למעלה מ-180 קצינים בדימוס מהפרקליטות הצבאית, ובהם ארבעה פצ"רים לשעבר, קוראים לממשלה לעצור את מהלכי החקיקה של ההפיכה המשטרית ומצהירים כי היא "תעמיד את חיילי צה"ל ומפקדיו בסיכון מוגבר להעמדה לדין בחו"ל, הן במהלך שירותם הצבאי והן לאחריו".
בין החותמים על המכתב הפצ"רים לשעבר אילן שיף, אביחי מנדלבליט, דני עפרוני ואמנון סטרשנוב; וכן בכירי הפרקליטות הצבאית לשעבר אחז בן-ארי, פנינה שרביט-ברוך, רועי שיינדורף, אסף הראל, רועי בלכר, פרופ' שחר אלדר, יעקב אנוך, לירון ליבמן, מוריאל מטלון, מייק בלס ונדב וייסמן.
במכתב מתריעים משפטני הפרקליטות הצבאית כי "החלשת המערכת השיפוטית תחשוף את חיילי צה"ל ומפקדיו לסיכונים חמורים מול פורומים משפטיים זרים ובינלאומיים, שבאמצעותם ינסו אויבי המדינה להביא למעצרם ומאסרם של מפקדי הצבא וחייליו, ואנשי כוחות הביטחון השונים, בגין פעילויות מלחמתיות שביצעו במסגרת תפקידם ולשם הגנה על מדינת ישראל.
"כיום, נמנעים פורומים בינלאומיים רבים מתביעת חיילים ואנשי כוחות הביטחון הישראליים לאור המוניטין הבינלאומיים של מערכת המשפט הישראלית, כמערכת מקצועית ועצמאית, הפועלת במסגרת החוק ואוכפת אותו באופן הוגן, אובייקטיבי ובלתי תלוי".
"כיום, נמנעים פורומים בינלאומיים רבים מתביעת חיילים ואנשי כוחות הביטחון הישראליים לאור המוניטין הבינלאומיים של מערכת המשפט הישראלית, כמערכת מקצועית ועצמאית"
עוד נכתב במכתב, הממוען לממשלה, כי "לאורך שנותינו בצה"ל, במסגרת הפרקליטות הצבאית, טובת אזרחי המדינה וחיילי צה"ל הייתה תמיד בראש מעניינינו, כתובעים, כסנגורים, כשופטים וכיועצים משפטיים. תמיד, וללא יוצא מן הכלל, פעלנו על מנת להגן על אחיותינו ואחינו, בנינו ובנותינו, לובשי המדינה, שלא יאונה להם כל רע. הכול מתוך ראייה רחבה של שמירה על אינטרס הציבור ושלטון החוק, ומתוך הבנה כי זו הדרך הטובה ביותר לשמור גם על צה"ל והמשרתים בו".
חותמי המכתב סבורים כי שורת הצעדים שמקדמת הממשלה "באופן נמהר, ללא דיון ציבורי מעמיק וללא הסכמה ציבורית רחבה", תוביל לפגיעה בלתי הפיכה במערכת המשפט, שמקצועיותה ועצמאותה חיוניים למשטר הדמוקרטי של מדינת ישראל. הם קוראים לממשלה לעצור מייד את מהלכי החקיקה לשינוי מערכת המשפט.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו