JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעבר לגבול: כשהילדה בסוריה צוחקת, לעולם נותר רק לבכות | זמן ישראל
עבדאללה אל-מוחמד ובתו סאלווה (צילום: צילום מסך)
צילום מסך

מעבר לגבול כשהילדה בסוריה צוחקת, לעולם נותר רק לבכות

בירדן, האזרחים קיבלו חשבונות חשמל גבוהים מהרגיל, והכעס על יוקר המחייה מאיים על יציבות הממלכה ● בסוריה, רגע אנושי הפך לוויראלי וחושף את אוזלת ידם של המוסדות הבינלאומיים ● בלבנון, נסראללה קרא להחרים מוצרים מארה״ב - אבל שכח לעדכן את הבן שלו ● ובישראל, השבוע לפני 51 שנה, גיבור אחד מנע אסון כבד ● קסניה סבטלובה מסכמת עוד שבוע במזרח התיכון

1

משבר החשמל בירדן הוא רק סימפטום

כשאזרחי ירדן קיבלו מחברות החשמל המקומיות את החשבון על חודשים דצמבר וינואר, הם נדהמו לגלות שלמרות ההבטחות החוזרות והנשנות של הממשלה, מחיר החשמל עלה והסכום היה באופן משמעותי יותר גבוה מהרגיל.

בחברת החשמל הירדנית טענו שהמחיר לא עלה וטענו שהסיבה לחשבונות הגבוהים הוא מזג האוויר הקר, אך הציבור סירב להשלים עם רוע הגזרה ובמהרה הרשתות החברתיות בממלכה התמלאו בקריאות להפגנות, מחאות ושביתות.

כוחות משטרה גדולים חוסמים מפגינים ברבת עמון, ב-5 בספטמבר 2019 (צילום: AP Photo/Omar Akour)
כוחות משטרה גדולים חוסמים מפגינים ברבת עמון, ב-5 בספטמבר 2019 (צילום: AP Photo/Omar Akour)

המצב הכלכלי בירדן בכי רע: החוב הציבורי גדל, האבטלה גדלה והשכר של האזרחים הולך ונשחק. בשנה שעברה, אלפי ירדנים מובטלים הפגינו נגד אוזלת היד של הממשלה, בעוד שאחיהם המועסקים בסקטור הציבורי התקוממו נגד השחיקה המתמשכת בשכרם שלא עלה מזה כמה שנים.

לא פלא, אם כן, שהממשלה הירדנית הגיבה במהירות לסוגיית מחירי החשמל: היא שוב הבטיחה שמחיר החשמל לא יעלה ובמקביל מינתה ועדה מיוחדת לבדיקת הנושא שאמורה להגיש את מסקנותיה כבר בסוף החודש – אם כי התקשורת הירדנית מעדכנת שאין ודאות שהועדה אכן תעמוד בדד-ליין שהוקצב לה.

יהיו המסקנות של הועדה אשר יהיו, דבר אחד ברור לגמרי: ירדן חווה משבר כלכלי חמור ביותר והיציבות של הממלכה תלויה בין היתר ביכולת של המשטר להתגבר על המשבר הזה.

יהיו המסקנות של הועדה אשר יהיו, דבר אחד ברור לגמרי: ירדן חווה משבר כלכלי חמור ביותר והיציבות של הממלכה תלויה בין היתר ביכולת של המשטר להתגבר על המשבר הזה

המצב הקשה של ירדן, שמארחת בשטחה מאות אלפי פליטים סוריים, משפיע גם על מצבה הגאופוליטי. ביום ראשון, האמיר של קטאר, שייח' תמים בין חמד א-ת'ני, יקיים ביקור רשמי בירדן, לאחר ששתי המדינות החלו לשקם את הקשרים ביניהן בשנה שעברה.

כשהמדינות הסוניות, ובראשן ערב הסעודית, איחוד הנסיכויות ומצרים פתחו בחרם על קטאר, גם ירדן הצטרפה למקהלה. אך הכיסים העמוקים של דוחה עשו את שלהם: בשנה שעברה קטאר העניקה לירדן סיוע כלכלי משמעותי והתירה לעשרת אלפים ירדנים לבוא ולעבוד בקטאר, ובחודש ספטמבר שוב נפתחו השגרירויות בעמאן ובדוחה. ירדן מסתכנת בכך שתחטוף ביקורת רצינית מריאד, אבו-דאבי וקהיר, אך איננה מסוגלת לומר בעת הזאת "לא" לקטארים.

לפרשת מחירי החשמל המופקעים הייתה גם זווית ישראלית, כיוון שמתנגדי הנורמליזציה עם ישראל ברשת מיד טענו שעליית מחירי החשמל קשורה בהזרמת הגז הישראלי לממלכה (הם לא הסבירו כיצד). ברוסיה היו צוחקים פעם שאם בברז אין מים, פירוש הדבר שהיהודים שתו אותם. כנראה שהבדיחה הגרועה הזאת הגיעה גם לירדן.

2

תצחקי, זה רק פצצה: מי יארגן את העולם מחדש?

עבדאללה אל-מוחמד, תושב העיירה סראקיב בצפון סוריה שנאלץ לברוח מביתו יחד עם מאות אלפי סורים אחרים כדי להימלט מהמלחמה שהנשיא הסורי בשאר אסד מנהל נגד עמו, לעולם לא שיער שהוא יהפוך למפורסם בכל העולם. הוא בסך הכל ניסה להרגיע את בתו הקטנה סאלווה בת השלוש ולהסביר לה שכשנשמעים קולות של הפצצות, צריך לצחוק ולא לפחד.

הצחוק המתגלגל של ילדה שנולדה וגדלה בצל המלחמה מיד מעלה בזיכרון את הסרט "החיים יפים". הורה מסור שאינו יכול לשנות את המציאות, יוצר עולם דמיוני ומוגן עבור הילד, אך איננו מסוגל להגן עליו.

התמונות קורעות הלב האלה מסוריה מעידות יותר מכל על אוזלת ידו ופשיטת הרגל של העולם ומנגנוניו הבינלאומיים – מועצת הביטחון של או"ם, מועצת זכויות האדם, יוניצף ואחרים שמסתכלים באדישות על המתרחש בסוריה במהלך תשע שנים האחרונות. המוסדות המולטילטרליים הפכו לחותמת גומי, הם אינם מסוגלים לעצור מלחמה ולמנוע טבח. האו"ם זקוק לרפורמה, אך מי יבצע אותה? שאלה מצוינת.

3

שכח להוריד את ה"טימברלנד"

בנאומו המוקלט ששודר לפני כשבוע, מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה קרא לאזרחים הלבנוניים להחרים את המוצרים האמריקאיים כאות לדחיית "עסקת המאה" של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, ומאז הבלוגרים הלבנוניים לא יכולים להירגע.

בטוויטר ובפייסבוק הופצה תמונתו של ג'וואד נסראללה, בנו של מזכ"ל חיזבאללה, כשהוא לבוש בחולצה ועליה לוגו של החברה האמריקאית TIMBERLAND.

גולשים אחרים התעניינו מדוע נסראללה וארגונו לא עוברים להשתמש במטבע האיראני במקום דולרים, בעוד שרבים הציעו לנסראללה להפסיק להשתמש באייפון, פייסבוק, ווטסאפ, פפסי, קוקה-קולה ומרלבורו.

אך למרות הסאטירה הנוקבת והביקורת על נסראללה, נראה שהממשלה הלבנונית החדשה עושה את דברו ומקדמת מדיניות חוץ שמתאימה לארגון הטרור השיעי כמו כפפה ליד. הביקור של יו"ר הפרלמנט האיראני עלי לאריג'אני בביירות השבוע מצביע על כך שאיראן עוקבת בדריכות אחר המתרחש בארץ הארזים והיא אינה מורידה את אצבע מההדק.

הממשלה החדשה, בראשות הפוליטיקאי הסוני חאלד דיאב, הוקמה רק לאחרונה, והיא איננה מקובלת על המפגינים הלבנונים שיצאו באלפים לכיכרות של ביירות, טריפולי, צידון ונבטיה ודרשו שינוי. בטהרן דווקא רואים בממשלה הזאת שותף טבעי שיסייע לשמר את ההגמוניה האיראנית בלבנון.

ההפגנות הלבנוניות הצבעוניות שמשכו את תשומת הלב של התקשורת בכל העולם דעכו לפני מספר חודשים, אך פעולות מחאה לוקאליות עדיין מתקיימות במקומות רבים בלבנון. אם הממשלה של חסן דיאב לא תצליח במהירות לייצב את המצב בלבנון, סביר להניח שההפגנות יתחדשו ביתר שאת.

4

יום בתולדות מזרח התיכון

ב-18 בפברואר 1969, חוליית טרור שהשתייכה לארגון "החזית העממית לשחרור פלסטין" תקפה מטוס אל על שהתכונן להמראה בנמל התעופה הבינלאומי בציריך. במהלך האירוע נפצעו מספר חברי צוות ונזק כבד נגרם למטוס, אך אסון כבד הרבה יותר נמנע בזכותו של מרדכי רחמים, המאבטח שהיה במטוס.

רחמים ירה לעבר התוקפים מחלון תא הטייס והרג את ראש החולייה. המאבק עם המחבלים נמשך עוד מספר דקות והוכרע כאשר למקום הגיעו אנשי הביטחון המקומיים.

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 776 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 21 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

איך לבחור מתנה לטראמפ

שורת המתנות שקיבל טראמפ ממנהיגי העולם – מציוד גולף היסטורי, דרך מכתב מועמדות לפרס נובל ועד למטוס בואינג מקטאר – היא חלק מהיסטוריה ארוכה של הענקת מתנות ככלי אסטרטגי לפתיחת דלתות ● מומחה למתנות דיפלומטיות מתאר את השימוש – והניצול לרעה – של מתנות רשמיות בזירה הבינלאומית, ומסביר כיצד פקידים ברחבי העולם שוברים את הראש כדי למצוא את השי המושלם לנשיא האמריקאי

לכתבה המלאה עוד 1,858 מילים

בין טהרן לסייגון - מלחמות המאה ה־21 מתחילות כמבצע ומסתיימות כפשרה

בתחילת 2026 נדמה היה לממשל האמריקאי כי המערכה נגד איראן תהיה קצרה, חדה ומכריעה. סדרת התקיפות האמריקאיות־ישראליות נועדה, לפחות לפי ההבטחות שנשמעו בוושינגטון ובירושלים, לערער את המשטר בטהרן, לשתק את תוכנית הגרעין ולהחזיר את ההרתעה האזורית.

אלא שכעבור חודשים ספורים התמונה כבר נראית אחרת: המלחמה נמשכת, מחירי האנרגיה בעולם מזנקים, מצרי הורמוז הפכו לזירת חיכוך בינלאומית, והבית הלבן מחפש דרך יציאה מכובדת.

ד"ר אפרים כהנא, לשעבר ראש המחלקה למדע המדינה והתוכנית לביטחון לאומי במכללה האקדמית גליל מערבי וגם מרצה לשעבר במכללה לביטחון לאומי. תחומי המחקר האקדמי שלו הם מודיעין וביטחון לאומי ותפוצת ובקרת נשק בלתי קונוונציונלי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 679 מילים

בהחלטה המשתרעת על פני 26 עמודים מעוררי פלצות, קבע נציב תלונות הציבור על שופטים כי החלטות בג"ץ בעד חופש ההפגנה פגעו ב"קדושת השבת" ● קולה לא רק רומס את החוק שמגדיר את סמכויותיו, אלא גם מעוות את הכללים המאפשרים לבתי המשפט להעניק סעד מיידי לאזרחים בכל יום ובכל שעה ● התוצאה היא מסמך המקדש הדתה וכפייה דתית על פני הדמוקרטיה וזכויות האזרח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,171 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

שתיקת התקשורת

באחד מימי שישי האחרונים יצאנו כשלוש מאות פעילים ופעילות של ארגוני חברה אזרחית ליום סולידריות בגדה המערבית – בדרום הר חברון, באזור בית לחם, בחאן אל־אחמר, בצפון הבקעה ובדרומה.

לא יצאנו להתעמת, לחסום כבישים או להפעיל כוח. מטרתנו הייתה לשדר לחקלאים הפלסטינים מסר, לפיו יש גם ישראלים שאינם שותקים לנוכח טרור המתנחלים.

יונית נעמן היא קמפיינרית בתנועת ״זזים״ קהילה פועלת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 807 מילים

הפרסום על הכוונה להפוך את הנשיא לשעבר לשליט איראן חושף חוסר הבנה של המציאות במזרח התיכון ● בזמן שארה"ב מתמהמהת וסופגת עלבונות פומביים מטהרן, מצר הורמוז נותר סגור, והשעון לקראת המונדיאל הולך ואוזל ● במקביל, המתיחות בין טראמפ לנתניהו מחריפה ברקע הניסיונות לגבש הסדר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

למקרה שפיספסת

נגישות לרפואה בשטחי C

קבוצת ישראלים הותקפה במקום מרוחק כלשהו במדינה זרה. התנסינו לאחרונה יותר ויותר במקרים כאלה, למרבה הצער והאימה. בואו נתאר לעצמנו את הידיעה על כך שהסיוע הרפואי התעכב במשך שעות על ידי השלטונות המקומיים. זעקה גדולה נקים על חוסר הצדק והמעשה הלא האנושי.

כשמוהנד, מוברכ וליילה הותקפו במאהל שלהם על ידי טרוריסטים יהודים, רעולי פנים וחמושים באלות, באמצע הלילה נאזקו והוכו, והאמבולנס הראשון לפינוי שלהם הגיע רק אחרי 4 שעות.

הרב דני דניאלי - רב חילוני הומניסטי, יועץ ארגוני ומנטור למנהלים. בעברו היה המנהל המייסד והמשנה למנכ"ל של בית אבי חי, מרכז תרבות יהודי – ישראלי בירושלים. בקריירה המקצועית שלו עסק במיזמי תרבות וזהות יהודית, מיוזמי דיאלוג ("צו פיוס") - תוכנית לימודים מותאמת למכינות קדם-צבאיות חילוניות ודתיות-חילוניות. פעיל למען זכויות אדם ולמען יוצאים בשאלה. נשוי לליאורה, אב לשלושה וסב לחמישה. פעיל נוכחות מגינה, "קול רבני לזכויות אדם".

הרבה רותי בידץ היא רבה חילונית הומניסטית, היו״רית היוצאת של קול רבני לזכויות אדם. פעילה בנוכחות מגינה בבקעת הירדן עם פעילות.י בקעת הירדן.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 855 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

דמעות התנין של סער

סער תקף את השר לביטחון לאומי על הנזק הדיפלומטי שגרם ב"מופע המחפיר" מול עצורי המשט לעזה, אך ההזדעזעות שלו מעוררת גיחוך ● הרי סער בחר ביודעין להצטרף לממשלה שבן גביר הוא חבר בכיר בה, ומייצג נאמנה את רוח הקואליציה ● גם נתניהו פרסם הודעת גינוי רפה – אך בפועל ממשיך לאפשר לשר להרוס כל חלקה טובה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 808 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.