JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום שלישי, 15 בספטמבר 2026 | זמן ישראל
42 ימים לבחירות לכנסת

דיווח: בצה"ל המליצו לדרג המדיני להימנע מתקיפה יזומה נגד החות׳ים

התנועה במצר הורמוז הידלדלה עוד לאחר החרפת התקיפות במזרח התיכון, במצר באב אל־מנדב עברו ביום שני 21 כלי שיט להובלת סחורות ● דיווח: הלחימה באיראן יצרה מחסור אסטרטגי במלאי החימוש של ארה״ב

לוחם של המורדים החות'ים בתימן נושא מטול רקטות בעת צעדה במסגרת מסע גיוס בצנעא, תימן. 10 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo)
AP Photo
לוחם של המורדים החות'ים בתימן נושא מטול רקטות בעת צעדה במסגרת מסע גיוס בצנעא, תימן. 10 בספטמבר 2026

דוח של המפקח על הפנטגון בנוגע למלחמה עם איראן קובע כי הלחימה יצרה מחסור אסטרטגי במלאי החימוש המתקדם של ארצות הברית וחשפה צווארי בקבוק ביכולת התעשייה הביטחונית לחדש את מלאי התחמושת, כך דווח ב־NBC.

לפי הדוח, המתייחס לתקופה שבין אפריל ליוני, התקיפות האיראניות גרמו גם נזק כבד לבסיסים אמריקאים במזרח התיכון, ופגעו או השמידו עשרות כלי טיס וכטב"מים.

בפנטגון דחו בעבר דיווחים על מחסור בחימוש וטענו כי לצבא ארצות הברית יש את האמצעים הדרושים לכל עימות.

על פי דיווח בהארץ, בצה"ל המליצו לדרג המדיני להימנע מתקיפה יזומה נגד החות'ים בתימן ומפעולות שיציבו את ישראל בחזית המאבק הצבאי מולם, ולהתמקד בפעולות מדיניות.

לפי שני מקורות בכירים, בדיונים סגורים שנערכו בימים האחרונים אמרו גורמים בצבא כי בשלב זה יש להתמקד במאמץ מדיני ליצירת קואליציה בינלאומית ואזורית.

הדיונים, כך דווח, נערכו בעקבות השתלטות החות'ים על העיר מוחא ועל נקודות אסטרטגיות נוספות בקרב מצר באב־אל־מנדב.

רויטרס
רויטרס, 06:55 עריכה

תנועת כלי השיט במצר הורמוז הידלדלה עוד בתחילת השבוע, לאחר החרפת התקיפות במזרח התיכון, כך עולה מנתוני ספנות.

מספר כלי השיט להובלת סחורות שחצו את הורמוז ביום שני הסתכם בארבעה, לעומת 10 ביום הקודם, לפי נתונים ראשוניים של Kpler שפורסמו הבוקר.

שתי אוניות צובר יבש יצאו מהמצר — אחת כשהיא נושאת מטען ואחת ללא מטען — בעוד שתי מכליות נפט נכנסו אליו, שתיהן ללא מטען.

הנתונים אינם כוללים כלי שיט שייתכן שחצו את המצר כשמשדרי מערכת הזיהוי האוטומטית (AIS) שלהם כבויים, כדי להימנע מזיהוי.

סוכנות הידיעות האיראנית פארס דיווחה אתמול, בציטוט משמרות המהפכה, כי מכלית נפט התפוצצה ועלתה באש לאחר שהתנגשה במוקשים במצר הורמוז, מבלי לציין מתי אירע המקרה.

עוד ביום שני דחו מדינות ערביות במפרץ שיחות מתוכננות עם איראן על הסכמות אפשריות בנוגע למצר הורמוז – מכה למאמצים הדיפלומטיים לסיים את העימות ואת השפעתו על אספקת הנפט העולמית.

החות'ים בתימן אמרו אתמול כי שיגרו עשרות טילים וכטב"מים לעבר בסיס צבאי בח'מיס מושייט שבדרום ערב הסעודית, ופגעו בהאנגרים למטוסים, מערכות מכ"ם, מסלולי המראה ומחסני תחמושת, בתגובה לתקיפות הסעודיות בתימן.

במצר באב אל־מנדב עברו ביום שני 21 כלי שיט להובלת סחורות, לעומת 28 ביום הקודם, לפי נתוני Kpler.

לפני תחילת המלחמה עם איראן ב־28 בפברואר, עברו במצר הורמוז בדרך כלל כ־125 כלי שיט מסחריים גדולים ביום, בהם מכליות, מובילי גז, אוניות צובר ואוניות מכולות. דרך המצר עוברים כ־20% מאספקת הנפט הגולמי והגז הטבעי הנוזלי היומית בעולם.

ספינות מסחר עוגנות במצר הורמוז, מול בנדר עבאס, איראן. 4 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
ספינות מסחר עוגנות במצר הורמוז, מול בנדר עבאס, איראן. 4 בספטמבר 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 15 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.