החטופים סובלים אבל הם לא מתים, אמר בנימין. נתניהו ביום 17 ביולי 2024. החטופים הם לא הדבר הכי חשוב, אמר בצלאל סמוטריץ' ביום 19 בפברואר 2024. עכשיו הזמן להיות אכזריים ולא להתחשב בשבויים, אמר בצלאל סמוטריץ' ביום 8 באוקטובר 2023.
הזמנתם בייביסיטר, קיבלתם ביביסיטר, אמר נתניהו בזחיחות בסרטון תעמולה דוחה בבחירות 2015 לשני שחקנים שגילמו זוג הורים שהוא פוקד את ביתם כדי לשמור על ילדיהם. מי ישמור לכם על הילדים, שאל בבוז באותו סרטון: בוז'י? ציפי?
הזמנתם בייביסיטר, קיבלתם ביביסיטר, אמר נתניהו בזחיחות בסרטון תעמולה דוחה בבחירות 2015 לשני שחקנים שגילמו זוג הורים שהוא מגיע לשמור על ילדיהם. מי ישמור לכם על הילדים, שאל שם בבוז: בוז'י? ציפי?
סרטון נוסף ודוחה במיוחד מטעמו מאותה מערכת בחירות של 2015 הראה טנדר טויוטה לבן עם דגל דאעש וטרוריסטים חמושים בתוכו שנוסעים בתוך מדינת ישראל, תוך שמוסבר לנו שהשמאל יביא את דאעש לתוך המדינה וגם שהשמאל יפקיר את ביטחוננו ורק מר ביטחון, שהוא גם הפרוטקטור אוף יזראל, ימנע זאת.
ובכן, החטופים סובלים ייסורי תופת וגם מתים.
יש עובדות שקשה מאוד לקבל אותן. קשה מאוד להפנים שהן אמת לאמיתה. שזו המציאות. שהמציאות סותרת דברים שהם חלק מתפיסת עולמנו. דברים שהם חלק מליבת זהותנו. קשה לקבל שהעובדות מנוגדות למה שהשכל חשב ולמה שהלב הרגיש.
ויש רצון עז להכחיש אותן, להפריך אותן, לנמק אותן, לתרץ אותן או להפוך אותן על פיהן. זאת להבדיל מהחובה למקם את העובדות בהקשרן, ואפילו להבדיל מהאפשרות האנושית להישאר מול העובדות בשקט מבלי למהר להגיב ולהכחיש ולהפריך או לנמק או לתרץ או להפוך את הדברים על פיהם.
הנה 20 עובדות כאלה:
1. ג'יהאד אסלאמי וגדודי המוג'האדין הפלסטינים חטפו תינוק בן 9 חודשים ופעוט בן 4 בזרועות אמם, שמבטה המבועת ילווה אותנו לעולם ועד. זאת במסגרת שחיטה המונית וחטיפה המונית של אזרחים ישראלים מטעמם של חמאס ושות'.
ג'יהאד אסלאמי וגדודי המוג'האדין חטפו תינוק בן 9 חודשים ופעוט בן 4 בזרועות אמם, שמבטה המבועת ילווה אותנו לעולם ועד. זאת במסגרת שחיטה המונית וחטיפה המונית של אזרחים ישראלים על ידי חמאס ושות'
2. במקביל נחטפו בידי חמאס ושות' פעוטות וילדים קטנים ואימהות ואבות ובני נוער וקשישות וקשישים ומשפחות שלמות.
3. השחיטה והחטיפה ההמונית בוצעו בקיבוץ ניר עוז במשך 7 שעות, במהלכן הצבא לא היה שם. זה נכון גם לגבי שעות ארוכות בקיבוץ בארי ובקיבוץ כפר עזה ובקיבוץ נירים ובמתחם מסיבת הנובה ועוד ועוד ועוד. לא היה צבא. לא הייתה מדינה. כלום. איש לנפשו. הפקרה מוחלטת.
4. ישראל הפציצה ברצועה לכל הפחות מאות תינוקות למוות. ולכל הפחות אלפי ילדים. זה בוודאי הסעיף שיעורר הכי הרבה התנגדות רגשית. גם אצלי הוא מעורר התנגדות. אבל זוהי עובדה. אנחנו לא יודעים מה המספר המדויק של התינוקות שהרגנו. ההערכה היא שהמתנו 17 אלף קטינים ברצועה. הערכה. לא סופי.
5. עודד ליפשיץ פעל עשרות שנים למען השלום ולמען זכויות פלסטינים רבים במצוקה בעזה. הוא הסיע חולים פלסטינים שקיבלו אישור יציאה מהרצועה לצורך קבלת טיפול רפואי. הוא נחטף באכזריות בידי פלסטינים מחמאס ונורה בידו ונחטף לגיהינום בו שרד בגיל 84 עד שלא יכול היה עוד. אני מתפלל שלא מת בייסורי תופת.
6. ישראל כלאה מאות נשים וקטינים שאינם חשודים בפעילות שביצע חמאס מאז השבעה באוקטובר 2023.
7. חטופים ושבויים ישראלים עברו התעללות ועינויים בשבי חמאס.
8. פלסטינים כלואים רבים עברו התעללות ועינויים בשבי הישראלי.
ישראל הפציצה ברצועה לכל הפחות מאות תינוקות ואלפי ילדים למוות, איננו יודעים את מספרם המדויק. זה בוודאי הסעיף שיעורר הכי הרבה התנגדות רגשית. גם אצלי הוא מעורר התנגדות. אבל זו עובדה
9. שופרות נתניהו ב"תקשורת" התעמולה (כולל בכירה במערך הרעל שמגישה תכנית יומית בתאגיד השידור הישראלי ומקבלת מאיתנו את המשכורת), זעמו על הגשת כתב אישום נגד 5 חיילי מילואים שהתעללו לכאורה בצורה מזוויעה במיוחד בעצור פלסטיני בשדה תימן. השופרות הדגישו בלעג שלא הוגש אישום בגין מעשה סדום בניגוד לחשד הראשוני. לא הספיקו להם החדרת אולר ליד פי הטבעת (ולא בתוכו), שבירת צלעות, חישמול חוזר בטייזר לרבות בראש, בעיטות בכל הגוף, דריכות על גופו של העצור והתעללות שנמשכה 15 דקות בידי 5 כלאים במילואים. כל אלו אינם מצדיקים כתב אישום לשיטתם של מי שמכונים כאן עיתונאים. על חברי הקואליציה והממשלה אני כמובן לא מדבר בכלל. חלקם בכלל תומכים במעשים הללו.
10. ראש ממשלת ישראל חולל הפיכה משטרית רק כדי לחמוק מהכלא. הוא הוזהר שוב ושוב שהוא מוביל אותנו לאסון ביטחוני. האסון הביטחוני הגדול בתולדות ישראל אכן התחולל בידי ארגון הטרור, שנתניהו אישר להעביר למנהיגיו סכומי עתק במזומן ללא פיקוח (להבדיל מסיוע הומניטרי תחת פיקוח שהוא דבר מבורך). חרף העובדה שההפיכה שלו המיטה עלינו את ההפקרה למתקפת חמאס ואת השבר הגדול בתולדותינו, הוא ממשיך בהפיכה המשטרית. והוא פועל לאורך 16 חודשי בלהות למניעת השבת אזרחים שנחטפו מבתיהם וממסיבה ושל חיילים שנשבו בתוך גבולות המדינה. הוא עשה כן ביודעו מהם תנאי הרעב והסבל וההתעללות והמצוקה שלהם. הוא עשה הכל בסדרת שקרים מופרעים, גזלייטינג בלתי נתפס, האשמת כל העולם כדרכו ושתיקה מול מכונת רעל עצומה שהפכה את משפחות החטופים לאויבות האומה. למה שתיקה? כי ההסתה בעצם מגיעה מטעמו ולמענו.
11. לצד חמושי חמאס, נהרו לכל הפחות מאות תושבים פלסטינים מהרצועה ליישובים הישראלים, בזזו אותם וביצעו פשעים נוספים. צריך להכיר בכך.
12. היו בין חיילי צה"ל שביצעו ברצועה פשעי מלחמה רבים לפי עדויות שלהם-עצמם. ראש ממשלת ישראל חשוד באחריות לפשעים נגד האנושות. המתנו עשרות אלפי בלתי מעורבים.
13. יותר מ-1800 ישראלים מתו במלחמה מאז 7 באוקטובר 23. יותר מ-60 אלף פלסטינים מתו מאז תחילת המלחמה. וזאת כפועל יוצא ישיר של המלחמה. לא כולל מתים מרעב, קור, מחלות, תזונה לקויה והעדר ציוד רפואי בסיסי.
יותר מ-1800 ישראלים מתו במלחמה מאז 7 באוקטובר 23. יותר מ-60 אלף פלסטינים מתו מאז תחילת המלחמה. וזאת כפועל יוצא ישיר של המלחמה. לא כולל מתים מרעב, קור, מחלות, תזונה לקויה והעדר ציוד רפואי בסיסי
14. מעגלי הטראומה בישראל עצומים. ברצועת עזה עצומים עוד יותר. מערך בריאות הנפש הציבורי בישראל אינו מצליח לעמוד בעומס לאחר שנות ייבוש רבות.
15. ראש הממשלה פועל לסיכול הקמת ועדת חקירה ממלכתית. הוא יודע שחשיפת מכלול פשעיו העצומים לכאורה שחור על גבי לבן, תכה בתדהמה גם את תומכיו.
16. חרף כל אלו ועוד – הסקרים הנוכחיים מלמדים על 21-25 מנדטים לליכוד בראשות נתניהו שהעניק לנו את כל הטוב הזה.
17. אלמלא דונלד טראמפ ושליחו סטיב ויטקוף, נתניהו היה מפקיר את החטופים לנצח מטעמיו האישיים-פוליטיים-קרימינליים. עשרות חטופים מתו בשבי בשל הטעמים הבזויים הללו.
18. כל מעשיו והחלטותיו מושתתים בראש ובראשונה על שיקוליו האישיים -פוליטיים -קרימינליים.
19. טראמפ הוא שקרן פתולוגי, בור מוחלט, גזען מהמתחם הכהניסטי, נרקיסיסט מופרע וכנראה גם פסיכופת. הוא מחולל בארצות הברית הפיכה משטרית מבעיתה. הוא מעניק בכך רוח גבית להפיכה שמאיץ נתניהו בישראל.
20. ארצות הברית החליטה להפקיר את אוקראינה. היא מקיימת משא ומתן עם רוסיה ללא השתתפות אוקראינה לגבי עתידה של אוקראינה. כמו ועידת מינכן ההיא. טראמפ גם אמר בפומבי שאוקראינה פתחה במלחמה נגד רוסיה. באמת. הכל מוקלט ומצולם.
הדברים האלה נכתבו אתמול בבוקר. לפני העברת ארונות החטופים המתים לידי ישראל. אני מרגיש פיזית שהבטן ממש מתהפכת. ממש כואבת. החזה כואב. אבל זה לא באמת החזה, אני חושב. זה הלב.
הדברים האלה נכתבו אתמול בבוקר. לפני העברת ארונות החטופים המתים לידי ישראל. אני מרגיש פיזית שהבטן ממש מתהפכת. ממש כואבת. החזה כואב. אבל זה לא באמת החזה, אני חושב. זה הלב
אל תקשיבו לדברי ההבל המאלחשים של בני גנץ אתמול על יום של אחדות מזויפת שבו מניחים לכל המחלוקות. זהו אילחוש אווילי שמשחק לידי הפשיסטים שאחראים למצב הנורא וממשיכים בפשעיהם. הימים האלה הם דווקא הימים בהם צריך להביט באמת. להביט במציאות. להביט בתוצאות מדיניות מופקרת ונפשעת. אלה ימים בהם צריך לבטא תחושות כנות. אלה ימים שבהם מותר וצריך לזעום.
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולמרות שדומה שכל ענייננו הבטחוני, מופנה כלפי ארגוני הטרור הפלסטינאים (שהם לפי דעתי מורתעים מאוד בעקבות המלחמה), יש כן מקום לדאגה ודווקא מכיוון לא צפוי, אם כי מדברים עליו די הרבה לאחרונה. כוונתי להתעצמות הצבא המצרי. מה שקורה בגבול סיני, דומה למה שקרה בגבול עוטף עזה, צבא גדול מצרי, נערך שם במבנה התקפי. כמובן ידוע שצבא מצרים התעצם במידה רבה, בעת האחרונה וכמובן, איש אינו מגלה מדוע, בעצם. הוא גם הפר משך שנים, את הסכם הפסקת האש, תוך מחשבה של ישראל, שהדבר נועד למלחמה בחמאס.
בתגובה של גוף ישראלי כלשהו, רשמי או לא, יוצר והופץ ברשת, הסרטון הידוע, שבו נראה תרחיש אסון ענק, למצרים, אם מטוסים יתקפו את סכר אסואן… מהצד השני, של האויב ההיסטורי ירדן, אלו תלויים מאוד באספקת מים מישראל, בגלל שמצב המים בממלכה המדברית, על סף אסון ממש.
אני לא מאלה שמתרגשים כל כך מהפלישה הרוסית לאוקראינה וההתנהלות של פוטין. יש פה שני צדדים למטבע ומה שקרה הוא תגובה אוטומטית של המערב, לרצון של אוקראינה להצטרף לנאטו. כלומר יש פה איבה ישנה ופחד מבוסס עמוק, בין המערב לרוסיה, יותר מאשר צעד עוין אמיתי של רוסיה כנגד אוקראינה. לי נראה שכניסתה של אוקראינה למלחמה עם רוסיה, מבוססת על עוינות עמוקה, ורק מובילה למלחמה שאין לה שום סיכוי שתיגמר אי פעם.
לנו בישראל, אין אינטרס להסתכסך עם הרוסים, שלא עשו לנו שום בעיות. יתרה מזאת, המספר הרב של עולי רוסיה בישראל, דווקא עוזר לנו מבחינת היחסים עם רוסיה. צעדיו של טראמפ כלפי רוסיה, לא מפתיעים מבחינתי. ההתעקשות של אירופה המערבית, להתנגד ולהסית נגד רוסיה, היא, בעיני, לא מועילה לשלום העולמי.
תגיד עו"ד חקלאי – אני באמת מעריך את כתיבתך ואת פועלך המשפטי, ככל שזה נוגע להגנה על זכויות עצורי המחאות נגד ממשלת ארגוני המחבלים בראשות הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו. אבל לא נמאס לך לכתוב את הברור מאליו לכשלושה מליון מאזרחי ישראל, אנשים בוגרים מעל גיל 18? אנחנו יודעים ומבינים כבר שנים כל מילה שכתבת. חשבת פעם על האפשרות לא לכתוב שוב ושוב את המובן מאליו אלא פשוט להציע פתרון אפקטיבי, מעשי, שיפיל מהשלטון באופן מיידי את ממשלת ארגוני המחבלים? אם אין לך פתרון כזה – אז רדיפה אחרי הזנב היא לא עניין אפקטיבי במיוחד.