JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בסורוקה עדיין נאבקים על מימון לשיקום ומיגון | זמן ישראל
מבט על הזנק בבית החולים סורוקה לאחר פגיעת הטיל האיראני, 19 ביוני 2025 (צילום: יאיר תירוש/פלאש90)
יאיר תירוש/פלאש90
מבט על הזנק בבית החולים סורוקה לאחר פגיעת הטיל האיראני, 19 ביוני 2025
"הרולטה הרוסית הזו חייבת להסתיים"

בסורוקה עדיין נאבקים על מימון לשיקום ומיגון

המרכז הרפואי הגדול של הנגב ממשיך לפעול בתפוקה מוגבלת, לאחר שחלקים נרחבים ממנו נהרסו מפגיעת טיל בליסטי איראני במהלך המלחמה ביוני ● בית החולים מגייס תרומות, בעוד שהממשלה טרם התחייבה במלואה למימון עלות השיקום, המוערכת בכ־1.2 מיליארד שקל ● מנהל המרכז הרפואי: "כל האזור הזה של המדינה ממש תלוי במה שיקרה עכשיו"

בשלושת החודשים האחרונים, המראה הנשקף מחלון משרדו של פרופסור שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בבאר שבע, הוא תמונה קודרת של בטון מתפורר, מתכת מעוותת וערבוביה של חוטים וצינורות – עדות לפגיעתו הישירה של טיל בליסטי איראני.

ב־19 ביוני פגע הטיל באגף הניתוחים של בית החולים, כ־100 מטרים בלבד ממשרדו של קודש. יותר מ־80 בני אדם נפצעו, שמונה חדרי ניתוח ושש מעבדות מחקר הוחרבו, ומספר מחלקות – בהן שיקום וטיפול נמרץ – נותרו סגורות עד היום.

לדברי קודש, שר הבריאות בפועל חיים כץ ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסכימים על הצורך הדחוף בשיקום בית החולים, המשרת כמיליון תושבים בנגב, בהם יישובי עוטף עזה. עלות הפרויקט נאמדת בכ־1.2 מיליארד שקל.

קודש אמר לזמן ישראל כי הממשלה ושירותי בריאות כללית, בעלי ביה"ח, מתקרבים להסכמה על מימון שני שלישים מעלות השיקום, בעוד היתרה צפויה להגיע מתרומות

אלא שגיוס התקציב מתגלה כאתגר לא פשוט. קודש אמר לזמן ישראל כי הממשלה ושירותי בריאות כללית, בעלי בית החולים, מתקרבים להסכמה על מימון שני שלישים מעלות השיקום, בעוד היתרה צפויה להגיע מתרומות פרטיות.

ב־1 בספטמבר אירח קודש את ועדת הכנסת לחיזוק ופיתוח הנגב והגליל בבית החולים, במעמד סמוטריץ', כץ, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' ובכירי ממשל נוספים. סמוטריץ' הורה על הקמת צוות עבודה משותף שיגבש מתווה לשיקום המבנים שנפגעו, יקבע את התקציב ויבחר את השותפים לפרויקט.

פרופ' שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה, סוקר את הנזק מפגיעת הטיל האיראני 19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות המרכז הרפואי סורוקה)
פרופ' שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה, סוקר את הנזק לאחר פגיעת טיל איראני, 19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות המרכז הרפואי סורוקה)

"בית החולים סורוקה הוא לב הרפואה הציבורית בנגב", אמר סמוטריץ'. "אנחנו פועלים במהירות כדי להניע את שיקום המרכז הרפואי".

דוברו של סמוטריץ' מסר בשבוע שעבר כי כל הגופים הממשלתיים "שותפים כולם" לפרויקט, וכי קיימת "התקדמות ועבודה טובה".

קודש עצמו התייחס לפגישה באמצעות הפתגם "את הכסף סופרים בחדר המדרגות". לדבריו, "כל האזור הזה של המדינה ממש תלוי במה שיקרה עכשיו".

קודש עצמו התייחס לפגישה באמצעות הפתגם "את הכסף סופרים בחדר המדרגות". לדבריו, "כל האזור הזה של המדינה ממש תלוי במה שיקרה עכשיו"

פינוי המבנה יום לפני פגיעת הטיל האיראני

ב־18 ביוני, במהלך המלחמה בין ישראל לאיראן, הורה פרופסור קודש על פינוי של כ־60% ממטופלי בניין 12. למוחרת פגע טיל איראני ישירות במבנה. "אנשים מדברים על נס הפינוי של הקומה יום לפני ההתקפה", אמר. "אבל אנחנו לא יכולים להסתמך על ניסים".

המבנה כלל 270 מיטות, אך אף אחת מהן לא מוקמה בחללים ממוגנים מפני טילים. "הוא פעל במסגרת תקנות משרד הבריאות, אבל זה בלתי נתפס להחזיק מטופלים במצב של סכנה", ציין קודש.

לאחר הפגיעה התרוקנו חלקים נרחבים מבית החולים, אך מהנדסים מיהרו לבדוק את יציבות המבנים כדי לוודא שהם בטוחים. קודש החזיר את חדר המיון לפעילות, והורה להכין את חדרי הניתוח שנותרו שמישים – למקרה שגל תקיפות נוסף יכוון לאזור.

המרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע שניזוק מתקיפת טיל בליסטי איראני ב־19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות המרכז הרפואי סורוקה)
המרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע שניזוק מתקיפת טיל בליסטי איראני ב־19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות המרכז הרפואי סורוקה)

שישה ימים לאחר מכן פגע טיל איראני נוסף בבניין מגורים בבאר שבע, הרג ארבעה דיירים ופצע לפחות 22 אחרים. "אנשים צריכים להבין עד כמה בית החולים חשוב וכמה אנחנו פגועים כרגע", אמר קודש.

כיום פועל סורוקה עם 25% פחות מיטות לעומת התקופה שלפני המתקפה ועם 36% פחות חדרי ניתוח – שרק 14 מהם ממוגנים בפני ירי רקטות, מתוכם ארבעה במחלקת היולדות. מחלקות נוספות הועברו או נדחסו זו אל זו כדי להתמודד עם המחסור; כך, למשל, נסגרה מחלקת הגינקולוגיה והוסבה למחלקה משותפת לאורולוגיה ולעיניים.

לדברי קודש, העדיפות הראשונה של בית החולים היא שיקום מיידי של חדרי הניתוח ומחלקות הטיפול הנמרץ שנפגעו, כדי שהמרכז הרפואי יחזור לפעול במלוא תפוקתו, כאשר כל חדרי הניתוח ממוגנים.

לדברי קודש, העדיפות הראשונה של בית החולים היא שיקום מיידי של חדרי הניתוח ומחלקות הטיפול הנמרץ שנפגעו, כדי שהמרכז הרפואי יחזור לפעול במלוא תפוקתו, כאשר כל חדרי הניתוח ממוגנים

"אם מישהו מקבל התקף לב בנגב בזמן הסלמה בלחימה, או שהצוות הרפואי נכנס לחדר לא ממוגן כדי להציל את חייו או שלא – ואז או שהוא לא שורד או שהוא סובל מנזק לבבי כבד", אמר. "הרולטה הרוסית הזו חייבת להסתיים".

הוא הוסיף כי לאחר שיתקבלו התוכניות לשיקום, בניית מבנה חדש ממוגן לחלוטין תארך שש עד שבע שנים. "ואני מקווה שלאנשים תהיה הראייה לסייע לנו בכך", אמר בהתייחסו למאמצי גיוס התרומות לפרויקט. "כי זה האתגר האמיתי".

הצמצום במספר חדרי הניתוח פוגע גם בצוות הרפואי ומעלה חשש לנטישת עובדים. "אחיות כבר עוזבות", אמר קודש. גם רופאים שוקלים לעזוב, לדבריו, והוא מזהה ירידה במספר המתמחים שמתחילים לעבוד בסורוקה, משום שתוכנית ההכשרה נפגעה עם הירידה במספר הניתוחים. "בעוד כמה שנים יהיו פחות רופאים בקהילה, ואתם תשלמו על זה במשך שנים רבות".

אתגר נוסף שמציין קודש הוא הצורך במיגון חלקים נרחבים נוספים בבית החולים, כדי להבטיח את בטיחות המטופלים במקרה של מלחמות עתידיות.

חדר ניתוח במרכז הרפואי סורוקה לאחר פגיעת טיל איראני, 19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות דוברות המרכז הרפואי סורוקה)
מבט על חדר ניתוח במרכז הרפואי סורוקה לאחר פגיעת טיל איראני, 19 ביוני 2025 (צילום: באדיבות דוברות המרכז הרפואי סורוקה)

בית חולים בחזית

סורוקה נבנה בשנות ה־50 כדי לתת מענה לצרכי חיילים ואזרחים באזור שבו נמשכו הקרבות מול מצרים, הסביר פרופסור קודש. "והינה, 70 שנה אחרי, אנחנו עדיין עושים את אותו הדבר – עדיין בחזית", אמר.

ב־7 באוקטובר 2023, כאשר אלפי מחבלי חמאס פרצו ליישובי ובסיסי עוטף עזה, רצחו 1,200 איש וגרמו לפציעות רבות, היה סורוקה אחד מבתי החולים הקרובים ביותר למוקדי ההתקפה. באותו יום טופלו בו 674 פצועים – אירוע הפצועים ההמוני הגדול ביותר בתולדות ישראל בבית חולים יחיד, ציין קודש.

"זה היה באמת אירוע חריג בהיסטוריה האנושית, ובזכות האתוס שלנו, מה שאנחנו נועדנו לעשות, כמעט אף אחד לא מת באותו יום בסורוקה", אמר. "ברגע שהגעת לסורוקה בחיים – יצאת בחיים. כולם באמת יצאו כך".

גם כיום נותר סורוקה בחזית, וממשיך לקלוט באופן קבוע חיילים שנפצעו במלחמה המתמשכת בעזה ופונו במסוקים מהרצועה. מאז תחילת הלחימה טופלו בבית החולים יותר מ־4,400 פצועים

גם כיום נותר סורוקה בחזית, וממשיך לקלוט באופן קבוע חיילים שנפצעו במלחמה המתמשכת בעזה ופונו במסוקים מהרצועה. מאז תחילת הלחימה טופלו בבית החולים יותר מ־4,400 פצועים, בהם למעלה מ־3,300 חיילים.

ממוגן תחת אש

קודש סבור כי מיגון נרחב של בית החולים היה צריך להתבצע כבר מזמן, לאחר עשרות שנות ירי רקטות מעזה. לדבריו, במהלך 20 השנים האחרונות עבר סורוקה "מחזורים אינסופיים של סגירת מחלקות, פתיחתן מחדש והעברת מטופלים בזמן הסלמות בלחימה".

מבט על הזנק בבית החולים סורוקה לאחר פגיעת הטיל האיראני, 19 ביוני 2025 (צילום: יאיר תירוש/פלאש90)
מבט על הנזק בבית החולים סורוקה לאחר פגיעת הטיל האיראני, 19 ביוני 2025 (צילום: יאיר תירוש/פלאש90)

הוא ציין כי מיגון נוסף של חלקי בית החולים מפני רקטות וטילים יתרום לא רק להגנת המטופלים אלא גם למשיכת מתמחים חדשים לנגב ולהחזרת תושבים מהקהילות שפונו.

"זה היה צריך לקרות מזמן, אבל אני חושב שטיל איראני שפגע במרכז הרפואי היה קריאת ההשכמה המשמעותית ביותר", אמר קודש. "אנחנו צריכים להיות ערוכים טוב יותר ולא להסתמך על ניסים".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 936 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 26 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צבא ארה״ב תקף סירות ואתרי שיגור טילים במצר הורמוז

מסנטקום נמסר כי מטרת התקיפות "להגן על כוחותינו מפני איומים מצד הכוחות האיראניים"; רוביו: מצר הורמוז חייב להיות פתוח - כך או אחרת ● טראמפ: האורניום המועשר של איראן יימסר או יושמד ● דיווח: ראש שב״כ נפגש לאחרונה עם מוחמד דחלאן באיחוד האמירויות

לכל העדכונים עוד 4 עדכונים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

הישראלים לא מבינים עד כמה טראמפ מושחת

כעת כולם בארץ כועסים על כך שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ כנראה הולך לסגור הסכם לא מספק עם איראן. עד לפני רגע אהבו לראות בו מעין מושיע: הנשיא שהעביר את השגרירות לירושלים, הכיר בריבונות ברמת הגולן, תקף באיראן, וסלד מהאליטות הליברליות שהישראלים למדו לשנוא.

עבור רבים כאן, טראמפ נתפס כמעט כאחד משלנו – אדם "אמיתי", "חזק", "לא מתנצל". אלא שכל ההערצה הזאת מפספסת את האמת הבסיסית: טראמפ איננו ידיד של אף אחד. ובעיקר, בהקשר האמריקאי, רוב הישראלים אינם מבינים עד כמה הוא מושחת, ועד כמה השחיתות הזאת מחלישה את ארצות הברית עצמה – הפטרון המרכזי שעליו ישראל נשענת מאז הקמתה.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 975 מילים
אמיר בן-דוד

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-1 תגובות

כבר לא מעוררים דחייה?

בשנת 2007 פורסם ספר המבוסס על מחקר באוניברסיטה העברית, אשר עסק בשאלה איך ייתכן שאחרי כמעט ארבעים שנות שלטון ישראליות ביהודה, שומרון ועזה – כמעט שאין דיווחים על אונס כנגד פלסטיניות. אחד הפתרונות שהוצגו בעבודה זו הוא שחיילים מתייגים פלסטיניות כמגעילות וכנחותות ולכן הם נמנעים מלאנוס אותן.

חלפו עשרים שנים מאז והתמונה השתנתה. לאחרונה פרסם בניו יורק טיימס העיתונאי המעוטר ניקולס קריסטוף טור דעה תחת הכותרת "The silence that meets the rape of Palestinians".

פרופ' מיכאל (מיקי) ארליך נשוי ואב לשלושה, תושב ירושלים, יליד צ'ילה. מלמד במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בגיאוגרפיה היסטורית של המזרח התיכון בימי הביניים, תוך התמקדות בתחומים: אסלום ושיערוב, עיור, הגירות, עליות לרגל, צלבנים ועוד. פעיל בתחומי חברה, סביבה והסברה. אוהב לטייל בארץ ובחו"ל, מוסיקה וקולנוע.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמד... המשך קריאה

כן. מאמרים כאלה נכתבו גם אחרי רצח שירין אבו עקלא, עד שלא הייתה ברירה אלא להודות שחייל דודבן רצח אותה. מאמרים כאלה נכתבו אחרי הטבח בפרמדיקים ברפיח, עד שהתגלה הקבר הגדול שבו קברו את הפרמדיקים עם האמבולנסים שלהם.
אבל בכל זאת יש דבר אחד מצויין במאמר הזה: הוא מסביר בצורה מאד מדוייקת איך עבדה הכחשת השואה.

לפוסט המלא עוד 888 מילים ו-1 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-2 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

תגובות אחרונות

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.