ב-18 החודשים האחרונים, כאשר מדינת ישראל מצויה בעיצומה של מערכה ביטחונית מורכבת ומתמשכת, קיימים היבטים קריטיים אשר עלולים לחמוק מתשומת הלב הציבורית. אחד מהנושאים הללו, שאינו זוכה למספיק תהודה אך חשיבותו עצומה, הוא מערכת הבריאות שלנו.
דווקא עכשיו, כאשר הקשב הציבורי נתון ברובו לנעשה בחזיתות הלחימה, יש צורך דחוף להרים קול ולקרוא לחיזוק מערכת הבריאות, משום שהיא מהווה את עמוד התווך של החברה שלנו, גם בעתות שלום וגם בשעות חירום.
שימי גשייד הוא מנכ"ל רחשי לב. מכהן בתפקידים חברתיים מגוונים, המחברים בין מגזרים וקהלים שונים. בנוסף מנהל את ארגון "חברים" האחראי על תפעול מערך השירות האזרחי, המשלב את צעירי המגזר החרדי במסגרות שירות לאומי-אזרחי.
סטיבן לויצקי ודניאל זיבלט, פרופסורים ומדעני מדינה בהרווארד, חקרו ופרסמו את הספר הפוליטי השוואתי "איך דמוקרטיות מתות". מה שעובר בימים אלה על מדינת ישראל משקפת במובנים רבים את תיאורם.
המחברים טוענים, שבתקופתנו דמוקרטיות עדיין מתות, אך באמצעים שונים מאשר בעבר, "פחות בידי אנשים עם רובים ויותר בידי מנהיגים נבחרים".
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אבל רוב הבוחרים היהודים רוצים את זה. חלקם חושבים שביבי הוא המלך המשיח שאף אחד לא יכול להיכנס לנעליו (להלן: ביביסטים מטומטמים), חלקם יודעים שיקבלו תקציבים ללא הגבלה, בלי לעבוד, בלי לשרת בצבא ובלי לשלם מיסים ( להלן: טפילים עובדי אלילים) וחלקם רואים בו מי שיעזור להם להגשים את חלום ארץ ישראל השלמה ( להלן: משיחיים הזויים מגודלי כיפות זקנים ופיאות).
אנחנו מיעוט במדינה הזו.
הדרמה המתחוללת בישראל היא על רקע ביקורו המתוכנן של הנשיא דונלד טראמפ בסעודיה. למרות שאין קשר בין הדברים, הרי בשורה התחתונה, כאשר ארצות הברית תבקש לכונן את ציר המדינות הפרו-אמריקאיות במזרח התיכון, יכולתו של בנימין נתניהו לחבל בה תקטן בהרבה, גם אם המעבר מן הציר הקטארי לציר הסעודי מאיים על שלמות ממשלתו.
ההישענות על קטאר לא מחייבת את נתניהו לשום התחייבות בעניין הפלסטיני. קטאר איננה מעוניינת בפתרון הבעיה הפלסטינית, כי "הבעיה" מספקת לה תמונות איכות לערוץ ההסתה אל-ג'זירה, בעוד סעודיה מעוניינת להרגיע את "הבעיה" כדי לייצב את המשטרים הערביים, ולסכל את מאמציה של קטאר לקדם את הסער האסלאמי במזרח התיכון ובאירופה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
שבת בחמש אחרי המלחמה
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
המאמר מעלה נקודה חשובה לגבי הצורך בחיזוק מערכת הבריאות, במיוחד בתקופות של מתיחות ביטחונית. מערכת בריאות חזקה היא חיונית לתפקוד תקין של החברה, הן בזמני שגרה והן במצבי חירום. עם זאת, יש לזכור שהמשאבים מוגבלים, ויש לאזן בין הצרכים הביטחוניים לצרכים האזרחיים. חשוב שהממשלה תבחן את סדרי העדיפויות ותוודא שמערכת הבריאות מקבלת את המשאבים הדרושים לה, מבלי לפגוע בתחומים חשובים אחרים.