מאות מחבלים ופעילים שהשתתפו במתקפת 7 באוקטובר נהרגו או נעצרו מאז, במסגרת קמפיין ישראלי מתמשך לאיתור ולפגיעה במעורבים בטבח, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל.
על פי הכתבה, ישראל מנהלת רשימה של אלפי שמות של משתתפי המתקפה, ומאות מהם כבר "הוסרו מהרשימה" – כלומר נהרגו או נעצרו. המאמץ מתנהל באמצעות כוח משימה ייעודי, שנשען על מודיעין אנושי, סרטונים, זיהוי פנים, מידע מטלפונים סלולריים וחומרי חקירה.
לפי הדיווח, הקמפיין אינו מתמקד רק בבכירי חמאס, אלא גם בפעילים בדרגים נמוכים יותר ובמי שהיו מעורבים בפשיטות ליישובי הדרום, בחטיפות או בסיוע למתקפה. הכתבה מציגה את המבצע כמאמץ ישראלי ארוך טווח, המזכיר במאפייניו את המרדף אחר האחראים לטבח הספורטאים במינכן ב־1972.
על פי סקר מעריב, אם הבחירות היו נערכות היום, האופוזיציה הייתה מגיעה ל-69 מנדטים כולל המפלגות הערביות מול 51 של הקואליציה היום. עקב היחלשות הליכוד, הציונות הדתית של סמוטריץ' עוברת את אחוז החסימה לראשונה מאז דצמבר 2025.

על פי דיווח בהארץ, שר הביטחון ישראל כץ מינה לראש המטה ללוחמה כלכלית בטרור (מט"ל) סמנכ"ל במשרד האוצר, שאין לו רקע ביטחוני ובינלאומי רלוונטי. זאת לאחר שנה שבה התפקיד לא היה מאויש.
ראש המטה הנכנס, עו"ד יוראי מצלאוי, משמש כיום כסמנכ"ל במשרד האוצר ועבד בעבר בפרקליטות המדינה.
בשנה האחרונה הוא עסק, בהוראת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', המשמש גם כשר במשרד הביטחון, בסוגיות של חילוט כספים המשמשים לטרור מהרשות הפלסטינית.
מברך את עו"ד יוראי מצלאוי עם סיכומו לתפקיד ראש המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור.
בשנים האחרונות יוראי הוביל במשרד האוצר את המדיניות שלי למאבק בפשיעה הכלכלית, ואת המלחמה הכלכלית בטרור וברשות הפלסטינית.
בין היתר הוביל יוראי את קיזוז משכורות המחבלים, גביית חובות הרשות הפלסטינית… pic.twitter.com/GZ3Gt37Nm8— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) May 20, 2026
המטה הוקם ב־2018 לאחר סגירת צלצל – יחידה במוסד שעוקבת ומסכלת העברות כספים לארגוני טרור ולאיראן. מטרת המטה הייתה לשדרג את היחידה הקטנה לגוף גדול וחזק יותר.
איראן מסרה ביום חמישי כי היא בוחנת את עמדתה האחרונה של וושינגטון בנוגע לסיום המלחמה, לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רמז כי הוא מוכן להמתין כמה ימים כדי "לקבל את התשובות הנכונות" מטהרן, אך הזהיר מפני חידוש התקיפות אם לא תסכים לעסקה.
סוכנות הידיעות האיראנית הממלכתית נור ניוז מצטטת את דובר משרד החוץ של איראן, אסמאעיל בקאאי, כאומר: "קיבלנו את עמדות ארצות הברית ואנחנו בוחנים אותן".
לדבריו, פקיסטן ממשיכה לתווך בחילופי המסרים בין טהרן לוושינגטון, וכמה סבבי תקשורת התקיימו על בסיס מסגרת 14 הנקודות המקורית של איראן.








































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו