JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פקחי משרד הכלכלה פשטו על משרדי וולט בחשד להפרת זכויות שליחים | זמן ישראל

פקחי משרד הכלכלה פשטו על משרדי וולט בחשד להפרת זכויות שליחים

שליח של וולט בירושלים, 13 באוקטובר 2021 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שליח של וולט בירושלים, 13 באוקטובר 2021

פקחי מנהל הסדרה ואכיפה פשטו הבוקר על משרדי חברת וולט וכן חברות קבלן שמספקות תלושי שכר לשליחים העובדים עבורה. בין החברות שהפקחים הגיעו אליהן היו שלוש אחוז, גט מוטו, תלוש לעצמאי, עצמאי שכיר, איזי תלוש, א.ב. אוחיון שליחויות וג'יגה.

הפשיטה התבצעה על בסיס מידע מודיעיני ופרסומים בנושא. דבר החקירה פורסם לראשונה ב"זמן ישראל" וכך גם תחקיר על חשדות להלנת שכר נרחבת באחת מחברות הקבלן, "3 אחוז". מנהל הסדרה ואכיפה הוא חלק מזרוע עבודה הפועלת תחת משרד הכלכלה.

בפשיטה מהיום נתפסו מסמכים הקושרים את פעילותן המשותפת של חברות הקבלן עם וולט וכן תלושי שכר ורשימות של העובדים שהועסקו כשליחים.

מהמסמכים שנמצאו עלו חשדות להפרות זכויות עובדים, ביניהן: אי תשלום שכר מינימום, הלנת שכר, אי הפרשת כספי פנסיה לעובדים, (בניגוד לצו הרחבה לפנסיה חובה), אי רישום שעות עבודה של העובדים ואי תשלום גמול שעות נוספות.

חברת וולט עוסקת בביצוע הזמנות ומתן שירותי משלוחי אוכל באמצעות אפליקציה ייעודית והיא מציעה לשליחים 2 מתווי התקשרות: כעצמאי המוציא לה חשבונית או עבודה דרך אחת מחברות הקבלן עמן וולט ערכה התקשרות.

מנהל הסדרה ואכיפה בודק כעת את כלל הממצאים שעלו בשטח וכן את השאלה האם מתקיימים יחסי עובד מעביד בין השליחים לוולט ובתום הבדיקה יפעל בהתאם לסמכויותיו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 16 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.