקה בדו"ח מבקר המדינה) מנעו אסון גדול ופגיעות בנפש.אל תתבלבל הוא לא ליברמן שאיים ולא עשה כלום.כשבנט צריך לעשות משהו הוא חוקר ולומד אותו עד הסוף מכין תוכניות ופועל ואח"כ מדבר.אז מר גונן היקר איש שב"כ מהולל שלא שכחת לציין את השיגיך הרבים אל תשכח גם למנות את הישגיו הרבים של בנט כשאתה מבקר אותו.