JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האו"ם דורש מישראל לסיים את "נוכחותה הבלתי חוקית" בשטחים בתוך שנה | זמן ישראל

האו"ם דורש מישראל לסיים את "נוכחותה הבלתי חוקית" בשטחים בתוך שנה

העצרת הכללית של האו"ם אימצה בשעה האחרונה החלטה שנוסחה על ידי הפלסטינים, הקוראת לישראל לסיים את "נוכחותה הבלתי חוקית בשטח הפלסטיני הכבוש" בתוך 12 חודשים.

ההחלטה זכתה לתמיכה של 124 מדינות, בעוד 43 מדינות נמנעו וישראל, ארצות הברית ו-12 מדינות נוספות הצביעו נגד.

הצעד מבודד את ישראל ימים לפני שמנהיגי העולם יגיעו לניו יורק לכינוס השנתי של האו"ם. ראש ממשלה בנימין נתניהו אמור לשאת דברים בעצרת הכללית ב-26 בספטמבר, יום חמישי הבא, באותו היום שבו ינאם גם נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נואם בפני העצרת הכללית של האומות המאוחדות בניו יורק, 22 בספטמבר 2023 (צילום: Bryan R. Smith / AFP)
ראש הממשלה בנימין נתניהו נואם בפני העצרת הכללית של האומות המאוחדות בניו יורק, 22 בספטמבר 2023 (צילום: Bryan R. Smith / AFP)

ההחלטה מתבססת על חוות דעת מייעצת שניתנה ביולי על ידי בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג (ICJ), שקבע כי הכיבוש הישראלי של השטחים הפלסטיניים וההתנחלויות אינו חוקי ויש לסיימו "בהקדם האפשרי".

ההחלטה גם קוראת למדינות "לנקוט צעדים להפסקת ייבוא מוצרים שמקורם בהתנחלויות הישראליות, כמו גם למנוע העברת כלי נשק, תחמושת וציוד קשור לישראל… כאשר ישנם חשדות סבירים שייעשה בהם שימוש בשטח הפלסטיני הכבוש".

זו הפעם הראשונה שהרשות הפלסטינית מציעה רשמית החלטה מאז שקיבלה החודש זכויות נוספות באו"ם, כולל מושב בין חברות האו"ם באולם העצרת הכללית וזכות להגיש הצעות להחלטות.

שגרירת ארה"ב לאו"ם לינדה תומאס-גרינפילד קראה למדינות להצביע נגד ההחלטה. וושינגטון מתנגדת זה זמן רב לצעדים חד-צדדיים שפוגעים באפשרות לפתרון שתי המדינות.

נציג הרשות הפלסטינית באומות המאוחדות, ריאד מנסור, מגיב להחלטת העצרת הכללית לאמץ את ההצעה הפלסטינית נגד השליטה הישראלית בשטחים, 18 בספטמבר 2024 (צילום: Bryan Smith / AFP)
נציג הרשות הפלסטינית באומות המאוחדות, ריאד מנסור, מגיב להחלטת העצרת הכללית לאמץ את ההצעה הפלסטינית נגד השליטה הישראלית בשטחים, היום (צילום: Bryan Smith / AFP)

חוות הדעת של בית הדין הבינלאומי אינה מחייבת אך יש לה משקל במשפט הבינלאומי ועלולה להחליש את התמיכה בישראל. גם להחלטת העצרת הכללית אין תוקף מחייב, אך היא נושאת משקל פוליטי. בעצרת הכללית אין זכות וטו.

"כל מדינה יש לה קול, והעולם עוקב אחרינו", אמר שגריר הפלסטינים לאו"ם ריאד מנסור בנאום שנשא אמש בעצרת הכללית. "אנא עמדו בצד הנכון של ההיסטוריה. עם המשפט הבינלאומי. עם החירות. עם השלום".

שגריר ישראל באו"ם דני דנון מתח ביקורת על העצרת הכללית על כך שלא גינתה את מתקפת ה-7 באוקטובר על ישראל על ידי לוחמי חמאס הפלסטינים, שהובילה למתקפה הישראלית על רצועת עזה שבשליטת חמאס. הוא דחה את נוסח ההחלטה הפלסטינית ואמר: "בואו נקרא לזה בשמו: ההחלטה הזו היא טרור דיפלומטי, שימוש בכלים דיפלומטיים לא כדי לבנות גשרים אלא כדי להרוס אותם."

היום, אחרי שההחלטה התקבלה, דנון הצהיר: "זוהי החלטה מבישה שנותנת גיבוי לטרור הדיפלומטי של הרשות הפלסטינית".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.