משרד החוץ האיראני זימן היום שגרירים של בריטניה, צרפת, גרמניה והולנד ל"שיחת הבהרה" בעקבות האשמות שהוטחו כלפי טהרן על העברת טילים לרוסיה והטלת סנקציות חדשות, כך דיווחה סוכנות הידיעות "מיזאן" המקורבת למערכת המשפט האיראנית.
שר החוץ של ארצות הברית אנתוני בלינקן אמר שלשום כי רוסיה קיבלה טילים בליסטיים מאיראן וצפויה להשתמש בהם במלחמתה נגד אוקראינה בתוך שבועות. בעקבות זאת, ארה"ב, בריטניה, גרמניה וצרפת הכריזו על סנקציות חדשות על איראן, כולל צעדים נגד חברת התעופה הלאומית שלה, "איראן אייר".
הקרמלין אמר בעקבות דברי בלינקן כי הטענות חסרות בסיס. איראן מצידה טענה כי ההצהרות בנוגע להעברות הטילים לרוסיה הן "שקריות ומטעות" וגינתה את הסנקציות החדשות, הכוללות גם ביטול הסכמי שירותי התעופה הדו-צדדיים על ידי שלוש המדינות האירופיות.
"בהמשך להצהרות ההרסניות מצד כמה צדדים אירופיים המיישרים קו עם ארה"ב, שטוענים באופן כוזב להתערבות איראנית בסכסוך באוקראינה ומטילים סנקציות על הרפובליקה האסלאמית, זומנו ראשי שגרירויות בריטניה, צרפת, הולנד וגרמניה בטהרן", דווח ב"מיזאן".
הדיפלומט הבכיר ביותר של איראן בלונדון זומן על ידי משרד החוץ הבריטי אתמול. שגריר איראן בהולנד זומן על ידי משרד החוץ ההולנדי, שקרא ל"סנקציות חדשות וחזקות של האיחוד האירופי" נגד טהרן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו