מה יהיה עם שפניהו
מה יהיה עם שפניהו
ראשי האופוזיציה משבחים את הנוסעים הישראלים שלפי הדיווחים התערבו בתקרית שאירעה הבוקר על סיפון טיסת פליי דובאי בדרכה לתל אביב, ובמקביל מאשימים את הממשלה ותומכיה בניסיון לנצל את האירוע להון פוליטי.
יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן שיבח את הנוסעים ואומר כי "התושייה ואומץ הלב יוצאי הדופן" שלהם מנעו אסון כבד, אך במקביל מביע "בוז עמוק לניסיונות המבישים של ממשלת 'חמאס הוא נכס' לעשות פוליטיקה זולה על גב הגבורה הזו".
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן שיבח אף הוא את הנוסעים על שהשתלטו על המצב תחת "לחץ עצום וסכנה מיידית", והאשים את תומכי הממשלה ופעיליה בניסיון להפוך את התקרית ל"הון פוליטי".
"בזמן שאנשים נלחמו על חייהם, הם חיפשו דרך לייצר ספין", אמר, והוסיף כי "שום דבר כבר לא מפתיע כשמדובר בממשלת גולדקנופף, דרעי וביבי".
"איפה עוד בעולם יש עם שאזרחיו משתלטים בקור רוח על תוקף חמוש בגובה אלפי מטרים באוויר בזמן שהמטוס צולל, ומצילים את חייהם של 180 איש?", אומר יו"ר מפלגת ביחד נפתלי בנט, ומוסיף כי "אנחנו מחכים לכם בבית".
תומכי הממשלה קשרו בין התקרית לבין אזהרתו של בנימין נתניהו אתמול מפני איומים ביטחוניים בלתי מוגדרים, אזהרה שאותה דחה באותו זמן יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד כניסיון לגרוף נקודות פוליטיות. לפיד ציין מאז כי שום דבר שדומה לתקרית שאירעה הבוקר לא הופיע בהערכת המצב הביטחונית שקיבל.
לפחות חמישה פלסטינים נהרגו אתמול בשתי תקיפות שביצעה ישראל ברצועת עזה, כך מסרו גורמי בריאות ברצועה.
חובשים מסרו שבתקיפה אווירית על כלי רכב בשכונת תל אל־הווא בעיר עזה נהרגו לפחות ארבעה בני אדם ונפצעו 14 נוספים, ובתקיפה אווירית מוקדמת יותר על דירה במקום אחר בעיר נהרגה אישה.
צה"ל טרם התייחס לאף אחת משתי התקיפות.
ישראל, שאומרת כי חמאס מתחמש מחדש ומבצע תקיפות תוך הפרת הפסקת האש, הגבירה בשבועות האחרונים את תקיפותיה נגד הארגון.
חמאס הכחיש כי הוא מנסה לבצע תקיפות או לשקם את מאגר הנשק שלו, והאשים את ישראל בהפרת ההסכם בין הצדדים.
המוסד, שירות הביטחון הכללי, צה"ל ומשרד התחבורה מעורבים כולם בחקירת ההתרחשות בטיסת "פליי דובאי" ארצה, כך דווח בתאגיד השידור כאן.
ההערכה המתחזקת היא שמדובר בניסיון מכוון של אחד מאנשי הצוות לרסק את המטוס.
פיצוץ נשמע בעיר זאהדאן שבדרום־מזרח איראן; מקור הפיצוץ אינו ידוע, כך דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית פארס, המזוהה עם משמרות המהפכה.

לפי דיווחים שפורסמו בתקשורת, שרת התחבורה מירי רגב דורשת להשעות את כל טיסות "פליי דובאי" ארצה בעקבות ההתרחשות הבוקר בטיסה מדובאי לנמל התעופה בן־גוריון.
לפי הפרסומים, רגב ביקשה גם מרשות התעופה האזרחית לבדוק אם איחוד האמירויות הפרה את הסכם התעופה שלה עם ישראל, הקובע שרק טייסים המחזיקים בדרכונים של מדינות המקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל רשאים לנחות בארץ.
לפי דיווחים שלא אושרו, טייס המשנה בטיסה, שלפי חלק מהדיווחים הוא אזרח עומאן, דקר את הקברניט וניסה לרסק את המטוס, לפני שנוסעים השתלטו עליו.
לישראל אין יחסים דיפלומטיים עם עומאן.
חבר הכנסת צבי סוכות מנתץ אנדרטה במו ידיו, השר לביטחון פנים איתמר בן גביר מציע כלא מוקף תנינים, הרשת מזדעקת: "משיחיסטים". רואים בעיניהם זיק בכל מהלומה.
כמה כיף להם, אני חושבת. המוטיבציה שלהם זרה לי, אבל התחושה מוכרת. גם אני, ואלפים רבים של אנשים סביבי, מאמינים בחזון אחרית הימים ובכך שאנחנו חלק מלהביא אותו. נעים להכיר, אנחנו השמאל המשיחי.
יעל אגמון נכט, חברת הנהגת תנועת עומדים ביחד שנאבקת למען שלום ישראלי-פלסטיני. חברה בבני אברהם, בעלת תואר שני במשפטים, ירושלמית, דתיה, נשואה לרב דביר ורשבסקי.

אנחנו ניצבים בפני השאלות הדרמטיות: מה יקרה לאחר שבנימין נתניהו יוזז מתפקידו? מה צפוי לו ולנו? האם יעמוד לדין? השאלות עולות כיוון שנתניהו הוביל בארבע השנים האחרונות – או נמנע מלהוביל – מהלכים גורליים למדינת ישראל.
הבחירות האחרונות התקיימו בנובמבר 2022, לאחר שנתניהו מכהן כראש ממשלה בישראל, כמעט ברצף, מאז שנת 2009, עם קדנציה נוספת בסוף שנות התשעים. החוק לא הגדיר את מספר הקדנציות האפשריות לאדם אחד בתפקיד זה.
ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

פגישת מנהיגי גוש השינוי בביתו של ראש האופוזיציה יאיר לפיד היא צעד חשוב ומבורך. היא מסוג האירועים שהחשיבות שלהם טמונה בעצם קיומם – בלי קשר לתכנים שעלו או לא עלו בפגישה.
עצם העובדה שראשי מחנה השינוי, על אף הפערים ביניהם, ניצבים כאגרוף אחד מול בנימין נתניהו ושותפיו, היא בעלת חשיבות שקשה להפריז בערכה.
תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו