JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סקר: 62% ממתנגדי נתניהו סבורים שעל לפיד לוותר לבנט על ראשות הממשלה | זמן ישראל

סקר: 62% ממתנגדי נתניהו סבורים שעל לפיד לוותר לבנט על ראשות הממשלה

45% מתומכיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו סבורים שממשלה בראשותו שתוקם בתמיכת רע"ם היא לגיטימית – כך נמצא בסקר שפורסם הערב בחדשות 13. 39% מתומכי נתניהו סבורים שממשלה כזו איננה לגיטימית. תומכי נתניהו, לפי סקר זה, הם מצביעי הליכוד, ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית.

62% מהבוחרים, שתומכים במחנה המתנגד לנתניהו, סבורים שעל יושב ראש יש עתיד, יאיר לפיד, לוותר על ראשות הממשלה לטובת יושב ראש ימינה, נפתלי בנט, כדי להשיג את המטרה של החלפת נתניהו. 38% מהם – סבורים שאינו צריך לוותר. מחנה מתנגדי נתניהו הוגדר בסקר כבוחרי יש עתיד, כחול לבן, העבודה, ישראל ביתנו ומרצ.

80% מהציבור הציבו שאינם מרוצים מתוצאות הבחירות, בעוד ש-20% אמרו שהם מרוצים. 80% מהנשאלים העריכו שתיערך מערכת בחירות נוספת, ואילו 20% השיבו שהם מעריכים שתוקם ממשלה.

בסקר השתתפו 707 נשאלים. טעות הדגימה – 3.5%.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.