חמושים פלסטינים ברצועת עזה ירו למוות בעובדת סיוע פלסטינית מארגון צדקה שמקורו בארה"ב, תוך כדי ירי על רכבה, במה שגורמים בממשלת חמאס מתארים כ"טעות בזיהוי".
הרכב שבו נסעה אסלאם חג'אזי, מנהלת התוכנית בעזה של ארגון HEAL Palestine, נעצר אתמול באזור חאן יונס בדרום הרצועה. חמושים פלסטינים שנסעו בשלושה כלי רכב שונים פתחו באש וירו עשרות כדורים על רכבה של חג'אזי, כך לפי עדי ראייה שדיווחו למשפחתה של חג'אזי.
"היא הייתה אם לשני ילדים קטנים והומניטרית עם האתיקה והמקצועיות הגבוהה ביותר", נכתב בפוסט שפרסם הארגון בדף הפייסבוק שלו. "הארגון HEAL Palestine מחויב כעת יותר מתמיד להמשיך לשרת את עזה, לכבודה. הפסקת אש עכשיו".
חמושים פלסטינים שנסעו בשלושה כלי רכב שונים פתחו באש וירו עשרות כדורים על רכבה של חג'אזי, כך לפי עדי ראייה שדיווחו למשפחתה של חג'אזי: "זה מזעזע ביותר"
משרד הפנים שמנוהל על ידי חמאס מסר כי פתח בחקירה על מות חג'אזי, אותו תיאר כ"תאונה", מבלי למסור פרטים נוספים.
משפחתה פרסמה הצהרה שבה נאמר כי נמסר להם על ידי גורמי ממשל בבית החולים שאליו נלקחה גופתה כי נהרגה בטעות. רוצחיה, שזהותם לא נחשפה, לא זיהו נכונה את הרכב שבו היא נסעה, לפי המשפחה.
"זה מזעזע ביותר: איך יכולה נפש תמימה ללכת לאיבוד כש-90 כדורים נורו על רכבה רק בגלל זיהוי מוטעה?" נאמר בהצהרת המשפחה שפורסמה בתקשורת הפלסטינית.
האירוע מדגיש את התוהו ובוהו והאנרכיה ההולכים וגדלים בעזה כמעט שנה לאחר תחילת המלחמה. תושבים פלסטינים מתלוננים על גניבות רבות, כנופיות, וסוחרים שמעלים מחירים באופן מופרז.
"בלי פוליטיקה בקבוצה זו!" זהו כלל מוכר בקבוצות וואטסאפ רבות, אך הוא מופר לעתים קרובות. בעוד שחלק מהחברים בקבוצות הללו בבירור "מלבים יצרים", הנושא המעניין יותר הוא הפוסטים הנתפסים ככאלו שאינם פוליטיים אלא "רק משקפים את המציאות".
פוסטים "לא פוליטיים" מהסוג הזה נוטים לכלול סיפורים על ישראלים העושים חסד, או סרטונים הלועגים לבורותם של מפגינים אנטי-ישראלים או יהודים אנטי-ציוניים.
ד"ר אומי (נעמי) לייסנר היא חוקרת עצמאית, בעלת תארים אקדמיים במשפטים ובלימודי מגדר. במחקר, בהוראה ובכתיבה היא שמה את הדגש על זכויות נשים, בעיקר בהקשרים של בריאות ופריון. דרום- אפריקאית בעבר, היא גרה מזה שנים עם משפחתה בירושלים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בכפר קטן בדרום גרמניה, בתוך נוף גלויה של גבעות מוריקות, יערות עצומים, פרות שמנמנות וטורבינות רוח הפזורות מלוא העין, מצאנו את עצמנו – עשרה מחנכים ישראלים שהגיעו מהמכללה האקדמית בית ברל.
הצטרפנו לכמאה מחנכים ומחנכות מכל קצוות תבל, מקניה עד הונגריה ומצרפת עד הודו. כפי שקורה לעיתים קרובות בכנסים בינלאומיים, המבוכה והזרות הראשונית התפוגגו במהירות, והסקרנות ההדדית תפסה את מקומן.
עו״ד איתמר קרמר הוא מנהל משמר החינוך הממלכתי, מבית קרל ברל כצנלסון, גבעת חביבה ואידאה. מנהל בית ספר תיכון ומחנך לשעבר, פעיל חברתי בעל ניסיון של 20 שנים בניהול חינוכי.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו