שר החוץ גדעון סער הודיע לאחרונה על "ניתוק מגעים מיידי" עם מספר סוכנויות של האו"ם וארגונים בינלאומיים. זאת לאחר בחינה מחודשת שביצע משרד החוץ, בהמשך לפרישתה של ארצות הברית מגופים דומים.
בהודעת משרד החוץ נמסר, כי ישראל ניתקה מגעים עם שבעה גופים, וכי "במקביל תיבחן המשך ההתקשרות עם ארגונים נוספים, בהתאם לצורך ובהיוועצות עם משרדי ממשלה רלוונטיים".
מבחינה מעמיקה, שערכה האגודה לקידום ערכי האו"ם בישראל, המקדמת מודעות בקרב ישראלים לערכים אוניברסליים ולחשיבותן של אמנות בינלאומיות, עולה כי מדובר בשבעה ארגונים, אשר למעט ארגון האו"ם לקידום הנשים בעולם UNWOMEN, אין כל חשיבות מעשית לפרישת ישראל מהם.
על כך מברכת העמותה.
בהודעת משרד החוץ הישראלי נמסר, כי ישראל ניתקה מגעים עם שבעה גופים, וכי "במקביל תיבחן המשך ההתקשרות עם ארגונים נוספים, בהתאם לצורך ובהיוועצות עם משרדי ממשלה רלוונטיים"
הארגונים, ששר החוץ בחר "להתנתק מהם" הם ארגונים שממילא ישראל לא נהגה להיות פעילה בהם (כמו UNCTAD), אם מבחירה בשל חוסר זמן או בגלל שישראל איננה חברה בהם ממילא (כמו ESCWA), שחברות בו מדינות ערב בלבד ומושבו בביירות).
UNCTAD, אגב, הוא ארגון העוסק בפיתוח של מדינות מתפתחות, ו"ניתוק המגעים" עמה משדרת מסר מאוד בעייתי למדינות אפריקה, אליהם שר החוץ דווקא רוצה להתחבר לאחרונה. הם, האפריקאים, מאוד מחשיבים את UNCTAD.
יש להצר על היציאה מארגון UNWOMEN. זהו ארגון המשמש מקום התכנסות, דיונים ורישות עסקי (networking) עבור כל ארגונים הנשים בעולם, העוסקים בקידום מעמד האישה ובקידום זכויות הנשים, נאבקים באלימות נגד נשים ולומדים מניסיונם של ארגונים בעולם כולו.
יציאת ישראל מארגון בינלאומי כגון UNWOMEN אינה פתרון לבעיה, אלא היא הענשה עצמית, שלילת היכולת של ארגוני נשים בישראל לצאת לעולם, ללמוד וללמד, ונטישת הזירה הזו לשמחתם של אחרים.
ארגון UN Energy, ממנו "נפרדת" ישראל, הוא ארגון קטן ובלתי מוכר ממילא, וישראל אינה פעילה בו. לעומת זאת ישראל כן חברה פעילה בארגון הבינלאומי לאנרגיה מתחדשת IRENA, ממנו אנו מפיקים מזה שנים רבות ידע רב ומביאה לישראל חדשנות וטכנולוגיות מהעולם בתחום האנרגיה המתחדשת, כגון אנרגיית השמש.
יציאת ישראל מארגון בינלאומי כגון UNWOMEN אינה פתרון לבעיה, אלא היא הענשה עצמית, שלילת היכולת של ארגוני נשים בישראל לצאת לעולם, ללמוד וללמד, ונטישת הזירה הזו לשמחתם של אחרים
בהקשר לברית בין ציוויליזציות, שגם אותו מחרים שר החוץ, מציינת העמותה כי רבנים רבים מכל הקשת הפוליטית בישראל וכן אנשי אקדמיה רבים החוקרים את התרבות היהודית, נהגו לצאת מדי שנתיים לכינוס הכללי של הארגון ונהנו משיח מרתק ומועיל עם מוסלמים ונוצרים מהעולם. לאחרונה אף היינו עדים לדיווחים של ישראלים, שנפגשו עם איראנים רבים במהלך השנים ונותרו עמם בקשר. בוודאי לא היה מזיק להישאר מחובר למפגשים אלה.
הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ עשה שימוש באותו רעיון: הודעה בומבסטית על יציאה מ-66 ארגונים וקרנות של האו"ם, מבלי לצאת למעשה מאף ארגון או סוכנות משמעותיים, מבלי לעזוב את האו"ם ובוודאי מבלי לפרוש ממועצת הביטחון, שם יש לארה"ב את זכות הווטו על החלטות חשובות ועל כך לא תוותר בקלות.
מעבר לכך, נזכיר כי הנשיא טראמפ פנה לקבל את אישור מועצת הביטחון לתוכנית 20 הנקודות שלו, כי גם הוא מבין עד כמה חשובה הלגיטימציה הבינלאומית למהלכים שלו במזרח התיכון.
גם שר החוץ, סער, נקט באותה טקטיקה של הודעה בומבסטית על פרישה מהעולם, אך למעשה מבלי לפרוש מהארגונים החשובים באמת לישראל. וטוב שכך. יש להזהיר כי אף מדינה בעולם, בוודאי לא ישראל, איננה יכולה להתקיים מחוץ לסוכנויות הבינלאומיות, שפועלות תחת המטריה של האו"ם, ביניהן:
- ארגון התקשורת, המסדיר ומחלק את התדרים בעולם.
- ארגון הבריאות, הרגולטור הגלובלי של בריאות הציבור, מתריע ומתאם בעת מגפות ומצבי חירום.
- ארגון המטאורולוגיה העולמי, אליו מגיעים מידי שנה כל חזאי העולם, כולל מישראל, ובלעדיו לא תהיה לנו תחזית מזג אוויר מדויקת ולא ניתן יהיה למנוע אסונות.
- ארגון הפטנטים העולמי שבאמצעותו יכולים המדענים בישראל לרשום ולהגן על הפטנטים שלהם באופן גלובלי.
סער נהג באופן דומה לטראמפ, ששיגר הודעה בומבסטית על יציאה מ-66 ארגונים וקרנות של האו"ם, בלי לצאת למעשה מאף ארגון או סוכנות משמעותיים, בלי לעזוב את האו"ם ובוודאי בלי לפרוש ממועצת הביטחון
ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להיפרד מהעולם. לא לברוח מארגונים בינלאומיים ולא לסגור שגרירויות. אנו מענישים את עצמנו. אנו חייבים להמשיך ולהתחבר לקהילה הבינלאומית ולמוסדות הבינלאומיים. יציאה מהם תפגע אנושות ביכולת של הישראלים לתפקד בחיי היום יום, תפגע בחוסן הלאומי שלנו ואף תפקיר את הזירה לחורשי רעתנו.
ד"ר רון אדם הוא שגריר (לשעבר), יו"ר ומייסד העמותה לקידום ערכי האו"ם בישראל. אדם פרש לפני כשנה ממשרד החוץ לאחר שירות של 35 שנה. בתפקידו האחרון שימש שגריר ישראל הראשון בקיגאלי, רואנדה. השתתף במשלחות ישראל לאו"ם בג'נבה ובניו-יורק ושימש מנהל מחלקת האו"ם במשרד החוץ, במסגרתה יזם את יום השואה הבינ"ל. כיום הקים עמותה להנגשת האו"ם והערכים אוניברסליים בקרב ישראלים. נושא תואר דוקטור בדיפלומטיה ציונית.






























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו