JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אריה אגוזי: איראן נערכת לתקוף את ישראל | זמן ישראל

איראן נערכת לתקוף את ישראל

טילים ששוגרו מאיראן נראים בשמי הלילה מעל ירושלים, 14 ביוני 2025 (צילום: Menahem Kahana / AFP)
Menahem Kahana / AFP
טילים ששוגרו מאיראן נראים בשמי הלילה מעל ירושלים, 14 ביוני 2025

איראן נערכת לקראת פעולת "נקמה" נגד ישראל. ישראל תהיה חייבת להנחית מכת מנע מוחצת. השבוע פורסם כי איראן מייצרת טילים בליסטיים בכמות ענקית כדי לתקוף את ישראל.

אז קודם כל נתאר את המצב. באמצעות פרצות בסנקציות הבינלאומיות, איראן בונה מחדש את יכולתה של תעשיית הטילים הבליסטיים שלה. תעשייה זו ספגה נזקים קשים במהלך המלחמה עם ישראל ביוני 2025.

באמצעות פרצות בסנקציות הבינלאומיות, איראן בונה מחדש את יכולתה של תעשיית הטילים הבליסטיים שלה. תעשייה זו ספגה נזקים קשים במהלך המלחמה עם ישראל ביוני 2025

על מנת לעקוף חלק מהסנקציות, איראן החלה בבנייה מחדש של מתקני ייצור טילים חשובים ולייבא מסין אלפי טונות של נתרן פרכלורט, חומר הכרחי לדלק מוצק. זאת על פי מקורות מודיעין מערביים ואירופאיים ותמונות לוויין אחרונות. שיקום יכולות הטילים הבליסטיים, הנחשבות חיוניות לעמדת ההרתעה של איראן נגד ישראל – הוא המטרה העיקרית של עבודות השיקום.

על פי מקורות אלה, פעילות בנייה נרחבת נמשכת במפעלי טילים גדולים כמו שאהרוד ופרצ'ין, שניהם מרכזיים למגזר הטילים בדלק מוצק של איראן.

כדי להשיג את המרכיבים הדרושים למגזר זה, ארגון ספציפי שהוקם לצורך כך מנצל פרצות חוקיות. לדוגמה, איראן מסוגלת לייבא נתרן פרכלורט במקום אמוניום פרכלורט, הכפוף לתקנות מחמירות יותר. זה מאפשר להמשיך לייצר דלקי טילים.

איראן מסוגלת כעת להשיג מערבלים פלנטריים, החיוניים לייצור דלק טילים, בזכות יחסיה החיוביים עם סין.

איראן מפתחת באופן פעיל מתקני טילים ומל"טים תת-קרקעיים כחלק מאסטרטגיה רחבה יותר להגנה על נכסים אסטרטגיים מפני תקיפות ישראליות ואמריקאיות ולקידום הרתעה. זאת לאחר שחלק ממתקניה של איראן נהרסו במהלך 12 הימים האחרונים של המלחמה עם ארה"ב וישראל.

כדי לעקוף חלק מהסנקציות, איראן החלה בבנייה מחדש של מתקני ייצור טילים חשובים ולייבא מסין אלפי טונות נתרן פרכלורט לדלק מוצק. שיקום יכולות הטילים הבליסטיים הוא המטרה העיקרית של עבודות השיקום

מקורות ישראליים אומרים כי ארה"ב וישראל עוקבות אחר בניית המתקנים התת-קרקעיים הללו. "אלה יהיו גבוהים בטבלת המטרות אם ארה"ב וישראל יתקפו שוב אתרים הקשורים לתוכנית הגרעין האיראנית", אמר אחד המקורות.

איראן בנתה מספר מתחמי טילים תת-קרקעיים עצומים המכונים "ערי טילים", המופעלים על ידי כוח האוויר והחלל של משמרות המהפכה האסלאמיים (IRGC). במרץ 2025, חשפו גורמים איראניים, ביניהם הגנרל מוחמד בגרי והבריגדיר גנרל אמיר עלי חג'יזאדה, את מתקן הטילים התת-קרקעי הרביעי העצום של איראן, ובו הוצגו טילים בליסטיים כמו טילי שיוט יבשתיים ח'יבר שקאן, חאג' קאסם, סג'יל ופווה. אתרים אלה נועדו לשגר, לאחסן ולהסתיר טילים בליסטיים לטווח בינוני עד ארוך המסוגלים לפגוע בישראל.

דוגמה בולטת אחת, מתקן הטילים התת-קרקעי כרמנשאה, שיכן את הטילים הבליסטיים קיאם-1 ופתח-110 לפני שנהרס על ידי תקיפות ישראליות ביוני 2025, אשר הרסו את מנהרות הכניסה והממגורות שלו. האסטרטגיה של איראן מדגישה יתירות, עם רשתות תת-קרקעיות מרובות המחוברות זו לזו כדי לאפשר פריסה מחדש והסתרה מהירה של נכסי טילים.

במקביל, איראן חשפה מספר מתחמי רחפנים תת-קרקעיים. במאי 2025, טהראן חשפה בפומבי בסיס רחפנים תת-קרקעי במחוז הורמוזגן, ליד המפרץ הפרסי, ובו תחמושת משוטטת מדגם מוהאג'ר-6, אבאביל-3/5, באוואר-5, ורחפני סיור אחרים בעלי יכולת חמקנות. מתקנים אלה מאפשרים לשגר רחפנים מהאנגרים תת-קרקעיים או ממסלולי עפר קצרים, מה שמפחית את החשיפה למעקב לוויינים ואוויריים.

איראן בנתה מספר מתחמי טילים תת-קרקעיים עצומים המכונים "ערי טילים". האסטרטגיה שלה מדגישה יתירות, עם רשתות תת-קרקעיות מרובות ומחוברות כדי לאפשר פריסה מחדש והסתרה מהירה של נכסי טילים

בספטמבר 2025, הודיעו משמרות המהפכה על הקמת האנגר תת-קרקעי חדש לרחפנים, המתואר כחלק מרשת מתרחבת של מתקנים חשאיים שנועדו לאבטח כלים בלתי מאוישים מתקדמים מפני תקיפות אוויריות. מפקד משמרות המהפכה, חוסיין סלאמי, הדגיש כי בסיסים כאלה מהווים אבן יסוד בדוקטרינת ההרתעה של איראן, וטען שהם מייצגים "רק הצצה" לכוחה הכולל של איראן בתחום הרחפנים.

אז הסכנה ברורה ומיידית. כבר הוכח בעימות האחרון כי למרות שלישראל מערכת הגנה רב שכבתית נגד טילים – היא לא מספקת הגנה מלאה. הפעם זה יהיה חמור יותר.

אז מה על ישראל לעשות?

יש רק שתי אופציות שתוכלנה למזער את האבדות והנזקים בישראל – או מכת מנע אדירה או לחילופין, מייד כאשר האיראנים יתחילו לשגר, חיל האוויר חייב יהיה לקבל הוראה לפגוע בנוסף לאתרי השיגור גם במתקני תשתית איראניים. הבצורת באיראן נוראית. מול מטחי טילים מאיראן ישראל תצטרך להחמיר את מצב המים באיראן עוד יותר. זאת על ידי פגיעה בתחנות שאיבה ומאגרי מים.

בנוסף, חיל האויר צריך לקבל הוראה לפגוע בכל מה שמכונה "תשתית אזרחית" – בנוסף לפגיעה במתקני מים, עליו לפגוע גם במתקנים להפקת חשמל ועוד. 

זו הדרך היחידה להפסיק את שיגור הטילים מאיראן. רק כך יימנעו אבדות כבדות והרס – אשר לעומתם מה שראינו בעימות האחרון יוכל להיחשב רק כדוגמית.

רק שתי אופציות תוכלנה למזער את האבדות והנזקים בישראל: או מכת מנע אדירה, או שמייד כשהאיראנים יתחילו לשגר, חיל האוויר יקבל הוראה לפגוע גם במתקני תשתית איראניים בנוסף לפגיעה באתרי השיגור

לא ברור אם גם הפעם ארה"ב תתערב, אבל ישראל חייבת תהיה להפעיל עוצמה אדירה בזמן קצר כדי למנוע שיגורים של מאות טילים בליסטיים ביום לעבר ערי ישראל.

אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
35

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ישראל צריכה לשרוף את ההמונים האירנים עם פצצות אטום. זו הדרך. לא למזער נזקים על חשבון הדם היהודי ולא להרוס לנו את הבתים והחים. לא צריך מלחמה עם אירן צריך תקיפה גרעינית בלי לקבל מהם טילים... המשך קריאה

ישראל צריכה לשרוף את ההמונים האירנים עם פצצות אטום. זו הדרך. לא למזער נזקים על חשבון הדם היהודי ולא להרוס לנו את הבתים והחים. לא צריך מלחמה עם אירן צריך תקיפה גרעינית בלי לקבל מהם טילים חזקה. חד וחלק! העם האירני נאצי בדיוק כמו הפלסטינאצים. אל תבלבלו לנו בביצים שזו ההנהגה.

אין ספק שצריך להקדים אותם על ידי בליץ שיוריד את ההנהגה לקרקעית מאגרי המים הריקים. וכל דבר שיאיץ את הפלת המשטר המושחת והרצחני שם מבורך. בו זמנית חייבים לחסל את ההנהגה הרוחנית שהיא מקור ... המשך קריאה

אין ספק שצריך להקדים אותם על ידי בליץ שיוריד את ההנהגה לקרקעית מאגרי המים הריקים. וכל דבר שיאיץ את הפלת המשטר המושחת והרצחני שם מבורך. בו זמנית חייבים לחסל את ההנהגה הרוחנית שהיא מקור כל הרוע. אין ספק שרוב העם האיראני יודע שזה הפיתרון היחיד להוציא אותם ואת שאר העולם מאיום מכת הגרזן של האייטולות ויפה שעה אחת קודם.

ואלההה הפעם ניראה לי ישראל תפתיע אותם עוד פעם אבל הפעם הזאת ישראל בטח תיתן לאיראן מכה שכל העולם יהיה עם פה פעור שבוע הטמבלים האלה האיראנים כנראה לא יודעים איזה פצצות יש לנו הם בטח לא קר... המשך קריאה

ואלההה הפעם ניראה לי ישראל תפתיע אותם עוד פעם אבל הפעם הזאת ישראל בטח תיתן לאיראן מכה שכל העולם יהיה עם פה פעור שבוע הטמבלים האלה האיראנים כנראה לא יודעים איזה פצצות יש לנו הם בטח לא קראו מה שפורסם לפני כמה שנים באיזה עיתון בעולם הם הם היו יודעים איזה פצצות יש לנו הם צריכים להיות מתאבדים בישביל להפתיע אותו זו תהיה התאבדות על מלא חחחל

אסכם זאת כך: בגלל התעללות בחיילים, בכלואים ובאזרחים מוחלשים במשך 76 שנים, נתן אלוקים למשמרות המהפכה האיראניים טילים היפרסוניים מתמרנים עם ראשי קרב גרעיניים. אתם, קציני צה"ל, הבאתם על מד... המשך קריאה

אסכם זאת כך:
בגלל התעללות בחיילים, בכלואים ובאזרחים מוחלשים במשך 76 שנים, נתן אלוקים למשמרות המהפכה האיראניים טילים היפרסוניים מתמרנים עם ראשי קרב גרעיניים.
אתם, קציני צה"ל, הבאתם על מדינת צה"ל את איראן
עם טילים גרעיניים – כדי שבצה"ל יבינו מה זה כוח אמיתי.
"גם את זה לעומת זה עשה האלוהים"
(קהלת)
קבוצת פייסבוק:
"התעללות ואלימות בחיילים ובכלואים בצה"ל לדורותיו"

אני קורא את זה ומתפוצץ. למה מחכים? למה? תפציצו כבר עכשיו שלא יגיעו למצב הזה שיש להם בכלל טילים. לא ייאמן, פשוט לא ייאמן. למרות שאני בטוח ששם המוסד ימשיך לעשות פעולות שרגע לפני שהם ישגרו... המשך קריאה

אני קורא את זה ומתפוצץ. למה מחכים? למה?
תפציצו כבר עכשיו שלא יגיעו למצב הזה שיש להם בכלל טילים. לא ייאמן, פשוט לא ייאמן.
למרות שאני בטוח ששם המוסד ימשיך לעשות פעולות שרגע לפני שהם ישגרו טילים המפעל שם יתפוצץ. זה לא יפתיע אותי אבל איך שלא יהיה עדיף להקדים את המאוחר

באירן ההנהגה הדתית היא מכו אדם מכור לסם ישראל עבורם זה אויב הנורא הם משקיעים כת כל יכולת המדינה בתעשית טילים אבל טילים לא מכריעים מלחמה ומי אמר שישראל לא תמחוק את טהרן לחלוטין אוכלוסית... המשך קריאה

באירן ההנהגה הדתית היא מכו אדם מכור לסם ישראל עבורם זה אויב הנורא הם משקיעים כת כל יכולת המדינה בתעשית טילים אבל טילים לא מכריעים מלחמה ומי אמר שישראל לא תמחוק את טהרן לחלוטין אוכלוסית טהרן כרוב ל 20 מליון מה חקרה אם ישקאל תתקוף את מרכז טהרן כ ה אנשים ימותו וכמה פצועים זה לא מעניין את האייטולות רק פגיעה והגיגת אייטולות תעשה את. עבודה שהם יראו שהכוונות עליהם הם יתחבאו עמוק באדמה ואז הנורמלים יפסיקו להגיב ככקוצת משוגעי דת

מדובר אחרית הימים שני שליש מדינת ישראל תושמד השליש האחרון ישרוד ועוד דברים בדרך לפי פרשיות בסוכות וביאת המשיח לאחר המלחמה הגדולה איך השיר שהשם יברך אותכם ובסוף האבנים התגלגלות ו... המשך קריאה

מדובר אחרית הימים שני שליש מדינת ישראל תושמד השליש האחרון ישרוד ועוד דברים בדרך לפי פרשיות בסוכות וביאת המשיח לאחר המלחמה הגדולה איך השיר שהשם יברך אותכם ובסוף האבנים התגלגלות ויהי טוב לעם ישראל

צריכים לחזור לכתבה עוד שנה ולהבין שזה עוד "נוד" של האתר המבחיל הזה שמפזר תבהלה בלי אף שום בסיס נורמלי ועם הבנה גיאופוליטית מביכה. הסיכוי שאיראן תתקוף את ישראל בנקודת הזמן הנוכחית כאשר ט... המשך קריאה

צריכים לחזור לכתבה עוד שנה ולהבין שזה עוד "נוד" של האתר המבחיל הזה שמפזר תבהלה בלי אף שום בסיס נורמלי ועם הבנה גיאופוליטית מביכה. הסיכוי שאיראן תתקוף את ישראל בנקודת הזמן הנוכחית כאשר טרמאפ עומד לצד ישראל ,הוא כמו הסיכוי לשכנע סוס שהוא חמור ולדבר רוסית.

עוד פאשן שמחרבן מהפה על ימין ןעל שמאל, מה חדש כשכולם פה רק רוצים לגרום לכם לפחד? חרא על אירן, תאמינו לי האזרחים שם יעשו את העבודה בשבילנו, המדינה קורסת, אין חשמל, אין מים, אין אוכל, אנש... המשך קריאה

עוד פאשן שמחרבן מהפה על ימין ןעל שמאל, מה חדש כשכולם פה רק רוצים לגרום לכם לפחד? חרא על אירן, תאמינו לי האזרחים שם יעשו את העבודה בשבילנו, המדינה קורסת, אין חשמל, אין מים, אין אוכל, אנשים מתים ברחובות מעוני וחוסר אכפתיות מהשלטון שם, עוד מעט האיראנים יעשו בשבילנו את העבודה

ישקרן רמאי נוכל אסור להקשיב לאנשים מפגרים כמוך כי זה רק בעתיד הרחוק בעוד 8 חודשים אולי וגם ישראל לא עשתה כלום לאיראן שהיא תשלח טילים עליה ואין לישראלים מה לדאוג כי השם שומר עלינו אמן שמ... המשך קריאה

ישקרן רמאי נוכל אסור להקשיב לאנשים מפגרים כמוך כי זה רק בעתיד הרחוק בעוד 8 חודשים אולי וגם ישראל לא עשתה כלום לאיראן שהיא תשלח טילים עליה ואין לישראלים מה לדאוג כי השם שומר עלינו אמן שמשהו אחר יפחיד אותך פחד אימים

ישראל תמחק מהמפה כי היא לא לוחצת על הכפתור האדום=מכת מנע גרעינית כימית וביולוגית על כל ערי המוסלמים בעולם 1500 פצצות אטום מאורניום ופלוטוניום יריחו 2 3 4 צוללות מטוסים תכינו את עצמכם שו... המשך קריאה

ישראל תמחק מהמפה כי היא לא לוחצת על הכפתור האדום=מכת מנע גרעינית כימית וביולוגית על כל ערי המוסלמים בעולם 1500 פצצות אטום מאורניום ופלוטוניום יריחו 2 3 4 צוללות מטוסים תכינו את עצמכם שואה שנייה וסופית נמושות פרוגרסיביים ולכף הקלע ל1200 שנים הבאות

לפוסט המלא עוד 739 מילים ו-35 תגובות
סגירה
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.