JavaScript is required for our website accessibility to work properly. איל יצהר: המארלבורו-מן של הספרות העברית | זמן ישראל

חדר חושך המארלבורו-מן של הספרות העברית

עמוס עוז (צילום: איל יצהר)
איל יצהר
עמוס עוז

עמוס עוז. שנות ה-90. ירושלים.

המבט החודר אל המצלמה, עיניו הירוקות אשר גם בצילום שחור לבן אינן מאבדות מצבען, הפנים הגבריות חרוצות קמטים, המארלבורו-מן של הספרות העיברית.

המבט החודר אל המצלמה, עיניו הירוקות אשר גם בצילום שחור לבן אינן מאבדות מצבען, הפנים הגבריות חרוצות קמטים, המארלבורו-מן של הספרות העיברית

כאן על כסא, בין מבני משכנות שאננים, אבל כמה היה מתאים לו להצטלם  במדבר, על רקע שקיעת השמש, ענני אבק ברקע, צילום גברי.

ידיים סוגרות על חזה, מסמנות קו גבול בין שנינו. אין שום דבר אישי ביננו. היופי אינו חושף כאבים, זכרונות ילדות. זהו צילום מתוך הסכמה, אין בו שום התענגות של הגבר היפה  מהאקט הצילומי, ואין לו גם ציפייה לתוצאה: הוא הרי  מכיר את המראה הזה שנים, לא תהיינה כאן הפתעות.

אין מה להכביר במילים. אצל מאיר אריאל יושב ערבי עם נרגילה בסוף כל משפט שאומרים בעיברית. בכל צילום של "סופר ישראלי" יושב עמוס עוז

אין מה להכביר במילים. אצל מאיר אריאל יושב ערבי עם נרגילה בסוף כל משפט שאומרים בעיברית. בכל צילום של "סופר ישראלי" יושב עמוס עוז.

איל יצהר הוא צלם שמלווה ומתעד מזה שנים את צדדיה ומרכיביה השונים של ההוייה הישראלית. במהלך השנים עבודותיו התפרסמו ב עיתונים שונים בינהם " מוניטין ", " כותרת ראשית ", רשת שוקן, מוספי "ידיעות אחרונות", עיתונות חוץ, "גלובס" ובתערוכות. והוא אינו אופטימי כלל

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 163 מילים
כל הזמן // יום שישי, 17 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.