JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משפחות לבנוניות מבוהלות בורחות מהפצצות כבדות של ישראל | זמן ישראל

משפחות לבנוניות מבוהלות בורחות מהפצצות כבדות של ישראל

משפחות מדרום לבנון הציפו היום את הכבישים צפונה, כשהן בורחות מהפצצות חיל האוויר לקראת עתיד לא ברור. ילדים דחוסים על ברכי הוריהם, מזוודות קשורות לגגות מכוניות, ועשן כבד עולה מאחוריהן.

מכוניות רבות, ואנים ומשאיות קטנות היו עמוסות בחפצים ומלאות באנשים, לפעמים כמה דורות ברכב אחד. משפחות אחרות נמלטו במהירות, לוקחות איתן רק את הדברים החיוניים ביותר בעוד פצצות יורדות מלמעלה.

"כשקרתה ההפצצה בבוקר על הבתים, תפסתי את כל הניירות החשובים ויצאנו. פצצות סביבנו. זה היה מבעית", סיפר עבד עפא, שתיאר את ההתקפה הכבדה על כפרו יאתר בשעות השחר.

משפחה סורית בפקק תנועה בצידון שבדרום לבנון, 23 בספטמבר 2024 (צילום: Mahmoud ZAYYAT / AFP)
משפחה סורית בפקק תנועה בצידון שבדרום לבנון, 23 בספטמבר 2024 (צילום: Mahmoud ZAYYAT / AFP)

יעפא, שנשאר ביאתר מאז תחילת הלחימה, אף שהכפר נמצא כחמישה קילומטרים בלבד מהגבול עם ישראל, החליט, לדבריו, לעזוב כשהפיצוצים החלו לפגוע בבתים באזור המגורים.

"הייתה לי יד אחת על גבו של בני, ואמרתי לו לא לפחד", אמר. משפחתו של יעפא, הכוללת שלושה בנים בגילאי 6-13 וקרובי משפחה נוספים, נתקעו כעת בכביש המהיר כאשר התנועה התקדמה באיטיות צפונה. הוא לא ידע היכן יישארו, לדבריו, אך רק רצה להגיע לביירות.

כשחלפו דרך צידון, נוצרו פקקים ארוכים. ואן התקדם לאיטו, דלתותיו האחוריות פתוחות ומשפחה יושבת בפנים. אישה עם צעיף אדום ישבה ליד הדלת, רגלה תלויה החוצה, וילד עמד במרכז, אוחז במוט.

מכוניות בפקק תנועה בצידון, בשעה שנוסעיהן מנסים לעזוב את דרום לבנון בשל תקיפות ישראל, 23 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Mohammed Zaatari)
מכוניות בפקק תנועה בצידון, בשעה שנוסעיהן מנסים לעזוב את דרום לבנון בשל תקיפות ישראל, 23 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Mohammed Zaatari)

בצד הדרך עמדה קבוצה מכוחות הביטחון הלבנוניים, לבושים בג'ינסים כחולים ואפודים שחורים עם סימון 'משטרה', כשהם מחזיקים נשקים.

גבר התכופף לעבר אישה שישבה במושב הנוסע וצעק דרך החלון: "אנחנו נחזור. בעזרת השם, נחזור. תגידו לנתניהו שאנחנו נחזור".

אך גבר אחר, שזיהה את עצמו רק בשם הפרטי אחמד, אמר שרק אלוהים יודע אם משפחתו תוכל אי פעם לחזור הביתה. הוא עצר בצד הדרך, הוואן שלו מלא ביותר מעשרה אנשים, רובם ילדים. "פצצות. מטוסים. הרס. אף אחד לא נשאר שם. כולם ברחו. לקחנו את החפצים שלנו ועזבנו", הוא אמר.

מכוניות בפקק תנועה בצידון, בשעה שנוסעיהן מנסים לעזוב את דרום לבנון בשל תקיפות ישראל, 23 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Mohammed Zaatari)
מכוניות בפקק תנועה בצידון, בשעה שנוסעיהן מנסים לעזוב את דרום לבנון בשל תקיפות ישראל, 23 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Mohammed Zaatari)

"העוצמה והחוזק של ההפצצות הם משהו שלא חווינו מעולם בכל המלחמות הקודמות", אמר אבו חסן קהול, שהיה בדרכו לביירות עם משפחתו לאחר ששני בניינים סמוכים לבניין שבו הוא גר נהרסו. "ילדים קטנים לא מבינים מה קורה, אבל רואים את הפחד בעיניהם".

גם בביירות נרשמה עלייה במתח, והורים מיהרו להוציא את ילדיהם מבתי הספר כאשר ישראל הזהירה מפני תקיפות נוספות. "המצב לא מרגיע", אמר גבר בשם עיסא, שהגיע לקחת תלמיד צעיר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.