צה"ל סגר את משרדי "אל-ג'זירה" ברמאללה ל-45 ימים לאחר הערכת מודיעין שקבעה כי המשרדים משמשים "להסתה לטרור ולתמיכה בפעילות טרור". כך מסר דובר צה"ל לרויטרס. הערוץ הקטארי שידר בשידור חי היום בצוהריים תיעוד של כוחות צה"ל הנכנסים למשרדים עם נשק שלוף ומוסרים צו סגירה צבאי לראש המשרד ברמאללה, ואליד אל-עמארי.
צה"ל מסר בתגובה לשאלת רויטרס כי המשרדים נאטמו והציוד הוחרם. "השידורים של הערוץ מסכנים את הביטחון והסדר הציבורי באזור ובמדינת ישראל כולה", נמסר בתגובת צה"ל.
רשת "אל-ג'זירה" כינתה את הפשיטה "מעשה פלילי" והטילה את האחריות על לביטחונם של עיתונאיה על ישראל. הרשת הוסיפה כי היא תפעל משפטית לשמירה על זכויותיה והבטיחה להמשיך בסיקור שלה. "אל-ג'זירה דוחה את הצעדים הדרקוניים ואת ההאשמות חסרות הבסיס שהציגה ישראל כדי להצדיק את הפשיטות הלא חוקיות האלה," נמסר.
אל-עמארי אמר כי הצו שהוא קיבל מאשים את אל-ג'זירה ב"הסתה ותמיכה בטרור", והוסיף שהחיילים החרימו את מצלמות המשרד לפני שעזבו.
שר התקשורת שלמה קרעי אישר את הסגירה והצהיר כי אל-ג'זירה היא "השופר" של חמאס בעזה וחזבאללה. "נמשיך להילחם בערוצי האויב ולהבטיח את ביטחונם של לוחמינו הגיבורים", צייץ.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו